SPOR - 23 Eylül 2024 Pazartesi 11:27

330 minik taekwondocu kuşak atladı

A
A
A
330 minik taekwondocu kuşak atladı

Gölcük Belediyespor bünyesindeki taekwondo branşında bulunan 330 sporcu düzenlenen törenle kuşak atladı.


Gölcük Belediyesi, geleceğin yıldız sporcu adaylarını bünyesinde yetiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gölcük Belediyespor bünyesinde bulunan 330 taekwondo sporcusu, kuşak sınavını başarı ile tamamlayarak bir üst kemere geçiş yaptı. 17 Ağustos Spor Salonu’nda düzenlenen taekwondo kuşak töreninde sporcular tarafından yapılan gösteriler, salonu dolduran ailelerinden alkış aldı. Törene katılan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, gösterilerin ardından kuşak atlayan sporculara yeni kemerlerini takdim etti. Böylece sporcular yeni kuşaklarını alarak bir üst kemere geçiş yaptı. Törende sporcuları tebrik eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük Belediyespor bünyesindeki 330 sporcumuzun bir üst kuşaklara geçtikleri Taekwondo Kuşak Sınavı’nı, aileleri ile birlikte izledik. Vücut gelişimi yanında, gençlerimizin özgüvenlerini de arttıran spora çocuklarını yönlendiren aileleri ve kuşak sınavında başarı sağlayan gençlerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Zabit Pustu Hocamıza kuşak törenine de yansıyan disiplinli eğitimleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.



330 minik taekwondocu kuşak atladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Girne Üniversitesi’nden iki akademisyen, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Girne Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Akbar Abbasi ve Yrd. Doç. Dr. Mehdi Shahedi Asl, Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı, dünya genelinde en etkili bilim insanlarını belirleyen araştırmada yüzde 2’lik dilimde gösterildi. “Uygulamalı Bilimler”, “Sanatlar ve Beşeri Bilimler”, “Ekonomik ve Sosyal Bilimler”, “Sağlık Bilimleri” ve “Doğa Bilimleri” olmak üzere beş ana alan altında 175 alt bilim kategorisinin incelendiği araştırma sonuçlarına göre, Girne Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Akbar Abbasi ve Yrd. Doç. Dr. Mehdi Shahedi Asl sıralamada yer aldı. Elsevier veri tabanında yer alan akademisyenlerin değerlendirildiği liste “kariyer boyu” ve “son bir yıllık” performanslar baz alınarak hazırlandı. Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Üniversitemizin araştırma odaklı eğitim anlayışını güçlendiriyor.” Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Prof. Dr. Akbar Abbasi ve Yrd. Doç. Dr. Mehdi Shahedi Asl’ın dünyanın en etkili bilim insanları arasında yüzde 2’lik dilime girmesinin, üniversitenin akademik başarısı ve araştırma kalitesinin bir kanıtı olduğunu vurguladı. Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, bu başarının, Girne Üniversitesi’nin uluslararası akademik arenada yer edinmesinin yanı sıra, yükseköğrenimdeki standartları sürekli yükseltme hedefinin de bir parçası olduğunu belirtti. Bu tür başarıların genç akademisyenler için ilham kaynağı olduğunu ve üniversitenin araştırma odaklı eğitim anlayışını güçlendirdiğini ifade eden Prof. Dr. Salihoğlu, ayrıca, üniversitenin bilim ve teknoloji alanında ilerlemeye kararlılığını pekiştirdiğini de ifade ederek, öğretim elemanlarını bu önemli başarılarından dolayı tebrik etti.
Ankara Ankara’da 10. kattan yere çakılarak ölen çocuğun halası, yeğeninin düşen telefonu tutmak için atladığını söyledi Ankara’da 10. kattan düşerek ölen 7 yaşındaki çocuğun halası, yeğeninin camdan düşen telefonu tutmaya çalışırken düştüğünü söyledi. Olay, dün saat 15:30 sıralarında Ankara’nın Altındağ ilçesindeki bir apartmanda meydana geldi. İddialara göre, 7 yaşındaki Yusuf Aymergen’in oyun oynadığı telefon elinden kayarak 10. kattaki evlerinin açık penceresinden düştü. Panikleyen çocuk ise telefonu tutmaya çalışırken pencereden aşağıya atladı. Durumu fark eden ailenin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybettiği belirlenen Aymergen’in cenazesi incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. İlkokul birinci sınıf öğrencisi Aymergen’in bugün Karşıyaka Mezarlığında defnedileceği öğrenildi. “Telefonu tutmak için atlayınca yere düşmüş” Olayla ilgili konuşan ölen çocuğun halası Hediye Aymergen: “Çocuk oyun oynamak için annesinin telefonunu alıp yatak odasına gitmiş. Telefonu camdan düşürmüş. Tutmak için atlayınca yere düşmüş. Ardından aile durumu fark etmiş. Babası, oğlunun cesedi yerde görünce çığlık atmış. Vefat eden çocuk, ilkokul birinci sınıf öğrenciydi. İhmal olduğunu düşünmüyorum. Aile, camın açılmaması için önüne yatak koymuş. Çocuk yatağı nasıl oradan çekmiş anlamış değiliz. Annesi ve babası çocuğu çok severdi” dedi.
Denizli Alman ve Polonyalı turistler sema gösterisine hayran kaldı DENİZLİ (İHA) – Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için Denizli’ye gelen Almanya ve Polonya, kendileri için organize edilen sema gösterisine hayran kaldı. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale travertenlerini görmek için Denizli’ye gelen 70 kişilik Almanya ve Polonyalu turist kafilesi için sema gösterisi organize edildi. Turistler düzenlenen sema gösterisini büyük ilgiyle izledi. İlk kez karşılaştıkları gösteriyi kayıt altına alan turistler, semazenlerle de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Mevlana kültürünü Pamukkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlere aktarmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan semazen başı Ali Temel, “Yıllardır Mevlana kültürünü tanıtmak, bu alanda öğrenciler yetiştirmek için çalışma yapıyoruz. Beyaz cennet Pamukkale ve şifalı kırmızı suyuyla ünlü Karahayıt’a gelen yerli ve yabancı turistlere sema gösterileri yapıyoruz. Almanya ve Polonya’dan gelen üç otobüs 70 kişilik turist kafilesi için yaklaşık bir saatlik program hazırladık. Yaptığımız sema gösterileriyle Mevlana kültürünü, Mevlana’nın hoş görüsünü daha çok insana tanıtmak için gönüllü olarak Mevlevi yolunda hizmet veriyoruz” dedi. Sema gösterisinde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ilahiler okundu ve dua edildi. Programın son bölümünde Mevlana’nın yedi öğüdü, rehberler tarafından turistlere okudu.