TEKNOLOJİ - 23 Ocak 2025 Perşembe 14:59

İlk yerli invertör Kayseri’de görücüye çıktı

A
A
A
İlk yerli invertör Kayseri’de görücüye çıktı

Milsan Elektronik tarafından üretilen ilk yerli solar enerji invertörleri Kayseri’de görücüye çıktı.


Milsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilen yerli ilk solar enerji invertörü olan Pixel, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Alanı’nda düzenlenen Enerji Fuarı’nda görücüye çıktı. Türkiye’de ilk ve tek yerli solar enerji invertörü olması sebebiyle yoğun ilgi görürken, 10 yıllık garanti süresiyle de alıcısına büyük güven sağlıyor. Yüzde 62’lik yerlilik oranı bulunan solar enerji invertörü hakkında bilgi veren Milsan Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “Türkiye’nin yerli ve milli solar enerji invertörünü üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu üretmiş olduğumuz Türkiye’nin yerli ve milli solar enerji invertörünü Türk sanayicisi ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ana kartından üzerindeki tüm malzemelere kadar nakış nakış Türk mühendislerinin ve Türk teknolojisi sayesinde üretilmiş bir üründen bahsediyoruz. Allah’ın bize bahşetmiş olduğu paneller üzerindeki enerjiyi çeviren yerli ve milli solar invertörden bahsediyoruz. Türk solar enerji yatırımcısından bizim ricamız invertör alırken lütfen 5 defa düşünün. Hangi malzemeler kullanılmış, hangi teknoloji kullanılmış düşünün. Artık elimizde yerli ve milli bir invertörümüz var. Hem de uluslararası sertifikasını almış bir invertör. Londra’dan İntertex’den sertifikasını almış, TÜBİTAK’tan teknolojik ürün deneyim belgesini almış ve bugün sanayi odamızdan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden yerli malı belgesini almış yüzde 62’lik yerliliğe sahip bir üründen bahsediyoruz. Solar enerji sahasındaki 1 megavatlık GES yatırımında mukayese ettiğimizde invertör maliyeti yüzde 5 ila yüzde 7 arasında tutmaktadır. Yani bu GES yatırımında çok ciddi bir rakam teşkil etmiyor. Ancak sorumluluk bakımından, üretim bakımından en önemli fonksiyonu da invertör yapmaktadır. O nedenle bir kez daha milli servetimize sahip çıkmak adına invertör konusunda tüm yatırımcılarımızın düşünüp, araştırıp, verimliliklerini ölçüp almalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.



“Ürünümüzün arkasındayız”


Ürünlerinin arkasında olduklarını dile getiren Milsan Elektronik Kurucu Teknik Ortak Hamza Solak ise, “Yerli invertörün tasarımını yaptık. İngiltere üzerinden onaylanan tek yerli firmayız. Uluslararası sertifikalara sahip bir firmayız. Yerli üretimimizi yapıyoruz. Bizim buradaki çıkış politikamız yerli ve kaliteli bir ürün ortaya koymak. Çünkü GES’te yatırımların yüzde 7’si invertör yatırımıdır. 1 milyon dolarlık yatırımın 70 bin doları invertör yatırımıdır. Ancak bu 70 bin dolarlık üründe bir problem olduğu zaman 930 bin dolarlık yatırımınız hiçbir anlam ifade etmez. O yüzden invertör dediğimiz şey bir sistemin beynidir. Bizim burada hem yatırımcıya hem de sanayiciye önerimiz kaliteli bir ürün almaları. Biz kaliteli bir ürün ortaya koyduk. Biz bu ürünümüze kalitesinden emin olduğumuz için 10 yıl garanti verebiliyoruz. Yani biz ürünümüzün tam arkasındayız” ifadelerini kullandı.



İlk yerli invertör Kayseri’de görücüye çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale FK Başkanı Duman: "Taşıma suyla değirmen dönmez, futbol altyapısına yatırım şart" Kırıkkale Futbol Kulübü Başkanı Adnan Duman, "Taşıma suyla değirmen dönmez, futbol altyapısına yatırım şart" dedi. Kırıkkale Futbol Kulübü Başkanı Adnan Duman, düzenlediği basın toplantısında kulübün mali durumu, futbolculara yapılan ödemeler ve şehrin futbol altyapısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duman, kulüp yönetimi olarak şeffaflık ve zamanında ödeme prensibini benimsediklerini belirtti. Başkan Duman, Kırıkkale FK’nın TFF 3. Lig’deki 64 takım arasında hak edişlerini gününde ödeyen, hatta futbolcuların maç başı primlerini soyunma odasında teslim eden örnek bir kulüp olduğunu ifade etti. "Taşıma suyla değirmen dönmez" Altyapı ve tesisleşme sorunlarına değinen Duman, "Şu anda bizden kimsenin beş kuruş alacağı yok. Moral ve motivasyonu artırmak için maç başı ücretleri ve primleri hemen ödüyoruz. Bu uygulamamız Tepecik maçı sonrasında da devam etti ve futbolcularımızı motive etti. Sonuç olarak bizim burada özellikle Kırıkkale’de bu futbol işinin, taşıma suyla değirmen çevirme hikayesiyle birebir aynı olduğunu düşünüyorum. Bizim altyapımız tesisimiz ve stadımız maalesef yok. Şimdi biz bu işlerle ilgili bunu çözebilecek networke sahibim. Ama bu sorunu siyasilerle çözülmesi gerektiğini iliklerimize kadar hissediyoruz. Biz bu alt yapı tesislerin kurmadığımı müddetçe bu şehrin sporla anılması söz konusu değil" şeklinde konuştu. Kırıkkale’de futbolun sürdürülebilir olması için acil yatırımlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Duman, "Şehrimizde altyapımız, tesisimiz ve modern bir stadımız yok. Bu şartlar altında futbolun gelişmesi mümkün değil. Altyapının ortalama maliyeti 200 milyon lira, stat ile birlikte bu rakam 250 milyon lirayı buluyor. Bu parayı aynı gün bulabilirim. Ancak acilen şehir merkezine bir stat yapılması gerektiği şart" dedi. Başkan Duman, altyapı ve tesisleşme konusunda şehir yöneticilerine çağrıda bulunarak, "Sayın Valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanımızın destekleriyle Fikret Karabudak Stadyumu’nun yenilenmesi ve altyapı tesislerinin faaliyete geçmesi şarttır. Aksi takdirde bu şehrin sporla anılması mümkün değil" diye konuştu.
Ağrı Ağrı Valisi Koç, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere destek oldu Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Üniversite Sınavına Hazırlık Kampı" kapsamında 12. sınıf öğrencileriyle buluşarak, sınav sürecinde öğrencilere destek oldu. Vali Mustafa Koç, eşi Neslihan Gül Koç ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ile birlikte Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Üniversite sınavına hazırlık sürecinde olan 12. sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Vali Koç, gençlerle sohbet ederek onların gelecek planları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Öğrencilerin taleplerini dinleyen Vali Koç, öğrencilik yıllarından örnekler vererek tavsiyelerde bulundu. Vali Koç, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, eğitimin bireylerin geleceğini şekillendiren en önemli unsurlardan biri olduğunu vurgulayarak, “Bu anlayışla 2024-2025 eğitim-öğretim yılı 1. dönem sonu faaliyetleri çerçevesinde, ilimizde üniversite sınavına hazırlık sürecindeki 12. sınıf öğrencilerimize yönelik bir kamp programı düzenlenmiştir. Program kapsamında toplamda 543 öğrencimiz okullarımızın pansiyonlarında konaklamakta olup, tüm barınma ve diğer ihtiyaçları eksiksiz bir şekilde karşılanmaktadır” dedi. Kamp süresince öğrencilerin akademik başarılarını artırmak amacıyla gönüllü öğretmenlerin görev aldığını belirten Vali Koç, öğretmenlerin konu tekrar anlatımları ve soru çözüm faaliyetleri ile öğrencilere rehberlik ettiğini ifade etti. Ayrıca öğrencilerin Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) yönelik bilgilerini pekiştirmeleri amacıyla deneme sınavlarının düzenlendiğini belirten Vali Koç, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla ders dışı etkinlikler ve sinema izleme gibi sosyal aktivitelerin de organize edildiğini söyledi. Bu kamp programıyla yalnızca akademik gelişim değil, aynı zamanda psikososyal gelişimlerin de desteklenmesinin hedeflendiğini ifade eden Vali Koç, “Bizler, gençlerimizin bu süreçte moral ve motivasyonlarını yüksek tutarak sınavlarına güvenle hazırlanmalarını önemsiyoruz. Bu vesileyle, kamp sürecinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve ilgili paydaşlarımıza gönülden teşekkür eder, öğrencilerimize üniversite sınavında üstün başarılar dilerim” dedi. Öğrenciler, moral ve motivasyonlarını artıran kamp süreci için Vali Koç’a ve İl Milli Eğitim Müdürü Kökrek’e teşekkür etti. Kamp programı kapsamında pansiyonlarda öğrencilerin eğitimden konaklamaya kadar tüm ihtiyaçlarının titizlikle karşılandığı belirtilirken, hazırlık kampının yarıyıl tatili boyunca devam edeceği ifade edildi.