GÜNDEM - 17 Kasım 2024 Pazar 13:14

Kars’ta Büyükbaş Hayvancılıkta Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Kursu eğitimi

A
A
A
Kars’ta Büyükbaş Hayvancılıkta Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Kursu eğitimi

Kars’ta, “Kadın Çiftçiler Öğreniyor Ekonomik ve Sosyal Olarak Güçleniyor Projesi” ile kadınlar bilgilendiriliyor.


Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce merkez Bayraktar köyünde kadın çitçilere yönelik “Büyük Baş Hayvancılıkta Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” eğitimi verildi.


Büyükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticilere yönelik hazırlanan “Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Kursu”nda kadın çiftçilere modern ve hijyenik süt üretiminin temel ilkelerini anlatılıyor.


Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimde, sağım hijyenine yönelik doğru uygulamalar, ekipman temizliği, süt kalitesini artıran yöntemler ve hijyen kurallarının ekonomik katkıları gibi konular ele alınıyor.


Eğitimde katılımcılar sağım ekipmanlarının doğru kullanımı ve temizliği, süt sağımı sırasında hijyen kurallarına uyulması, çiğ süt üretiminde kalite standartlarının korunması ve Hayvan sağlığının korunması ve hastalıkların önlenmesi konularında bilgi sahibi oluyor.


Tarım İl Müdürlüğü’nce bu tür eğitimlerin devam edeceği öğrenildi.



Kars’ta Büyükbaş Hayvancılıkta Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Kursu eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da öğrencilere ödüllü deneme sınavı Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, semt konakları ve eğitim merkezlerinde eğitim gören 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Ödüllü Deneme Sınavı” gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen sınav, dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilere yönelik eğitim destekleri kapsamında yapıldı. Öğrencilere okul derslerine takviye kursları, sınav hazırlıkları ve etüt çalışmalarıyla destek sağlayan belediye, her ay düzenli olarak yapılan deneme sınavlarıyla da öğrencilerin akademik gelişimlerini ölçmeyi hedefliyor. Öğrencilere tarihi mekan gezisi ve sinema ödülü Kernek Külliyesi, Özalper, Salköprü, Melekbaba ve Yeşiltepe semt konakları ile Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi’nde yapılan sınav, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sınavda başarılı olan her eğitim merkezinden ilk 5’e giren toplam 120 öğrenci için özel bir ödül programı düzenlenecek. Başarılı öğrenciler, 23 Kasım Cumartesi günü Malatya’nın tarihi mekânlarına düzenlenecek geziye katılacak. Gezi sonrası öğrenciler, öğle yemeği eşliğinde bir araya gelecek ve ödüllerini “Vahşi Robot” adlı animasyon filmini sinemada izleyerek taçlandıracaklar. Eğitim ve sosyal etkinlik bir arada Malatya Büyükşehir Belediyesi, eğitimle sosyal etkinlikleri bir araya getirerek öğrencilerin hem akademik hem de kültürel gelişimine katkı sunmayı amaçlıyor. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilere fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen bu çalışmalar, hem öğrencilerden hem de velilerden büyük takdir topluyor.
Diyarbakır Ciğer kenti Diyarbakır’da cağ kebabı ustası ve lisanslı arıcı, fuarda ürünlerini sergiledi Diyarbakır’da 12 Kasım’da açılan gurme ve yöresel lezzetler fuarında bal çeşitleri ve cağ kebabı açılan stantta ziyaretçilere sunuldu. Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle düzenlenen fuara, 59 ilden 170 firmanın katılımıyla sürüyor. Fuarda stant açan 20 yaşındaki arıcı Ekrem Bozkurt, 14 yaşından beri babasıyla birlikte bu işi yaptığını söyledi. Arı ve ana arı üretimi yaptıklarını belirten Bozkurt, "Üniversiteye gitmek istemedim. Babamla birlikte bu işi devam etmek istedim. Türkiye’de lisanslı en genç arıcı ve ana arı üreticisiyim. Hakkari Cilo dağlarında ve Tunceli Munzur dağlarında bu iş için uğraşıyoruz. Antalya, Diyarbakır, Muş ve Hakkari’ye bal üretimi için gidiyoruz. Kara kovan, petek bal, süzme bal birçok bal çeşidimiz var. Kara kovan balı üretilmesi zor bir baldır. Ortalama fiyatı bin-bin 500 lira arasında. Süzme balın ortalama kilosu 500 lira, petek balımızın fiyatı 700 liradır" dedi. Fuara Erzurum’un cağ kebabını getiren Naci Peker, "Cağ kebabı, koyun ve kuzu etinden yapıyoruz. Koyunun kol, but ve kaburga kısmıyla yapıyoruz. Gerdan incik kullanmıyoruz. Herkesi yöresel lezzete bekliyoruz. Yaklaşık 15 yıldır bu işi yapıyorum" diye konuştu. Fuar, bugün sonra eriyor.