EĞİTİM - 17 Eylül 2024 Salı 23:57

Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı

A
A
A
Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, inşaatı devam eden 16 sınıflık Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binasında incelemelerde bulundu.


Müdür Yardımcısı Turgut Acarlı ve İl Özel İdaresi yetkililerinin de hazır bulunduğu ziyarette yüklenici firma yetkililerinden inşaatın son durumu hakkında bilgi alan Akbaş, çalışmaların belirlenen takvim içerisinde bitirilmesini isteyerek kolaylıklar diledi.


Okul inşaatı kapsamında değerlendirmelerde bulunan Akbaş, "Devlet Yatırım Programları içerisinde yer alan Karabük Anadolu İmam Hatip Lisemizin inşaatı hızla devam ediyor. İl Özel İdaremiz ile birlikte süreci aşama aşama yakından takip ediyoruz. Okul inşaatının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60’a ulaştı. Eğitim kenti ilimize yakışır bir okul inşa ediyoruz. Bu çalışmalarda emeği olan, eğitim ve öğretimi güçlendirme gayesinde olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.



Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Bilgili; “Her eski köy ismi Ermenice, Rumca, Gürcüce değildir” Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) yeni dönem etkinliklerinin ilk programında Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili’yi konuk etti. Erzurum Kalesi Aşık Sümmani Gelenek evinde düzenlenen programın açılış konuşmasını TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş yaptı. Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili, Erzurum’un köylerinin eski isimlerinin birçoğunun Türkçe olmasına rağmen zamanla kullanmadığına dikkat çekerek, “Unuttuğumuz veya ses değişikliğine uğrattığımız kelimeleri Ermenice, Rumca, Gürcüce sanmamız büyük bir yanlıştır. Örneğin kav: kiremit anlamı taşır, alev rengidir. Ahor (axor) ise ahır, ağıldır. Kevahor bu meyanda “Kırmızı ahır” olarak anlam bulur. "Hanegâh" kelimesi zamanla "Henege" olmuştur. Azerbaycan’da ve Erzurum’da karşımıza çıkan yer ismidir. Bazı kelimeler Türkçe ve Ermenice kelimelerin birleşmesiyle oluşmuştur. Örneğin "iğde" ile yer anlamına gelen Ermenice "sor" kelimesinden "Iğdasor" oluşmuştur: İğdeli yer anlamında...Eski isimlerin menşeini bize veren kaynaklar başta Osmanlı dönemi şehrin avarız ve tahrir defterleri olmak üzere; etimoloji bilgisi, eski Türkçe lügatler (Codex Cumanıcus, Kaşgarlı Mahmud Lügati vs.), söz dizim bilgisi, Türklerin yerleşim yerlerine isim verme gelenekleri ve bahsi geçen köy yerinde asırlar önce yerleşim yeri olup olmadığı gibi tarih ve coğrafya bilgileridir.” şeklinde konuştu.
Bilecik Bilişim uzmanından çocuklarının sosyal medya kullanımı konusunda ailelere uyarılar Sosyal medyanın çocuklar için büyük bir çekim gücü olduğunu, ancak bu platformların getirdiği risklerinde olduğunu belirten Bilişim Uzmanı Yasin Abbaz, çocuklarının sosyal medya kullanımı konusunda ailelere uyarılarda bulundu. Çocuklar sosyal medya platformlarında siber zorbalık riskiyle karşı karşıya kalabileceklerini ifade eden Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Yasin Abbaz, bu durumun çocukların kendilerine olan güvenlerini zedeleyebileceğini ve psikolojik sorunlara yol açabileceğini söyledi. Abbaz, sürekli sosyal medyada vakit geçirmek, çocukların sosyal ve akademik hayatını olumsuz etkileyebileceğini belirterek çocuklarda konsantrasyon kaybı ve izole olma gibi problemler ortaya çıkabileceğini ifade etti. Yasin Abbaz, açıklamasında şunları söyledi; “Çocuklar, kişisel bilgilerini paylaşma konusunda dikkatli olmayabilirler. Fotoğraflar, adresler ya da özel bilgiler kötü niyetli kişilerin eline geçebilir. Çocuklar sahte haberler, yanlış bilgiler ya da yaşlarına uygun olmayan içeriklerle karşılaşabilirler. Bunun için ebeveyn olarak, çocuklarınıza sosyal medyanın tehlikeleri hakkında bilgi verin. Açık ve samimi bir iletişim kurarak onları bu konuda eğitin. Günlük ekran süreleri belirlemek ve sosyal medya kullanımını sınırlamak, çocukların dengeli bir yaşam sürmesine yardımcı olabilir. Çocuklarınıza, sosyal medya hesaplarında gizlilik ayarlarını nasıl kullanacaklarını öğretin. Kişisel bilgilerin kimlerle paylaşıldığı konusunda dikkatli olmalarını sağlayın. Çocuklarınızla sosyal medya deneyimlerini paylaşın. Güvenli ve doğru platformlarda zaman geçirmelerini teşvik edin. Bu sayede hem denetim hem de yönlendirme sağlayabilirsiniz. Ebeveyn olarak, sosyal medya platformlarını siz de anlamalı ve kullanmalısınız. Bu, çocuklarınızla bu konuda konuşurken daha bilgili ve güven verici olmanıza yardımcı olur. Çocuklarınızın sosyal medyada geçirdiği zamanı denetlemek ve gerektiğinde müdahale etmek için teknolojik çözümler (ebeveyn kontrol uygulamaları gibi) kullanabilirsiniz. Sosyal medya, doğru kullanıldığında eğlenceli ve eğitici olabilir, ancak çocuklar için birçok tehlikeyi de barındırır. Ebeveynlerin bu konuda aktif rol alması, çocuklarının güvenliğini ve sağlıklı gelişimlerini sağlamada kritik bir öneme sahiptir. Sosyal medyanın zararlarını anlatmak ve doğru kullanım alışkanlıkları kazandırmak, hem çocuklarınızın dijital dünyada güvende olmasını sağlar hem de onların gelecekteki sosyal medya alışkanlıklarını şekillendirir. Kısacası yapmamız gereken; Çocuklarımızı sosyal medya ve internet ortamında dolaşırken, ebeveyn denetimine tabi tutmak.”