POLİTİKA - 17 Eylül 2024 Salı 11:49

Behzat Ç.’den işçi kıyımı

A
A
A

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi’nde görevli 9 işçinin haksız yere işten çıkarıldığı iddia edildi. İşten çıkarılan Agah Çağatay, “Bizi ahlaksızlıkla suçlayıp işten çıkardılar” dedi.

Behzat Ç. rolüyle bilinen Erdal Beşikçioğlu’nun belediye başkanı olduğu Etimesgut Belediyesi’nde Türk Tarih Müzesi’nde görevli 9 işçinin, haksız yere işten çıkarıldığı iddia edildi. Ortada hiçbir kanıt yokken ahlaksızlıkla suçlandıklarını söyleyen 3 işçi İhlas Haber Ajansı’na açıklamada bulundu. Bir önceki yönetimde belediyenin, İngilizce şartı aramadığını söyleyen Agah Çağatay, “Etimesgut Belediyesi’ne 30 Ekim 2022 tarihinde destek hizmet üzerinden başladım. Erdal Bey bizi ‘Rehber’ olarak işe başladığımız konusunda medyaya lanse etti. 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Etimesgut Belediyesi’nde de çıkarmalarla karşı karşıya geldik. Erdal Bey seçimlerden önce ‘Hiçbir evladımızı ekmeğinden etmeyeceğim’ dedi. Bizi ahlaksızlıkla suçlayıp iş çıkarma kodu olan SGK İş Çıkarma 42 No maddesinden 9 kişinin işine son verdi. Biz bu koddan dolayı hiçbir yerde iş bulamıyoruz. Erdal Bey bizim ne ahlaksızlığımız gördü” şeklinde konuştu.

“Bu sınava girmeyip görevine devam eden arkadaşlar var”

Türk Tarih Müzesi personeline İngilizce sınavı yapıldığını ve bu sınavın bir kurul gözetiminde olmadığını söyleyen Çağatay “Sınavı kimin yaptığı belli değil. Sonucunda ise bu 9 kişi işinden oldu. Bu sınava girmeyip de hala bizimle aynı vasıfta olan görevine devam eden arkadaşlar var. Kalan arkadaşlara da bazılarını da farklı birimlere de bazıları ise hala Türk Tarih Müzesi’nde devam ediyor. Sınava girmeden görevine devam eden arkadaşlar var. Bu arkadaşlar sınava hala hiç girmediler. Sınav usulsüz bir sınavdı. Komisyon kararı olmadan yapılan bir sınavdı” diye konuştu. İşten çıkarılan işçilerden Fatma Gül Konuk ise “12 yıldır belediye de hizmet veriyorum. Son olarak Türk Tarih Müzesi’nde çalışıyordum. Sonrasında işten çıkarıldım. Sebep olarak İngilizce sınavını öne sundular. Bir komisyon kontrolünde yapılan sınav değildi. Bizi İşten Çıkarma Kanu’nun 18. ve 25. maddesine göre ve İşten Çıkarma Kodu 42’den dolayı çıkardılar. Bizim burada bir ahlaksızlığımız yok. İş vereni kandırma gibi durumumu yok. Ortada hiç ispat ve kanıt yok. 2.5 aydır işsiziz. Yüz kızartıcı suç olduğu için iş bulamıyoruz. Tazminatlarımızı alamadık. Mağdur bir şekilde yaşamımız sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Behzat Ç.’den işçi kıyımı

“Bize düzmece İngilizce sınavı yapıldı”

3 yıldır belediyede görev yaptığını dile getiren Furkan Taş, “Türk Tarih Müzesi’nde işe başladım. İşe girerken bize İngilizce şartı öne sürülmedi. Bize düzmece İngilizce sınavı yapıldı. Bu sınavda başarı şartı koyuldu. Sınava girmeyen bazı arkadaşlarımız işine devam ettiler. Bazı arkadaşlarımız birim değiştirdi. Biz 9 kişi olarak işten çıkarıldık. Bu sınavı düzenleyen bir komisyon yok. Bize bir sonuç bildirmediler. Biz İngilizce bilmediğimiz söylenerek işten çıkarıldık. Bunun soncunda da SGK Kod 42 ve 18 ve 25. maddeler öne sürüldü. Bu sebeplerden dolayı haksızca işten çıkarıldık” dedi.

Tolga Başer- Gökşen Efe

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman’da 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Adıyaman’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Adıyaman’da, 19 Eylül Gaziler Günü anma etkinliği Mimar Sinan Parkı önünden Adıyaman Valiliği bahçesine kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Program daha sonra, valilik önünde Atatürk Büstüne çelenk bırakılmasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Ahmet Okutan tarafından günün anlam ve önemine binaen konuşma yapıldı. Okutan, konuşmasının ardından şiir okudu. Yapılan konuşmaların ardından program sona erdi. Program sonrası açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Osman Varol ise, “Tarihinde çok büyük sıkıntılar, çok büyük bir mücadele vermiş bir milletiz. Verdiğimiz ve halen vermeye devam ettiğimiz bu mücadelelerde belki de hayattaki en büyük varlıklarını, canlarını ortaya koyan bu uğurda şahadete koşan gazilik payesiyle şereflenen çok kıymetli büyük değerlerimiz var. Bugünde Gaziler Günü, gazilerimizi hatırlıyoruz, anıyoruz, onlarla birlikte oluyoruz. Bu kapsamda gün içerisinde programlarımız olacak. Biz millet olarak gazilerimize çok düşkünüz. Aslında sadece bir gün değil yılın her günü gazilerimizle ilgili çeşitli etkinliklerimiz ziyaretlerimiz oluyor. Ama özellikle bugün de onları tekrar bütün toplumun gündemine getirmek, hatırlamak, anmak onlarla birlikte olup dua etmek hepimizin boynunun borcu” diye konuştu. Programa, Adıyaman Valisi Osman Varol, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz, İl Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, gaziler, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hacı Erdengi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Ahmet Okutan, kurum müdürleri, STK temsilcileri, emniyet ve jandarma görevlileri ile çok sayıda kişi katıldı.
Adana Adanalı halterci Türkiye şampiyonu oldu Konya’da yapılan Büyükler Türkiye Şampiyonası Halter branşında Türkiye şampiyonu olan Seyhan Belediyespor Kulübünün milli sporcusu Sara Yenigün, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i ziyaret ederek desteğinden dolayı teşekkür etti. Konya’da 13-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda Halter branşında Türkiye şampiyonu olan Seyhan Belediyespor Kulübü sporcusu Sara Yenigün, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i ziyaret ederek spora ve sporcuya verdiği destek nedeni ile teşekkür etti. ‘Sara ile gurur duyuyoruz’ diyen Tekin, “Seyhan’ımızdan Türk sporuna başarılı gençler kazandırmak için imkanlar ölçüsünde desteğimizi esirgemeyeceğiz” dedi. Seyhan Belediyesi olarak spora çok büyük bir önem verdiklerini söyleyen Başkan Oya Tekin, “Toplumsal birlikteliğimizin ve kültürümüzün gelişmesi, gençlerimizin başarılı olması, dünyaya entegre olması, çağdaş uluslar seviyesine ulaşılması gerekiyor. Ülkemizde, gençlerimizin maalesef eğitim alamadığı, önlerinin açılmadığı ve hayallerini gerçekleştiremediği bir durum ile karşı karşıyayız. Hem eğitimlerini alan hem de spor yapan gençlerimizi kutluyorum. Bunun için gençlerimizin yanında olup imkanlar dahilinde destek vermeliyiz. Sara kızımızın göstermiş olduğu başarı ile gurur duyduk. Avrupa şampiyonasından da altın madalya ile döneceğine inanıyor, başarılar diliyorum” diye konuştu. Başkan Tekin’e spora başlaması ve bugüne kadar elde etmiş olduğu başarılar hakkında bilgiler veren milli sporcu Sara Yenigün de, “Seyhan Belediye Başkanımız Oya Tekin’e vermiş olduğu destek nedeni ile teşekkür ediyorum. Polonya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında da başarılı bir performans gösterip ülkemizi en iyi şekilde temsil edip altın madalya kazanmak istiyorum. Altın madalyayı da Belediye Başkanımıza armağan edeceğim” dedi. Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Sara Yenigün’ün ziyaretinin ardından Seyhan Belediyespor Kulübü kadın atletizm takımı antrenör ve sporcuları ile bir araya geldi. Atletizm branşının da önemli bir spor olduğunu belirten Tekin, atletizm takımına da yeni sezonda başarı dileğinde bulundu.
Bursa İİBF’den AB Erasmus+ Proje başarısı Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) koordinatörlüğünde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademisyenlerinin yürütücülüğünü üstlendiği Avrupa Birliği Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Erasmus+ KA220 HED Yüksek Öğretim Alanında İş Birliği Ortaklıkları çerçevesinde yer alan projede, İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Kaya yürütücülüğü üstlenirken, Ekonometri Bölümü Öğretim ÜyeleriProf. Dr. Sevda Gürsakal ve Dr. Öğr. Üyesi Esma Birişçi, İşletme Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Funda Özçelik ve Doç. Dr. Burcu Avcı Öztürk, Uluslararası İlişkiler BölümüAraştırma Görevlisi Fatih Bilal Gökpınar görev alıyor. Proje, 4 ülkenin konsorsiyumunda yürütülecek BUÜ’nün koordinatörlüğünü üstlendiği ve toplam 120 bin Euro bütçesi olan proje, Granada Üniversitesi (İspanya), Klaipeda Üniversitesi (Litvanya) ve IESEG School of Management’tan (Fransa) oluşan bir konsorsiyum tarafından yürütülecek. Öğrenciler “yeşil meslekler” konusunda bilgilendirilecek Çalışmaya dair bilgi paylaşımında bulunan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Yasemin Kaya, “GreenTransitionforEconomicsandAdministrativeScienceStudents: GreenJobs, GreenSkills, andGreenCareers (GREAT)” başlıklı projenin, iktisadi ve idari bilimler alanında eğitim gören öğrencilere yönelik olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Yasemin Kaya; “Bu alanda eğitim alan öğrencilerin yeşil meslekler konusunda bilgi ve beceri sahibi olmalarını ve kariyerlerini bu yönde geliştirebilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Proje ile aynı zamanda iktisadi ve idari bilimler müfredatlarının, yeşil dönüşüme uyumlu hale getirilmesine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.