KÜLTÜR SANAT - 06 Eylül 2024 Cuma 14:21

Ressam Nuri İyem’in muhteşem eserleri İEF’te

A
A
A
Ressam Nuri İyem’in muhteşem eserleri İEF’te

İzmir’de “teknoloji” temasıyla kapılarını açan 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) onur konuğu kenti olan İstanbul, fuara sanatı da taşıdı. Resim tekniğindeki özgünlük ve zengin konu çeşitliliği ile modern sanat tarihinde özel bir yeri bulunan ressam Nuri İyem’in eserleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Solo Botter: Nuri İyem” sergisiyle Pakistan Pavyonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.


93’üncü kez “teknoloji” temasıyla kapılarını açan 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) onur konuğu kenti olan İstanbul, fuardaki standında kültürel mirası, gastronomisi ve yenilikçi teknolojik girişimleriyle ziyaretçilere zengin bir deneyim sunarken sanatı da İzmirliler ile buluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Solo Botter: Nuri İyem” sergisi İstanbul’da Casa Botter’den sonra İzmir’de ziyaretçileriyle buluştu. Kültürpark Pakistan Pavyonu’ndaki sergi, sanatçının farklı dönemlerden karakteristik çalışmalarından özel bir seçki sunuyor. Sergi, 9 Eylül’e kadar ziyarete açık olacak.



Modern sanat tarihinde de özel ve ayrıcalıklı kılıyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 29 eserden oluşan serginin küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu, asistan küratörlüğünü ise İrem Büşra Coşkun üstlendi. Toplumsal gerçekçi akımın önde gelen isimlerinden ressam Nuri İyem’in her seferinde yeni baştan yorumladığı ikonik kadın yüzleri, renk ve ışık ile yoğunlaşarak romantik bir atmosfere bürünen manzaraları, sanatseverleri büyüledi. Kendine özgü sanatçı kişiliği, resim tekniğindeki özgünlük ve zengin konu çeşitliliği, İyem’i modern sanat tarihinde de özel ve ayrıcalıklı kılıyor.



İstanbul zengin bir deneyim sunuyor


İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu kenti İstanbul, kültürel mirası, gastronomisi ve yenilikçi teknolojik girişimleriyle ziyaretçilere zengin bir deneyim sunuyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi standının yanında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait stant; İBB Miras, İBB Kültür ve Visit İstanbul markaları ile ziyaretçilerin karşısına çıktı. İBB Miras, İstanbul’daki kaderine terk edilmiş yüzlerce kültür varlığını restore ederek geleceğe taşıyor. İBB Kültür, zengin etkinlik takvimiyle bu yaşam alanlarına hayat veriyor, kültür sanatı İstanbullular için ulaşılabilir kılıyor. Visit İstanbul, İstanbul’un ziyaretçileri için çok yönlü olarak deneyimlenebilmesine aracılık ediyor.



Ressam Nuri İyem’in muhteşem eserleri İEF’te

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de sel felaketi: Köy yolu adeta ırmağa döndü Kırıkkale’de sağanak yağışın ardından derenin taşmasıyla köy yolu adeta ırmağa döndü. Meydana gelen selde bir ev ve bir mandıra da sular içinde kaldı. Kırıkkale’nin merkeze bağlı Ahılı köyünde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına yol açtı. Kızıl Dağ’dan gelen sel suları, Ahılı Deresi’nin taşmasına neden oldu. Dere üzerindeki köprü ve bahçe duvarları yıkıldı. Köyün alt kısmındaki Tanrıverdi ailesine ait ev ve mandıra su içinde kaldı. Yaşanan sel felaketinde, akıntıya kapılan bir kız çocuğu, komşuların yardımıyla büyük bir tehlike atlattı. Evde mahsur kalan bir anne ve çocuğu ise olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından güvenli bir bölgeye tahliye edildi. Ekipler, sel sırasında köydeki vatandaşları araç megafonuyla anons ederek yüksek yerlere çıkmaları konusunda uyardı. Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri, vidanjörlerle bazı ev ve mandıralarda biriken suları tahliye etti. AFAD ekipleri de zarar tespit çalışmalarına devam ediyor. Kapanan yollar iş makineleri yardımıyla yeniden ulaşıma açıldı. Köyde yaşayan Adem Tanrıverdi, İHA muhabirine yaptığı açıklamada yaşanan sel felaketinden büyük zarar gördüğünü belirterek, "Sel felaketi yaşandı. Evimiz ve mandıram su altında kaldı. Yaklaşık 12 ton arpa ve buğdayımız ziyan oldu. Eşyalar kullanılamaz durumda. Küçük kızım sel sularına kapıldı ama komşumuz sayesinde kurtuldu. Sayın Valimizde Allah razı olsun, ekipler vidanjörlerle suyu çekiyor, balçıklar temizleniyor, yollar açıldı" diye konuştu. Ahılı Köyü Muhtarı Davut Doğan ise sel felaketinin Kızıl Dağı’ndan gelen suların köyün alt kısmını vurmasıyla gerçekleştiğini ifade ederek, "Bu zamana kadar buralarda sel olmamıştı. En büyük zararı Adem Tanrıverdi gördü. İl Özel İdaresi ekipleri anında müdahale etti, hepsine teşekkür ederim" dedi.
Tekirdağ Emir Can İğrek Tekirdağlı hayranlarıyla ertelenen konserde buluştu 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ancak yoğun yağmur yağışı sebebi ile ertelenen Emir Can İğrek konseri coşkulu bir kalabalık eşliğinde Süleymanpaşa Sahil Dolgu alanda gerçekleştirildi. İnteraktif bilgi yarışması ile başlayan gecede Sunucu Sinan Uysal’ın performansı ve Dj şovu, beklenen konser öncesi heyecanı arttırdı. Saatler 22.00’yi gösterdiğinde Türk pop müziğin yükselen yıldızı Emir Can İğrek alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Emir Can İğrek, özgün sözleri ve etkileyici sahne performansı eşliğinde seslendirdiği kendi eserlerinin yanı sıra hem duygusal hem de hareketli parçalardan oluşan repertuarıyla Süleymanpaşalı müzikseverleri adeta büyülerken, şarkılarına binlerce Süleymanpaşalıdan oluşan bir koro eşlik etti. Konserin sonunda sahneye çıkarak Emir Can İğrek’e çiçek takdim eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar; “Ben Emir Can İğrek kardeşime buraya tekrar geldiği için teşekkür ederim. Hepinizin bildiği gibi kendisi Tekirdağlı. Tekirdağlı bir kardeşimizin böylesi hayran kitlesi olması, sesi ve müziği ile her geçen gün zirveye giden basamakları hızlıca çıkması bizi çok mutlu ediyor. Bu gece de bizlere coşku dolu bir gece yaşatıyor. Kendisine teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi. Başkan Volkan Nallar ve Emir Can İğrek konseri izlemeye gelenler ile özçekimde aynı karede buluşurken yaklaşık 2 saat süren konser, sahne şovları ile sona erdi.
Gaziantep TAG Otoyolu’nda 3 ayrı kaza: 1 ölü, 20 yaralı Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Gaziantep-Nurdağı kesiminde ayrı ayrı meydana gelen 2 tır ile 1 minibüs kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 20 kişi de yaralandı. Kazalar, akşam saatlerinde TAG Otoyolu Gaziantep-Nurdağı kesiminde meydana geldi. İddiaya göre, yoğun yağış sonrası kayganlaşan yolda kontrolden çıkan Yusuf I. (50) idaresindeki 31 AGB 300 plakalı tır bariyerlere çarparak yandı. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Aynı yolda bir başka tır uçuruma yuvarlandı bir kişi öldü Bu kazadan kısa süre sonra ise farklı bir noktada bir başka tır kazası meydana geldi. İddiaya göre, Nurdağı istikametinden Gaziantep istikametine seyir halinde olan tır kontrolden çıktıktan sonra uçuruma yuvarlandı. Feci kazada tır içerisinde bulunan Kadir T. hayatını kaybederken yanındaki Can T. ise ağır yaralandı. Kontrolden çıkan minibüs bariyerlere çarptı: 18 yaralı Aynı bölgede meydana gelen üçüncü kazada ise kayganlaşan yolda kontrolden çıkan sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen minibüs bariyerlere çarptı. Feci kazada minibüs içerisinde bulunan 18 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırdı Her üç kazada da yaralanan toplam 20 kişi olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırdı. Yaralılardan birinin durumunun kritik olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden Kadir T.’nin cenazesi ise Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı.
Tekirdağ Uyuşturucu ile mücadelede yeni dönem: NARVAS TEKİRDAĞ (İHA) –Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünce Uyuma uygulaması ve uyuşturucuda yeni uygulama Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) projesi vatandaşlara tanıtılıyor. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri uyuşturucu ile mücadele konusunda İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ’Uyuma’ adlı uygulama programını vatandaşlara tanıtıyor. Bu program sayesinde uyuşturucu ticareti ile daha aktif mücadele edileceği vurgulandı. Süleymanpaşa İl ve ilçesi sahil dolgu alanında Emircan İğrek Konseri Öncesi Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bilgilendirmede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlatılan bu proje, Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı ve uyuşturucu ticareti ile kullanımının önlenmesine yönelik yeni bir strateji sunuyor. NARVAS projesi çerçevesinde, vatandaşlar sokaklarda, parklarda, caddelerde veya okul çevresinde karşılaştıkları uyuşturucu ticareti veya kullanımını Uyuma uygulaması veya 112 Acil çağrı hattı üzerinden yetkililere bildirebilecekler. İhbar sırasında, sadece olayın yeri ve konusu hakkında bilgi verilmesi yeterli olacak, şahıs ve isim bilgisi vermek zorunlu tutulmuyor. Projenin yenilikçi yaklaşımı, her ihbarın NARVAS sistemi ile detaylı bir şekilde analiz edilmesine dayanıyor. İlçe, mahalle ve sokak bazlı yapılan analizler sayesinde, suç yoğunluk haritaları çıkarılacak ve tespit edilen noktalarda yoğun Narko alan kontrolleri gerçekleştirilecek. Bu sayede uyuşturucu ile mücadelede daha etkili ve hedef odaklı bir süreç yürütülecek.
İstanbul İbrahim Hatipoğlu: "Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik" Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, 3-1 kazandıkları Fenerbahçe derbisinin ardından yaptığı açıklamada, “Son maçta kendi sahamızda biliyorsunuz maç bittikten sonra sahaya çıkıp boş tribünlerde sevinenler, bizim seyircimiz varken sahaya girmememiz için kapı yerine sahanın girişine kepenk yaptırmış. Biz Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik” dedi. Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında oynanan derbide Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1’lik skorla mağlup ederek ligde 6’da 6 yaptı. Karşılaşmanın ardından Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, takım otobüsünde GS TV’ye açıklamalarda bulundu. Galibiyetten ötürü mutlu olduklarını dile getiren Hatipoğlu, "Çok güzel bir galibiyet aldık. Beşte beş ile geldik. Altıda altı ile dönmek istiyorduk. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Başta hocamız Okan Buruk’a, teknik ekibe, oyuncularımıza, taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz. Olağanüstü bir mücadele sergiledik. Hakkımızla, anamızın hak sütü gibi helal bir galibiyetle Kadıköy’den dönüyoruz" şeklinde konuştu. “Bir koridorda insanlığa yakışmayacak şekilde taraftarımız stada alındı” Taraftarların deplasman tribününe girişlerinde bazı sorunlar yaşandığını söyleyen İbrahim Hatipoğlu, "Takım olarak çok güzel geldik. Güzel gittik. İstanbul Emniyeti’ne teşekkür etmek istiyorum. Takımımızı son derece iyi karşıladılar. Saha içinde de tedbirleri almışlardı. Dönerken de hiçbir sorunla karşılaşmadık. Maalesef aynı şeyleri deplasman seyircimiz için söyleyemeyeceğim. Stada girişte, bir koridorda insanlığa yakışmayacak şekilde taraftarımız stada alındı. Bayılanlar, fenalık geçirenler oldu. Başkaları yaptığı zaman şikayet edenlerin daha kötüsünü statlarında yapmaları gerçekten üzüntü verici. Samimi olmadıklarını gösteriyor" ifadelerini kullandı. “Bir kadına su şişesi fırlatarak hoşgörüsüz davranmalarını üzüntüyle karşılıyoruz” Protokolde galibiyet fotoğrafları çekildikleri esnada kendilerine doğru su şişesi fırlatıldığını belirten Hatipoğlu, "Bugün bir konu da protokol tribününde yaşandı. Yöneticiler olarak galibiyetimizin verdiği gururla fotoğraf çektirirken Fenerbahçe yöneticilerinden sular gönderilmeye başlandı. Maalesef bir kadın yöneticimize, Ece Bora’ya su şişesi isabet etti. Bir kadına su şişesi fırlatarak bu kadar hoşgörüsüz davranmalarını üzüntüyle karşılıyoruz. Kendilerini kınıyoruz. Bunların yaşanmaması lazım" diye konuştu. İbrahim Hatipoğlu son olarak, "Son maçta kendi sahamızda biliyorsunuz maç bittikten sonra sahaya çıkıp boş tribünlerde sevinenler, bizim seyircimiz varken sahaya girmememiz için kapı yerine sahanın girişine kepenk yaptırmış. Biz Kadıköy’de bu akşam kepenk indirttik. Bu akşam galibiyetimizi soyunma odasında doyasıya kutladık. O kepengi indirmiş olmanın mutluluğuyla da dönüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.