POLİTİKA - 19 Eylül 2024 Perşembe 11:18

Kasapoğlu, Varşova’da NATO toplantısına katıldı

A
A
A
Kasapoğlu, Varşova’da NATO toplantısına katıldı

Polonya’nın başkenti Varşova’da NATO toplantısına katılan önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, "Ukrayna’daki savaşın Karadeniz’e yayılmasına engel olmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" dedi.


Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, NATO PA 106. Rose-Roth Semineri Ekonomi ve Güvenlik Komisyonu & Savunma ve Güvenlik Komisyonu Ortak Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Polonya’nın başkenti Varşova’dan yurda döndü. NATO PA 106. Rose-Roth Semineri’nde "Washington Zirvesi Sonrasında NATO’nun Caydırıcılığı ve Savunması: Doğu Kanadının Güçlendirilmesi", "Ukrayna’ya Verilecek Destekler", "Doğu Komşuları ve Avrupa Güvenliğinin Geleceği", "Belarus ve Baltık Denizi Bölgesi ve Otokrasiyle Yüzleşmek: Demokratik Mukavametin Güçlendirilmesi" konuları ele alındı. Gerçekleşen toplantılarda Kasapoğlu, Türkiye’nin demokrasiye bağlılığı başta olmak üzere Türkiye’nin Ukrayna savaşındaki tutumu, Karadeniz’in Güvenliği ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Avrupa güvenliğinin geleceği ve demokratik mukavemet konularında Türkiye’nin önemine ve gerçekleştirdiği faaliyetlere değindi.


Karadeniz’de savaşın engellenmesinde Türkiye’nin izlediği politikaya vurgu yapan Kasapoğlu, “Karadeniz, 1936 Montrö Sözleşmesi ve Türkiye’nin bunu uygulaması ile kurulan hassas denge sayesinde son yüzyılda askeri çatışma ve gerginlik denizi olmamıştır. Sözleşme, Karadeniz güvenliği çerçevesinde temel bir unsurdur. Türkiye 80 yılı aşkın bir süredir 1936 Montrö Sözleşmesi’ne harfiyen uymaktadır. Rusya-Ukrayna savaşı başladığından beri Karadeniz’de gerilimin yükselmesine engel olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ukrayna’daki savaşın, mümkün olduğunca Karadeniz’e yayılmaması için gayret göstermeye devam edeceğiz. Savaşın artık son bulmasını ve bölgede artık barışın tesis edilmesini arzu ediyoruz. Türkiye’nin bu konudaki kararlı tavrı devam edecektir. Tüm süreçleri bugüne kadar nasıl hassasiyetle yürüttüysek, aynı şekilde sürdüreceğiz” dedi.



"Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu, demokrasimizin gücünün ve mukavemetinin bir sembolüdür"


Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu’nun demokrasinin sembolü olduğunu belirten Kasapoğlu, “Çok çeşitli siyasi görüşlere ev sahipliği yapıyor olmak parlamentomuzun bir geleneğidir. Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu; demokrasimizin gücünün ve mukavemetinin de en önemli sembollerindendir. Demokrasimiz, 15 Temmuz 2016’daki menfur darbe girişimi gibi pek çok iç ve dış müdahalelere maruz kalmış, ancak hepsini milletimizin dik ve sağlam duruşuyla bertaraf ederek daha da güçlenmiş ve bugünlere gelmiştir. Milletimiz; demokrasi, özgürlük ve vatanın bütünlüğü için iradesini her daim ortaya koymuştur ve koymaya devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin, demokrasisini koruma ve yarınlara en güçlü şekilde ulaştırma noktasındaki kararlılığı azalmadan sürmektedir. Türkiye, dünya çapında demokrasiyi güçlendirmek için de çabalarını büyütmeye ve tüm ortaklarıyla işbirliği yapmaya hazırdır” dedi.



Kasapoğlu, Varşova’da NATO toplantısına katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 0 Kayserispor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Trabzonspor, sahasında Kayserispor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısını Kayserispor 1-0 önde kapattı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 8. dakikada Denswill’in, ceza sahası içinde Cardoso’yu düşürmesi sonucu hakem Mehmet Türkmen VAR’a giderek penaltı noktasını gösterdi. 10. dakikada Attamah’ın kullandığı penaltı atışı kaleci Uğurcan Çakır’dan döndü. Dönen topu tamamlamak isteyen Carole’nin vuruşunda top auta çıktı. 12. dakikada sağ taraftan gelişen Kayserispor atağında arka tarafta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım’ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’ın solundan ağlarla buluştu. 0-1 34. dakikada Ozan Tufan’ın ceza sahasına ortasında Bardhi’nin kafa vuruşu kaleci Onurcan Piri’de kaldı. 35. dakikada Bardhi’nin ceza sahası dışından sert şutu üst direkten auta çıktı. 37. dakikada Boa Morte’nin yerden pasında Cardoso’nun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’da kaldı. Hakemler: Mehmet Türkmen, Deniz Caner Özaral, Bersan Duran Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Malheiro, Savic (Ozan Tufan dk. 14), Denswill, Eren Elmalı, Mendy, Okay Yokuşlu, Cihan Çanak, Bardhi, Orsiç, Draguş Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Barisic, Lundstram, Nwakaeme, Umut Bozok, Serkan Asan, Umut Güneş, Batahov, Poyraz Efe Yıldırım Teknik Direktör: Şenol Güneş Kayserispor: Onurcan Piri, Gökhan Sazdağ, Jeanvier, Attamah, Carole, Bourabia, Kartal Yılmaz, Boa Morte, Cardoso, Hasan Ali Kaldırım, Nazon Yedekler: Mehmet Şamil Öztürk, Kolovetsios, Karimi, Bahoken, Mehmet Eray Özbek, Baran Ali Gezek, Ramazan Civelek, Nurettin Korkmaz, Ackah, Talha Sarıarslan Teknik Direktör: Burak Yılmaz Gol: Hasan Ali Kaldırım (dk. 12) (Kayserispor) Sarı kart: Boa Morte (Kayserispor)
Mersin Peygamber sevgisi anlatıldı, meydanlar doldu Mersin’de Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde düzenlenen "Helale Koşalım, Onun Gibi" adlı programa büyük ilgi gösterildi. Mersin Erdemli Belediyesi ve Erdemli Müftülüğü iş birliği ile düzenlenen programda İlahiyatçı Yazar Osman Eğin “Hz. Peygamber” konulu konferans verirken, şair Dursun Ali Erzincanlı da şiir dinletisi gerçekleştirdi. Peygamber sevgisine dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara katılımın yoğun olduğuna değinerek, “Erdemli Kaymakamlığımızla, Erdemli Müftülüğümüzle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz Mevlid-i Nebi programındayız. Vatandaşlarımızın yoğun bir katılımı var. Tabi böyle programlara Erdemli halkı her zaman destek vermiştir. Bugün de yine müftülüğümüzün, belediyemizin yanında oldular. Erdemli halkı Peygamber Efendimizin sevgisini Devlet Bahçeli Meydanı’nı doldurarak göstermiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Peygamberin hayatını anlamak ve anlatabilme adına programı düzenlediklerini ifade eden Erdemli Müftüsü İbrahim Yiğit de, "Güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum. Tüm vatandaşlarımız burada. Bizleri mahcup etmediler. Hepsinden Allah razı olsun. Peygamberimizin hayatını anlamak, anlamlandırabilmek için hocalarımızı davet ettik. Kırmadılar bizleri, geldiler. Peygamber sevgisini yeni neslimize toplu olarak gösterebilmek, insanımızı bir araya getirip Peygamberimizi topluca anabilmek, Peygamberimize olan muhabbetimizin bu toplumda yaşadığını kendimize ve bu toluma ispatlayabilmek için böyle bir program düşündük" diye konuştu. İzlemeye gelen vatandaşlardan Esma Çortul’da, "Çocuklarımıza Peygamber Efendimizi anlatıyoruz ama bu tür etkinliklerde çocukların beyninde daha güzel şeyler kalıyor. Çocuklarımızın bazı şeyleri anlaması için bunlar çok önemli" dedi. Ahmet Emin Bilgen ise, "Halk olarak millet olarak bir aradayız. Peygamber Efendimizin dünyaya sunduğu medeniyeti, kişilik, şahsiyet inşasını biz de burada tekrardan anıyoruz" konuştu.