GÜNDEM - 25 Mart 2025 Salı 15:16

Dadaşlar geleneksel iftar yemeğinde buluştu

A
A
A
Dadaşlar geleneksel iftar yemeğinde buluştu

Eski İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel iftar programında, dernek üyeleri, iş insanları ve vatandaşlar birlikte oruç açtı.


Eski İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğine İzmir Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, İzmir Ticaret Odası Başkanvekili Hüseyin Sağır, Türkiye Gazetesi İzmir Koordinatörü Yüksel Güven, Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyon Kurucu Onursal Genel Başkanı Muzaffer Okumuş, Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu, MHP Karabağlar İlçe Başkanı Latif Alaboğa, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, iş insanları Nurullah Sağır, Muhammet Canbaz, Hasan Özkaya, dernek başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Karabağlar ilçesinde bulunan dernek binası önünde, Erzurumlu hayırsever iş insanlarının desteğiyle gerçekleştirilen iftar programı dualarla başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan ezanın ardından tüm davetliler birlikte orucunu açtı.


Programda konuşan Eski İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Kurtlu, katkıda bulunan iş insanlarına ve davete katılan misafirlere teşekkür etti.



Dadaşlar geleneksel iftar yemeğinde buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli OSB, Ramazan boyunca 80 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün öncülüğünde ve Bölge firmalarının destekleriyle geleneksel olarak Ramazan Ayı boyunca düzenlenen iftar programlarında her gün 3 bin kişi aynı sofrada buluşturuyor. Denizli Organize Sanayi Bölgesi önderliğinde Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliyesi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğine her gün farklı bir OSB firması tarafından gerçekleştiriliyor. 25 Mart 2025 Salı günü verilen iftar yemeğinin ev sahipliğini Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı yaptı. İftar programına; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşpğlu, OSB yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, Batı Ege GYO CEO’su - Baltalı Grup Yönetim Kurulu Üyesi Alper Baltalı, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. "İftar programımızda her gün 3 bin öğrenciyi ağırlıyoruz" Her yıl geleneksel olarak düzenlene ve 3 bin kişiye ulaşan iftar yemeği için açıklamalarda bulunan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, "Bölgemizdeki firmaların destekleriyle Ramazan Ayı boyunca Pamukkale Üniversitesi öğrencilerimize yönelik olarak Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliyesi’nde iftar yemeği düzenliyoruz. Bu iftar programı, her gün 3 bin öğrencimizin orucunu hep birlikte açtığı anlamlı bir buluşmaya dönüşüyor. Bizler, bu organizasyonu Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir şekilde, öğrencilere moral ve huzur kaynağı olması amacıyla gerçekleştiriyoruz. Birlik ve beraberliğimizin güçlendiği Ramazan ayının sonuna gelirken, tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı da şimdiden tebrik eder, sağlıklı, mutlu, huzurlu, birlikteliğimizin daim olduğu nice bayramlar dilerim" şeklinde konuştu. "Denizli OSB Yönetimi’ne, değerli sanayicilerimize teşekkür ederiz" Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ise düzenlenen programda emeği geçenlere teşekkür ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptılar. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu; "Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin her sene geleneksel olarak gerçekleştirdiği ve üniversiteli, evlerinden, ailelerinden uzak gençlerimizin Ramazan ayı boyunca sıcak yemekle, aynı sofrada kardeşçe buluştuğu bu programı çok önemsiyoruz. Emeği geçen herkese, Denizli OSB Yönetimi’ne, değerli sanayicilerimize teşekkür ederiz" dedi.
Samsun Kasaplara şok denetim: Çok miktarda tarihi geçmiş ürüne el konuldu Samsun’da kasaplara yönelik şok denetim gerçekleştiren ekipler, çok miktarda son tüketim tarihi geçmiş et ve tavuk ürünlerine el koyarak imha etti. İlkadım Belediyesi ile Tarım ve Orman İlkadım İlçe Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki kasaplarda gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında et ve tavuk ürünlerinin son tüketim tarihleri tek tek kontrol edildi. Yapılan incelemelerde, tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edilerek İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince toplatıldı. Zabıta ekiplerince ürünlere el konularak imha edildi. "Halk sağlığı ihlallerine taviz yok" İlkadım Belediyesi ve Tarım ve Orman İlkadım İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği gıda denetimlerinde birinci önceliğin daima vatandaşın sağlığını korumak olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Zabıta ekiplerimiz ve İlkadım İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçemizde hizmet veren kasaplara yönelik son tüketim tarihi denetimi gerçekleştirdi. Bu denetimlerdeki amacımız, vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşması ve satın aldığı ürünleri evlerinde gönül rahatlığıyla tüketmesidir. Yapılan ortak denetim neticesinde, son tüketim tarihi geçmiş et ve tavuk ürünlerine ekiplerimiz el koydu. Daha sonra ise bu ürünler imha edildi. Vatandaşlarımızın sağlığına yönelik ihlallere asla göz yummayacak, taviz vermeyeceğiz. Bu noktada denetimlerimizi sıkı bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.