KÜLTÜR SANAT - 29 Ekim 2024 Salı 13:20

“Cumhuriyet’in Aydınlığı” mısralarla melodileri buluşturdu

A
A
A
“Cumhuriyet’in Aydınlığı” mısralarla melodileri buluşturdu

Selçuk Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Yazar ve Şair Ataol Behramoğlu ve Müzisyen Haluk Çetin Selçuklular ile bir araya geldi. Edebiyatın usta kalemi Behramoğlu okuduğu şiirler ile dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.



Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Cumhuriyet’in Aydınlığı” adlı müzik ve şiir okunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şiir okunması öncesinde yayınlanan, sözleri Ataol Behramoğlu tarafından yazılan, Erhan Doğan tarafından bestelenen Cumhuriyetin 100. Yıl Marşı büyük beğeni topladı. Edebiyatın usta ismi farklı dönemlerde yazdığı şiirlerini okumadan önce hikayelerini ve yazma sürecini dinleyicilerle paylaştı. “Yaşadıklarım Öğrendiğim Bir Şey Var” adlı şiirini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen okuyan edebiyatın usta ismi, Nazım Hikmet’in “Kerem gibi” şiiriyle sonlandırırken, Müzisyen Haluk Çetin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına Çanakkale Türküsü ’nü Efes Selçuklular ile birlikte söyledi.



Cumhuriyet sizinle var olsun


Büyük beğeni toplayan müzik ve şiir okunmasının ardından sahneye çıkarak Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin’e teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Şiir eğer varsa hayatımızın içinde, bir de sizin şiirlerinizi okuyarak büyüdüysek biraz önce okuduğunuz “Yaşadıklarım Öğrendiğim Bir Şey Var” şiirinizdeki gibi her şeye rağmen ama her şeye rağmen büyük bir güç, tutku ve inançla devam ediyoruz. Her şeye rağmen Cumhuriyet diyoruz, her şeye rağmen Atatürk diyoruz. Örgütlü kötülük dahili ve harici her yerde var. Her şekilde var. Selçuk’ta o örgütlü kötülüğe karşı iyiliklerle ve iyilerle bir arada durmayı başarabildik. O iyiler hep var olsunlar. Cumhuriyet sizinle var olsun” dedi.



Etkinliğin ardından Türk edebiyatının usta ismi Ataol Behramoğlu okurları için kitaplarını imzaladı.



“Cumhuriyet’in Aydınlığı” mısralarla melodileri buluşturdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Kalaycı tezgahından spor sahasına Sivas’ın Zara ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş kalaycılık mesleğine hayat veren Yılmaz Öncü, bir yandan da antrenörlük yaparak gençleri geleceğe hazırlıyor. Sivas’ın Zara ilçesinde yaşayan Yılmaz Öncü, ata yadigarı ve unutulmaya yüz tutmuş kalaycılık mesleğini büyük bir özveriyle sürdürüyor. Öncü, bir yandan 150 yıllık dükkanda kalaycılık mesleğini yaşatırken bir yandan da gençlere spor aracılığıyla umut ve disiplin aşılayan bir antrenörlük görevini yapıyor. Gündüzleri atölyesinde bakır eşyaları yeniden parlatan Öncü, akşamları ise yeşil sahada gençleri geleceğe hazırlıyor. Geleneksel mesleğini sürdürürken aynı zamanda Zara Spor’da antrenörlük yapan Öncü, iki farklı alandaki çalışmalarını başarıyla yürütüyor. “İkisi de sevmeden yapılabilecek meslekler değil" Yılmaz Öncü, hem kalaycılığın hem de antrenörlüğün sevilmeden yapılabilecek bir iş olmadığını söyleyerek, “İnsanlar asıl mesleğimin kalaycılık olduğunu öğrenince şaşırıyorlar. Kalaycılığın ne olduğunu bilmeyenler dahi var. Kalaycılık mesleği bitmeye başladı. Artık süs eşyası olarak kullanılıyor. Bakır eşyalar da kalay istemiyor. Futbol mental açıdan zor, kalaycılık ise fiziki olarak yapması zor bir meslek. İkisi de sevmeden yapılabilecek meslekler değil. Özellikle kalaycılık çok zahmetli bir meslek, gençlerimizde bu devirde o zahmete katlanmak istemiyorlar. Gündüz dükkânda kalaycılık yapıyorum akşamları ise arkadaşlara işten çıktıktan sonra da antrenmanlarımızı gerçekleştiriyoruz. İki işi de bir arada yürütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.