GENEL - 24 Haziran 2023 Cumartesi 16:53

Turizmciler müzik yasağının kalkmasına temkinli yaklaştı: "Desibel sınırına uyulmalı"

A
A
A
Turizmciler müzik yasağının kalkmasına temkinli yaklaştı: "Desibel sınırına uyulmalı"

Çeşmeli turizmciler, müzik yasağının kalkmasına bir taraftan sevinirken, bir taraftan da temkinli yaklaştı.

Çeşmeli turizmciler, müzik yasağının kalkmasına bir taraftan sevinirken, bir taraftan da temkinli yaklaştı. Müziğin turizmin önemli bir ürünü olduğunu, yasağın kalkmasıyla ürünün geri geldiğini ifade eden turizmciler, müzik yayınında desibelin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Müşteri rahatsız olup kaçarsa herkes zarar görür" dedi.


Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, pandemi döneminde gelen müzik yasağın kalkması ile ilgili açıklama yaptı.


Demir, müzik yasağının 2021 yılının haziran ayından beri uygulandığını hatırlatarak, "Bu yasak, turizmin eğlence ürününü ortadan kaldırmıştı. Yasağın kalkmasıyla bu ürünümüz geri geldi. Bir taraftan sevinirken, biraz da ihtiyatla bakıyoruz; çünkü müzik, dinlenmek isteyen misafirlerimizi, dikkat edilmediğinde dinlenmeden alıkoyabiliyor. Özellikle Alaçatı bölgemizde müzik yayınının yapılmasında çok hassas ver dikkatli olmak gerekir. Alaçatı’da otellerimizle kafeler, eğlence mekanları bir arada. Dolayısıyla burada her ikisini de mutlu etmek zor olacak; ama neden olmasın? Birbirinin hakkını koruyarak ve saygı göstererek, bu müzik ürünümüzü, güzel müziklerle, güzel bir şekilde misafirlerimize sunacağız. Bu konuda özellikle Alaçatı’da tatil yapan misafirlerimizden bazı şikayetler oluşabilir. Bu konuyu valimizle ve kaymakamımızla görüşeceğiz. Hep birlikte bu konuda hassas olacağız. Çeşme’ye tatile gelen hiç kimse üzülerek gitmeyecek. Mutluluk içinde Çeşme’den ayrılacak; yani Çeşme’ye gelen her misafirimiz, hem eğlenecek hem dinlenecek hem denize girecek hem en güzel plajlarımızda tatillerini yapacaklar. Çeşme’den evlerine döndüklerinde de tekrar Çeşme’ye gelmek için yeni tatili dört gözle bekleyecekler. Böyle bir sezon olmasını bekliyoruz" diye konuştu.



"Eğlence mekanları desibel sınırını aşmamalı"


Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Necat Çelikok da, Alaçatı’da oteller ile eğlence mekanlarının iç içe olduğuna dikkat çekerek, "Müzik yasağını kalkmasını olumlu buluyoruz. Tabi bir şerhimiz var. Bilindiği gibi insanlar Alaçatı ve Çeşme’ye hem eğlenmek hem de dinlenmek için geliyor. Otelinde dinleniyor, çıkıyor denize gidiyor. Akşamda eğlence mekanlarına gidiyor. Müzik yayınında desibel çok önemli. Müzik yayınının açık alanlarda 01.00, kapalı alanlarda 04.00’e kadar olması turizm açısından olumlu; fakat gündüz de olsa gece de olsa, belirli saatler içinde de olsa, eğlence mekanları desibel sınırını aşmamalı. Müziksiz olmaz; ama ’yaşasın serbest bırakıldı, bangır bangır çalalım’ anlayışı yanlış olur. O zaman otellerde kimse kalmaz. Bilindiği gibi Alaçatı’da şöyle bir özellik var; otellerle eğlence mekanları ve yaşam iç içe. Ayrıca mekanların yanında evler de var. Onlar da rahatsız olabilir. Eğlence mekanları desibel sınırına dikkat etsinler. Onlar da kazansın. Oteller de kazansın. Müşteri rahatsız olup kaçarsa herkes zarar görür. Otellerde kalan olmazsa eğlence mekanlarına da kimse gelmez. Onun için desibel sınırına uysunlar. Gece 00.00’dan sonra da 01.00’e kadar müzik sesini daha aşağıya indirsinler, çünkü dinlenmeye çekilen insanlar var. Onları da düşünmek gerekiyor" diye vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli dolandırıcılık operasyonu: ’Yılın iş adamı’nın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı İzmir’de iflas etmiş bir sigorta şirketinin hisselerini yasa dışı yollarla devralan ve şirket sermayesini zimmetine geçirerek 100 milyon liralık kamu zararına neden olan, 180 milyon lira karşılığında da kendisine ’yılın iş adamı’ ödülü verdirdiği ileri sürülen yönetim kurulu başkanı ile 4 kişi tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce Ankara ve İstanbul olmak üzere 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda aralarında Paragon Holding Yönetim Kurulu Başkanı K.G.’nin de olduğu 11 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında K.G.’nin, borca batık durumda olan bir sigorta şirketinin çoğunluk hisselerini yaşa dışı yollarla devraldığı, şirketi yönettiği 5 ay boyunca şirkette gerçekleştirdiği tasarruflar ile maddi açıdan kötü durumda olan şirketin sermayesinin bir kısmını zimmetine geçirdiği tespit edildi. Yürütülen çalışmalar sonucunda ‘Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ denetiminden kaçınmak için denetime tabi olan miktarın altında çok sayıda havale yapılarak mal ve hizmet alımı bahanesiyle belli başlı firmalara sigorta şirketinin sermayesi aktarıldığı, şirketten hortumlanan miktarın daha sonra K.G.’nin özel hesaplarına aktarıldığı öğrenildi. Şirket adına düzenlenen faturaları da inceleme altına alan ekipler, K.G. ve şirketin Yönetim Kurulu üyesi ile ailelerinin otel konaklama, hastane masrafı, kıyafet, beach, ev tadilat bedelleri gibi şahsi harcamalarının da şirket sermayesi üzerinden gerçekleştirildiğini belirledi. “180 bin lira ödeyerek ödül almış” Şirket çalışanlarının IP telefon sistemi üzerinden yaptıkları görüşmelerde, konusu suç içeren ödemeleri yaparken “O yiyor stresini biz çekiyoruz” dedikleri yine teknik ve fiziki takip sonucunda tespit edildi. K.G’nin, şirket sermayesinden yaklaşık 180 bin lira ödeme yapıp kendisine ‘yılın iş adamı’ ödülü verdirttiği çalışmalar neticesinde belirlendi. Sigorta şirketi yöneticilerinin yaklaşık 15 milyon lirayı doğrudan zimmetlerine geçirdikleri, kendilerine yakın şirketlere ‘yol yardım, yedek parça, acenta masrafı’ gibi gerekçelerle, piyasa ortalamasından fazla ödemeler yaparak toplamda yaklaşık 100 milyon lira kamu zararına sebep olan yolsuzluk yaptıkları ortaya çıktı. Tutuklandı Operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden K.G. ile beraber toplam 5 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.