SPOR - 16 Eylül 2024 Pazartesi 23:21

Süper Lig’de 5. hafta sona erdi

A
A
A
Süper Lig’de 5. hafta sona erdi

Trendyol Süper Lig’e verilen aranın ardından 5. hafta, bugün oynanan Antalyaspor-Adana Demirspor müsabakasıyla tamamlandı. Ligin 5. haftasının önemli karşılaşmasında Trabzonspor ile Beşiktaş 1-1 berabere kalırken, Fenerbahçe ve Galatasaray derbi öncesi rakiplerini rahat geçti.

Trendyol Süper Lig’de 5. hafta, 14 Eylül Cumartesi, 15 Eylül Pazar ve 16 Eylül Pazartesi günü oynanan maçlarla sona erdi. Haftanın kapanış karşılaşmasında Antalyaspor, sahasında Adana Demirspor’u son dakikalarda bulduğu golle 2-1 mağlup etti. 5. haftanın önemli maçında Trabzonspor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı. Deplasmanda Kasımpaşa’yı 2-0 yenerek 4. galibiyetini alan ve puanını 13’e yükselten Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Haftanın en golcü takımı Galatasaray (5) olurken, oynanan 9 müsabakada toplam 23 gol atıldı.

Fenerbahçe liderliğini sürdürdü

Ligin 5. haftasında Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda Kasımpaşa’ya konuk olan Fenerbahçe, sahadan 2-0’lık skorla galip ayrıldı. Puanını 13’e yükselten sarı-lacivertliler, maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü.

Galatasaray 4’te 4 yaptı

Çaykur Rizespor’u ağırlayan Galatasaray, rakibini 5-0’lık skorla farklı mağlup etti. Bir maçı eksik olan sarı-kırmızılılar, bu sonuçla ligde 4’te 4 yaptı ve 12 puanla 2. sırada yer aldı.

Beşiktaş ve Trabzonspor yenişemedi

Haftanın önemli karşılaşmasında Trabzonspor, konuk ettiği Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla puanını 10’a çıkaran siyah-beyazlılar 4. sırada yer alırken, bordo-mavililer 3. maçında 3. beraberliğini aldı ve 13. basamağa yerleşti.

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Sivasspor - Gaziantep FK: 3-2

Samsunspor - Konyaspor: 0-1

Galatasaray - Çaykur Rizespor: 5-0

Bodrum FK - RAMS Başakşehir: 0-1

Kayserispor - Eyüpspor: 2-2

Kasımpaşa - Fenerbahçe: 0-2

Trabzonspor - Beşiktaş: 1-1

Corendon Alanyaspor - Hatayspor: 0-0

Antalyaspor - Adana Demirspor: 2-1

NOT: Göztepe haftayı bay geçti.

Yunus Emre Öztaş



Süper Lig’de 5. hafta sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kayalıklardan düşen şahsı kurtarmak için ekipler zamanla yarıştı Antalya’da dengesini kaybederek kayalıklardan düşen şahsı hayatta tutmak için polis, sağlık ekipleri, cankurtaran ve vatandaşlar zamanla yarıştı. Olay, saat 17.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kaleiçi Mermerli Plajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 metrelik kayalıkların üzerinden suya atlamak isteyen Hüsamettin Ç. (51), dengesini kaybederek kontrolsüz bir şekilde denize düştü. Olayı gören vatandaşlar ve görevli cankurtaran tarafından sudan çıkartılan şahsın düşme esnasında kafasını kayalıklara çarptığı görüldü. Ağzından köpükler çıkan ve bilinci kapalı şekilde sudan çıkartılan şahsa ilk müdahale görevli cankurtaran ve işletme çalışanları tarafından yapıldı. Hayatta tutmak için zamanla yarıştılar İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi olay yerine ulaşmakta güçlük yaşayınca Deniz Polisi ve Sahil Güvenlikten yardım istendi. Ancak şahsın bulunduğu yerin kayalık ve sığ olması nedeniyle ekipler bölgeye yaklaşamadı. Hüsamettin Ç.’yi hayatta tutmak için görevliler bir yarış içerisine girdi. Çalışanlar ve vatandaşların yardımıyla sedyeyle merdivenlerden yukarıya çıkartılan Hüsamettin Ç.’ye olay yerine koşarak gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Durumunun ağır olduğu öğrenilen Hüsamettin Ç., ambulansla hastaneye kaldırıldı.