SPOR - 21 Eylül 2024 Cumartesi 14:18

Hasan Arat: "Beşiktaş ayağa kalkmış ve hedeflerine koşmaktadır"

A
A
A
Hasan Arat: "Beşiktaş ayağa kalkmış ve hedeflerine koşmaktadır"

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, siyah-beyazlıların ayağa kalktığını ve hedefe doğru koştuğunu belirterek, Beşiktaş’ın artık doğru insanların elinde olduğunu söyledi.


Beşiktaş Divan Kurulu 2024 Yılı 2. Olağan Toplantısı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı-Anadolu Oditoryumu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, son divan toplantısından bugüne kadar çok çalıştıklarını belirterek, "Devir aldığımız günden itibaren sıkıntılı günler geçirdik. Ayrıca o dönemde sahada da üzüldük. İyi sonuçlar almak için çaba sarf etmemiz gerekti. Ben yönetim kurulu adına bu süreçte bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen büyük taraftarlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.



"Boğazın efendisi büyük Beşiktaş’a hoş geldiniz"


Beşiktaş’ın saha içinde ve saha dışında disiplin konusunda büyük değişim yaşamadığını ifade eden Arat, "Büyük camialarda kısa zamanda onarım yapmak oldukça zordur. Buna rağmen Beşiktaş bunun üstesinden gelecek büyüklüğe sahiptir. Beşiktaşlılar, her zamankinden daha çok birlik içerisinde olmalılar. Göreve geldiğimizden itibaren 9 aylık bir dönem geride kaldı. Bizler 9 yıldır bu kulübü yönetiyor gibi hissediyoruz. Bu süreçte 15 bin yeni üyelik başvurusu yapıldı. Bu durum Beşiktaş’ın büyüklüğüne yakışır şekildedir. Camiamız, kendine duyulan güvenin artmasıyla bağımsız bir camia haline gelmiştir. Yeni üyelerimize İstanbul’un sahibi, Boğazın efendisi büyük Beşiktaş’a hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.



"Beşiktaş ayağa kalkmış ve hedeflerine koşmaktadır"


Siyah-beyazlı camianın çehresinin değişim göstermeye başladığını vurgulayan Başkan Hasan Arat, "Tüzük tadili gerçekleştirdik ve kulübümüz bu sayede adeta çağ atlamıştır. Beşiktaş artık doğru yoldadır. Ayağa kalkmış ve hedeflerine koşmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Elimiz boş gitmedik. Kazandığımız kupaları da götürdük. Beşiktaş devletini sever, devlet de Beşiktaş’ı sever. Bizi en iyi şekilde ağırladığı için Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.


Göreve başladıkları tarihten itibaren elde ettikleri başarıların yadsınamaz olduğunu söyleyen Hasan Arat, "71 gün içerisinde çıktığımız iki finalde iki kupa elde ettik. Teknik direktör seçiminde belirlediğimi kriterler, takıma oyuncu takviyesi ve yaşanılan kolej havası belki de birçoğumuza unutulmaz başkanımız Süleyman Seba dönemini hatırlatmaktadır. Hiçbir başkan bu sorumluluğu tek başına yürütemez. Bu durum mümkün değildir. Ben yönetim kurulu üyelerimize tek tek teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



"Bazı şeyleri söylemeye bile utanıyoruz"


Önceki yönetimin izlediği transfer politikasını eleştiren Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, "Sözleşmesi fesih edilen, gönderilen, satılan veya kiralık olarak gönderilen oyuncu sayımız 42, biz göreve geldiğimizden itibaren. Telefondan izlenerek gece yarısı transfer edilen oyuncuların bu kulübe çok fazla zararı olmuştur. Bir diğer oyuncuya kulüp buluyoruz. Takımdan ayrılmamak için tesislerden kaçıyor. Bazı şeyleri söylemeye bile utanıyoruz, söyleyemiyoruz. Siz iş adamı değil misiniz? Kendi şirketlerinizde bu tarz işler yapar mısınız? Biz enkaz edebiyatı yapmak istemediğimizi söyledik. Ama bunları sizlerle paylaşmamız lazım. Ben transfer çalışması gerçekleştiren yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her transferimizi 2-3 katmandan geçirerek takıma kazandırıyorlar. Teknik direktörümüz de aynı şekilde çok kıymetli bir insan. Kendisine sahip çıkın. Çok değerli ve iyi bir insan. Bize TFF Türkiye Kupası’nı kazandıran Serdar Topraktepe’yi de kendi isteğiyle ekibine dahil etti. Yine Samet Hoca da alt yapı olan bağlantıyı kuruyor. Yaptığı işleri görüyorsunuz. Şuan da takım içinde gençler ve A Takım arasında iyi bir ilişki kuruldu" dedi.


Kulübün transfer çalışmalarını profesyonel bir şekilde yaptığını anlatan Arat, "Ben geçen sene size bu kulübe menajerleri sokmayacağımı söylemiştim. Şu anda 20 farklı ülkenin üzerinde çalışmalarını devam ettiren ekibimiz var. Ciddi çalışıyoruz. Video, data ve yapay zekadan faydalanarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Beşiktaş’ın bu takımına hepimiz sahip çıkalım. İnişler, çıkışlar olabilir. Bunlar sporda yaşanabilir. Desteğimizi asla kesmeyelim" diye konuştu.



"Beşiktaş artık doğru insanların elinde"


Kulübün üyelerinin artık daha iyi bir süzgeçten geçerek camiaya kazandırıldığını ifade eden siyah-beyazlıların başkanı, "Aktif üye sayımız 43 bin 600. Kendi stadyumumuza bile sığamayacak duruma geldik. Yeni üyelerimiz var. Üye olmak isteyen Beşiktaşlılar var. Camiamıza son olarak 254 kadın, 4 şehit yakını, 3 gazi, 11 engelli vatandaşımız üye olmuş durumda. Beşiktaş, halkın takımıdır. Bundan sonra halk buraya gelerek başkanını seçecek. Beşiktaş, artık doğru insanların elinde" şeklinde konuştu.



"Dernekçilik kulüpten bir şey isteme işi değildir"


Siyah-beyazlı camianın bünyesindeki derneklerin de artık daha kapsamlı işlerle uğraştığını dile getiren Hasan Arat, "Devletimiz dün bize İzmir’de 123 dönümlük güneş enerjisi santrali kurulumu yapmak için bir arazi tahsis etti. Dedik ya Beşiktaş devletini sever, devlet de Beşiktaş’ı sever. Ankara Beşiktaşlılar Derneği’nin sayesinde de Çankırı’da yaklaşık 203 dönüm daha bize tahsis edildi. Öte yandan Beykoz’daki arazimizi aldık. Orası artık Beşiktaş camiasının tapulu malıdır. Dernekçilik kulüpten bir şey isteme işi değildir. Artık kulübe kazandıracaksınız" ifadelerini kullandı.


Stadyumda yapılan konser anlaşmaları hakkında da konuşan Başkan Arat, "Stadyumla ilgili yönetimden gitmeden 6 ay önce konser anlaşmaları yapmışlar. Stadyumumuzda büyük paraların döndüğü organizasyonlar yapıldı. Bu işi yapanlar iyi paralar kazandılar ve hala kulübe olan borçlarını ödemiyorlar. Ne yapacağız biz bu durumda? Yapılan anlaşmada kulübün kazancı 1,5 milyon Euro olarak gösterilmiş. Zaten zemin çalışmalarının maliyeti bu rakam. Bunları bıkmadan usanmadan anlatacağız. Bu işlerin peşini bırakmayacağız. Beni diğer Beşiktaş başkanlarıyla karıştırmayın" şeklinde konuştu.



"Beşiktaş başkanına el sallayanlar gitti"


İlk 5 haftası geride kalan Süper Lig’deki hakem yönetimlerine de değinen Arat, "Takımımıza karşı 4 maçta 2 kırmızı kart verildi. Böyle bir şey yok. Biz büyük bir camiayız. Bu konu hakkında konuştuğumda, ceza verirler dediler. Ama Allah var, Merkez Hakem Kurulu (MHK), hakeme 2 maç ceza verdi. Takımımıza sahip çıkmalıyız. Beşiktaş’tan emeğini sömüren herkese sesleniyorum, Beşiktaş’tan ellerinizi çekin. Beşiktaş başkanına el sallayanlar gitti. Bundan sonra da diyorum ki, Beşiktaş’ın mallarına kimse çökemeyecek. Bu camiayı amaçsız, karşılıksız sevin. Toplum içerisinde her zaman iyi bir insan ve iyi bir Beşiktaşlı olun. Beşiktaş taraftarının, dünyanın en iyi taraftarı olduğunu unutmayın" diyerek sözlerini tamamladı.



Hasan Arat: "Beşiktaş ayağa kalkmış ve hedeflerine koşmaktadır"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Dünya çevre gününde kuraklıkla boğuşan Burdur Gölü etrafında çöp topladılar Dünya Temizlik Günü’nde hem çevre temizliğine hem de kuraklıkla boğuşan Burdur Gölü’ne dikkat çekmek isteyen gönüllüler göl kenarında çöp topladı. Yaşanan iklim değişikliği ve doğaya atılan çöpler nedeniyle hem kuraklık hem de kirlilikle boğuşan Burdur Gölü kenarında Let’s Do It Türkiye öncülüğünde Dünya Temizlik Günü çerçevesinde Yeşilay ve TEMA Vakfı üyeleri, Burdur Belediyesi ile Burdur Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, gönüllüler ve çocuklar, tarafından çöp toplama etkinliği düzenlendi. Burdur Gölü Halk Plajında toplanan gönüllüler kuraklık nedeniyle gölün çekilen alanlarında cam şişe, izmarit ve plastik atıklarından oluşan toplam 40 torba çöp topladılar. Tema Vakfı gönüllülerinden olan Sebahat Gümüş; “Göle daha önce küçüklüğümüzde gelirdik. Çadırlar kurulurdu. Tuzlu, güzel bir göldü. Yavaş yavaş kurumaya başladı. Barajların göle akmaması, yağmurların az yağması nedeniyle göl kurudu ve bu da bizi çok üzdü. Burdur’da irili ufaklı 14 tane göl vardı. Bunların hepsi yavaş yavaş kurudu. Şimdi sadece Salda gölü gözüküyor bir de Burdur Gölümüz var o da gitmek üzere. Çok üzülüyoruz. Temizlik için geldik. Daha çok cam şişe sigara izmaritleri var. Vatandaşlar izmaritlerini atmasınlar. Vatandaşlar bilinçli olmalı. En güzel yerlerimize kirletiyorlar. Gölü kurtarmak bizim elimizde ama ne yazık ki olmuyor.” dedi. Burdur Gölünü Kirletmeyin Çöp toplama etkinliğine katılan ve göl kenarına çöp atanlara Burdur Gölünü kirletmeyin mesajını gönderen 10 yaşındaki Eymen Zeybek ise bu etkinlikte çöpleri, tütün maddelerini ve doğaya atılan diğer başka maddelerini topladığını belirtirken; “Bence çöpler doğaya atmak yerine çöp veya geri dönüşüm konteynerlerine atılmalı. Burdur Gölünü Kirletmeyin!” sözlerini sarf etti. Let’s Do It Türkiye Burdur İl Temsilcisi Mustafa Beydilli ise etkinlik hakkında yaptığı açıklamada; “Bugün burada gönüllülerimizle birlikte Dünya Temizlik Günü kapsamında etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu etkinlik sadece Burdur’da değil hem ulusal da hem de uluslararası çapta 91 ülkede, ülkemizde de 81 ilimizde yapılan bir etkinlik. Bugün Burdur Gölü çevresini, plajını gönüllülerimizle birlikte çeşitli sivil toplum kuruluşları paydaşlığında temizledik. Yaklaşık 40 çöp poşeti dolusu topladık sanırım. Özellikle insanların ziyaret ettiği kültürel ve doğal mirasları koruma konusunda bilinç kazanması yönünde eğitilmesi gerekiyor. Bunlar bizim ortak değerlerimiz ve ortak mirasımız olduğu için de hep birlikte korumamız gerektiğini düşünüyoruz. Bazı kaynaklar geri yerine getirilemeyecek kadar değerli olduğu için bunları korumaya özen göstermemiz lazım.’’ şeklinde konuştu. Etkinlik sonunda toplanan çöpler geri dönüşüm kamyonuna yüklenirken bir yamaç paraşütü sporcusu etkinliğe dikkat çekmek için Burdur Gölü kenarına paraşütle iniş yaptı. (SK-SM-
Muğla Büyükşehir ve Dalaman Belediyesinden bilgilendirme toplantısı Dalaman ilçesi için plan, askı süreci tamamlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına yapılan askı itirazlarını yerinde değerlendirmek ve vatandaşların görüşlerini almak için Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Dalaman Belediyesi işbirliği ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Dalaman Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Onur Demirtaş, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, “Muğla Büyükşehir Belediyemizle birlikte 1/1000 ve 1/5000 lik imar planlarının askıya çıkma sürecinde yapılan itirazları değerlendirdik. İmar planı ile ilgili 1414 itiraz vardı. İtirazların değerlendirilmesinin sonuna geldik ve halk bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Bilgilendirme toplantımız olumlu geçti. Vatandaşlarımızın sorularının hepsinin yanıtını verdik. Dalaman ilçemizle ilgili alınan kararlar vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Onur Demirtaş, “Büyükşehir Belediyesi Meclisimiz tarafından onaylanan Dalaman ilçesinin bütününü kapsayan uygulama ve nazım imar planlarının askı sürecinde yapılan itirazları değerlendirmek için bilgilendirme toplantısı düzenledik. Vatandaşlarımızı dinledik. Taleplerini yerinde inceledik. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın Dünya Kenti Muğla Vizyonu ile yerinden yönetim ilkesi doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Van Van’da asırlık sobacılar çarşısında hareketlilik başladı Van’da asırlık sobacılar çarşısında imalat yapan esnaf, kırsal mahallelerde soğuk ayların vazgeçilmezi olan ‘sac soba’ üretimine başladı. Van’ın en eski çarşısı olarak bilinen sobacılar çarşısı esnafı, önceki yıllara göre bu yıl sezonu daha erken açtı. Kent merkezinde son yıllarda doğal gazın yaygınlaşması soba imalatı ve tamiratı yapan esnafın işlerini geçmiş yıllara oranla yarı yarıya düşürdü. Ancak doğal gazın ulaşmadığı kırsal mahallelerde yoğun bir taleple karşılaşan esnaf, hareketli bir sezon yaşıyor. Kırsal mahallede yaşayan vatandaşların çetin kış aylarında vazgeçilmezi olan ve yörede ‘tezek sobası’ ya da ‘kara soba’ denilen saçtan sobalara rağbeti arttı. Kömür fiyatlarındaki artıştan dolayı vatandaşın turbo sobadan, sac sobalara ilgi gösterdiği belirtiliyor. İHA muhabirine konuşan soba imalatçısı Metin Akcan, hava sıcaklıklarının bu yıl birden düştüğünü ve bu yüzden yoğunluğun da erken başladığını belirtti. Havaların bu şekilde birden düşeceğini tahmin edemediklerini ifade eden Akcan, “İmalat için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Genellikle tezek sobalarını kırsal bölgelere gönderiyoruz. Doğal gazın gitmediği, kömür ve kat kaloriferin olmadığı her yere gönderiyoruz. Eleman yetişmediği için bu işi belirli kişiler yapıyor. Bu yüzden bunu yapanların sayısı az. Dışardan hazır gelen sobalarımız var, ancak burada üretilen sobalara talep daha fazladır. Vatandaşın daha iyi hizmet alabilmesi için, taleplerin daha erken yapmaları gerekiyor. Bu hem bizim hem de vatandaş için daha iyi olur” dedi. (YLM-ATL