SPOR - 21 Eylül 2024 Cumartesi 18:39

Galatasaray, Kadıköy’e geldi

A
A
A

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı derbi için Ülker Stadyumu’na geldi

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray saat 20.00’de Fenerbahçe’ye konuk olacak. Sarı-kırmızılılar derbinin hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla tamamladı. Bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde toplanan sarı-kırmızılı kafile, buradan Kadıköy’e hareket etti ve yoğun güvenlik önlemleriyle mücadelenin oynanacağı Ülker Stadyumu’na geldi.

Oğuzhan Ort - Yunus Kılıç - Samet Yalçın



Galatasaray, Kadıköy’e geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskinin eğitim yuvası okul şimdilerde uyuşturucu yuvası oldu Eskişehir’de bir yıl önce yıkılıp yenisinin yapılması için boşaltılan Tunalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne giren tekinsiz şahıslar okulu adeta savaş alanına çevirirken, mahalleli okul için, “Eğitim yuvası olarak değil artık uyuşturucu yuvası olarak anılıyor” diyor. Geçtiğimiz günlerde Tepebaşı ilçesi Tunalı Mahallesi’nde bulunan ve 1 yıl önce binanın yenisinin yapılması için boşaltılan Tunalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde çıkış sebebi belirlenemeyen bir yangın çıkmış, dumanlar mahallelileri korkutmuştu. 1 yıldır boş olan eski okul yangından sonra görüntülendi. Adeta harabeye dönen okul binasının yangın sonrası görüntülendi. Mahallelinin “eskinin eğitim yuvası şimdinin uyuşturucu yuvası” olarak nitelendirdiği okul binasında kapılar, pencereler ve duvarların zarar gördüğü, içeride ateş yakıldığı gözlendi. Yerlerde çakmak gazı ve bazı kimyasalları içeren boş kutuların bulunduğu okula geceleri kimliği belirsiz şahısların girdiği iddia edildi. “Camlar ve kapının demirlerini kırdılar” Okulun yakınlarında oturan Dilek Taşdelen, okul hakkındaki tedirginliği hakkında, “Yıkılıp bir an evvel yeni okul olmasını ve çocuklarımızın sağlıklı bir yerde okumasını istiyoruz. Geçen gün yangın çıktı. İçeriye çocuklar girip, devletimizin kitaplarını çalıyorlar. Benim çocuğum karşı okuldaki ilkokula gidiyor, bir an önce bu okulun düzelmesini ve çocuklarımızın burada okumasını istiyorum. Camlar ve kapının demirlerini kırdılar. Kapının kırık olan yerinden içeri giriyorlar. Arkadaki demirlerden, camlardan girip çıkıyorlar. Geçen sene yarıyıl da kapandı, o zamandan beri bu şekilde. Yıkılıp yeni bir okul yapılacak dediler, ne kadar doğru bilemiyorum” dedi. “Geceleri buradan geçen herkes korkuyor” Okulun artık tedirgin ettiğini belirten mahalle sakini Yunus Vurgucu şöyle konuştu: “Yangın çıktığı zaman itfaiye söndürmedi, kendi kendine söndü. Akşam 6-7 arası uyuşturucu kullananlar, okuldan kaçanalar ya da gençler buraya geliyor. Okul yıkılıp yenisinin yapılacağı söylendi ama 1 senedir bu durumda. Geceleri hırsızlar girip okulun kablolarını çalıyorlar. Mahalleliler görebildiğini kovuyor. Çocuklarımız okuldan çıkıyor, endişeleniyoruz. Buradan geceleri geçen herkes korkuyor. Çocuklar tek başına geçemiyor. Okul yapılacaksa bir an önce yapılsın, yapılmayacaksa da yıkılıp boş bir alan olarak kalsın. Girenler içeride torpil vs. atıyor, camları kırıyor, kabloları çalıyor, uyuşturucu kullanıyor. Ailemden kimse geceleri buradan tek başına geçemiyor. Eğitim yuvası olarak değil artık uyuşturucu yuvası olarak anılıyor.”
Adana Kozan’da yatılı okuyan öğrenci, öğretmeni tarafından yurtta darp edildiğini iddia etti Adana’nın Kozan ilçesinde yatılı okulda okuyan öğrencinin, öğretmeni tarafından darp edildiği iddiasıyla ailesi öğretmen hakkında şikayetçi oldu. Kozan ilçesinde bir meslek lisesinde okuyan 10. sınıf öğrencisi A.E.C. (15), Ali Ata Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalıyordu. İddiaya göre, geçtiğimiz gün etüde girmeden arayan ağabeyi ile görüşmek üzere telefonu ile uğraşırken yurdun nöbetçi öğretmeni Osman B. tarafından uyarıldı, ardından darp edildi. Yüzünde ve vücudunda morluklar oluşan ve ayak parmağı yaralanan öğrenci, ailesi ile birlikte polis merkezine giderek öğretmenden şikayetçi oldu. Öğretmeniyle yaşadıklarını İHA muhabirine aktaran A.E.C. (15), "Etüt başlamak üzereyken ağabeyim aradı, para yollayacaktı. Telefonu kapattıktan sonra hoca geldi, telefonu istedi, ben de verdim. Ben de arkadaşım telefonda oyun oynuyordu onu söyledim öğretmene. Hoca gitti üzerine aradı bulamadı. ’Telefonu cebinde’ dedim. Buldu ama telefonu almadı. Telefonu çocuktan almayınca bana doğru geldi, ‘Sen nasıl bana emir verirsin?’ diyerek öğretmenin kendisini darp ettiğini ileri sürdü. Anne Ayşe C. de, "Çocuğum hatalıysa bize söylesinler, ceza versinler ama bu derece bir şiddet kabul edilemez” dedi. Baba Mehmet C. de, oğlunun okuması için Kozan’a gönderdiklerini ve yurtta kaldığını belirterek, "Hatası varsa beni arayabilirlerdi. Ben buna çözüm bulurdum. Bu şekilde darp etmeye gerek yoktu" diye konuştu. Öte yandan okul ve yurt yönetimi tarafından öğretmen hakkında idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Eskişehir Eskişehir’de engelli çocuğa cinsel istismar iddiasıyla ilgili 3 kişi tutuklandı Eskişehir’de 17 yaşındaki engelli kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla ilgili olarak kızın annesi, üvey babası ve yabancı uyruklu şahıs tutuklandı. Eskişehir’de 17 yaşındaki engelli P.D. isimli kız çocuğuna, yabancı uyruklu C.Z. tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltına alınan C.Z. ile kızın annesi A.K. ve üvey babası S.K.’nin işlemleri tamamlandı. P.D.’ye cinsel istismarda bulunan C.Z., "çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocuğa ya da kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından, P.D.’nin annesi A.K. hakkında çocukları P.D. ve B.K.’ye yönelik gerçekleştirdiği eylemler doğrultusunda "çocuğun nitelikli cinsel istismarına yardım etme, çocuğa ya da kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım etme, çocuğa ve alt soya karşı eziyet, kendini savunamayacak durumda olan alt soya karşı hayati tehlike geçirecek şekilde kasten yaralama" suçlarından, P.D.’nin üvey babası S.K., mağdur P.D.’ye yönelik gerçekleştirdiği eylemler doğrultusunda "silahla tehdit, kendisini savunamayacak durumda olan kadına karşı kasten yaralama" suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheliler sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Eskişehir Engelli kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla ilgili 3 kişi tutuklandı Eskişehir’de 17 yaşındaki engelli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen yabancı uyruklu şahıs ile kızın annesi ve üvey babası tutuklandı. Eskişehir’de 17 yaşındaki engelli P.D. isimli kız çocuğuna, yabancı uyruklu C.Z. tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltına alınan C.Z., A.K. ve S.K. isimli şüphelilerin işlemleri tamamlandı. Mağdur P.D.’ye cinsel istismarda bulunan C.Z., mağdura yönelik gerçekleştirdiği eylemler doğrultusunda "çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocuğa ya da kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından, P.D.’nin annesi A.K. hakkında çocukları P.D. ve B.K.’ye yönelik gerçekleştirdiği eylemler doğrultusunda "çocuğun nitelikli cinsel istismarına yardım etme, çocuğa ya da kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım etme, çocuğa ve alt soya karşı eziyet, kendini savunamayacak durumda olan alt soya karşı hayati tehlike geçirecek şekilde kasten yaralama" suçlarından, P.D.’nin üvey babası S.K., mağdur P.D.’ye yönelik gerçekleştirdiği eylemler doğrultusunda "silahla tehdit, kendisini savunamayacak durumda olan kadına karşı kasten yaralama" suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheliler sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.