GÜNDEM - 06 Kasım 2024 Çarşamba 11:20

Beylikdüzü Belediyesi kitap fuarında yerini aldı

A
A
A
Beylikdüzü Belediyesi kitap fuarında yerini aldı

Beylikdüzü Belediyesi 41.Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda yerini aldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü’nde yaşayan tüm vatandaşların kitaba kolay ulaşabilmesi için ilçemizdeki kütüphane sayısını 24’e çıkardık. Bunlardan birine de bugün burada şahsi eşyalarını ve kitaplığını sergilediğimiz büyük ustamız Yaşar Kemal’in adını verdik. Emin olun değerlerimizi unutmamak çok önemli. Tüm komşularımı standımıza bekliyoruz” dedi.


Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 41. kez kitapseverlere kapılarını açtı. 4 numaralı salon, 422 C numaralı stantta yerini alan Beylikdüzü Belediyesi de hem hizmetlerini hem de yayınlarını ziyaretçilerle buluşturdu. 2-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın açılışına katılarak tüm İstanbulluları buraya davet eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bugün burada kitap okumayı seven insanlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Beylikdüzü Belediyesi olarak Beylikdüzü’nde yaşayan tüm vatandaşların kitaba kolay ulaşabilmesi için ilçemizdeki kütüphane sayısını 24’e çıkardık. Bunlardan birine de bugün burada şahsi eşyalarını ve kitaplığını sergilediğimiz büyük ustamız Yaşar Kemal’in adını verdik. Emin olun değerlerimizi unutmamak çok önemli. Tüm komşularımı standımıza bekliyoruz” dedi.



Yaşar Kemal’in özel eşyaları Beylikdüzü Belediyesi’nin standında


Bu yıl “Çocukluk Şenliktir” temasıyla düzenlenen, bini aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yüzlerce yazarı okurlarıyla buluşturan fuara ilgi oldukça yoğun oldu. Türk edebiyatının çınarı Yaşar Kemal’in ailesi tarafından bağışlanan şahsi eşyaların ve kitaplığının sergilendiği Beylikdüzü Belediyesi’nin standında ise belediyenin yayınları olan “Geçmişten Günümüze Beylikdüzü”, “Cumhuriyetin Yüzleri”, “Kuvayi Milliye”, “Dünyamız Nefes Alsın”, “Hazine Sandığından Çıkan Sürpriz”, “Dünyalı Çocuk Uzayda” ve “Süper Su” adlı kitapların ve Beylikdüzü Bülteni’nin dağıtımı da yapıldı.



Beylikdüzü Belediyesi kitap fuarında yerini aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Diyabette erken tanı ve düzenli takip önemli 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabetle ilgili uyarılarda bulunan ALKÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Özgür Keşkek, “Tüm hastalıklar gibi diyabetin erken tanısı ve etkin bir şekilde tedavi edilmesi, bunun için hastaların sık aralıklarla kontrol edilmesi çok önemli” dedi. 14 Kasım Dünya Diyabet Gününde, ülkemizde diyabet hastalığına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Bölümü doktorlarından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Özgür Keşkek, diyabetle ilgili önemli bilgiler verirken dikkat edilmesi gerekenler hakkında da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Keşkek: ‘’Erken tanı ve tedavi çok önemli’’ 14 Kasım Dünya Diyabet Günü için farkındalık oluşturulmasına değinen Prof. Dr. Şakir Özgür Keşkek, diyabetin başlangıcının insanoğlunun var olduğu dönemden bu yana bulunabileceğini söyledi. Diyabetin her geçen gün arttığına, tüm dünyayı etkileyen kronik metabolik hastalıklardan biri haline geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Keşkek; “Diyabet hem diyabetin kendisi hem de sebep olduğu komplikasyonları gidererek artmakta, sonuçta doku ve organ kayıplarının yanı sıra ölümlere de sebep olmaktadır. Diyabet; kanda şeker düzeyinin normal seviyelerin üzerinde olması ile beliren bir hastalıktır. Bu durum, pankreasın yeterli miktarda insülin üretememesi ve/veya ürettiği insüline hücrelerde yeterli yanıt alınamaması (insülin direnci) sonucu oluşur. Diyabet her yaşta, her cinste ve her ırkta görülebilen bir hastalıktır. Tip 1, tip 2 (çok daha sık) ve gebelik diyabeti gibi farklı tipleri vardır. Diyabet sıklığı gün geçtikçe artmaktadır. Uluslararası Diyabet Cemiyetinin (IDF) 2021 verilerine göre dünyada 20-79 yaş arasında 537 milyon yetişkin diyabetli olduğu bildirilmiştir. Bu sayının 2030 yılında 643 milyona, 2045 yılında ise 783 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Yine IDF, Türkiye’de erişkinlerin yüzde 14,5’inin diyabetli olduğunu ve bu oranın 2045 yılında %17’lere yükseleceğini belirtmektedir. İyi kontrol edilmeyen diyabetli hastalarda; kalp ve beyin ile ilgili damar hastalıklarının yanı sıra böbrek, sinir ve göz gibi organlarda da önemli problemler ortaya çıkmaktadır. Tüm hastalıklar gibi diyabetin erken tanısı ve etkin bir şekilde tedavi edilmesi bunun için hastaların sık aralıklarla kontrol edilmesi önemlidir. Diyabet tedavisi kesintisiz olarak sürdürülmeli, ilaçlar hekimlerin önerdiği şekilde kullanılmalıdır" dedi.
Samsun Samsun’da ’Önce Sağlık’ denetimi: 4 işletmeye ceza Samsun’un İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ’Önce Sağlık’ sloganıyla pasta, tatlı, simit ve unlu gıda mamulü üreticilerine yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimler sırasında 4 üretim tesisine para cezası uygulanırken, 6 üretim tesisine de uyarı cezası verildi. Denetimlerde, üretim alanlarının hijyeninden, ürünlerin gramaj standartlarına uyumuna kadar birçok standart mercek altına alındı. Ekiplerin büyük bir titizlikle gerçekleştirdiği denetimler artarak devam edecek. İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz, büyük bir özveri ile vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalara ulaşmasını sağlıyorlar. İlçemizde özellikle unlu gıda mamulleri çok yüksek miktarda üretiliyor. Bu nedenle denetimlerimiz artarak devam edecek. İlk olarak, işletmelerin hijyen koşullarını gözden geçiriyoruz. Aynı zamanda çalışanların kişisel hijyeninden, mutfak alanlarının temizliğine kadar geniş bir yelpazede kontroller gerçekleştirildi. Ayrıca, kullanılan malzemelerin saklama koşulları ve son kullanma tarihleri de denetlendi. Denetimlerimiz sonucunda 4 üretim tesisine para cezası uygulandı. 6 üretim tesisine ise uyarı cezası verildi” dedi. "Sağlıklı gıda huzurlu yaşam demekti" Başta çocuklar olmak üzere her yaştan vatandaşın severek tükettiği pasta, tatlı, simit ve unlu gıda mamullerinin üretim şartlarının her an gözetim altında olacağını vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “İlçemiz sınırları içerisinde başta unlu gıda mamulleri olmak üzere birçok üretim tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerin denetimi ve gözetimi oldukça özveri gerektiren bir çalışmayla yürütülmektedir. Önceliğimiz sağlıklı gıda olunca en ufak bir taviz vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlkadım Belediyesi olarak önce sağlık diyoruz. Sağlıklı gıdalar tüketen toplumların daha huzurlu bir hayat süreceklerine inanıyoruz. Bu nedenle zabıta ekiplerimiz tarafından sık sık üretim tesislerini denetliyoruz. Uygulanan cezai işlemleri ve uyarıları mutlaka takip ediyor ve kanunlar çerçevesinde gerekli işlemleri yapıyoruz. Hijyen kuralları ve vatandaşımızın sağlığını tehdit edecek hiçbir işletmenin üretim yapamayacağını net olarak belirtiyorum. İlçemiz genelinde sağlıklı gıda üretiminin yanı sıra vatandaşlarımız ve esnaflarımız arasında uyumu sağlamayı amaçlayan zabıta ekiplerimize ve bizlerle uyum içerisinde çalışan esnaflarımıza yürekten teşekkür ederim” şeklinde konuştu.