KÜLTÜR SANAT - 21 Eylül 2024 Cumartesi 13:30

Aras Bulut İynemli ve Uğur Polat’a yoğun ilgi

A
A
A
Aras Bulut İynemli ve Uğur Polat’a yoğun ilgi

Kadrosunda birbirinden değerli isimlerin bulunduğu yeni dizi ‘Deha’ izleyicileriyle buluşmak için gün sayıyor. Dizinin ilk bölümünün çekimleri KKTC’de gerçekleştirildi. Çekimler için sıfırdan set kuruldu.



Bugüne kadar birçok yapımlara imza atan Ay Yapım’ın yeni dizisi ’Deha’nın çekimleri geçtiğimiz günlerde başladı. Oyuncu kadrosundaki isimlerle dikkat çeken dizinin ilk bölümü; KKTC’de bulunan bir otelde çekildi. Dizinin KKTC’deki çekimleri oldukça yoğun geçti.



Sıfırdan set kuruldu


Deha dizinin ilk bölümünde yer alan önemli bir sahne için KKTC ana sponsoru Pasha Group’un otelinin balo salonuna sıfırdan set kuruldu. Otel ve dizi ekibinin fedakâr çalışmalarıyla kurulumu bir günü bulan sette renkli sahneler çekildi.



Oyuncular bol bol fotoğraf çektirdi


Aras Bulut İynemli, Uğur Polat ve Taner Ölmez bir haftalık set süresince otel çalışanları, set çalışanları ve hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Otel ekibi özverili çalışmaların karşılığını oyuncularla kurdukları sıcak dostlukla aldı. Aras Bulut İynemli, Uğur Polat ve Taner Ölmez’e ilgi oldukça yoğundu.



Ekip; çekimlerin tamamlanmasının ardından oteldeki son gece yemeklerinde, çekilişle hediyeler dağıttı. Taner Ölmez gece boyu keyifli ve sıcak davranışlarıyla ilgi odağı oldu. Keyifli geçen gecenin sonunda oyuncular otelden ayrılarak, KKTC’ye veda etti.



Dizi, bir baba ve oğulun çekişmeli ilişkisini konu alıyor


Çocukken babası tarafından terk edilmiş; annesi, babaannesi ve dört kardeşiyle birlikte İstanbul’un eski ve yoksul semtlerinden birinde büyümüş olan Devran’ın hikayesinin konu alındığı dizide Aras Bulut İynemli, Devran karakterini canlandırıyor. Devran’ın ülkenin en büyük dolandırıcılarından biri olan babası İskender’i ı ise Uğur Polat oynuyor. Özel yeteneği olan zekasıyla ön plana çıkan Devran’ın macerası kardeşinin baba. Baba ve oğulun intikam hikayesini konu alan dizi yeni sezonun en iddialı yapımlarından.



Aras Bulut İynemli ve Uğur Polat’a yoğun ilgi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir NUSRET 2024 Davet Tatbikatı’nda savunma sanayi sergisine büyük ilgi Türkiye ev sahipliğinde İzmir Körfezi ve Karadeniz Zonguldak Ereğli’de 20-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek NUSRET-2024 Davet Tatbikatı’nın basın toplantısının ardından TCG Sancaktar Gemisi’nde Deniz Kuvvetlerine özel olarak savunma sanayiinde kullanılacak ürünlerin gösterimi yapıldı. Sergiye büyük ilgi gösterildi. Ev sahipliğini Türkiye’nin yaptığı, dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla 20-29 Eylül 2024 tarihleri arasında İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğli açıklarında gerçekleşecek NUSRET-2024 Davet Tatbikatı’nın yönelik İzmir Alsancak Limanı’nda basın brifingi gerçekleştirildi. Toplamda 10 gün sürecek tatbikata ilişkin yapılan bilgilendirme toplantısının ardından TCG Sancaktar Gemisi’nde, savunma sanayi firmalarının ürün tanıtımları ve fiili gösterimleri gerçekleştirildi. Aralarında Aselsan ve Havelsan’ın da bulunduğu toplam 12 firmanın bünyelerinde geliştirdikleri savunma sanayinde kullanılacak üretimlerini sergiledikleri gösterimde savunma ve keşif araçları üretimleri dikkat çekti. İnsansız deniz aracı prototipi de sergilendi Gösterimde ayrıca, Aselsan tarafından üretimi yapılan ve yüzde 100 yerli üretim olan “İnsansız Su Üstü Aracının” da prototipi sergilendi. Firmanın ürettiği bir adet insansız deniz aracını Türk Donanması’na teslim ettiği bilgisi verildi. Firma ayrıca, "Deringöz Otonom Sualtı Aracı" prototipinin de gösterimini yaptı. Aracı tasarlayan firmanın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Ayberk Aybek, "Bu tatbikata su altı otonom insansız araçlarımızla katılım sağladık. İki aracımızı sergiliyoruz ve bir tanesinin prototipini buraya getirdik. Özellikle su altı sınır güvenliği ve su altı savunmasına yönelik araçlarımızı kullanmakta ve geliştirmekteyiz. Deniz Kuvvetlerimiz ve yurt dışı deniz kuvvetlerine sunmayı planlamaktayız. Bu ürünümüz yaklaşık bin metre deniz erinine girebilen, 6 ay suyun altında kalabilme kabiliyetine sahip, arkasında akustik iz bırakmayan tamamen kendine özgü bir ses sistemine sahip bir su altı otonom insansız aracıdır. Su altındaki manyetik anomelleri ve su altında yapılması gereken araştırmaları yapabilme kabiliyetine sahiptir" dedi. Gösterimde birçok özel firmanın da Deniz Kuvvetleri için keşif ve savunma sanayi için ürettikleri ürünler görücüye çıkarılarak bilgilendirme yapıldı.