MAGAZİN - 03 Ağustos 2018 Cuma 12:52

Yapımcı Savaş Uğurlu: 'Araplar Türk ünlüler ile tanışmak için Türkçe öğreniyor'

A
A
A
Yapımcı Savaş Uğurlu: 'Araplar Türk ünlüler ile tanışmak için Türkçe öğreniyor'

Yapımcı Savaş Uğurlu, Arap ülkelerinde yayınlanan Türk dizi ve filmleri orada yaşayan halkı fazlasıyla etkilediğini belirtti. Uğurlu, Türk oyuncuların yüksek derecede beğeni aldığını ve bazı Arapların Türk oyuncular ile tanışmak için Türkçe bile öğrendiklerini söyledi.

Başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere birçok ülkede Türk dizilerini, Türk dizi oyuncularını tanıtan Yapımcı Savaş Uğurlu, bir dönem ekranlarda olan ‘Gümüş’ dizisi ile başlattığı furya, önce Ortadoğu ülkelerinde ardından tüm dünyada devam etti. 

“Türkçe konuşma eğitimi almak istiyorlar” 

Türk dizilerine en çok ilginin olduğu ülkelerin başında Arap ülkelerinin geldiğini öne süren Uğurlu, “İşin en ilginci de Arap kadınları ve erkekleri bizlere ulaşarak Türk ünlüleri ile görüşmek için Türkçe eğitim almak istediklerini ve nereden alabileceklerini soruyorlar. Yine ilginç bir konuda çok pahalı hediyeleri hayran oldukları isimlere vermemiz için bizlerle irtibata geçiyorlar” dedi.

"Ünlülerle görüşebilmek için Türkiye’de 1 ay kalanlar da var’’ 

Ortadoğu’nun birçok ülkesinden son zamanlarda İstanbul’a gelen Araplardan ilginç talepler olduğunu belirten Yapımcı Savaş Uğurlu, “Türk dizi oyuncuları ile bir umut tanışabiliriz, görebiliriz diye ile ülkemize gelen Ortadoğu seyircilerine öncelikle dizilerinin çekildiği mekanlar gezdiriliyor. Ama en ilginçlerini demek gerekirse çok tanınmış bir Türk erkek oyuncumuz ile otururken Katar’dan çok zengin bir prensin kızından telefon aldık. Artık gece gündüz arayan birisi olan kadın uçağını gönderip Türk oyuncu arkadaşım ile sadece Katar’daki saraylarında yemek yemek istediğini söyledi. Ayrıca ona 70-80 bin liralık hediyeler aldığını ve kendisine yollamak istediğini söyledi. O ünlü Türk arkadaşı mecburen telefonunu değiştirmek zorunda kaldı. Çünkü günde 100 kere aramaya başlamış ve Türkçe öğrenerek tacizlerine devam ediyordu. Ülkemize gelip iki dakika hayran oldukları oyuncuları görmek için bildiğimiz birçok Arap izleyici var ve bu hayranlar iki kare fotoğraf çekmek için çok ciddi rakamlar harcıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Zirve yine Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün” 

Ortadoğu ülkelerinde yıllardır zirveyi koruyan Kıvanç Tatlıtuğ ile yine Arapların büyük beğenisini kazanan Tuba Büyüküstün’ün beğeni zirvesinde olduğunu dile getiren Uğurlu, “Ortadoğu ülkelerinde yeni yüzler ve yeni Türk oyuncu arayışı vardı. Fakat Cesur ve Güzel dizisinin yayına girmesi ile yine Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün Ortadoğu ülkelerinde kadın ve erkek hayranlarının gözdesi oldu” diye konuştu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da Gaziler Günü törenle kutlandı Aydın’da gerçekleştirilen Gaziler Günü töreninde konuşan Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece; “Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir. Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır” dedi. Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir kutlama töreni düzenlendi. Valilik önündeki Atatürk abidesine Aydın Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanlığı, Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanlığı tarafından çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte bayraklar göndere çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece; “Bugün burada, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak, milletimizin bağımsızlığı ve huzurunu sağlamak için canlarını ortaya koymuş kahraman gazilerimizi onurlandırmak için toplandık. Bundan tam 103 yıl önce, Sakarya Meydan Savaşı’nın ardından 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazilik ünvanı verilmesi, Türk ulusunun kendisine özgürlük yolunu açan büyük öndere şükran ve minnet duygularının bir ifadesi olmuştur. Gaziler savaş meydanlarında, terörle mücadelede veya başka görevlere katılmış ya muharip gazi ya da yaralanıp malul gazi olmuşlardır. Bilinmelidir ki, gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir. Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Uğruna ölmeyeceğimiz vatan, bizim vatanımız değildir. Bugün 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, tüm gazilerimize şükranlarımı sunar, onları saygıyla selamlar ve milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü yarınlara ulaşmasını temenni ederim. Gaziler Günü’müz kutlu olsun” dedi. Törene Aydın Valisi Yakup Canbolat ve gazilerin yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Polat Bora Mersin, kurum müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Muğla Marmaris’te 19 Eylül Gaziler Günü anma töreni ile başladı 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Gazilik unvanının verilişinin 102. yıl dönümünde ‘Gaziler Günü’ Muğla’nın Marmaris ilçesinde Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Marmaris Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programda, Kaymakam Nurullah Kaya, Aksaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Belediye Başkanı Acar Ünlü ve Muharip Gaziler ilçe Temsilcisi Azmi Özkan Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Çelenk sunumunun ardından Aksaz Bandosu eşliğinde 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Akabinde günün anlam ve önemini anlatan konuşma, şiir okuması ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı bandosu konseri ile tören tamamlandı. 19 Eylül Gaziler günü vesilesi ile Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen programa Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Cumhuriyet Başsavcısı vekili Büşra Demirer İnanç, Jandarma Komutanı Binbaşı Berker Dongul, Emniyet, Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Mustafa Karahasanoğlu, Gaziler dernekleri, Kurum müdür ve amirleri, Okullar, siyasi parti temsilcileri ve STK’ lar katıldı. 19 Eylül Gaziler günü programları devamında, Armutalan Mahallesi Merkez Camiinde öğle namazı öncesi saat 12.30 da Mevlid-i Şerif programı düzenlenecek. Ayrıca saat 08.00 ile 17.00 arasında Türk Kızılay Marmaris Şubesi tarafından 19 Eylül Gaziler günü münasebeti ile “Kan Bağışı Kampanyası” düzenledi.
İstanbul Petrol Ofisi Madeni Yağlar Lubricant Expo’da ilgi gördü Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarının önde gelen firmalarından Petrol Ofisi Madeni Yağlar, 17-19 Eylül’de Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen ve dünya genelinden birçok madeni yağ markasını bir araya getiren Lubricant Expo’da geniş ürün portföyünü ve yenilikçi çözümlerini 3. kez sergiledi. Dünya genelinden birçok madeni yağ markasının buluştuğu "Lubricant Expo", Almanya’nın Düsseldorf kentinde bulunan Messe Düsseldorf fuar alanında gerçekleşti. Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarının önde gelen firmalarından Petrol Ofisi Madeni Yağlar da bu yıl 3. kez katıldığı fuarda, geniş ürün portföyünü ve yenilikçi çözümlerini misafirlerle buluşturdu. 2021 yılından bu yana düzenlenen fuar, her geçen yıl artan ilgi ve katılımcı sayısı nedeniyle bu yıl Almanya’nın Essen kentinden Düsseldorf’a taşındı. 5 binden fazla ziyaretçinin bir araya geldiği fuar, madeni yağ çözüm sağlayıcıları ile son kullanıcıların yanı sıra tüm kimyasal ve ekipman tedarik zincirini bir araya getirdi. Ziyaretçiler madeni yağlar, katkı maddeleri, otomasyon sistemleri, veri teknolojileri, son kullanıcı uygulama sistemleri ve daha fazlasını içeren teknolojileri yerinde görüp deneyimleme fırsatını yakaladı. Petrol Ofisi Grubu Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, fuara katılımları hakkında yaptığı açıklamada, "Lubricant Expo, sektörümüzün kıymetli paydaşlarının bir araya geldiği ve Petrol Ofisi’nin global görünürlüğünü güçlendirdiğimiz etkinliklerden biri. Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarının 2010’dan beri geleneksel lideri olarak yenilikçi çözümlerimizi ve yüksek kalite standartlarımızı bu prestijli platformda 3. kez sergilemiş olmaktan mutluluk duyduk. Aynı zamanda bu yıl Türkiye’nin madeni yağ tüketiminin yarısını sağlayan firma apoletiyle burada bulunmak da bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Bu fuar ülke sınırlarımızın ötesinde global pazardaki varlığımızı daha da güçlendirmemiz için benzersiz fırsatlar sundu. Lubricant Expo’da hem mevcut hem de potansiyel iş ortaklarımızla bir araya gelerek sektördeki en son gelişmeleri ve trendleri değerlendirme imkanı bulduk” dedi.
Sakarya Geçtiğimiz hafta sözlenmişti: Sakaryalı şehidin görüntüleri yürekleri dağladı Ordu’nun Gülyalı ilçesinde trafik kontrol noktasında ‘dur’ ihtarına uymayan motosikletlinin çarpması neticesinde şehit olan, geçtiğimiz hafta sözlendiği ve evlilik hazırlığı içerisinde olduğu öğrenilen Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır’ın (27) ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiiri okurken çekilen görüntüleri yürekleri dağladı. Ordu-Giresun karayolu Divane Camisi mevkisinde icra edilen yol emniyet kontrol devriyesi görevinde dün saat 09.50 sıralarında durdurulmak istenilen A.T.’nin kullandığı plakası öğrenilemeyen motosiklet durmayarak yol kenarında bulunan jandarma personeli Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır’a çarptı. Ağır yaralanan ve olay yerine gelen ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Çangır, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Çavuş Mehmet Fatih Çangır’ın şehadet haberi, Erenler ilçesi Bağlar Mahallesi Şehit İlhan Aras Caddesi üzerinde yaşayan babası Turgut ile annesi Asiye Çangır’a verildi. Şehidin baba evine ve mahallesine Türk bayrakları asıldı. Geçen hafta sözlenmiş düğün hazırlıkları yapıyordu Öte yandan, 3 erkek kardeşten en küçüğü olduğu öğrenilen şehit Mehmet Fatih Çangır’ın geçtiğimiz hafta sözlendiği ve evlilik hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi. Ayrıca Çangır’ın görev yaptığı Ordu’da evlilik için evine eşyalarını da yerleştirdiği öğrenildi. Şehit Çangır’ın naaşı, dün akşam saatlerinde askeri uçakla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na getirildi. Düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı teslim alınarak konvoy eşliğinde Sakarya’ya getirildi. Çangır, Akyazı Gazi Süleymanpaşa Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Şehidin görüntüleri duygulandırdı Şehit Mehmet Fatih Çangır’ın asker ocağında, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ yazdığı şiiri okurken görüntüleri ortaya çıktı. Şehidin asker ocağında çekilen görüntüleri yürekleri dağladı.