SAĞLIK - 05 Eylül 2024 Perşembe 14:01

SANKO Üniversitesi’nde “Kentler ve Tıp Tarihi: Gaziantep Sağlık Tarihi” sempozyumu düzenlenecek

A
A
A
SANKO Üniversitesi’nde “Kentler ve Tıp Tarihi: Gaziantep Sağlık Tarihi” sempozyumu düzenlenecek

Türk Tıp Tarihi Kurumu’nun “Kentler ve Tıp Tarihi” başlıklı sempozyum serisinin ilki SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Tıp Tarihi Kurumu iş birliği ile Gaziantep’te SANKO Üniversitesi ev sahipliğinde 6-7 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.


Sempozyumun başkanlığını SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ile Gaziantep Kent Konseyi Onursal Başkanı Op. Dr. Samet Bayrak, onursal başkanlığını ise SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülten Dinç üstlendi.


Üç oturumdan oluşacak sempozyumun ilk oturumunda “Cumhuriyet Öncesi Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler”, ikinci oturumunda “Cumhuriyet Sonrası Gaziantep Sağlık Tarihinden Kesitler” konularına ilişkin alanında uzman akademisyenler sunum yapacak.


Öğleden sonraki üçüncü oturumda ise Gaziantep’ten yetişmiş, Gaziantep sağlığı ve kültürüne katkılarda bulunmuş, hayatını kaybeden 12 hekimi anma konuşmaları yapılacak.


SANKO Üniversitesi Hastanesi B Blok R Katı Anadolu Toplantı Salonu’nda 6 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek sempozyum süresince Op. Dr. Samet Bayrak’ın “Antep Harbinde Sağlık Hizmetleri” konulu fotoğraf sergisi de yer alacak. 7 Eylül 2024 tarihinde ise konuk akademisyenler için sosyal program gerçekleştirilecektir.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu TSO’dan öğrencilere eğitim desteği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından Safranbolu ve Eflani ilçelerinde öğrenim gören, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere kırtasiye çekleri STSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe ve Meclis Başkanı Cengiz Ünal tarafından Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı’nın kabulleriyle Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Küçükzoroğlu’na teslim etti. Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuntepe “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz öncülüğünde her yıl olduğu gibi bu yılda kırtasiye yardımını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Safranbolu’da ve hizmet bölgemiz Eflani’de eğitim gören ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye hazırlanan kırtasiye çeklerini Safranbolu Kaymakamımız Şaban Arda Yazıcı’ya teslim ettik. Odamızın her daim yanında olan bizlere desteklerini asla esirgemeyen TOBB Başkanımız Rifat Hısarcıklıoğlu’na da ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Yeni eğitim öğretim dönemi tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ünal da, ”TOBB’un destekleriyle Odamız tarafından hazırlanan kırtasiye çeklerini Kaymakamımız Şaban Arda Yazıcı’ya teslim ettik. Safranbolu’nun gelişmesi için yoğun çaba sarf eden değerli Kaymakamımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu. Safranbolu Kaymakamı Yazıcı ise, şunları kaydetti: “Yarının geleceği çocuklarımızın en iyi eğitimi alması hepimizin temennisidir. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunan Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe nezdinde Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ailesine teşekkür ediyor tüm öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum."