GÜNDEM - 07 Nisan 2025 Pazartesi 15:40

Milli ve yerli yazılıma Gaziantep imzası

A
A
A
Milli ve yerli yazılıma Gaziantep imzası

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Türkiye Yazılımcılar Federasyonu E Ticaret Komite Başkanı Nalan Kurt’tan sektörle ilgili bilgiler aldı. Gelişen teknolojinin temelini oluşturan yazılım sektörünün Türkiye’de önemli bir noktaya geldiğine dikkat çeken Bozgeyik "Gaziantepli kadın girişimcilerimizin de bu sektörde söz sahibi olması elbette hepimiz için büyük gurur kaynağıdır" dedi.


K Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, gelişen teknolojiye paralel olarak 21. yüzyıl dünyasının en önemli sektörleri arasında ilk sıralarda yer alan yazılım sektörünün Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden birisi olan ve uluslararası arenada gerçekleştirdiği yazılım ihracatıyla dikkatleri çeken Gaziantepli genç yazılımcılarla bir araya geldi. Milletvekili Bünyamin Bozgeyik’i ağırlayan Gaziantepli genç yazılımcılar, bilişim ve yazılım dünyasındaki gelişmelerle ilgili sunum yaparken Türkiye Yazılımcılar Federasyonu E Ticaret Komite Başkanı Nalan Kurt da sektörde dünyanın ileri gelen yazılımcıları arasında olmanın ülke geleceği açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti. Milletvekili Bozgeyik’e bilişim ve yazılım dünyasının Türkiye’de geldiği noktayı anlatan Kurt, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilmesi planlanan projeleri de anlattı.


"Milli ve yerli yazılımda dünya standartlarını yakaladık"


Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiğine dikkat çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, "Hızla gelişen teknolojinin temelini oluşturan yazılım sektörünün ülkemizde de dünyaya paralel gelişmesi yarınların güçlü ve büyük Türkiye’si için büyük önem taşıyor. Genç girişimdi kadınlarımızın bu sektörde söz sahibi olması ise hepimiz için büyük bir gurur vesilesi. Bugün Gaziantepli genç yazılımcılarla bir araya gelerek geleceğin dünyasıyla ilgili yaptığımız bilgi alışverişi sonrası bu sektörün ülkemizde dünya standartlarında bir noktaya gelmiş olmasını bir kez daha gördük. Yaşamın bütün safhalarında kullandığımız teknolojilerde yazılımın önemini her geçen gün daha iyi hissederken milli ve yerli yazılımcılarımızın sayılarının artması da dışa bağımlılığı büyük oranda arttırmakta ve inanıyorum ki gelecekte tamamen bu bağımlılığı ortadan kaldıracaktır. Türkiye’nin yazılım sektöründeki en güçlü yazılımcıları arasında yer alan Gaziantepli kadın yazılımcılarımızı Türkiye Yazılımcılar Federasyonu E Ticaret Komite Başkanı Nalan Kurt’un şahsında kutluyor başarılar diliyorum" dedi.



Milli ve yerli yazılıma Gaziantep imzası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Palu’da 3 bin yıllık geçmiş gün yüzüne çıkıyor Elazığ’ın Palu ilçesinde bulunan 3 bin yıllık tarihi Palu Kalesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının onayının ardından arkeolojik çalışmalar başlıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölümünde bulunan, yaklaşık 7 bin yıllık tarihe sahip olan Elazığ’ın Palu ilçesinde bulunan Palu Kalesinde arkeolojik çalışmalar başlıyor. Urartu Kralı Menuas tarafından inşa edilen ve Murat Nehri kıyısında yükselen Palu Kalesi, yaklaşık 3 bin yıllık geçmişiyle Anadolu’nun en eski ve etkileyici yapılarından biri olma özelliğini taşımaya devam ediyor. Kalenin içerisinde Urartu dönemine ait çivi yazılı kitabeler, kaya mezarları, tüneller, tapınaklar, nişler ve su sarnıçları gibi birçok arkeolojik kalıntıya ev sahipliği yapan bu görkemli yapı yer alıyor. Aynı zamanda Artuklu, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden izler taşıyan saray, sur ve askeri yapılarıyla da dikkat çekiyor. Kalenin güney ve güneydoğusunu çevreleyen Murat Nehri ile kuzey ve batısındaki sarp kayalıklar, burayı doğal bir savunma kalesi haline getiriyor. Bu özelliği sayesinde, tarih boyunca ele geçirilmesi son derece zor bir yapı olarak bilinen Palu Kalesi, ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde ’Göğe baş uzatmış bir kale’ sözleriyle betimlenmiştir. Eşsiz tarihi ve doğal güzelliklere sahip bu miras, hava şartlarının elverişli olması durumunda önümüzdeki günlerde başlayacak kazı ve temizlik çalışmalarıyla yeniden gün yüzüne çıkarılacak. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek proje kapsamında kalede kapsamlı bir arkeolojik çalışma gerçekleştirilecektir. Amacımız, Palu Kalesi’ni yalnızca tarih meraklıları için değil, aynı zamanda yerli ve yabancı turistler için de cazip bir destinasyon haline getirmektir. Yapılacak çalışmalar sayesinde Palu Kalesi, sahip olduğu tarihi ve doğal değerlerle sadece ilimizin değil, ülkemizin de en önemli kültürel miraslarından biri olacaktır. Projenin, bölge turizmine ivme kazandırarak yerel ekonomiye önemli katkılar sağlamasını hedeflemekteyiz" ifadelerine yer verildi.