GÜNDEM - 13 Nisan 2025 Pazar 14:54

Hayvanseverlerden patili dostlara mama bağışı

A
A
A
Hayvanseverlerden patili dostlara mama bağışı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi bünyesinde bulunan sokak hayvanlarına, duyarlı vatandaşlardan mama bağışı gelmeye devam ediyor.


Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’ne hayvanseverler bağış da bulunuyor. Bu çerçevede Esentepe Mahallesinde bulunan bir veteriner kliniği, başlattığı kampanya ile alınan mamaları merkez yetkililerine teslim etti.


Esentepe Mahallesinde bulunan Doğa Veteriner Kliniği sahibi Aytuğ Akses, Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’ndeki sokak hayvanları için mama bağışında bulundu. Bağışla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akses, "Veteriner kliniğimizde sokak hayvanları yararına bir kumbara oluşturduk. Mahalle sakinleri geldiklerinde buraya bir miktar para atıyorlar. Biz düzenli olarak mama kampanyası başlatıyoruz ve bölgemizde bulunan sokak hayvanlarını besliyoruz. Sokak hayvanları zor şartlarda yaşıyor. O yüzden herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Bu defa kumbarada birikenlerle mama alarak Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’ne bağışlamak istedik" dedi.


Mamaları teslim alan Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi yetkilileri de duyarlılığından ötürü klinik sahibine teşekkür etti.



Hayvanseverlerden patili dostlara mama bağışı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Çinicilik kursu sayesinde hem stres atıyorlar hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan Alacahan’da açılan çini kursu sayesinde kursiyerler hem stres atıyorlar hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Aralarında emekli öğretmen ve ev hanımların bulunduğu kursa yoğun ilgi olurken, kursiyerlerin yaptıkları eserler adeta göz kamaştırdı. Kursiyerlere geçmişten günümüze gelen çini sanatını öğretmeye çalıştıklarını belirten Dumlupınar Üniversitesi Seramik Bölümü mezunu, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Zuhal Aksoy, "Kursiyerlerimize geçmişten günümüze gelen geleneksel çini sanatını öğretmeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz arasında emekli öğretmenlerin yanı sıra ev hanımları yer alıyor. Kursiyerlerimiz hem üretiyorlar hem de yaptıkları ürünleri maddi anlamda değerlendirip aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Kursumuzda evde kullanılabilecek bütün ürünlerden ,dekorasyona varana kadar hepsini kullanıyoruz" dedi. Çinicilik sanatının Mezopotamya döneminden günümüze geldiğini kaydeden Aksoy, "Çinicilik sanatı Mezopotamya döneminden günümüze kadar geliyor. Kursumuza ilgi yoğun şekilde sürüyor hemen hemen her yaş gurubundan katılım var. Kursiyer sayımız 28, en yaşlı kursiyerimizin 65 yaşında. Bir şeyler ürettikçe bir nevi rehabilite oluyorlar, yıllar sonra böyle bir yeteneklerinin olduklarını fark ediyorlar" diye konuştu. Kursiyerlerden emekli öğretmen Leyla Tarı, kurs sayesinde çinicilik sanatını öğrenme imkanı bulduğunu belirterek, "Eskiden beri bu sanata çok hevesim vardı. Kurs sayesinde bu sanatı öğrenme imkânı buldum. Burada dostluklar kuruyoruz bu da hoşumuza gidiyor strese çok iyi geliyor. İki yıldır kursa ara ara geliyorum el çalışması konusunda bayağı beceri kazandım" dedi. Kursiyerlerden ev hanımı Zekiye Kalman ise kursun bir nevi terapi etkisi olduğunu ifade ederek, "Henüz yeni başladım hocamızın yardımıyla inşallah bir şeyler yapmaya çalışacağız. Şu anda tablo yapmaya çalışıyorum. Bir nevi stres atıyoruz terapi etkisi oluyor" diye konuştu.
Tokat Tescilli üzüme ikinci çapa Tokat’ta yaklaşık 190 bin dönüm tarım arazisini etkileyen zirai don felaketinin ardından çiftçiler, kalan mahsullerini kurtarmak için seferber oldu. Kent genelinde etkili olan zirai don, başta kiraz ağaçları ve üzüm bağları olmak üzere geniş tarım arazilerinde ciddi hasara yol açtı. Zirai donun yaklaşık 190 bin dönüm alanda etkili olduğu belirtilirken, çiftçiler kalan mahsullerini kurtarmak için yoğun çaba sarf ediyor. Don olayının ardından mahsulleri büyük ölçüde zarar gören üreticiler, tarım alanlarında yeniden canlandırma çalışmalarına başladı. Üzüm bağlarında toprak çapalama, gübreleme ve sulama işlemleriyle zarar gören alanları ayağa kaldırmaya çalışan çiftçiler, zorlu şartlara rağmen üretimden vazgeçmiyor. "Şükür canımıza bir şey olmadı" Erbaa ilçesindeki üzüm bağını ayağı kaldırmaya çalıştıklarını söyleyen çiftçi Recai Başarı, "Kışın Erbaa’da yaşıyorum, yazları köye gidip geliyorum. Bu sene büyük bir afet yaşadık. Havaların durumu ortada, ürünler yandı. Cevizler ve kirazlar sıcak suya girmiş gibi simsiyah oldu. Kabak, patates gibi toprak üstünde olan her şey gitti. Çok şükür canımıza bir şey olmadı, buna da şükrediyoruz" dedi "Allahtan gelene razıyız" Dondan etkilenen bağlarda yeniden üretime dönmeye çalıştıklarını belirten çiftçi Ali Deri ise "Yanan bağlarımızı yeniden ayağa kaldırmak için toprağa çıkan otları temizliyoruz, gübreleme yapıp sulama ile tekrar canlandırmaya çalışacağız. Allah’tan gelene razıyız. İnşallah kalan kısımlar bizim için yeterli olur" ifadelerini kullandı. (YK-RM-