EKONOMİ - 08 Kasım 2024 Cuma 10:40

Elazığ’da kasım ayında çilek hasadı

A
A
A
Elazığ’da kasım ayında çilek hasadı

Elazığ’ın Kuyulu köyü ve Gezin beldesinde yetiştirilen yerli çileğin kasım ayındaki hasadı yoğun ilgi görüyor. Kavaktepe köyü çiftçilerinden Abdullah Erbay, 25 dekar arazisinde yetiştirdiği albion türü çilekten 62 ton verim elde etti.


Elazığ’ın Kuyulu köyü ve Gezin beldesinde yetiştirilen yerli çilek, kendine has aroması ve kokusuyla tüketicilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ancak yetişme süresi ve raf ömrü kısa olan bu çilek türünün hasadı, kasım ayında da devam ediyor. Kavaktepe köyü çiftçilerinden Abdullah Erbay, 25 dekar arazisinde yetiştirdiği albion türü çilekten 62 ton verim elde etti. Mayıs ayında başlayan çilek üretimi, hava sıcaklığı -3 derecenin altına düşmediği sürece kasım ayı boyunca sürecek. Elazığ’da yerli çileğin yanı sıra çeşitli çilek türleri de yetiştiriliyor. Kent genelinde 4 bin dekar alanda yapılan çilek üretiminden yıllık yaklaşık 10 bin ton ürün elde ediliyor ve dekara ortalama 2 bin 500 kilogram verim alınıyor.


Abdullah Erbay’ın bahçesinde düzenlenen çilek hasat etkinliğine İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen, İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, kurum müdürleri, STK başkanları ve teknik personel katıldı.



Elazığ’da kasım ayında çilek hasadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da çini sanatçısı Sıtkı Olçar vefatının 14. yılında anıldı Kütahya Belediyesi, UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" unvanına layık görülen ünlü çini sanatçısı Sıtkı Olçar’ın vefatının 14. yıl dönümünde anma programı düzenledi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Kahveci, Sıtkı Olçar’ın Türk çini sanatının en parlak temsilcilerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Sıtkı Usta’nın çinileri, sadece birer sanat eseri değil; Kütahya’nın ve Türk kültürünün evrensel bir dille anlatımıdır. Onun eserleri, geleneksel çini sanatımızın dünyaya açılan kapısı oldu” ifadelerini kullandı. “Eserleri, kültürel mirasımızın temsilcisi” Başkan Kahveci, Sıtkı Olçar Çini Müzesi’nde sergilenen eserlerin, sanatçının mirasını yaşattığını ve çini sanatına olan ilgiyi artırdığını belirterek, "Bu etkinlik, yalnızca Sıtkı Olçar’ı anmak değil, aynı zamanda çini sanatının değerini hatırlatmak için de büyük bir anlam taşımaktadır" dedi. Anma etkinliğinde, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasının ardından konuşmacılar, Sıtkı Olçar’ın sanat yolculuğu ve Kütahya’ya kazandırdığı değerlerden bahsetti. Ayrıca, sanatçının ailesi ve dostları, onunla ilgili hatıraları paylaşarak duygusal anlar yaşattı. Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Akademisi’nden Furkan Akyel ve Bilal Can Beydüz, Sıtkı Olçar’ın sevdiği türküleri seslendirerek programa sanatsal bir dokunuş kattı. Program, vatandaşların usta sanatçı hakkındaki hatıralarını paylaşmasıyla sona erdi. Sıktı Olçar’ın kızı çini sanatçısı Nida Olçar, program sebebiyle Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’ye ve katılımcılara teşekkür etti. Anma programına CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Deniz Dağıstan, Çiniciler Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, Sıtkı Olçar’ın kızı Nida Olçar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.