ASAYİŞ - 22 Eylül 2024 Pazar 15:34

Diyarbakır’da fırtına ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

A
A
A
Diyarbakır’da fırtına ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Diyarbakır’da etkili olan kuvvetli fırtına, sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.


Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, fırtına ve ardından etkili olan doludan kaçmak için bina girişlerine sığındı. Öğleden sonra aniden etkili olan fırtına bir süre sonra yerini sağanak ve dolu yağışına bıraktı. Fırtına ağaçları yerinden oynatırken, ardından etkili olan sağanak ve dolu yağışı kısa sürede caddeleri beyaza bürüdü.


Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü ani sel, su baskınları ve yıldırımlara karşı vatandaşların duyarlı olmasını istedi. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Gaziantep ve Şanlıurfa’nın kuzeyi, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Tunceli, Elazığ çevrelerinde gece saatlerine kadar görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Eyüpsultan’da gecekondu duvarı araçların üzerine çöktü Eyüpsultan’da bir gecekondu duvarı 3 aracın üzerine çöktü. O anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay, Eyüpsultan Silahtarağa Mahallesi’nde sabah 06.30 sıralarında meydana geldi. Gece saatlerinde yaşanan yağış nedeniyle bir gecekondunun çatısında çökme meydana geldi. Ardından çatıyı taşıyamayan duvarlar ise hemen bitişiğinde bulunan boş araziye park edilmiş 3 aracın üzerine çöktü. Büyük bir gürültü ile uyanan sokak sahipleri park halindeki araçların duvarın altında kaldığını gördü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine zabıta ekipleri sevk edilirken araç sahipleri ise şikayetçi olmak için emniyete gidip ifade verdi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri iddiaya göre, araçların etrafına demir bariyer koyup şerit çekerek olay yerinden uzaklaştı. 40 yıllık birikimi ile aldığı aracı zarar gören Selahattin Denizhan ise bu duruma çözüm bulunmasını istedi. Duvarın çökme anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. “Benim bütün birikimim burada” Aracının üzerine duvar çöken Selahattin Denizhan, “Bu sabah saat 06.30 gecekondunun duvarı yıkıldı. Belediyeye gecekonduda sıkıntı olduğuna dair uyarıda bulunduk. Gecekondunun çatısı duvarın üzerine düşüyor, duvarda araçların üzerine düşüyor. Araçlarımız pert durumda. Eyüpsultan Belediyesi birisi bir şey yaptığında geliyor da böyle durumda niye gelmiyor? Gündüz burası çoluk çocuk dolu. Bu duvar çocukların üzerine yıkılsaydı ne olacaktı. Benim bir buçuk milyon zararım ne olacak? Böyle ihmalkarlıklar yapılmasın. Belediye halkına sahip çıksın. Gecekondu kimin bilmiyoruz, ev sahibi yok. Burası 10 yıldır boş. Belediyeden kimse bizi muhatap almıyor. Karakola gidip şikayetçi olduk. Biz yokken zabıta bu demirleri koyup çekip gitmiş. Bizi ne arayan var ne soran. Ben 40 senedir çalışıyorum. Benim bütün birikimim burada. Bunu kim ödeyecek” dedi.
Samsun Çarşambalılar Derneği 40. yılını kutladı Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği 40. kuruluş yıl dönümünü düzenlediği buluşma etkinliği ile kutladı. İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’ndeki dernek bahçesinde gerçekleştirilen 40. Yıl Buluşması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Hüseyin Avni Özdemir bir konuşma yaptı. Derneği amaçlarından söz eden Özdemir, “Çarşambalıların ve memuriyet ve benzeri nedenlerle devamlı olarak Çarşamba’da ikamet etmiş bulunanların birbirleriyle tanışmalarını, iyi veya kötü günlerinde aralarında dayanışma ve yardımlaşmalarını sağlamak, sosyal, kültürel ve tarihi 86araştırma çalışmalarını yapmak ayrıca toplumsal problemlere çözüm üretmek, ihtiyaç sahiplerine destek olmak gibi amaçlarla faaliyet gösteriyoruz. 1984 yılında kurulmuş ve çalışmalarına başlamış olan derneğimizin 40. Yıl Buluşma etkinliğine hoş geldiniz” dedi. Daha sonra CHP Samsun Milletvekili Dr. Murat Çan, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk birer konuşma yaptı. Konuşmacılar fındık bahçelerine zarar veren kahverengi kokarca zararlısını gündeme alarak bu konuda yaptıkları çalışmalardan söz ettiler. Derneği kurucu başkanı, önceki dönem başkanları ve kuruluş aşamasında üye olarak 40 yıldır üyeliklerini sürdüren üyelere ve onlar adına yakınlarına plaket takdim edildi. Plaket takdimini ardından toplu fotoğraf çekildi. Sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi sahneye çıkarak geleneksel halk oyunlarını oynadı. Yemek ikramı ile son bulan etkinliğe, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, Çarşamba Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sercan Yaşar, Çarşamba Dernekler Federasyonu Başkanı Hayati Sözen de katıldı.
Antalya Konyaaltı sporcuları, Türkiye Şampiyonası’na gidecek Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Kamu Spor Oyunları’nda Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı Antalya birincisi olurken, Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı de Antalya ikinciliği elde etti. Müsabakalarda derece elde eden takımlar, Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılacak. Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan kadın personelden oluşturulan Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ve Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan erkek personelden oluşan Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Kamu Spor Oyunları müsabakalarına katıldı. Konyaaltı Belediyesi Erkek Streetball Takımı müsabakalarda, Devlet Hava Meydanları’nı 16-4, Antalya İl Tarım Müdürlüğü’nü ise 9-2 yenerek birincilik elde etti. Takım bu skor ile Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Isparta’ya gidecekler Müsabakalarda 3 maça çıkan Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı ise ilk maçında Korkuteli Devlet Hastanesi Başhekimliği’ni 2-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. İkinci maçta geçen yılın il birincisi Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılan ekip, bu mücadeleyi kaybetti. Kadın Voleybol Takımı üçüncü ve son maçında ise Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü karşısında gösterdiği üstün performansla 2-0 galip gelerek Antalya ikincisi oldu. Konyaaltı Belediyesi Kadın Voleybol Takımı da Isparta’da düzenlenecek Akdeniz Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazandı. "Sporun başkenti yapacağız" Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, derece elde eden sporcuları başarılarından dolayı tebrik etti. Başkan Kotan, "Konyaaltı’nı sporun başkenti yapma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu noktada açtığımız kurslarımız ve faaliyetlerimiz beğeni topluyor. Son olarak belediye personelimizden oluşan takımlarımızın gösterdiği başarı ise bizleri çok gururlandırdı. Kendilerini tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum dedi.