ASAYİŞ - 21 Eylül 2024 Cumartesi 16:23

Diyarbakır’da bir kadın, evinde kaldığı kişinin müstehcen görüntülerini çekerek 10 milyon istedi

A
A
A
Diyarbakır’da bir kadın, evinde kaldığı kişinin müstehcen görüntülerini çekerek 10 milyon istedi

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bir kadın, evinde kaldığı erkeğin müstehcen görüntülerini çekerek 10 milyon lira istedi. 3 kişilik şebeke, mağdur adamın şikayetiyle "Şantaj Operasyonu" ile çökertildi.


Bismil ilçesinde M.K. (47), sosyal medyadan tanıştığı ve A.Ç. rumuzlu bildiği kadınla bir müddet yaşadı. Evindeki 8 bin lirası kaybolan M.K., bunun üzerine A.Ç.’yi aradı.


A.Ç.’nin, "Elimde çıplak görüntülerin var. 10 milyon TL vermezsen tüm akrabaların görür" tehdidinde bulunması üzerine M.K., Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine çalışma başlatan Bismil Asayiş Büro ekipleri, şüpheli A.Ç. isimli kadının aslında S.B. (29) olduğunu tespit etti. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile adım adım takibe alınan S.B., önceden seri numaraları alınmış 2 milyon liralık ön ödemenin teslimi için M.K. tarafından polisin belirlediği bir iş yerine davet edildi.


S.B isimli kadın, buluşma yerinde 2 milyon TL parayı alıp ayrılacağı esnada Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince kıskıvrak yakalandı. Asayiş büro ekiplerince üzerindeki ruhsatsız tabanca ile gözaltına alınan S.B., Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunda suçunu itiraf etti.


Soruşturmayı derinleştiren polis şebekenin diğer üyeleri R.H. ve H.T. isimli şüphelileri de gözaltına aldı. Şebekenin başka kurbanlarının da olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, şüphelilere ait dijital materyalleri incelemeye aldı.


Emniyet işlemlerinin ardından Bismil Adalet Sarayına sevk edilen S.B., R.H. ve H.T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Diyarbakır’da bir kadın, evinde kaldığı kişinin müstehcen görüntülerini çekerek 10 milyon istedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Gülen son yolculuğuna uğurlandı Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı görevinde iken vefat eden Şevket Gülen için Büyükşehir Belediyesi Hizmet binasında tören düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde 10 yıl, Muğla Belediyesi döneminde de 29 yıl zabıta biriminde Zabıta Daire Başkanı, Zabıta Müdürü, Zabıta amiri, Zabıta Komiseri olarak görev yapan Şevket Gülen tedavi gördüğü Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etti. Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen için Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası önünde tören düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katıldığı törene Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen’in ailesi, sevenleri ve mesai arkadaşları katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı iken vefat eden Şevket Gülen için düzenlenen törende konuşan önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Şevket Gülen ile Muğla Belediyesi ve Büyükşehir olduktan sonra 25 yıl beraber çalıştıklarını söyledi ve uzun yıllar beraber Muğla’ya hizmet ettikleri mesai arkadaşını uğurlamanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti. “Zabıta daire başkanımız iyi niyetli, çalışkan, iz bırakan bir kardeşimizdi” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta törende yaptığı konuşmada Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen’in dürüstlüğü, çalışkanlığı, iyi niyeti ile iz bırakan bir mesai arkadaşları olduğunu söyledi ve Şevket Gülen’in ailesinin kendilerine emanet olduğunu belirtti. Başkan Aras; “Zabıta daire başkanımız ile kısa bir süre çalışma fırsatı buldum. Kendisi çalışkan, iyi niyetli ve çalışma arkadaşları tarafından da çok sevilen bir mesai arkadaşımızdı. Uzun yıllar Muğlamıza başarıyla hizmet ederek bugünlere geldi. Amansız bir hastalık onu aramızdan aldı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine de baş sağlığı diliyorum. Bundan sonra değerli ailesi de bizlere emanet” dedi. Törenin ardında Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen Kurşunlu Camii’nde kılınan ikindi namazından sonra Şehir Yeni Mezarlığı’na defnedildi.