TEKNOLOJİ - 28 Ağustos 2024 Çarşamba 10:36

Denizli Büyükşehir ulaşım portalını yeniledi

A
A
A
Denizli Büyükşehir ulaşım portalını yeniledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Portalında bir dizi düzenlemeye giderek yeni ara yüzünü yayına aldı. Ulaşım portalı uygulamasının metin tabanlı yeni ara yüzü sayesinde görme engelli vatandaşlar da uygulama ile birçok bilgiye anında ulaşma imkanına kavuştu.



Teknolojik altyapısı ile Türkiye’nin en önde gelen belediyelerinden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ulaşım portalında değişikliğe gitti. Denizli Büyükşehir Belediyesi yenilediği ulaşım portalı ile vatandaşlara birçok kolaylık getiriyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen ulaşım portalı uygulaması yeni ara yüzü ile yayında. Ulaşım Portalı uygulamasının metin tabanlı yeni ara yüzü sayesinde görme engelli vatandaşlar da uygulama ile birçok bilgiye anında ulaşma imkanına kavuştu.



Görme engelli vatandaşlara büyük kolaylık


Görme engelli vatandaşların yanı sıra Denizli halkı yeni düzenleme ile birlikte masa üstü bilgisayar veya akıllı cihazlarından belediye otobüslerinin anlık konum bilgileri, otobüs hareket saatleri gibi birçok bilgiye ulaşım portalından daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Uygulamada otobüslerin anlık konum bilgileri, otobüs hareket saatleri, kart dolum noktaları, duraktan geçen hat bilgileri, bakiye sorgulama, online para yükleme, ulaşımla ilgili anlık duyuru ve haberler, talep, öneri ve şikayet erişimi, iletişim bilgileri gibi birçok veri anlık olarak takip edilebiliyor.



Denizli Büyükşehir ulaşım portalını yeniledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük "Borsada yüksek kazanç" vadiyle 1 milyon dolar dolandırdılar Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme” vaadiyle 29 ilde 41 farklı olayda vatandaşları 1 milyon dolar dolandıran şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, İstanbul, Sakarya ve Kırşehir’de 6 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, “bilişim sistemleri kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçu çerçevesinde "kendilerini yatırım danışmanı" olarak lanse edip, “borsada yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme” vaadiyle vatandaşları dolandırarak haksız kazanç elde eden şahıslara yönelik operasyon düzenledi. 10 ay teknik takip yapıldı Şahısların, elde ettikleri suç gelirlerinin bir kısmını kurdukları paravan şirketler üzerinden şahsi hesaplara, buradan da tespit edilemeyen kripto varlık cüzdanlarına, bir kısmını ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan şirketlere aktardığı 10 aylık teknik çalışma sonrası tespit edildi. Olayla ilgili tespiti yapılan 12 şahıs ile ilgili olarak yürütülen operasyonda, şahısların bu yöntemle Karabük ile birlikte toplam 29 ilde 41 farklı olayda vatandaşları yaklaşık 1 milyon dolar dolandırarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. 7 kişi tutuklandı Şahısların yakalanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul, Sakarya ve Kırşehir’de yapılan eş zamanlı operasyonlarda, İstanbul’da 2, Sakarya’da 3, Kırşehir’de 1 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda, 2 şahsın hali hazırda cezaevinde, 4 şahsın yurt dışında olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan 1 şahıs alınan ifadesi sonrasında Cumhuriyet Savcılığından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkartılan 5 şahıs ile birlikte hali hazırda cezaevinde bulunan 2, toplam 7 şahıs tutuklandı.