ASAYİŞ - 20 Eylül 2024 Cuma 20:42

Tavşanlı’daki feci kazanın kamera görüntüsü ortaya çıktı

A
A
A
Tavşanlı’daki feci kazanın kamera görüntüsü ortaya çıktı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde otomobil ile işçi servisinin çarpışması sonucu 1 kişinin öldüğü ve 9 kişinin yaralandığı kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı.


Kaza, Tavşanlı-Kütahya yolunun 2’nci kilometresinde Çukurköy Sanayi Kavşağı’nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Kütahya istikametinden Tavşanlı yönüne giden A.K. (58) idaresindeki 43 AER 916 plakalı servis otobüsü, Çukurköy Sanayisi’ne giden Hasan Hüseyin Tosun (62) idaresindeki 35 DOT 39 plakalı otomobille çarpıştı. Hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Hasan Hüseyin Tosun olay yerinde hayatını kaybederken servis şoförü A.K., Derya A., Semra B., Bayram D., Yasin B., Murat A., Esra B., Hakkı K. ve Furkan K. hafif şekilde yaralandı.


Kaza anı ve kaza sonrası yaşanan panik, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1 Trendyol 1. Lig’in 6. haftasında Manisa FK, konuk ettiği Yeni Malatyaspor’u 5-1’lik skorla mağlup etti. Maçtan dakikalar 11. dakikada sol kanattan Ramirez’in ortaladığı topa uzak direkte Efe Taylan’ın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak direğe de çarparak ağlara gitti. 1-0 16. dakikada sağ kanattan Mehmet Güneş’in yerden ortaladığı topa ceza sahası içerisinde kaleci Alperen’den önce araya giren Mehmet Emin, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-1 26. dakikada sol kanattan gelişen Manisa FK atağında Ramirez’in pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Fofana’nın şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1 40. dakikada Fofana’nın sol kanat son çizgiden içeriye çıkardığı topa ceza sahası içerisinde Osuji, diziyle dokunarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 3-1 57. dakikada orta alandan Ramirez’in ara pasına hareketlenen Osuji, ceza sahası içerisinde kaleci Abdulsamed’i de geçerek meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi. 4-1 66. dakikada sol kanatta rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içerisine giren Osuji, topu daha müsait pozisyondaki arkadaşı Fofana’nın önüne bıraktı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin solundan ağlarla buluştu. 5-1 Hakemler: Burak Olcar, Hüseyin Aylak, Yusuf Susuz Manisa FK: Alperen Uysal, Oktay Gürdal, Bartu Göçmen, Gameli, Kaan Kanak, Oğuz Gürbulak, Kadir Yurdakul (Hodzic dk. 67), Efe Taylan (Osman Kahraman dk. 77), Ramirez (Muhammed Kirpit (dk. 77), Fofana (Diallo dk. 77), Osuji (Wriedt dk. 67) Yedekler: Eren Karataş, Kerem Arık, Kazım Can Kahya, Umut Erdem, Birkan Yılmaz Teknik Direktör: Çağdaş Çavuş Yeni Malatyaspor: Abdulsamed Damlu, Emircan Bayrakdar, Yiğit Ulaş, Erşan Yaşa, Berat Yaman, Umut Tanış (Cengizhan Akgün dk. 67), Ferhat Canlı, Mehmet Güneş (Osman Katipoğlu dk. 90), Burak Yaz (Metehan Ünal dk. 90), Mehmet Taştan (Atakan Müjde dk. 80), Nuri Aydın Yedekler: Enes Salik, Enes Savucu, Emir Ulusoy, Alperen Arslan, Ömer Çağrı Ataş, Kürşat Selamoğlu Teknik Direktör: Murat Uçkun Goller: Efe Taylan (dk. 11) Fofana (dk. 26, dk. 66), Osuji (dk. 40, dk. 57 ) (Manisa FK), Mehmet Taştan (dk. 17) (Yeni Malatyaspor) Sarı kartlar: Mehmet Güneş, Ferhat Canlı (Yeni Malatyaspor), Gameli (Manisa FK)
Erzurum Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Esenler Erokspor: 0 Trendyol 1. Lig’in 6. haftasında Erzurumspor FK, sahasında karşılaştığı Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 5. dakikada Teklic’in pasıyla defansın arkasına sarkan Tasev topu kontrol edip sert vurdu, top yandan auta çıktı. 15. dakikada Fernandes’in pasında sol kanatta topla buluşan Mücahit ceza sahasına girmeden şutunu çekti top kaleci Ataberk’te kaldı. 32. dakikada Teklic’in pasıyla topla buluşan Tasev’in sert şutunda top kaleci Ekrem’de kaldı. 42. dakikada orta sahadan aldığı pasla sağ kanattan ceza sahasına yaklaşan Faye’nin sert şutunda top yan ağlarda kaldı. 51. dakikada Roshi sağ çaprazdan ceza sahasına girdi, vuruşunda kaleci Ekrem topu kornere çeldi. 55. dakikada Teklic’in ceza sahasına gönderdiği topa Yakup dokundu kaleci Ekrem son anda topa müdahale etti. 66. dakikada Furkan Özhan defanstan kaptığı topla ceza sahasına girerek yaptığı ortada arka direkte Roshi dokundu kalecinin müdahalesine rağmen top kale çizgisini geçince ev sahibi takım öne geçti. 1-0 73. dakikada Eren Tozlu kale çizgisinde ceza sahasına girdi boş durumda bulunan Furkan’a topu gönderdi. Furkan’ın şutunda top az farkla auta çıktı. 86. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Sefa’nın ortasında Eren Tozlu şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 2-0 Hakemler: Mehmet Ali Özer, Hüseyin Kıvanç Durmaz, Emre Doğu Erzurumspor FK: Ataberk Dadakdeniz, Teklic (Salih Sarıkaya dk. 89), Orhan Ovacıklı, Mustafa Yumlu, Yakup Kırtay, Celal Hanalp (Giorbelidze dk. 76), Crociata, Azubuike (Sefa Akgün dk.63), Roshi (Gökhan Akkan dk. 88), Tasev (Furkan Özhan dk. 46), Eren Tozlu, Yedekler: Göktuğ Bakırbaş, Süleyman Koç, Koray Kılınç, Özgür Sert, Cengizhan Bayrak Teknik Direktör: Hakan Kutlu Esenler Erokspor: Ekrem Kılıçarslan, Oğuz Ceylan (Catakovic dk. 74), Nzaba, Metehan Mert, Sakıb Aytaç, Mücahit Albayrak, Tugay Kacar (Alper Karaman dk.87), Laine (Jack dk. 74), Pinchi (Jair dk. 81), Faye, Fernandes (Ertuğrul İdris Furat dk. 87) Yedekler: Eşref Korkmazoğlu, Sefa Narin, Furkan Orak, Berkay Aydoğmuş, Ercüment Kafkasyalı Teknik Direktör: Mehmet Altıparmak Goller: Roshi (dk.66), Eren Tozlu (dk.86) (Erzurumspor FK) Sarı kart: Crociata, Orhan Ovacıklı, Ataberk Dadakdeniz, Eren Tozlu (Erzurumspor FK), Oğuz Ceylan, Sakıb Aytaç, Tugay Kacar, Metehan Mert, Ekrem Kılıçarslan (Esenler Erokspor)
Aydın Aydınspor, Antrenör Türkel’e emanet Yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig hedefleyen Aydınspor, yeni sezon için antrenörlük görevine tecrübeli isim Ali Türkel’i getirdi. İlk açıklamasını yapan Türker siyah beyazlı camiaya şampiyonluk sözü verdi. Aydın Süper Amatör Lig ekiplerinden Aydınspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında teknik direktörlük görevine deneyimli isim Ali Türkel’i getirdi. Geçtiğimiz sezon Aydın Büyükşehir Belediyespor’u çalıştıran Türkel, bu sezon Aydınspor’un başında yer alacak. Yapılan anlaşma ile birlikte Aydınspor’un şampiyonluk hedefi doğrultusunda önemli bir adım atılmış oldu. Antrenör Ali Türkel’in hedefleri olan bir isim olduğunu vurgulayan Aydınspor Başkanı Erhan Özlüer, “Ali hocamıza güveniyoruz. Hedefleri olan bir isim. O yüzden kendisiyle anlaştık. Hedefimiz belli. Bu takımı şampiyon yapacak kadroyu kuruyoruz. Camiamıza hayırlı olsun” dedi. Göreve gelmesiyle birlikte açıklamalarda bulunan Ali Türkel, Aydınspor’un her zaman şampiyonluk hedefi olan bir kulüp olduğunu vurgulayarak, "Bu büyük camiada görev almak benim için gurur verici. Yıllardır Aydınspor’un üst liglere çıkmasını isteyenlerden biriydim. Bu sene de bu hasrete son vermek için elimizden geleni yapacağız. Sahada terinin son damlasına kadar mücadele edecek bir oyuncu grubuyla hedefimize ulaşacağız” diye konuştu. Türkel ayrıca Pazartesi günü top başı yapacaklarını belirterek, “Karakterli ve mücadeleci bir takım oluşturmak için transfer çalışmalarımıza devam ediyoruz. Taraftarlarımız, bu sene sahada 90 dakika boyunca savaşan ve onları gururlandıracak bir takım görecek” dedi. Türkel, Süper Amatör Lig’de zorlu bir sezonun kendilerini beklediğini ifade ederek, "Ligde 3-4 takım şampiyonluk için mücadele edecek. Ayrıca, 2 takım düşecek ve 1 takım direkt olarak yükselecek, bir takım da play-off oynayacak. Bu sebeple oldukça çekişmeli bir lig maratonu olacak” diye ekledi. Yönetim ve Başkan Erhan Özlüer’e bu görevi verdikleri için teşekkür eden Türkel, sezon boyunca şampiyonluk hedefi doğrultusunda en iyi performansı sergileyeceklerini belirtti. Teknik kadro şekillendi Aydınspor’un yeni teknik heyeti de şekillenmeye başladı. Antrenör Ali Türkel’in yanı sıra, kaleci antrenörü olarak Özcan Çatalcam ve kondisyoner olarak Muhammet Sefer teknik kadroda görev yapacak. Aydınspor, uzun süredir beklenen başarıyı yakalamak adına teknik ekibini titizlikle oluşturdu. İki kez şampiyonluk yaşadı 38 yaşındaki antrenör Ali Türkel, antrenörlük kariyerinde İncirliova Belediyespor, Muğlaspor, Antalya Kemerspor, Sökespor, Manavgat Belediyespor, Mardin 1969, Kuşadasıspor ve Aydın Büyükşehir Belediyespor gibi takımlarda görev yaptı. Ayrıca, Gürkan Ferhatoğlu’nun Muğlaspor ve Kuşadasıspor’u 3. Lig’e çıkardığı dönemde yardımcı antrenör olarak önemli katkılarda bulunmuştu.
Aydın Aydın’da yol verme tartışması Aydın’ın Efeler ilçesinde seyir halinde olan motosiklet sürücüsü ile aynı yönde ilerleyen resmi bir kuruma ait araçtan inen şahıs arasında yol verme tartışması yaşandı. Kurum aracından inerek motosikletlinin yanına gelen kişiyi mahalleli sakinleştirmeye çalıştı. Olay anını görüntülemeye çalışan basın mensubunu ise bir polis, "Gazeteci olman umurumda değil, bana gazeteciyim deme. Ben görüntüye girmeyeyim diye uyarıyorum seni" sözleri ile işini yapması engellendi. Olay, Hasan Efendi Mahallesi Kızılay Caddesi üzerinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde aynı yönde ilerleyen 06 BOU 066 plakalı resmi kurum aracı içerisindeki şahıs ile 09 ALL 959 plakalı motosiklet sürücüsü arasında yol verme tartışması yaşandı. Resmi kurum araç sürücüsünün yol istemesi üzerine motosiklet sürücüsü kenara çekildi. Motosikletin yanında duran kurum aracındaki şahıs ile motosiklet sürücüsü arasında tartışma yaşandı. Aracından inen kişi motosiklet sürücüsünün yanına gelirken, olayı gören mahalle sakinleri de tartışmanın büyümemesi için tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Kısa süreli tartışmanın ardından bölgeden ayrılan taraflar, yaklaşık 30 metre sonra yine tartıştı. Bölge esnafı ve mahalle sakinleri tartışmanın kavgaya dönüşmesini önlemeye çalışırken, olay yerine gelen polis ekipleri olan biteni anlamaya çalışıp, tarafları ayırdı. Aracından inen şahıs ile motosiklet sürücüsü birbirinden şikayetçi oldu. Polis memuru gazeteciyi engellemeye çalıştı Yol verme tartışmasını görüntüleyen bir basın mensubunun ise olay yerindeki bir polis tarafından işini yapması engellenmeye çalışıldı. Polis memuru olay yerini bırakıp basın mensubunun çekim yaptığı yere gelerek, "Gazeteci olman umurumda değil, bana gazeteciyim deme! Ben görüntüye girmeyeyim diye uyarıyorum seni" sözleri ile işini yapmasını engelledi. Tartışma anı güvenlik kamerasına yansıdı Trafikte yaşanan tartışmanın başlama anı ise çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde her iki şahsın tartışması ile mahalle sakinlerinin araya girmesi anbean kaydedildi.
İstanbul Cübbeli Ahmet Hoca’ya saldıran şüphelinin dosyasında yetkisizlik kararı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kamuoyunda ’Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’ye saldırı olayına ilişkin ’basit yaralama’ suçundan yürütülen soruşturmada yetkisizlik kararı verildi. Dosya Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Küçükçekmece’de 7 Eylül 2024’de bir açılış programı çıkışında ’Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’ye bir şahıs saldırıda bulundu. Konunun terörle bağlantılı olma şüphesine karşın soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu suçun ’basit yaralama’ yönünden Küçükçekmece’de işlendiği gerekçesiyle yer itibariyle dosya hakkında yetkisizlik kararı verdi. Program bitiminde sözlü ve fiziki saldırıda bulundu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından verilen yetkisizlik kararında, olay tarihinde Küçükçekmece’de Şifahane Medresesi’nin açılışının olduğu, ’Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de bu açılışa katıldığı ve program bitiminde Ali A. isimli şahsın, Ünlü’ye aracına bineceği sırada sözlü ve fiziki olarak saldırıda bulunduğu aktarıldı. Dosya Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi Verilen kararda, olayın ardından terör bağlantısı olabilme şüphesine karşın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı, şüpheli Ali A.’nın söz konusu ’basit yaralama’ suçunu Küçükçekmece’de işlediği gerekçesiyle yer itibariyle dosya hakkında yetkisizlik kararı verildiği kaydedildi. Başsavcılıkça ’basit yaralama’ suçu yönünden dosya, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.