ÇEVRE - 21 Ekim 2024 Pazartesi 14:39

İnegöl doğa ile buluşuyor

A
A
A
İnegöl doğa ile buluşuyor

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonuyla düzenlenen doğa yürüyüşleri ilçe halkının yoğun ilgisiyle gerçekleştiriliyor.


İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM), rehber Cemal Kuş nezaretinde düzenlediği doğa yürüyüşleriyle ilçe halkını doğayla buluşturuyor. Sanayi, turizm ve tarım kenti İnegöl’ün eşsiz doğasını keşfetmek isteyen vatandaşlar, 15 günlük periyotlarla düzenlenen doğa yürüyüşlerinde İnegöl’ün doğal güzellikleriyle kucaklaşıyor.


Doğaseverler sonbaharı kucakladı


Pazar günleri yapılan ücretsiz doğa yürüyüşü etkinliklerinin bu haftaki güzergahı şehrin doğu bölgesi oldu. Domaniç Orman Deposu bölgesinden başlayan doğa yürüyüşü, Sütlük Yaylasını takip ederek Oylat bölgesinde son buldu. 22 kilometrelik orta zorluktaki parkurda yürüyüşe katılan vatandaşlar, Pazar sabah 08.30’da Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde bulunan Belediye Spor Salonu önünden araçlarla başlangıç noktasına getirildi. Burada araçlardan inerek İnegöl’ün eşsiz sonbahar manzarasına sahip doğasıyla kucaklaşan doğaseverler, renk cümbüşüne sahne olan ormanlarda unutulmaz bir hafta sonu yaşadı.


Cesaretini doğaya göster


İnegöl Belediyesi’nin “Cesaretini Doğaya Göster” sloganıyla etkinliklerini sürdüren Doğa Sporları ve Turizm Merkezinin doğa yürüyüşü etkinliğine onlarca vatandaş katıldı. Genciyle yaşlısıyla her yaştan doğasever, İnegöl’ün oksijen deposu ormanlarında enerjisini tazeledi.



İnegöl doğa ile buluşuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Mimar Sinan tarafından inşa edilen 450 yıllık camide ney dersleri veriliyor Hatay’da Mimar Sinan tarafından inşa edilen 450 yıllık 2. Selim Camii’nde çocuklara ney dersi veriliyor. Hatay’ın Payas ilçesinde 1574 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ndeki 2. Selim Camii’nde 450 yıldır vatandaşlar ibadet etmeye devam ediyor. Tarihi camide ney dersleri de veriliyor. 10 yıldır ney üfleyen ve 5 yıldır da kendi neyini yapan caminin 37 yaşındaki imam hatibi İbrahim Gülcü, camiye gelen çocuklara ücretsiz ney kursu veriyor. İmam hatip İbrahim Gülcü, “Yaklaşık 15 yıl önce bir arkadaşım vesilesiyle ney üflemeye merak saldım ve 10 yıldır da ney üflerim. Daha sonrasında üretime merak saldım. Kendi neyimi üretmeyle ilgili bir hayalim vardı. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi camimizin bahçesindeki imam odasında üretime başladım. Üretip üflediğim sırada yanıma gelen öğrencilerim merak ettiler ve onlara da ney yapımını ücretsiz olarak öğretiyorum. Cami cemaati, yerli ve yabancı turistler de merak ettiler. Cami cemaatindeki 15 çocuğa hem üfleme hem de açmayla ilgili dersler vermeye başladık. Onlar da kendi neylerini açabiliyorlar. Cami içerisinde vakit namazlarında mikrofon kullanmasak da çok doğal bir akustiği var ve neyi üflerken de bunu hissediyoruz. Camide ses her yere eşit şekilde yayılıyor. Üflediğimiz eserler ve ilahiler cemaatin hoşuna gidiyor. Yaklaşık 5 yıl önce kendi neylerimi üretmeye başladım. Herkesin hayali aslında kendi neyini açmaktır. Kendi hocalarım ve ustalarımla istişare ve gerekli malzemeleri de tedarik ederek neyin yolculuğuna biz de şahit olduk. Camimiz 1574 yılında ibadete hazır hale gelerek, Osmanlı’nın baş mimarı Mimar Sinan tarafından yapıldı” ifadelerini kullandı. "Neyin akustiği insanı farklı diyarlara götürüyor" 13 yaşındaki Kadir Efe Ocak, “Ney çok önemli bir sanat eseri ve İbrahim hocamız da bizlere en güzel şekilde öğretiyor. İbrahim hocamız bize ney açmayı ve üflemeyi öğretiyor. Neyin akustiği insanı farklı diyarlara götürüyor. Ney yapmak ve üflemek farklı bir duygu” dedi.