KÜLTÜR SANAT - 11 Eylül 2024 Çarşamba 14:21

Başkan Bozbey, sosyal medya fenomenleriyle buluştu

A
A
A
Başkan Bozbey, sosyal medya fenomenleriyle buluştu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan ‘Bursa Gastronomi Festivali’ne katılarak tanıtımını yapacak olan sosyal medya içerik üreticileriyle bir araya geldi. Başkan Bozbey, “Otel ve restoran menülerinde artık ‘Bursa gastronomisi’ diye ayrı bir bölüm oluşturulmalı. Bizler de bir konu üzerinde çalışıyoruz. Tamamen Bursa yemeklerinin yer aldığı bir alan oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.


Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Gastronomi Festivali’, 13 Eylül Cuma günü başlıyor. Bursa’ya özgü ürünlerin, tatların ve Bursa’ya özgü ürünlerle üretilen yenilikçi lezzetlerin öne çıkacağı festivalde, gastronomiye dair yarışmalar, söyleşiler, atölyeler düzenlenecek. Melek Baykal, Sahrap Soysal, Nebil Özgentürk, Maria Ekmekçioğlu gibi ünlü isimlerin söyleşi ve sahne gösterileriyle yer alacağı festivalde, Oğuzhan Koç ve Fettah Can rüzgarı da esecek.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de festival öncesinde sosyal medya içerik üreticileriyle buluştu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki buluşmaya, Başkan Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in yanı sıra Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız, BURFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Işıkyıldız, Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz ve Bursa’ya dair içerik üreten 60’a yakın sosyal medya kullanıcısı katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, misafirlere tamamen Bursa’nın tescilli lezzetleri ikram edildi.


“Tam anlamıyla gastronomi festivaline dönüşmüş olacak”


Sosyal medya kullanıcılarının Bursa’ya ve Gastronomi Festivali’ne dair görüş ve düşüncelerini dinleyen Başkan Mustafa Bozbey, Bursa’nın üreteceği değerlerle birlikte gastronomi alanında daha fazla tanınmasını amaçladıklarını söyledi. Bursa’nın hem unutulmaya yüz tutmuş tatlarını ortaya çıkartacaklarını hem de tescillenmiş ürünlerini tanıtacaklarını ifade eden Başkan Bozbey, Bursa’nın köylerinde unutulmuş ya da bir iki evde yapılan Bursa’ya has yemekleri de yaşatmayı amaçladıklarını dile getirdi. Bu sene Gastronomi Festivali’ni panayır havasından çıkartacaklarını belirten Başkan Bozbey, “Gastronomi Festivali için Merinos Parkı’nı farklı bir anlayışla daha geniş bir şekilde kullanacağız. Bir tarafta Bursa’nın tatlarını sunan bilinen işletmeler, diğer tarafta köylerin ürettiklerini ürünleri sergileyen kadın kooperatifleri, başka bir yerde Gastronomi Müzesi bizleri karşılayacak. Bursa’ya dair çeşitli etkinlik ve yarışmalar olacak. Bunlarla birlikte tam anlamıyla gastronomi festivaline dönüşmüş olacak. Ayrıca kardeş şehirlerimiz dahil olmak üzere yurt dışından ve yurt içinden katılımcılar yer alacak. Farklı tatlar da Bursalılarla buluşacak. İleride bizler de o şehirlerde düzenlenecek festivallerde yerimizi alacağız. Bu sayede uluslararası boyutu da yavaş yavaş oluşturacağız” dedi.


"Bursa, festivale 17 ilçesiyle hazırlandı”


Bursa’nın tatlarını tanıtmanın yanında kentin farklı değerlerini de tanıtmış olacaklarını söyleyen Başkan Bozbey, Ulu Cami’yi, Yeşil Türbe’yi, Kapalı Çarşı’yı, Hanlar Bölgesi’ni ve Aktopraklık bölgesini daha iyi tanıtmış olacaklarını belirtti. Bursa’nın tatlarını kentin her bir köşesine taşımak amacıyla ‘Gastronomi Tırı’nın da 17 ilçeyi gezdiğini ifade eden Başkan Bozbey, “Bursa, 17 ilçesiyle birlikte Gastronomi Festivali’ne hazırlandı. 13-15 Eylül tarihleri arasında hep birlikte festivali düzenleyeceğiz. Yerelde, ulusalda ve uluslararası alanda tanıtım yaptıkça yerli ve yabancı turistler Bursa’ya gelince gastronomisini de merak edecek. Otel ve restoran menülerinde artık ‘Bursa gastronomisi’ diye ayrı bir bölüm oluşturulmalı. Yemek konusunda detaylı bilgilere de yer verilmeli. Bizler de bir konu üzerinde çalışıyoruz. Tamamen Bursa yemeklerinin yer aldığı bir alan oluşturmayı amaçlıyoruz. Gelen konuklarla sadece Bursa yemeklerini buluşturmak istiyoruz. Bunları sağladıkça Bursa, gastronomi konusunda sahip olduğu zenginliği daha fazla duyuracaktır” diye konuştu.


Program, soru cevapların ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Başkan Bozbey, sosyal medya fenomenleriyle buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Susuz şelalesi, tam anlamıyla turizme kazandırılmayı bekliyor Son yıllarda doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Türkiye’nin saklı cennetlerinden biri olan Susuz Şelalesi, turizm potansiyeliyle dikkat çekiyor. Doğaseverlerin ilgisini çeken bu eşsiz mekan, etkileyici manzarasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Kars’ın Susuz ilçesindeki şelale, bölgedeki doğal yaşamın önemli bir parçasını oluşturuyor. Yaklaşık 75 metre yükseklikten dökülen şelale her mevsim bir başka güzelliğe bürünüyor. Kars-Ardahan karayolu güzergahın da bulunan şelale, bölgenin turizme ise yeterince katkı sağlayamıyor. Susuz Şelalesi’nin Kars turizmine aktif bir şekilde kazandırılması gerektiğine dikkat çeken Kültür, Turizm Bilim Uzmanı Mehmet Duman, “Doğa turizmi açısından Kars geniş bir yelpazeye sahip, doğa turizmi güzelliklerinden biri de Susuz Şelalesi oluyor. Susuz Şelalesi gerçekten bulunduğu konum itibariyle ve doğal çağlayan su güzelliğiyle adeta göz kamaştırıyor. Özellikle yöre halkı tarafından hem mesire alanları, hem de konum itibariyle çok tercih edilmektedir. Bizim Susuz Şelalesi’ni hem doğa turizmi açısından, hem de kültürel turizm açısından gezi rotalarına bırakabilmemiz amacıyla etrafındaki çalışmaların hızlandırılması ve şelalenin bulunduğu noktada yürüyüş rotalarının oluşturulması, yürüyüş yolarının oluşması ve çevre düzenlemesi yapılması Susuz Şelalesi’nin bulunduğu konumdan daha iyi bir noktaya getirecektir. Özellikle Trekking yürüyüşleri için Kars’ı tercih eden ziyaretçiler, bu bölgeyi de rahatlıkla gezip dolaşıp ve aynı zamanda doğal güzellikleriyle karşılaşacaklardır” dedi. Öte yandan, Susuz Şelalesi’nin turizme tam anlamıyla kazandırılması, yalnızca doğal güzelliklerin korunmasına değil, aynı zamanda yerel ekonominin canlanmasına da katkı sağlayacak. Susuz Şelalesi, doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor. 75 metre yükseklikten su düşüşüne sahip şelale havadan görüntülendi.
Amasya Çaldıkları paralar pamuk dolu yastıktan çıkan pişkin hırsız gazeteciye böyle cevap verdi: ‘Belki seni de soyarız’ Amasya’da bir evden 36 bin TL’den fazla para çalıp kayıplara karışan hırsızlık çetesinin peşine düşen polis çalıntı paraları Samsun’da durdukları aracın içindeki pamuk dolu yastığın içinde buldu. Aynı aileden 4 hırsızlık şüphelisi kıskıvrak yakalandı. İçlerinden biri gazetecinin “Neden hırsızlık yaptınız?” sorusuna “Belki seni de soyarız” şeklinde pişkince cevap verdi. Eve geldiğinde şok yaşadı, polise başvurdu Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde bulunan Mehmet Paşa Mahallesinde yaşayan S.G’ye ait eve önceki gün hırsız girdi. Hırsızlar evde buldukları bir miktar parayı alarak kaçtı. Eve geldiğinde şok yaşayan ev sahibinin ihbarı üzerine Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. Yakalanmamak için kıyafet değiştiriyorlar Fiziki ve teknik takipte il dışından gelerek birbirleriyle koordineli hareket eden 2’si kadın 4 şahsı tespit etti. Aynı kişilerin farklı ticari taksilerle yolculuk yaparak birçok ilde hırsızlık yaptıktan sonra yakalanmamak için kıyafet değiştiren firari şüphelileri oldukları da belirlendi. Paralar pamuk dolu yastıkta bulundu Emine Yılmaz (24), Ceren Çelik (21), Tecir Yılmaz (26) ve Yalçın Çelik (33), komşu il Samsun’un Çarşamba ilçesinde durdurulan otomobilin içinde yakalanıp gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada pamuk dolu yastığın içine gizlenmiş çaldıkları 36 bin 250 TL ele geçirildi. Gözaltına alınan hırsızlık çetesi daha sonra Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine getirilerek sorgularının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Pişkin hırsızdan gazeteciye: ‘Belki seni de soyarız’ Hırsızlardan biri çıkışta kendilerini görüntüleyen gazetecilerden birinin “Neden hırsızlık yaptınız?” sorusuna “Sana ne? Sana mı soracağız. Belki seni de soyarız” cevabını verdi.
Gaziantep Gaziantep’te havaların serinlemesiyle balık satışları arttı Gastronomi şehri Gaziantep’te son yıllarda artan balık tüketimi esnafı memnun ederken özellikle son zamanlarda artan tavuk ve et fiyatları vatandaşların balığa yönelmesine neden oldu. Denizlerde 20 gün önce başlayan balık avı sezonunda Karadeniz’de ve Ege’de balıkçıların ağlarına takılan çeşit çeşit balıklar Gaziantep’te balıkçı esnafının tezgahlarını süsledi. Balık avı sezonunun 1 Eylül’de başlamasının ardından Karadeniz’den ve Ege’den getirilen çeşit çeşit balıklar tezgahlardaki yerini alıyor. Son günlerde bol miktarda palamutun yanı sıra az da olsa ağlara takılan hamsileri tezgaha koyan esnafın, sezon yeni başlamasına rağmen satışlardan memnun kaldığı görüldü. Hamsi, palamut, istavrit ve lüfer başta olmak üzere balıkçı esnafının tezgahını dolduran balık çeşitleri hem balıkçı esnafının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Tezgahlardaki balık çeşitlerinin fiyatları 150 liradan başlarken çeşidine ve kalitesine göre fiyatlar daha da yükseliyor. Sezonun açılmasıyla birlikte Gaziantep’teki Balık Hali’nde tezgahları süsleyen balıkta bu yıl fiyatların geçen yıla göre daha düşük olması bekleniyor. Hayvansal protein kaynağı olarak önemli bir yere sahip olan balık, içerdiği Omega 3 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir gıda olarak biliniyor. Özellikle sağlıklı beslenmek için balığı tercih eden vatandaşlar, havalar sıcak olmasına rağmen balık alabilmek için halin yolunu tutuyor. Satışlardan memnun olduklarını söyleyen esnaf, havaların soğuması ve yağmurun yağmasıyla birlikte bu yıl daha da verimli bir sezon olacağını düşünüyor. Esnafa göre sezon şimdilik büyük umut verse de ilerleyen günlerde daha net bir tablo ortaya çıkacak. Türkiye’nin balık üretimi ve tüketiminde ön sıralarda yer alan Gaziantep’te balık fiyatları da geçtiğimiz aya göre yarı yarıya düştü. Pazarlardaki tezgâhlarda balıkların fiyatları düşünce vatandaşlar kırmızı ve beyaz et yerine balığı tercih etmeye başladı. Tezgahlarını taze ve bol çeşit balıklarla şenlendiren balıkçı esnafı, yaklaşık 20 çeşit balıkla açtıkları sezon sonrası balık çeşitlerinin yağışların başlamasıyla daha çok arttığını ve fiyatının da düştüğüne dikkat çekti. Havaların serinlemesiyle balığa olan talebin artmaya başladığına dikkat çeken esnaf, sofralarda kırmızı et ile yapılan yemeklerin yerini mevsim balıkları olan sardalye, palamut, istavrit ve hamsinin aldığını belirtiyor. Havaların soğumasıyla birlikte çeşitliliğin artacağını ve fiyatların daha da düşeceğini ifade eden esnaf, kasım ayının sonlarına doğru balık bolluğunun artacağını da vurguluyor. Esnaf Hasan Durmaz, bu yıl balığın bol olduğunu belirterek, balık bolluğundan dolayı fiyatların uygun olduğunu ifade etti. Gastronomi şehri Gaziantep’te et ve tavuğun yanı sıra balık tüketiminin de artmaya başladığını ifade eden Durmaz, balık satışlardan memnun olduklarını ve havaların soğumasıyla birlikte bu sene daha da verimli bir sezon olacağını söyledi. “Balıkta olan vitamin tavuk ve ette yoktur” Gaziantep esnafı olarak sezona iyi başladıklarını belirten Durmaz, “Esnaf olarak satışlardan memnunuz. Balıklarımız günlük taze olarak geliyor. Karadeniz başta olmak üzere deniz olan bölgelerden balıklarımız taze olarak geliyor. Hamdolsun müşterimiz de var. Balığa talep çok. Çünkü balık daha fazla omega 3 taşıyor. Balıkta olan vitamin tavuk ve ette yoktur” dedi. “Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla balık satışları da artacak” Sezon yeni olmasına rağmen her çeşit balığın geldiğini belirten Ali Tekin, “Satışlardan memnunuz. Halkımızın balığa rağbeti çoğaldı. Herkes balığa alıştı. Bu sene hamsi, istavrit, lüfer ve diğer çeşit balıklarımız bol olacak. Fiyatlarımız da geçen seneye göre bu sene balık bol olduğu için daha uygun gidiyor. Bundan dolayı halkımızda balığa rağbet gösteriyor. İlerleyen günlerde fiyatlar daha da düşecek. Çünkü balık çoğalacak. Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla balık satışları da artacak” şeklinde konuştu. “Havalar biraz daha serinlerse fiyatlar düşer” Gaziantep halkının son zamanlarda balığa yönelmeye başladığını belirten Ufuk Yıldırım, “Balık sezonu 1 Eylül itibariyle açıldı. Havalar biraz sıcak gidiyor ama satışlarımızda biraz hareketlilik var. Hareketlilik balık çeşitlerine de yansıdı. Şu an fiyatlar biraz yüksek ama ilerleyen aylarda düşecektir. Vatandaşlar balık alıp pişirtiyor. Tava ve ızgara yapıyoruz. Havalar biraz daha serinlerse fiyatlar düşer, hareketlilik daha da artacak. Şu anda satışlardan memnunuz ve işlerimizde iyi gidiyor” diye konuştu.
Gaziantep Gaziantep’te havaların serinlemesiyle balık satışları arttı Gastronomi şehri Gaziantep’te son yıllarda artan balık tüketimi esnafı memnun ederken özellikle son zamanlarda artan tavuk ve et fiyatları vatandaşların balığa yönelmesine neden oldu. Denizlerde 20 gün önce başlayan balık avı sezonunda Karadeniz’de ve Ege’de balıkçıların ağlarına takılan çeşit çeşit balıklar Gaziantep’te balıkçı esnafının tezgahlarını süsledi. Balık avı sezonunun 1 Eylül’de başlamasının ardından Karadeniz’den ve Ege’den getirilen çeşit çeşit balıklar tezgahlardaki yerini alıyor. Son günlerde bol miktarda palamutun yanı sıra az da olsa ağlara takılan hamsileri tezgaha koyan esnafın, sezon yeni başlamasına rağmen satışlardan memnun kaldığı görüldü. Hamsi, palamut, istavrit ve lüfer başta olmak üzere balıkçı esnafının tezgahını dolduran balık çeşitleri hem balıkçı esnafının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Tezgahlardaki balık çeşitlerinin fiyatları 150 liradan başlarken çeşidine ve kalitesine göre fiyatlar daha da yükseliyor. Sezonun açılmasıyla birlikte Gaziantep’teki Balık Hali’nde tezgahları süsleyen balıkta bu yıl fiyatların geçen yıla göre daha düşük olması bekleniyor. Hayvansal protein kaynağı olarak önemli bir yere sahip olan balık, içerdiği Omega 3 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir gıda olarak biliniyor. Özellikle sağlıklı beslenmek için balığı tercih eden vatandaşlar, havalar sıcak olmasına rağmen balık alabilmek için halin yolunu tutuyor. Satışlardan memnun olduklarını söyleyen esnaf, havaların soğuması ve yağmurun yağmasıyla birlikte bu yıl daha da verimli bir sezon olacağını düşünüyor. Esnafa göre sezon şimdilik büyük umut verse de ilerleyen günlerde daha net bir tablo ortaya çıkacak. Türkiye’nin balık üretimi ve tüketiminde ön sıralarda yer alan Gaziantep’te balık fiyatları da geçtiğimiz aya göre yarı yarıya düştü. Pazarlardaki tezgâhlarda balıkların fiyatları düşünce vatandaşlar kırmızı ve beyaz et yerine balığı tercih etmeye başladı. Tezgahlarını taze ve bol çeşit balıklarla şenlendiren balıkçı esnafı, yaklaşık 20 çeşit balıkla açtıkları sezon sonrası balık çeşitlerinin yağışların başlamasıyla daha çok arttığını ve fiyatının da düştüğüne dikkat çekti. Havaların serinlemesiyle balığa olan talebin artmaya başladığına dikkat çeken esnaf, sofralarda kırmızı et ile yapılan yemeklerin yerini mevsim balıkları olan sardalye, palamut, istavrit ve hamsinin aldığını belirtiyor. Havaların soğumasıyla birlikte çeşitliliğin artacağını ve fiyatların daha da düşeceğini ifade eden esnaf, kasım ayının sonlarına doğru balık bolluğunun artacağını da vurguluyor. Esnaf Hasan Durmaz, bu yıl balığın bol olduğunu belirterek, balık bolluğundan dolayı fiyatların uygun olduğunu ifade etti. Gastronomi şehri Gaziantep’te et ve tavuğun yanı sıra balık tüketiminin de artmaya başladığını ifade eden Durmaz, balık satışlardan memnun olduklarını ve havaların soğumasıyla birlikte bu sene daha da verimli bir sezon olacağını söyledi. “Balıkta olan vitamin tavuk ve ette yoktur” Gaziantep esnafı olarak sezona iyi başladıklarını belirten Durmaz, “Esnaf olarak satışlardan memnunuz. Balıklarımız günlük taze olarak geliyor. Karadeniz başta olmak üzere deniz olan bölgelerden balıklarımız taze olarak geliyor. Hamdolsun müşterimiz de var. Balığa talep çok. Çünkü balık daha fazla omega 3 taşıyor. Balıkta olan vitamin tavuk ve ette yoktur” dedi. “Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla balık satışları da artacak” Sezon yeni olmasına rağmen her çeşit balığın geldiğini belirten Ali Tekin, “Satışlardan memnunuz. Halkımızın balığa rağbeti çoğaldı. Herkes balığa alıştı. Bu sene hamsi, istavrit, lüfer ve diğer çeşit balıklarımız bol olacak. Fiyatlarımız da geçen seneye göre bu sene balık bol olduğu için daha uygun gidiyor. Bundan dolayı halkımızda balığa rağbet gösteriyor. İlerleyen günlerde fiyatlar daha da düşecek. Çünkü balık çoğalacak. Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla balık satışları da artacak” şeklinde konuştu. “Havalar biraz daha serinlerse fiyatlar düşer” Gaziantep halkının son zamanlarda balığa yönelmeye başladığını belirten Ufuk Yıldırım, “Balık sezonu 1 Eylül itibariyle açıldı. Havalar biraz sıcak gidiyor ama satışlarımızda biraz hareketlilik var. Hareketlilik balık çeşitlerine de yansıdı. Şu an fiyatlar biraz yüksek ama ilerleyen aylarda düşecektir. Vatandaşlar balık alıp pişirtiyor. Tava ve ızgara yapıyoruz. Havalar biraz daha serinlerse fiyatlar düşer, hareketlilik daha da artacak. Şu anda satışlardan memnunuz ve işlerimizde iyi gidiyor” diye konuştu.