GÜNDEM - 16 Ocak 2025 Perşembe 11:04

BŞEÜ, öğrencileri bir başarıya daha imza attı

A
A
A
BŞEÜ, öğrencileri bir başarıya daha imza attı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencileri bu yıl 12’ncisi düzenlenen Muammer Çakı Uluslararası Öğrenci Seramik Yarışmasında büyük bir başarıya imza attı.


BŞEÜ, başarıyla temsil eden Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerini ve akademisyenlerini tebrik etmek üzere, Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı tarafından Senato Toplantı Odasında bir kabul gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ile Rektör Yardımcısı aynı zamanda Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yurdakul yarışmada önemli ödüller kazanan ve eserleri sergilenmeye değer görülen öğrencileri ve akademisyenler yürekten kutlayarak, başarılarının devamını diledi. BŞEÜ, sanat alanındaki yükselen başarısına dikkat çeken Rektör Kaplancıklı, bu tür uluslararası yarışmalarda elde edilen ödüllerin, hem üniversitenin hem de Bilecik’in adını daha geniş kitlelere duyurması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.


Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, “Bu başarının üniversitemizin sanat ve tasarım alanındaki güçlü vizyonunu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, sanatta uluslararası başarı elde eden her bir öğrencimizle gurur duyuyoruz. Elde edilen bu ödüller, üniversitemizin adını daha da yükseğe taşımaktadır. Akademik kadromuzun ve öğrencilerimizin ortaya koyduğu çalışmaların her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



BŞEÜ, öğrencileri bir başarıya daha imza attı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylikdüzü’nde organ bağışı farkındalığı artırıldı Beylikdüzü Belediyesi, organ bağışının önemine dikkat çekmek üzere “Benim Bir Hikayem Var” isimli bir söyleşi düzenledi. Etkinlikte “Müzisyen Anne” olarak bilinen Canıma Can Kat Derneği Başkanı Ahu Kahraman Yıldırım, oğlu Kartal’ın henüz 20 günlükken başlayan kalp yetmezliği mücadelesini paylaşarak farkındalık oluşturdu. Beylikdüzü Belediyesi, organ bağışının önemini vurgulamak için “Benim Bir Hikayem Var” isimli bir söyleşi düzenledi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, kalp yetmezliğiyle savaşan oğlu Kartal için verdiği mücadeleyle Türkiye’ye ilham olan, Canıma Can Kat Derneği Başkanı Ahu Kahraman Yıldırım yaşadıkları tüm süreçleri anlattı. “Organ bağışı eğer çoğalmazsa nakil bekleyen çocukları kaybedeceğiz” Oğlu Kartal’ın henüz 20 günlükken başlayan ve Türkiye’den Almanya’ya kadar uzanan kalp yetmezliği mücadelesini paylaşan Ahu Kahraman Yıldırım, organ bağışının hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Yıldırım, “Organ naklinin sadece yaşlılarda yapıldığına dair bir algı var. Ülkemizde bu kadar çok çocuğun organ beklerken vefat ettiğini kimse bilmiyordu. Biz eğer oğlum 9 aylıkken Almanya’ya gitmeseydik nakil olamayacaktı. Doktorlar, Türkiye tarihinde bu kadar ufak bir bebeğe kalp nakli yapılmadığından bahsetti. Bu durum tamamıyla organ bağışçısının azlığından kaynaklanıyor. Sistemimiz maalesef insanları bilinçlendirmek üzerine kurulmamış. Organ bağışı eğer çoğalmazsa nakil bekleyen çocukları kaybedeceğiz. O yüzden bilinçlenmek çok önemli” şeklinde konuştu. “Umarım organ bağışı kampanyalarının daha bilinçli bir şekilde yürütüldüğü süreçleri görürüz” Etkinliğin ardından kurulan organ bağışı masasına giderek organlarını bağışlayan Zehra Çalık, “Canıma Can Kat Derneği Başkanı Ahu Kahraman Yıldırım’a katılımı için teşekkür ediyorum. Hikâyesini içtenlikle ve samimiyetle bize aktarması çok etkileyici oldu. Bir yandan gülerken bir yandan da hüzünlendik. Hala devam eden yolculuğunun üzerine bir dernek kurarak gerçekten organ bağışının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamış oldu. Umarım bizim ülkemizde de bu süreç gerçekten daha iyi bir seviyeye gelir. Umarım organ bağışının daha bilinçli ve sağlıklı bir şekilde yürütüldüğü süreçleri görürüz” ifadelerini kullandı.
Erzurum EGC’den Basın Etik Kurulu hamlesi Gazetecilik adı altında etik değerleri yok sayarak hareket eden kişilerle mücadele için Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) bünyesinde Basın Etik Kurulu oluşturuluyor. Kurul, şikayetleri değerlendirerek, bir karara bağlayarak, kamuoyuna deklare edecek. Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurul toplantısında ikinci kez Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Musa Çakır, çeşitli nedenlerden dolayı kaybolan meslek etik kurallarının işler hale gelmesi için adım atmaya hazırlandıklarını söyledi. Sayıları mantar gibi çoğalan internet gazetecileri başta olmak üzere; haber yazma bilgi ve becerisinden yoksun, dil bilgisi ve imla kurallarından habersiz, haberciliğin ne demek olduğunu bilmeyen, kamuoyu oluşturup, halkın çıkarları doğrultusunda hareket edecek yerde gazeteciliği tehdit ve şantaj aracı haline getiren, dolayısıyla mesleği mecrasından uzaklaştıran sözde gazetecileri ve yaptıklarını değerlendirmek, varsa şikayetleri ele almak, dolayısıyla yanlışların önüne set olmak amacıyla cemiyet bünyesinde bir “Basın Etik Kurulu” oluşturma niyetiyle hazırlık başlattıklarını belirten Başkan Musa Çakır, amaçlarının unutulan, kimsenin aklına bile getirmediği basın ahlak kurallarını Erzurum basın camiasına yeniden hatırlatmak ve belleklere yerleştirmek olduğunu bildirdi. Her önüne gelenin “gazeteciyim” diye geçindiğini dolayısıyla işin içinden çıkılmaz bir hal aldığını kaydeden Başkan Çakır, etik kurulunun 7 üyeden oluşacağını hatırlattı. Hazırlık çalışmalarının son aşamaya geldiğine dikkat çeken Musa Çakır, “Etik kurul oluşturarak sadece toplumumuzu değil, kamu yönetimini de yanlışlardan ve yanlış yapanlardan haberdar edecek, özellikle suyu getirenler ile testiyi kıranların bir tutulmaması gerektiğini dilimizin döndüğü, gücümüzün çattığı kadarıyla herkese, özellikle de şehri yönetenlere anlatacağız. Bu konuda kararlıyız. Meydanı bundan böyle boş bırakmayacağız” diye konuştu.