SAĞLIK - 29 Ağustos 2024 Perşembe 09:56

Bayburt’ta ihtiyaç sahibi 10 ailenin çocuğu hastanede sünnet edildi

A
A
A
Bayburt’ta ihtiyaç sahibi 10 ailenin çocuğu hastanede sünnet edildi

Bayburt Devlet Hastanesinde ihtiyaç sahibi 10 ailenin çocuğuna Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emine Bilaloğlu tarafından sünnet operasyonu yapıldı. Sünnet edilen çocuklar, aynı gün taburcu edildi.


3 aydır hastanede görev yapan Op. Dr. Emine Bilaloğlu bugüne kadar poliklinikte bin 344 hasta muayene etti. 287 çocuğu sünnet eden Bilaloğlu, kasık fıtığı, göbek fıtığı, inmemiş testis, hipospadias (peygamber sünneti), kıl dönmesi, apandisit gibi 357 ameliyatı başarıyla gerçekleştirdi.


Çocuğunu sünnet ettiren bir vatandaş, çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek, ilgililere ve operasyonu gerçekleştiren doktor Bilaloğlu’na teşekkür etti.



Bayburt’ta ihtiyaç sahibi 10 ailenin çocuğu hastanede sünnet edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin İlk yapay zeka destekli çocuk dergisi yayınlandı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca, Türkiye’de ilk yapay zeka destekli ‘Bilimin İzinde Geleceğin Peşinde’ isimli çocuk dergisi yayınlandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eğitimde fırsat eşitliğini Mersin’in 13 ilçesinde de sağlamak için start verdiği projelere yenileri eklenmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi eğitim hakkına her çocuğun eşit ve ücretsiz ulaşabilmesi için bütün olanaklarını seferber ederken, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı da ‘Bilimin İzinde Geleceğin Peşinde’ isimli çocuk dergisini yayınladı. Dergi, Türkiye’de içeriği yapay zeka ile üretilmiş ilk çocuk dergisi olma unvanını da taşıyor. Mezitli Kadın ve Çocuk, Bilim ve Teknoloji Atölyesi eğitmenleri tarafından çıkarılan dergide, bilimi, teknolojiyi ve yakın geleceği keşfetmek isteyen çocuklara, teknoloji tarihi, teknolojinin geleceği, algoritma, kodlama, bilim insanları, sürdürülebilirlik, deneyler ve yapay zekaya dair birbirinden eğlenceli bilgiler yer alıyor. Mersin’de her çocuk teknolojiye ulaşabilecek Bilim meraklısı çocuklar için çıkarılan dergi hakkında bilgi veren Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, “Dergiyi biz ekip olarak çocuklara özellikle bilim ve teknoloji ile ilgili etkinlikleri sunabilmek için hazırladık. Birçok dergide çocuklara sunulan içerikler dışarıdan malzeme gerektiren etkinlikler yer alıyordu. Biz de özellikle çocukların evlerinde bulabilecekleri malzemelerle bu etkinlikleri yapabilmeleri için bir tasarım sürecine girdik” diye konuştu. “Yapay zeka destekli Türkiye’nin ilk çocuk dergisini ortaya çıkardık” Çocukların dergiye güzel geri bildirimleri olduğunu aktaran Aşkın, “Aldığımız geri dönüşlerden dolayı çok heyecanlandık. Çocukların bu dergi ile beraber bize verdiği mesajlar çok değerliydi. O yüzden bize dergiyi belirli periyotlarda hazırlamaya karar verdik. Bu konuda da güncel teknolojiyi zaten kullanıyoruz. Yapay zeka destekli olarak Türkiye’nin ilk çocuk dergisini ortaya çıkardık” sözlerine yer verdi.
İstanbul Reel kesim güven endeksi Eylül ayında 1,2 puan arttı Eylül ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), bir önceki aya göre 1,2 puan artarak 99,2 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi’ni açıkladı. İktisadi Yönelim Anketi sonuçları, imalat sanayinde faaliyet gösteren 1766 iş yerinin yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edildi. 2024 yılı Eylül ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), bir önceki aya göre 1,2 puan artarak 99,2 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, mevcut mamul mal stoku, mevcut toplam sipariş miktarı, gelecek üç aydaki toplam istihdam ve sabit sermaye yatırım harcamasına ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, gelecek üç aydaki üretim hacmi ve genel gidişata ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkiledi. Mevsimsellikten arındırılmamış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) bir önceki aya göre 0,3 puan artarak 98,8 seviyesinde gerçekleşti. Son üç aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacminde, iç piyasa sipariş miktarında ve ihracat sipariş miktarında azalış bildirenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre güçlendiği gözlendi. Mevcut toplam siparişlerin mevsim normallerinin altında olduğu yönündeki değerlendirmeler ile mevcut mamul mal stokları seviyesinin mevsim normallerinin üstünde olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya göre zayıfladığı görüldü. Gelecek üç aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacmi ve iç piyasa sipariş miktarında artış bekleyenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre zayıfladığı, ihracat sipariş miktarında artış bekleyenler lehine olan seyrin ise güçlendiği görüldü. Gelecek on iki aydaki sabit sermaye yatırım harcamasına ilişkin artış yönlü beklentilerin bir önceki aya göre güçlendiği, gelecek üç aydaki istihdama ilişkin artış yönlü beklentilerin ise zayıfladığı gözlendi. Ortalama birim maliyetlerde, gelecek üç ayda artış olacağını bekleyenler ile son üç ayda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin zayıfladığı görüldü. Gelecek üç aydaki satış fiyatına ilişkin artış yönlü beklentilerin ise güçlendiği gözlendi. Gelecek on iki aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi bir önceki aya göre 2,5 puan azalarak yüzde 49,2 seviyesinde gerçekleşti.
Mardin Mardinli esnaf Narin’in portresini duvara resmetti Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşayan esnaf Yakup Suci ile hobi olarak resim yapan Sadiye Kaplan, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın portresini duvara resmetti. Narin’in anısını yaşatmak için bir adım da Mardinli esnaftan geldi. Nusaybin ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde bir duvarda Narin Güran’ı resmeden esnaf Yakup Suci, "Başka Narinler ölmesin istiyoruz, ölümü hepimizi yıktı. Bu resmi yapma amacımız tamamen içimizden gelmesiydi. Arkadaşımla birlikte bu resmi yapmak istedik ve burada yaptık. Bu resmi yaparak Nusaybin‘e hediye etmek istedik. Böyle güzel bir portre ortaya çıktı. Arkadaşıma ve bize yardım eden Ahmet hocamıza teşekkür ediyorum. Bu resmi burada yapmak bizim için çok büyük bir gurur oldu. Narin’in ölümü bizi çok üzdü. İçimizde çok büyük bir yara bıraktı. Başka Narinlere zarar gelmesin istiyoruz" şeklinde konuştu. Portreyi yapmalarında destek olan herkese teşekkür eden ve Narin’in acısının yüreklerini yaktığını söyleyen Sadiye Kaplan ise, "Biz bu resmi içimizden geldiği için yaptık. Narin’in ölümü hepimizi çok etkiledi. Bize yardımda bulunan Ahmet hocamıza ve bize yardımcı olan birçok kişi vardı onlara da teşekkür ediyorum. Daha önce birkaç yerde yapmaya çalıştık fakat yapamadık. Burada bu resmi yapmamıza izin verenlere de teşekkür ediyoruz" dedi.