GÜNDEM - 12 Eylül 2024 Perşembe 17:28

Manavgat Belediyesi özel gereksinimli bireyi denizle buluşturdu

A
A
A
Manavgat Belediyesi özel gereksinimli bireyi denizle buluşturdu

Manavgat Belediyesi, ilçede yaşayan özel gereksinimli Esra Doğan’ı denizle buluşturdu. Bu özel etkinlik, hem ailenin hem de tüm Manavgat halkının yüzünü güldürdü.


Manavgat’a 2 yıl önce taşınan Doğan ailesi, özel gereksinimli kızlarının en büyük hayalinin denize girmek olduğunu söyleyerek Manavgat Belediyesi’nden destek istedi. Ailenin engelli kızlarının hayatında denizle ilgili hiçbir deneyimi olmadığını ve bu özlemi dile getirdikleri talep, Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından büyük bir hassasiyetle karşılandı. Başkan Dr. Niyazi Nefi Kara’nın talimatıyla harekete geçen belediye ekipleri gerekli tüm hazırlıkları yaptı. Esra Doğan ile annesi ve babası Manavgat Belediyesi sosyal hizmet ekipleri tarafından evlerinden alınarak belediyeye ait Side Nar Beach 2’ye getirildi.



Mutluluğun ve umudun sembolü


Side Nar Beach 2’de Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından karşılanan ailenin rahatça denize girebilmeleri için gerekli tüm hazırlıklar yapıldı. Esra Doğan’ın gözlerinde denizle buluşma heyecanı ve mutluluğu dikkatlerden kaçmadı. Başkan Kara, etkinlikte yer alarak bu anlamlı anı paylaştı ve ailenin yanında oldu. Başkan Kara, "Esra, küçükken geçirdiği bir operasyondan sonra bakım hastası şeklinde yaşıyor. Fonksiyonel olarak söylenenleri anlıyor göz işaretleriyle. Birkaç gün önce ‘Engelli çocuğumuz var ve hiç denize gitmedi’ şeklinde bir mesaj geldi. O mesajı ilgili arkadaşlarımıza ilettim. Bugün Esra kızımızı denizle buluşturduk. Onun gözlerindeki mutluluk hepimize yansıdı, güne mutlu başladık. Bütün Esralara sahip çıkmalıyız, onlar bizim çocuklarımız" dedi.



Aileden Teşekkür


Kızlarının denize girme anlarında çok duygulandıklarını belirten anne Emine Doğan Manavgat Belediyesi’ne ve Başkan Dr. Niyazi Nefi Kara’ya teşekkürlerini ileterek, "En büyük hayaliydi deniz. Yüzde 100 engelli olunca biz götüremedik. Sağ olsun belediyemiz, Nefi Bey sesimizi duydular. En büyük hayali gerçekleşmiş oldu. Engellilerimizin sesini duyurmak çok güzel." şeklinde konuştu. Baba Ahmet Doğan, “Çağla Hanım, Armağan Hanım, Belediye Başkanımız bizimle çok ilgilendiler. Allah razı olsun. 2 yıldan bu yana çocuğum denizi görmedi ama buraya geldik, denizi gördük. O mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.



Manavgat Belediyesi özel gereksinimli bireyi denizle buluşturdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında derbide Fenerbahçe, sahasında Galatasaray ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı, konuk ekibin 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Dzeko’nun sol taraftan içeri çevirdiği topta Szymanski’nin ceza sahası içinde kaleyi karşıdan gören noktadan gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 18. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda Yunus Akgün topla buluştu. Bu oyuncunun pasında Sara’nın kale önünden çektiği şutta kaleci Livakovic meşin yuvarlağı kornere çeldi. 20. dakikada sol taraftan kullanılan kornerde savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu Yunus Akgün’ün Torreira’ya indirdi. Bu oyuncunun ceza yayı gerisinden gelişine vuruşunda sağ kale direğine çarpan top, kaleci Livakovic’e de çarparak filelerle buluştu. 0-1 22. dakikada Szymanski’nin ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Oosterwolde’nin karşı karşıya pozisyonda vuruşunda kaleci Muslera golü engelledi. 28. dakikada Yunus Akgün’ün sol taraftan ortasında ceza sahası içindeki Osimhen’in göğüs pasında Mertens’in sol çaprazdan aşırtma vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-2 4+5. dakikada Maximin’in sol taraftan içeri çevirdiği topta Çağlar’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı. Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Süleyman Özay Fenerbahçe: Dominik Livakovic, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, Fred, İsmail Yüksek, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Allan Saint-Maximin, Edin Dzeko Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Rodrigo Becao, Sofyan Amrabat, Mert Hakan Yandaş, Cengiz Ünder, Youssef En Nesyri, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, Samet Akaydin, Cenk Tosun Teknik Direktör: Jose Mourinho Galatasaray: Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, İsmail Jakobs, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Yunus Akgün, Victor Osimhen Yedekler: Günay Güvenç, Roland Sallai, Kerem Demirbay, Mauro Icardi, Berkan Kutlu, Elias Jelert, Victor Nelsson, Michy Batsuayi, Efe Akman, Metehan Baltacı Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Dominik Livakovic (dk. 20 k.k.), Dries Mertens (dk. 28) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mert Hakan Yandaş (Fenerbahçe) Yunus Akgün, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan (Galatasaray)