EKONOMİ - 14 Kasım 2024 Perşembe 14:36

Kepez’e 38 projenin ikincisinin de temeli atıldı

A
A
A
Kepez’e 38 projenin ikincisinin de temeli atıldı

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün, hayırsever desteğiyle yapacaklarını açıkladığı 38 projenin ikincisi olan Habibler Mahallesi Semt Evi’nin inşası başladı.


Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ilçeye ikinci semt evini de kazandırıyor. Geçtiğimiz hafta Teoamanpaşa Mahallesi Semt Evi’nin yapımı başlamıştı. Bu hafta da ise Habibler Mahallesi’nde temel atma sevinci yaşandı.


Taziye yeri ve kapalı sosyal etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak olan Habibler Mahallesi Semt Evi’nin temeli, törenle atıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Habibler Mahalle Muhtarı Bekir Kınay, semt evi talebini yerine getirmesinden dolayı Başkan Mesut Kocagöz’e ve hayırsever Süleyman Unat’a teşekkür etti.


Hayırsever iş insanı Süleyman Unat da, Kepez Belediyesinin desteği ile semt evini ilçeye kazandıracak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


“Ne duvarlar, ne demir parmaklıklar halkımızı bizden ayıramaz”


Başkan Mesut Kocagöz, konuşmasında Kepez’e hizmet için zamanla yarıştıklarının altını çizdi. Bir hafta içerisinde 20’den fazla hizmet ürettiklerini hatırlatan Başkan Kocagöz, “Seçimi kazandıktan sonra iki ay Kepez’den ayrı kaldım. Şunu çok iyi biliyoruz. Ne duvarlar, ne demir parmaklıklar halkımızı bizden ayıramaz. Ne yaparlarsa yapsınlar, tasarruf tedbirleri koysunlar, yapılacak işleri engellesinler biz bunları aşarız. Bazen kendinizi bir yumrukla dünyayı yıkacak kadar güçlü hissedersiniz. Bazen de kendinizi serçe kadar güçsüz hissedersiniz. İşte bizi güçlü yapan halkımızdır. Halkımızın sevgisi, bizlere olan inancıyla eserler üretiyoruz” ifadesini kullandı.



Habibler’e 235 kişi kapasiteli semt evi


Bu yılın yatırım programına aldıkları 38 projenin ikincisinin de temel atma törenini gerçekleştirdiklerini belirten Kocagöz, Habibler Mahallesi Semt Evi ile ilgili şu bilgiyi verdi: “610 metrekare kullanım alanı olan tesiste, biri 180 kişi kapasiteli 270 m2 büyüklüğünde diğeri 55 kişi kapasiteli 82 m2 büyüklüğünde iki salon, lavabo, mescidi ve mutfak bulunuyor.”


Kocagöz, semt evini inşa edecek olan hayırsever iş insanı Süleyman Unat Bey’e ve ailesine teşekkür etti.



“Aklımızda kirli işler değil, halkımıza hizmet var”


Muhtarlarla, Kepez’i yönettiklerine işaret eden Kocagöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ İşbirliğine, ortak akla her zaman hazır bir belediyeyiz. Aklımızın arkasında kirli işler yok. Bizim tek derdimiz var; o da insanlarımıza hizmet edebilmektir.


Japonların; ‘Bir işi en iyi bilen o işi yapandır’ diye bir atasözü var. Mahallede yaşayan insanlarımızın derdini en iyi muhtarlarımız bilir. O nedenle muhtarlarımıza vatandaşlarımızın taleplerini soruyoruz.


Habibler Mahalle Muhtarımız Bekir Kınay da bölgesine bir semt evi yapılmasını istedi. Acı gününde, mutlu gününde insanların gelebileceği, yediden yetmişe herkesin faydalanabileceği kapalı bir alan talebinde bulundu. Hayırseverimiz bizi kırmadı. Belediyemiz ve hayırseverimiz iş birliğiyle semt evini mahallemize kazandırıyoruz. Tesisin açılışını da bir aksilik olmasa 28 Aralık’ta yapacağız.”



“352 milyon TL borç ödedik”


Başkan Mesut Kocagöz, kısa sürede 352 milyon TL borç ödediklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti: “1 milyar 256 milyon TL olan borcu, 874 milyona düşürdük. 38 tane temel atacağız. Üç tane açılış yapacağız. Açılış yapacağımız eserler hazır. Kepez’de her hafta bir temel atma ve açılış var. Kepez halkıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bana, partime, ekibime güvendiler ve seçimi kazandırdılar. Emin olsunlar, başlarını öne eğdirmeyeceğim. Yaşadığım hukuki süreçte Kepezlilerin hassasiyetini gördüm. Yediden yetmişe bütün insanlarımız o süreçte bana sahip çıktı. Bu insanlar için ne yapılmaz ki! İnsan, bu insanlar için canını verir canını. Halkımıza layık olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hizmete, siyaset üstü, Genel Başkanımız Özgür Özel’in dediği gibi Türkiye ittifakı olarak bakıyoruz. Bu memleketi iyi insanların yönetme zamanı geldi.”



28 Aralık’ta tamamlanacak


Konuşmaların tamamlanmasından sonra protokol üyeleri, edilen duanın ardından butona basarak, Habibler Mahallesi Semt Evi binasının temeline ilk harcı döktü.


İçerisinde 235 kişi kapasiteli çok amaçlı salonun bulunduğu sosyal tesis, Muammer Aksoy Caddesi 5631 Sokak’ta bulunan belediye hizmet alanına inşa ediliyor.


Habibler Mahallesi Semt Evi, alınan meclis kararı ve imzalanan protokol kapsamında belediye ve hayırsever işbirliğiyle yapılıyor.


Yaklaşık maliyeti 8 milyon 640 bin TL olan binanın yapımını hayırsever iş insanı Süleyman Unat üsteleniyor.


Tek katlı, betonarme mimariyle inşa edilecek olan Habibler Mahallesi Semt Evi’nin 610 metrekare kullanım alanı bulunuyor. Yapıda biri 180 kişi kapasiteli 270 m2 büyüklüğünde diğeri 55 kişi kapasiteli 82 m2 büyüklüğünde iki salon ile mescit, mutfak ve lavabo yer alıyor.


Tesisin yapımının 28 Aralık’ta tamamlanması planlanıyor.



Kepez’e 38 projenin ikincisinin de temeli atıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Noterlik Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. TBMM Genel Kurulunda Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, kabul edildi. Kanuna göre, avukatlık stajına fiilen engel olmamak şartıyla herhangi bir işte sigortalı olarak çalışılması, avukatlık stajının yapılmasına engel olmayacak. Adli ve idari yargı hakim ve savcı adayları veya yardımcıları ile hakim ve savcılar hariç olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının kadro veya pozisyonlarında görev yapanlar da görev yeri saklı kalmak kaydıyla mahkemelerde yapılan staj sürecinde aylıksız veya ücretsiz izinli olarak avukatlık stajı yapabilecek. Kanunla noterlerin tatil gün ve saatlerinde çalışmasına ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor. Noterlik Ücret Tarifesi, her yıl mart ayı yerine ocak ayı başında düzenlenecek. Noterliklerde yapılan işlemler ve düzenlenen kağıtlar sebebiyle ödenmesi gereken vergi, resim, harç, değerli kağıt bedelleri, noterlik ücretleri ile diğer işlem giderleri nakit olarak veya banka kartı, kredi kartı ve benzeri kartlar kullanılarak tahsil edilecek. Noterler bir önceki aya ait beyannameleri, her ayın ilk beş iş günü içinde hazırlanacak ve aynı süre içinde ilgili dairelere verilecek. Araç sicil ve tescil sistemi veri tabanında yer alan bilgilerin Karayolları Trafik Kanunu çerçevesinde kişi ve kurumlarla paylaşılması karşılığında sorgu veya dönen kayıt başına Türkiye Noterler Birliğince 2 lira işlem katılım payı alınacak. Kanuna göre, el yazısıyla imzalanarak hazırlanan noterlik işlemleri, güvenli elektronik imzayla Türkiye Noterler Birliğinin bilişim sistemine kaydedilecek. Türk Medeni Kanunu’nda yapılan değişiklikle adın değiştirildiği nüfus siciline kayıt ve Basın İlan Kurumunun ilan portalında ilan edilecek. Boşanma davası reddinin kesinleşmesinden sonra ortak hayatı kuramayan çiftlerin yeniden dava açabilmesi için gereken süre 3 yıldan 1 yıla indirilecek. Devlet üniversiteleri Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) kurabilecek. Etki ajanlığına ilişkin hüküm tekliften çıkarıldı.
Yozgat Kerkenes Harabeleri’nde Keykavus Kalesi surlarının yanı sıra yeni figürler keşfedildi Yozgat’ın Sorgun ilçesi Şahmuratlı Köyü sınırları içinde bulunan tarihi Kerkenes Harabeleri güncel kazısında yeni figürler keşfedildi. Sorgun Şahmuratlı köyünde yaklaşık 20 gündür devam etmekte olan kazılarda Keykavus Kalesi’ne ait surların bir bölümünün yanı sıra, bir adet ‘Haç’ sembolü ve bir adet de ‘Hayvan başı kabartması’ figürü bulundu. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan kazı alanında incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Özkan, “Sorgun ilçemiz Kerkenes kazı alanı bölgesindeyiz. Bölgede Amerika Florida Üniversitesi’nden bir hocamızın başkanlığında kazı çalışmaları devam ediyordu. Ancak bu sene Kültür ve Turizm Bakanımızın destekleri, hocamızın da koordinasyonu ve talebi ile birlikte İstanbul Üniversite’sinden Prof. Dr. Şevket Dönmez hocamız da burada bu sahada kendi alanında kazı çalışmalarını başlattı. Gerçekten bizler de hayretler içerisindeyiz. Yaklaşık 20 günlük kısa bir süre içinde hocam, kalenin dış duvarlarında hatta bir kısım da eser buluntularıyla birlikte çalışmalarına devam ediyor. Ben bu vesile ile hocamıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, emek veren arkadaşlarımıza ve kazıya katkı ve destekleriyle bizlerin yanında bulunan Sorgun Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve Kültür Müdürlüğü’ndeki ekip arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. “15 günlük süreçte 300 metrelik surun, 15-20 metrelik bölümü açığa çıktı” Kerkenes Harabelerinde yapılan güncel kazı çalışması hakkında bilgi veren İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Dönmez, henüz 15 günlük bir süreç olmasına rağmen Keykavus Kalesi’nde, Keykavus Kalesi’ni çevreleyen tahmini 300 metrelik surun yaklaşık 15-20 metrelik bölümü açığa çıkartmayı başardıklarını belirtti. “Konargöçer Türkmenlere ait bulgular var” Prof. Dr. Dönmez, “Bundan sonraki süreçte giriş kapısıyla, kalenin içinde çalışmalara devam edeceğiz. Şu an görünen noktada Roma ve erken Bizans dönemlerini kazıyoruz. Ama kalede bir Selçuklu Dönemi olduğunu biliyoruz. Bizim uzmanlığımız biraz daha Türk dönemi ve bu topraklardaki bizim 1000-1200 yıllık kültürümüzün açığa çıkması. Çünkü Anadolu arkeolojisinde Neolitik dönem, Roma dönemi, Helenistik dönem, Hitit dönemi çok iyi biliniyor ama bizim bu topraklardaki kendi öz kültürümüzü biraz daha açığa çıkararak vurgulamak istiyoruz. Bizi heyecanlandıran buluntular yüzeyde var. Yüzeyde konargöçer Türkmenlere ait çadır destek duvarları var. Yani bu bölge aslında Türkmenlerin de belki 300-400 yıl önce bir yaylak noktası durumunda. Bunları da saptamaya ve belgelemeye başladık” şeklinde bilgi verdi. Prof. Dr. Şevket Dönmez’in aktardığı bilgilere göre kazı esnasında bulunan ‘Haç’ ve ‘Hayvan başı kabartması’ figürü dinsel bir cemaat bulunduğuna ve bu bölgeyi korumak için kendi kültürlerinden, tılsımlardan faydalandıklarına işaret ediyor.