KÜLTÜR SANAT - 13 Nisan 2025 Pazar 14:52

’Geçmiş Zaman Olur Ki’ sergisi sanatseverlere kapılarını araladı

A
A
A
’Geçmiş Zaman Olur Ki’ sergisi sanatseverlere kapılarını araladı

Geleneksel motiflerin sanatla yeniden hayat bulduğu "Geçmiş Zaman Olur Ki-II" sergisi, Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde açıldı.


Antalya’nın kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sunan Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi, geleneksel motiflerin çağdaş sanatla yeniden buluştuğu "Geçmiş Zaman Olur Ki - II" sergisine ev sahipliği yapıyor. Bağımsız Sanat Hareketi’nin gönüllü sanatçılarının katkılarıyla gerçekleşen serginin küratörlüğünü, hareketin kurucusu Sevda Kesim üstlendi. Sergide, Antalya ve çevresine özgü geleneksel halı ve kilim desenleri, farklı disiplinlerden sanatçılar tarafından modern sanatın diliyle yeniden yorumlandı. Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emrah Yurtlak, "Sizleri, Kepez’i kültürün ve sanatın başkenti yapma hedefiyle yola çıkan Başkanımız Mesut Kocagöz adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Küratörümüz Sevda Kesim’in önderliğinde bir araya gelen 14 sanatçımızın 25 eserini Modern Sanatlar Galerimizde sizlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sergi bir başlangıç mottosu taşıyor: ‘Dünya için sanat’ felsefesiyle yola çıktılar" dedi.


Yurtlak ayrıca, belediyenin sanata ve kültüre verdiği önemi vurgulayarak, "18 kütüphanemiz, kültür merkezlerimiz, müzelerimiz, tiyatromuz ve çocuklarımıza hizmet sunduğumuz destek eğitim kurslarımızla halkımızın mutluluğu için çalışıyoruz. Sanatçılarımıza sanata olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Konuklar sergiyi gezerek, eserler hakkında sanatçılardan bilgi aldı. Serginin açılışına CHP Kepez İlçe Başkan Gökhan Ölmez, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.



25 eser yer alıyor


Bağımsız Sanat Hareketi gönüllü sanatçılarının bir araya geldiği sergide, Sevda Semizoğlu, Olga Mandrık, Süreyya Turan, Mına Golzar, Oksana Muraveva, Natavan Alıyeva, Serpil Orul, Müşerref Gönül Açar, Öznur Gaydanoğlu, Mehmet Budak, Berna Başarır, Sevda Kesim, Reyhan Okan ve Rana Golzar’ın çalışmaları yer alıyor.



’Geçmiş Zaman Olur Ki’ sergisi sanatseverlere kapılarını araladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kaymakam Ateş, öğrencilere misafir oldu Sultanhisar Kaymakamı Ali Ekber Ateş, ’Misafirim Kaymakamım’ projesi kapsamında 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin evlerine misafir oldu. Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde yürütülen ’Misafirim Kaymakamım’ projesi kapsamında Kaymakam Ali Ekber Ateş, ortaokul ve lise öğrencilerinin misafiri oldu. Bu çerçevede Kaymakam Ateş, sekizinci sınıf öğrencisi Rabia Kurka ve on ikinci sınıf öğrencisi Muzaffer Hancı’nın evlerine misafir oldu. Ziyarette öğrenciler ile sohbet edip, tecrübelerini paylaşan Kaymakam Ateş, ayrıca eğitim hayatlarıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. Samimi bir ortamda geçen ziyaret ile duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Ateş, öğrencilerin ailelerine de misafirperverlikleri için teşekkür etti. Konu ile ilgili Sultanhisar Kaymakamlığı’ndan yapılan paylaşımda "Sevgili öğrencilerimiz Rabia ve Muzaffer’in evlerine misafir olduk. Kaymakamımız Ali Ekber Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Güner ve öğretmenlerimizle beraber ’Misafirim Kaymakamım’ projesi kapsamında Şehit Ayhan Yeşilyol İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Rabia Kurka ve Atça Şehit Ufuk Demirkıran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Muzaffer Hancı’nın ailelerini ziyaret etti. Kaymakamımız öğrencilerimizle sohbet edip, hedeflerini dinledi. Öğrencilerimizin okul içi durumu ve deneme sınavları değerlendirildi. Eksik olduğu konuların sınava kadar giderilmesi için yapılması gerekenler planlandı. Öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyor, ailelerimize misafirperverlikleri için teşekkürlerimizi iletiyoruz" ifadeleri yer aldı.
Kütahya TKDK Kütahya İl Koordinatörü Karaaslan: "Kırsal kalkınma için 81 ilde yatırım seferberliği var" Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörü Birsen Karaaslan, IPARD programı kapsamında Kütahya’da ve sorumluluğu verilen illerde yürütülen çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. İHA Kütahya Muhabiri Hüseyin Efe’yi ziyaret eden Karaaslan, TKDK’nın, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) kapsamında, kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda IPARD fonlarını kullandırdığını belirtti. 2024 itibariyle daha önce 42 ilde uygulanan IPARD programının artık 81 ilde hayata geçirildiğini vurgulayan Karaaslan, Kütahya Koordinatörlüğü’nün Bilecik ve Sakarya illerinin sorumluluğunu da üstlendiğini ifade etti. IPARD I ve II programları çerçevesinde Kütahya’da bugüne kadar 785 projeye toplam 235 milyon TL hibe sağlandığını belirten Karaaslan, bu hibelerin tamamının hak sahiplerine ödendiğini, toplamda 466 milyon TL yatırımın gerçekleştirildiğini söyledi. Gerçekleştirilen projelerle Kütahya’da; 41 süt üretim tesisi, 13 besi çiftliği, 10 kanatlı et üretim tesisi, 11 süt işleme tesisi, 36 süt toplama merkezi, 8 kırmızı et işleme tesisi, 8 kanatlı et işleme tesisi, 10 meyve-sebze işleme ve soğuk hava deposu, 603 bitkisel üretim ve pazarlama projesi, 8 arıcılık projesi, 4 zanaatkarlık ve katma değerli ürün projesi, 13 kırsal turizm tesisi, 1 su ürünleri üretim tesisi, 5 makine parkı ve 14 yenilenebilir enerji tesisi kazandırıldı. IPARD III dönemi başladı ve 85 proje teslim alındı 2024 yılı itibariyle başlayan IPARD III döneminde Kütahya, Bilecik ve Sakarya illerinden toplam 85 projenin teslim alındığını açıklayan Karaaslan, ilk etapta 8 projeyle sözleşme imzalandığını ve bu projelerin toplam yatırım tutarının 100 milyon TL, hibe tutarının ise 60 milyon TL olduğunu söyledi. Hayvancılık ve bitkisel üretim alanlarındaki diğer projelerin değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirtti. Karaaslan açıklamasında, "Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere kırsalda 16 sektördeki yatırımlara yüzde 50 ile yüzde 70 arasında, her türlü vergiden muaf şekilde hibe desteği sağlıyoruz. Hedefimiz kırsal kalkınmayı daha geniş bir alana yaymak ve üretimi sürdürülebilir hale getirmek" ifadelerini kullandı.