KÜLTÜR SANAT - 13 Ocak 2025 Pazartesi 11:27

Alanya Belediyesi mutfak kültür evi hizmete başladı

A
A
A
Alanya Belediyesi mutfak kültür evi hizmete başladı

Tarihi Alanya Kalesi’nde bulunan Alanya Belediyesi Mutfak Kültür Evi, vatandaş odaklı fiyatları ve yenilenen menüsüyle hizmete başladı. Halk Kart uygulamasıyla ikameti Alanya’da olan vatandaşlar, uygun fiyatlardan yararlanabilecek.


Alanya Kalesi Hisariçi Mahallesi’nde bulunan Mutfak Kültür Evi, yenilenen konseptiyle hizmete başladı. Alanya Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde yenilenen Mutfak Kültür Evi’nde vatandaşlar, Alanya’nın yemek kültürüne dair hazırlanan sergileri görme imkanı bulurken, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla tadabilme fırsatı buluyor.



Vatandaş odaklı uygun fiyatlar


Sosyal Tesisler bünyesine katılan Mutfak Kültür Evi’nde vatandaşlar için menüye etli kuru fasulye, pilav, ülübü piyazı, taratorlu fasulye piyazı, sütlaç, kabak tatlısı ve öksüz helvası gibi pek çok yöresel lezzet eklendi. Tarihin içerisinde, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşların uğrak noktası olan Mutfak Kültür Evi’nde Halk Kart uygulaması geçerli olacak. Halk Kart ile ikameti Alanya’da olan vatandaşlar Mutfak Kültür Evi’nde; çay 5 lira, kahve 30 lira, Gülüklü Çorba 90 lira, Ülübü Piyazı 70 lira, pilav 50 lira gibi uygun fiyatlarla bu lezzetleri tadabilecek. Alanya’nın geleneksel tatları arasında yer alan Susamlı Halka, S Pasta, Çiğirdik gibi ürünlerin yanı sıra; Badem Kahvesi, Menengiç Kahvesi, limonata, kahve çeşitleri, salep, milkshake, sıkma portakal suyu gibi içecekler de uygun fiyatlarla yer alıyor. Tarihi mekanda hafta sonları pişi günleri de gerçekleştirilecek ve Alanya’nın en önemli geleneksel lezzetlerinden olan pişi tabağı, 75 lira ücretle vatandaşlara sunulacak.



Alanya Belediyesi mutfak kültür evi hizmete başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Kadın kuaförü, sanayide oto boyacısı oldu: Saçları değil, kaportayı boyuyor Ordu’nun Fatsa ilçesinde eğitim sonrası kadın kuaförlük belgesi alan Zehra Mutlu Zerey, mesleği yerine yardım için gittiği kuzeninin sanayideki iş yerinde oto boyacısı oldu. Araçların renk kodlarına göre özel olarak boya hazırlayan Zerey, işini sevdiğini belirtiyor. Fatsa ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Zehra Mutlu Zerey (50), 4-5 yıllık eğitim sonrası kadın kuaförlük belgesi aldı. Bu sektörde çalışmayan Zerey, kuzenine yardım için gittiği sanayide araçlar için özel boya yapmayı öğrendi. Fatsa Büyük Sanayi Sitesi’ndeki iş yerinde araçlara özel olarak boya dolumu yapan ve ‘sanayinin ablası’ olarak tanınan Zerey, bu mesleğin renklerle iç içe olduğu için kuaförlüğe benzediğini, mesleğini sevdiğini söyledi. “Yardımcı olmak için gelmiştim” Kuzenin şehir dışında olduğu bir gün telefon ile boya yapmayı öğrendiğini ve o günden bu yana merak saldığını belirten Zerey, “Patronum, aynı zamanda kuzenim. Bir süre önce çok yoğun olduğunu ve benden yardımcı olmamı istedi. Kendisine sanayide yapamayacağımı söylesem de buraya geldim. Ben burada daha çok kendisinin notlarını tutarken, insanlara araç boyaları lazım oldu. Bir gün kendisi şehir dışındayken telefonla bana tarif ederek boya yapmayı öğrendim. Şu anda kendisinden öğrendiğim gibi kaliteli boyalar yapmaya çalışıyoruz, müşteriler de beğeniyor” dedi. “Bu iş kadın kuaförlüğüne de benziyor” Belgelerini tamamlasa da hiç yapmadığı kuaförlük ile oto boyacılığı mesleğinin benzer yönlerini anlatan Zerey, “Kadın kuaförlüğünün 4-5 yıl eğitimini aldım, stajını tamamladım ancak üzerine bir şey katmadım. Bu iş bence kadın kuaförlüğüne de biraz benziyor, en azından renkler ile alakalı bir meslek. Bu nedenle işimi seviyorum. Sağ olsun buradakiler bana ‘sanayinin ablası’ diyor. Şu an buradaki sanayide benden başka bu işi yapan yok" diye konuştu.