POLİTİKA - 14 Kasım 2024 Perşembe 00:28

Bakan Işıkhan: “ABB’nin 8,4 milyar borcu var, borçlarını kapatma noktasında bir adım atmadılar, haciz uygulamaktan başka şey yapamayacağız”

A
A
A
Bakan Işıkhan: “ABB’nin 8,4 milyar borcu var, borçlarını kapatma noktasında bir adım atmadılar, haciz uygulamaktan başka şey yapamayacağız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda 8,4 milyar lira SGK borcu var. 2019 yılında Melih Bey’den belediye devr alındığında SGK prim borcu 200 milyondu. Yedi ayda borcu neredeyse 2 katına çıktı, haciz uygulamaktan başka şey yapamayacağız” dedi.


Bakan Işıkhan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda 8,4 milyar lira SGK borcu var. 2019 yılında Melih Bey’den belediyeye değer alındığında 200 milyondu SGK borcu. Şimdi 8,5 milyar. Bu konuyu Mart ayında ilk kez dile getirdiğimizde 4,5 milyar lira borcu vardı. Yedi ayda borcu neredeyse 2 katına çıktı. Üstelik bu süreçte borçlarını kapatma noktasında ne adım ne taksitlendirme başvurusu yapmadılar. Ve her geçen gün üzülerek ifade etmem gerekir ki borçları katlanarak artıyor. Bu durumda haciz uygulamaktan başka şey yapamayacağız." şeklinde konuştu.


AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplanan TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2025 yılı bütçesinin yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün Sayıştay raporu görüşüldü. Bütçe görüşmelerin ardından Bakan Işıkhan, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.


“Yeni Doğan Çetesi soruşturması çerçevesinde 2 hastanenin SGK ile olan sözleşmeleri feshedildi”


Bakan Işıkhan, Yeni Doğan Çetesi soruşturmasına ilişkin milletvekillerinin sorduğu sorulara yönelik soruşturmayı yakından takip ettiklerini belirterek, “İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın SGK’ya 13 hastaneyle ilgili özetle fatura ve işlemlerin incelenmesine yönelik bir yazı geldiğini ve bu çerçevede 13 hastanenin 12’sinde SGK’nın sözleşmesi olduğu için, 12 hastane teftişi alındığını dile getirdi. Bakan Işıkhan, “Müfettiş incelemeleri neticesinde teftiş süreci tamamlanan Özel Bağcılar Medilife Hastanesi’nin 29 Nisan’da, Özel Bağcılar Şafak Hastanesi’nin 9 Ağustos’ta SGK ile olan sözleşmeleri feshedilmiş ve ödemeler durdurulmuştur. Teftişlerinde sona yaklaşılan diğer hastanelerle ilgili olarak da Sağlık Bakanlığımızın ruhsat iptalleri kararıyla ödemeler durdurulmuş ve SGK sözleşmeleri feshedilmiştir” açıklamasında bulundu.


Yeni Doğan Çetesi soruşturmasının Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı ile birlikte titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Işıkhan, “SGK ayağında konu ile ilgili olarak hali hazırda 10 müfettiş tarafından yürütülen inceleme ve soruşturma devam etmektedir. Sorumluların gerekli cezaları almaları ve bedellerinin ödenmesi için de bu işin takipçisi olduğumuzu vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı.


“SGK bütçesinden özel hastanelere aktarılan kaynak ciddi anlamda azalma gösterdi”


Işıkhan, SGK tarafından özel hastanelere aktarılan kaynaklarla ilgili SGK’nın sağlık harcamalarından özel hastanelere olan ödemelerin oranının her geçen yıl azaldığını belirterek, “SGK’nın özel hastanelere olan harcamaları 2012 yılında yüzde 16,6 iken 2014’de yüzde 15’e, 2016’da yüzde 12,9’a, 2018’de yüzde 11,2’ye, 2020’de yüzde 8,6’ya, 2022’de yüzde 7,3’e ve 2023’de yüzde 6,2’ye düşmüştür. Gördüğünüz gibi SGK bütçesinden özel hastanelere aktarılan kaynak ciddi anlamda azalma göstermiştir. Kamu ve özel hastanelerde kişi başına yapılan harcamalarda artış olmuştur. Bunun nedeni Genel Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarında sürekli yaptığımız güncellemelerdir” şeklinde konuştu.


Bakan Işıkhan, 2023 yılı Sayıştay denetim raporlarında denetim bulguları sayısının 7 adeti denetim görüşünün dayanağı bulgular ve 8 adeti de diğer bulgular olmak üzere 15 tane olduğunu söyleyerek, bulguların muhasebesel ya da sistemsel hatalardan kaynaklanan ve farklı hesaplarda takip edilen işlemler olduğunu söyledi. Herhangi bir usulsüz işlem ve kamu zararı söz konusu olmadığının da dile getiren Işıkhan, 2016-17 yıllarında sırasıyla 63 ve 57 olan bulgu sayısının 2023 yılında 15 adete kadar düşürüldüğünü kaydetti.


Sayıştay tarafından belediyelerin SGK borçlarının tahsil edilmesine yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Işıkhan, kapsamlı ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi için SGK’nın prim gelirlerinin tahsilatının çok önemli olduğunu ifade etti.


“Belediyelerin SGK borçları 36 aya kadar vadelerle tecil edilebilmekte”


Ne kadar çok sigorta primi toplanırsa emeklilere ve vatandaşlara o derece iyi hizmet sunumunu gerçekleştirileceğini işaret eden Işıkhan, “Belediyelerin 96 milyar liralık borcu bugün 150 milyar liraya ulaşmış durumdadır ve maalesef sürdürülemez hale gelmiştir. Borçlu belediyelerle iletişime geçerek borçları ve ödeme yöntemleri konusunda öncelikle bilgilendirme yapıyoruz. Borçların takibi amacıyla ödeme emirleri tebliğ edilerek borçların ödenmesi talep edilmektedir. Belediyelerin borçları özel yapılandırma kanunları kapsamında 120 aya kadar vadelerle taksitlendirilmek üzere genel bütçe paylarından kesinti yapılarak tahsil edilmektedir. Yapılandırma kapsamında oluşan borçlar ise 6183 sayılı kanun kapsamında 36 aya kadar vadelerle tecil edilebilmektedir. Bununla birlikte borçlu belediyeler borçlarına karşılık gayrimenkul teklifiyle borçlarını ödeyebilme imkanına da sahiptirler” değerlendirmesinde bulundu.


“Bütün belediyelere sesleniyoruz ‘borcunuzu ödeyin’”


Işıkhan, bütün belediyelere eşit yaklaşıldığını da sözlerine ekleyerek, “Bütün belediyelere kamuoyu önünde aynı çağrıyı yapıyoruz. Tüm belediyelere sesleniyoruz. Sizin aracılığınıza bir kez daha sesleniyoruz, ‘borcunuzu ödeyin, borçlarınızın birikmesine ve ödenmesi zor seviyelere gelmesine müsaade etmeyin, tek seferde ödemiyorsanız gelin bize başvurun, taksitlendirelim, isterseniz gayrimenkul takası teklifi yapın, değerinde alalım’ diyoruz. Bizim çağrılarımızı dikkate alıp borçlarını ödeme iradesi gösteren belediyelerimize elbette bir işlem yapmıyoruz” diye konuştu.


“En borçlu belediyeler maalesef CHP’li belediyeler”


Belediye borçlarının tahsisinde parti ayrımı yapmadıklarını kaydeden Işıkhan, İzmit Belediye Başkanı, Şişli Belediye Başkanı, Bodrum Belediye Başkanının kendileriyle görüştüğünü, borçlarını ödeme noktasında isteklerini dile getirdi. Bütün çağrılara rağmen borçlarını ödemek için hiçbir adım atmayan belediyelere mevzuatın da öngördüğü şekilde haciz dahil işlemleri uygulamak zorunda olduklarını söyleyen Işıkhan, “Bunu yaparken de ne yapıyoruz? En borçlu belediyelerden başlayarak işlemleri gerçekleştiriyoruz. En borçlu belediyelerde kimse alınmasın, üzerine de almasın maalesef CHP’li belediyeler” diye konuştu


“ABB’nin 8,4 milyar borcu var, borçlarını kapatma noktasında bir adım atmadılar, haciz uygulamaktan başka şey yapamayacağız”


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) borçlarına ilişkin de konuşan Işıkhan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda 8,4 milyar lira SGK borcu var. 2019 yılında Melih Bey’den belediye devr alındığında SGK prim borcu 200 milyondu. Şimdi 8,5 milyar. Bu konuyu Mart ayında ilk kez dile getirdiğimizde 4,5 milyar lira borcu vardı. Yedi ayda borcu neredeyse 2 katına çıktı. Üstelik bu süreçte borçlarını kapatma noktasında bir adım atmadılar, taksitlendirme başvurusu yapmadılar. Ve her geçen gün üzülerek ifade etmem gerekir ki borçları katlanarak artıyor. Bu durumda haciz uygulamaktan başka şey yapamayacağız” diye kaydetti.


SGK borcu olan belediyelerin siyasi partilere göre dağılımını da paylaşan Işıkhan, 150 milyar borçta CHP’nin yüzde 67,5, AK Parti’nin yüzde 25, MHP’nin yüzde 3, DEM Parti’nin yüzde 2 pay düştüğünü açıkladı.


"AK Partili belediyelerden borcuna karşılık cami aldığı gerçeği yansıtmamaktadır"


Bakan Işıkhan, SGK’nın AK Partili belediyelerden borcuna karşılık cami aldığı iddialarını da yanıtlayarak, “SGK’nın şimdi AK Partili belediyelerden borcuna karşılık cami aldığı gerçeği yansıtmamaktadır. Ve hiçbir şekilde cami, okul binalarını biz takas yapmıyoruz. Bunun da bilgisini size söyleyeyim. Son olarak tüm belediyelerde ayrım yapmaksızın mevzuat neyse biz onu yapıyoruz” dedi.


Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerin istihdam verilerine ilişkin konuşan Işıkhan, Adıyaman’da depremden önce 73 bin 506 olan sigortalı 4-a çalışan sayısının Temmuz 2024’te 93 bin 449’a çıktığını, Hatay’da depremden önce 208 bin 113 4-a çalışan sayısı Temmuz 2024’te 201 bin 535 olduğunu, Kahramanmaraş’tan depremden önce 174 bin 436 olan çalışan sayısı depremden sonra 53 bin 115’e düştüğünü ardından, Temmuz 2024’te ise 172 bin 731’e ulaştığını, Malatya’da ise depremden önce 124 bin 88 olan çalışan işçi sayısının depremden sonra 62 bin 685’e düştüğünü ve Temmuz 2024’te ise bu rakam 115.739 olduğunu aktardı.


“Geçici koruma sağlanan Suriyelilerin genel sağlık sigortası kapsamına alınmasına yönelik herhangi bir çalışmamız bulunmamakta”


Suriyeli mültecilerin genel sağlık sigortalılığı kapsamına alınacağı iddialarına ilişkin Bakan Işıkhan, “Geçici koruma sağlanan Suriyelilerin genel sağlık sigortası kapsamına alınmasına yönelik herhangi bir çalışmamız bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra kamuoyunda dile getirilen geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin sağlık harcamalarının SGK bütçesinde karşılandığı, dolayısıyla SGK bütçesine yük oluşturduğuna dair iddiaları da kesinlikle reddediyoruz ve bu iddialar doğru değildir” şeklinde konuştu.


“İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yapılan harcamaların yüzde 61,2’si doğrudan iş gücüne ve işsizlere yönelik yaptığımız harcamalardır”


İşsizlik Sigortası Fonu’nun hem Sayıştay hem de bağımsız denetime tabi olduğunu da söyleyen Işıkhan, her ay fonun gelir ve gider durumlarını Bakanlığın web sayfasında paylaştıklarını bildirdi. Işıkhan, “Fonun istismar edildiği şeklindeki ithamları kabul etmemiz mümkün değildir. Fondan yapılan harcamaların yüzde 61,2’si doğrudan iş gücüne ve işsizlere yönelik yaptığımız harcamalardır. Yüzde 35’i ise istihdamı korumaya ve artırmaya yönelik destek, teşvik ödemelerini kapsamakta, yüzde 3,7’si ise fon yönetiminin ve vatandaşa yönelik sunulan hizmetlerin daha etkin sağlanabilmesini temin etmek amacıyla yaptığımız harcamalardan oluşmaktadır” bilgilerini paylaştı.


“Sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması için çalışma yürütülmektedir”


Bakan Işıkhan, Türkiye’de 18 yaş altı 20 bin civarında tip 1 diyabetli çocuk olduğunu söyleyerek “Bu çocuklarımızın sensörlü şeker ölçüm cihazlarına ihtiyaç olduğunu ben de biliyorum. Sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması için ilgili firmalar tarafından yapılan başvurular, sağlık hizmetli bilimsel ve akademik danışmanlık Komisyonumuzca değerlendirilmiştir. Sağlık Bakanlığından da görüş alınarak kurumumuzca görüşülmüştür. Sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması için gerekli iş ve işlemlerin değerlendirme süreci devam etmektedir. Sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması için gerekli iş ve işlemler en kısa sürede sonuçlanacaktır. Biraz önce Maliye Bakanlığımız etkileriyle de görüştük. Onların da olumlu görüşleri oldu” ifadelerini kullandı.



Bakan Işıkhan: “ABB’nin 8,4 milyar borcu var, borçlarını kapatma noktasında bir adım atmadılar, haciz uygulamaktan başka şey yapamayacağız”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Çakırgöl için tarihi adım Trabzon ve Gümüşhane’nin yanı sıra bölge turizmi açısından büyük önem taşıyan Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi için iki şehrin yöneticileri Ankara’da buluştu. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde özellikle kış turizmi açısından büyük önem taşıyan Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi’nde tarihi bir adım daha atıldı. 5 bin 600 yatak kapasitesi olacak ve bin 900’ü doğrudan 13 bin 300 dolaylı istihdam hedeflenen projeyle ilgili Ankara’da üst düzey toplantı düzenlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu himayesinde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, geçmiş dönem Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın ile Vehbi Koç, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TTSO) Erkut Çelebi, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mustafa Yaylalı katıldı. Toplantıda, projeye ilişkin bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapıldı. 2009 yılında başlatılan teknik analiz çalışmaları sonucunda kış turizm merkezi olabileceği değerlendirilen Çakırgöl’ün, aynı zamanda yaz turizmine de uygun bir alan olarak tespit edildiği belirtildi. Kayseri Erciyes ve Erzurum Palandöken’deki işletmeler ve yönetim şirketleriyle teknik toplantıların yapıldığı vurgulanırken, projenin en önemli başlangıç ihtiyacı olan Çakırgöl Turizm Merkezi Yönetim A.Ş.’nin kurulmasının kararlaştırıldığı vurgulandı. Altyapı çalışmalarına hızla başlanılacak Başkentteki toplantıda bu şirketin yapısı ve bundan sonraki süreç değerlendirilerek tam mutabakat sağlandı. Alınan karara göre şirket bünyesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Ticaret Sanayi Odası yüzde 49, Gümüşhane Özel İdaresi, Gümüşhane Ticaret Sanayi Odası ve Gümüşhane Belediyesi yüzde 49, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) yüzde 1’er hisse ile temsil edilecek. Yaklaşık 45 gün sürmesi beklenen şirketin hisse devir işlemlerinin ardından, alanın tahsisi, eş zamanlı proje ve atık su, içme suyu şebekesi, arıtma üniteleri gibi altyapı çalışmalarına da hızlıca başlanılacak. Özellikle bölgeye ilave katma değer katacak olan Çakırgöl-Gümüşhane bağlantı yolunun yapımı konusunda da teknik çalışmalara acilen başlanılması kararlaştırıldı. Başkan Genç: “Bölgemizin geleceği turizmde” Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Bölgemizin geleceğinin turizmde olduğunun bilincindeyiz. Turizmi 12 aya yaymak, çeşitliliğini artırmak ve 1 milyar 76 milyon dolar olan turizm gelirini yükseltmek için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Çakırgöl Kış Turizm Merkezi Projesi bu çalışmalarımızın en önemlisidir. Sadece Trabzon ve Gümüşhane için değil tüm Karadeniz Bölgesi için bir kalkınma projesidir, tarihi bir fırsattır. Bu projeyle bölgemize muhteşem bir turizm merkezi kazandıracağız. Çakırgöl, sadece istihdam açısından değil, diğer turizm hedeflerimizin gerçekleşmesi açısından da çok kıymetli bir projedir. Süreci ilerletmek için bir araya geldiğimiz toplantı gayet verimli geçti. Projeyi daha da ileriye taşıma noktasında önemli adımlar attık. Projeyle 5 bin 600 yatak kapasitesine sahip modern tesisler inşa edilecek. Binlerce kişiye istihdam sağlama hedefiye yola çıkıldı. Projeye başından itibaren destek veren şehrimizin evladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdulkadir Uraloğlu’na, bu işin öncüsü olan ve önemli çalışmalar gerçekleştiren geçmiş dönem Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a, Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan’a tüm Trabzon ve Gümüşhane milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, ticaret ve sanayi odası başkanlarımıza ve diğer paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hedefimiz, en kısa sürede Çakırgöl Kış Turizm Merkezi’ni hayata geçirerek Trabzon ve Gümüşhane’yi yeni bir turizm merkeziyle buluşturmak ve bölgeyi dünya çapında bir turizm destinasyonu haline getirmektir. El birliği ve kararlılıkla bu projeyi başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz” dedi.
Antalya Seyyar botoks şüphelisi serbest bırakıldı Antalya’da kendisini doktor olarak tanıtarak evinde ve VIP aracında seyyar olarak botoks, yağ aldırma, yüz gençleştirme ve diş beyazlatma işlemleri yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli, adliyedeki işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Antalya’nın Manavgat ilçesi Çolaklı Mahallesi’nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Manavgat ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bir şahsın kendisini doktor olarak tanıttığı belirlendi. Şahsın ikametinde ve seyyar olarak VIP araçta güzellik salonunu adı altında botoks, yağ aldırma, yüz gençleştirme ve diş beyazlatma gibi işlemler yaparak insan sağlığını tehlikeye sokacak faaliyetlerde bulunduğu belirlendi. KOM Şube Müdürlüğü, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Çolaklı Jandarma Karakolu ve Manavgat İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda yetkisi ve eğitimi olmadan, kayıt dışı cihazlarla kendisini doktor olarak tanıtarak evinde ve mobil VIP araçta operasyonlar yapan Raşit G., VIP aracıyla yakalandı. Şüphelinin VIP aracında yapılan aramada piyasa değeri 2 milyon 500 bin TL civarında olduğu tahmin edilen; kaçak botoks ilacı, enjektör, kayıt dışı tıbbi cihazlar ele geçirildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan Raşit G.’nin dolandırıcılık, basit yaralama, kasten yaralama ve 1219 Sayılı Kanuna Muhalefetten suç kaydının bulunduğu belirlendi. Gözaltına alınan şahıs, işlemleri için karakola götürüldü. Karakolda işlemleri tamamlanan şüpheli, gece saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüpheli adliyedeki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bursa Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Mudanya Üniversitesinde öğrencilerle buluştu Bursaspor Başkanı Enes Çelik, futbolcular Ahmet İlhan Özek ve Muhammet Demir ile birlikte Mudanya Üniversitesine konuk olarak öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Enes Çelik’i çocukluğundan itibaren tanıdığını dile getirerek, “Önce avukat, sonra başarılı bir iş insanı oldu. Şimdi de bu görevlerinin yanında Bursaspor Başkanlığı yapıyor. Çok kısa sürede önemli işler başardı. Çok daha başarılı olacağına inanıyor ve gurur duyuyorum. Bursaspor hepimizin takımı. Daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor” dedi. Enes Çelik: Başarımızın sırrı güven Bursaspor Başkanı Enes Çelik de, Bursaspor sevgisinin içinde hep var olduğunu dile getirerek, “Ama göreve gelmek için bazı şartların oluşması gerekiyordu. Bu şartlar mayıs ayında oluştu ve göreve geldik. Şimdi keşke daha erken olsaydı diyorum. Başarımızın sırrı tek kelimeyle güven. Çok ciddi bir borç vardı. Bu kadar borç olmasının nedeni futboldan anlamayan kişilerin yöneticilik yapmalarıdır. Önce transfer tahtasını açtık. Borcu 900 milyon liraya düşürdük. Yönetimdeki arkadaşlarımızın verdikleri paraların hepsi hibe. Önce yönetim para verdi sonra sıra şehre geldi. Güçlü bir sanayisi olan Bursa’da desteğin hala eksik olduğunu düşünüyorum. Beni en çok mutlu eden 42 bin seyirciye oynamak. Bu bizim mücadelemizi şehrin tüm dinamiklerinin gördüğünü gösteriyor. Şehir inanınca hangi ligde oynadığınızın önemi yok. Bursaspor hak ettiği yere gidene kadar mücadelemiz devam edecek. En büyük hayalim Bursaspor’u tekrar Avrupa’da görmek. Bu çok zor değil. Doğru planlamayla bunu başaracağız. Şehir bize güvendiği, yönetici parasına muhtaç etmediği sürece başaracağız. 3 yıl içinde Süper Lig’e çıkacağız” diye konuştu. Takım kaptanı Ahmet İlhan Özek de, Bursaspor’da oynamanın hayali olduğunu kaydederek, “Bu hayalim gerçek oldu. Milli takımdan sonra Bursaspor’da oynamak benim için en büyük gurur. 3. Ligde olması hiç önemli değil düşünmeden geldim. İyi ki Bursaspor’dayım. 42 bin seyirciye oynamak muhteşem bir duygu. Takımın başarısı için her şeyi yapacağız” dedi. Futbolcu Muhammet Demir ise, 12 yaşında Bursaspor alt yapısına geldiğini belirterek, “Burada şampiyonluk da gördüm. Ayrılmam çok isteksiz oldu. 13 yıl sonra döndüm. 13 yıl sonra da çok büyük fark yok. Büyük heyecan, büyük coşku devam ediyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Çok mutlu ve heyecanlıyım” dedi. Çelik ve futbolcular öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.