ASAYİŞ - 12 Nisan 2025 Cumartesi 19:52

Ankara’da kız öğrenciyi darbeden 4 kişi tutuklandı

A
A
A
Ankara’da kız öğrenciyi darbeden 4 kişi tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara’nın Keçiören ilçesinde kız öğrencinin darbedilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında ilgili suça sürüklenen 4 çocuğun tutuklandığını açıkladı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "11 Nisan Cuma günü medyaya yansıyan haberlerden lise öğrencisi kız çocuğunun başkaca kız çocukları tarafından darp edilerek videoya kaydının alındığının anlaşılması üzerine resen başlatılan soruşturma kapsamında, eylemin mağduru olup Ankara’da bir lisede 9. sınıf öğrencisi olan 2010 doğumlu S. N. H.’nin ifadesine başvurulmuş, beyan ve video kaydı içeriğinden tespit edilen, 2011 doğumlu T. N.S., 2011 doğumlu N. K., 2011 doğumlu F.Ü. ve 2010 doğumlu E. N. T. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerince Keçiören ilçesinde ikametlerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan suça sürüklenen çocuklar tutuklanmaları talebiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmiştir. Mahkemece sorgularını müteakip suça sürüklenen çocuklar T.N.S., N.K., F.Ü., E.N.T., TCK 109/2,3.b-f maddesinde düzenlenen ‘Birden Fazla Kişi Tarafından Birlikte Cebir Tehdit Kullanarak Çocuğu Hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan tutuklanmıştır. Video kaydında yer almayan fakat olayla ilgili olabileceği değerlendirilen Y.A.C. ve K.Ü. hakkında Mahkemece adli kontrol kararı verilmiştir. 12 yaşından küçük olduğu anlaşılan S.K. kimlik tespiti yapılıp ailesine teslim edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir" denildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Mühürsüz satılan ve kesilen etlere dikkat: İnsan sağlığını tehdit ediyor Adanalı kebapçı, mühürsüz satılan ve tüketilen etlerin kaçak kesim olduğunu belirterek, "Mühürsüz etin nerede kesildiği ve ne eti olduğu belli değildir. Mühürsüz et tüketiminden kaçınılması lazım" dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapan firmalar güncel olarak duyuruluyor. Kebabın başkenti Adana’da ise maalesef birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit ediliyor. Hal böyle olunca işini düzgün yapan birçok kebapçı ise zan altında kalıyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranların sattığı veya tükettiği mühürsüz etler halk sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, mühürsüz satılan etin kaynağı belli olmadığı için dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. "İnsan sağlığı her şeyden önce gelir" Adanalı kebap ustası Yaşar Aydın, konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na konuştu. Aydın, "Gerçek orijinal Adana Kebap erkek kuzu etiyle yapılır. Bizlerde hep erkek kuzu eti ve kaburgası kullanıyoruz. Ben hep mühürlü et kullanırım. Benim etlerim mezbahane de kesilir, kaçak kesim olmaz. Ben dana eti, dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. İnsan sağlığı her şeyden önce gelir. Bir işi yaparken gönül rahatlığıyla yapman lazım"dedi. "Hiçbir imkansızlık, sağlıksızlık değildir" Mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna ve kaçak kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığına vurgu yapan Aydın, "Bir işi yaparken tam yapmanız lazım. Hiçbir imkansızlık, sağlıksızlık değildir. Tavuk kesilen yerin etten ayrı, et kesilen yerin tavuktan ayrı, bıçaklarının da ayrı olması gerekir. Çünkü bu ürünler hemen çapraz bulaşa yatkın. Sebze yeri, et saklama, tavuk saklama yeri ayrı olmalı. Mühürsüz etler kaçak kesim olur. O et dişi midir, ya da başka bir et midir bilinmez. Vatandaşlarda mühürsüz et tüketmemeli" diye konuştu. "Bu işler oyuncak değil" Adana’nın marka değerini yükseltmek için işletmelerinde sağlıklı şartlarda hizmet vermesi gerektiğine dikkat çeken Aydın, "İşletmeler ne kadar hijyenik olursa zaten Adana Kebap’ın lezzetine diyecek yok, marka imajımız daha da artar. Hijyen kurallarına dikkat etmeliyiz. Bu işleri önce kendin için yapacaksın, sağlık her şeyden önce gelir. Bu işler oyuncak değil" ifadelerini kullandı. "Önce hijyen ve temizliğe dikkat ediyorum" Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, "İlk kez Adana Kebap yedim ve çok beğendim. Bir mekana gittiğimde önce hijyen ve temizliğe dikkat ediyorum. Hijyen ve temizlik benim için çok önemli" şeklinde konuştu. Müşterilerden Gökhan Aslanise hijyen kurallarına dikkat edilmesinin halk sağlığı açısından önemli olduğuna dikkat çekti. (UMT-HİV-