ASAYİŞ - 23 Eylül 2024 Pazartesi 14:03

150 ton çöpü yol kenarına döken Ortahisar Belediyesi’ne ceza

A
A
A
150 ton çöpü yol kenarına döken Ortahisar Belediyesi’ne ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Trabzon’a bağlı Ortahisar Belediyesi’ne ilçede topladıkları 150 ton çöpü yol kenarına döktüğü gerekçesiyle 2 milyon 598 bin TL ceza uyguladı.


Ortahisar Belediyesi’nin ilçede biriken çöpleri yol kenarına döktüğü yönündeki ihbarlar üzerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Çukurçayır Mısırlı Mahallesi’nde yapılan denetimde, Ortahisar Belediye Başkanlığı’na ait çöp toplama araçlarının yaklaşık 150 ton evsel atığı yol kenarına döktüğü tespit edildi. Ayrıca araçların, çöpleri bu alana dökmeye devam ettiği belirlendi. Ortahisar Belediye Başkanlığı’na ilgili Çevre Kanunu’na istinaden 2 milyon 598 bin TL ceza kesildi.



“Büyük bir çevre kirliliğine yol açtığı tespit edilmiştir”


Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Denetim neticesinde Ortahisar Belediye Başkanlığına ait çöp toplama araçlarının yaklaşık 150 ton evsel çöpü yol kenarına döktüğü, hali hazırda dökmeye devam ettiği ve halk sağlığını tehdit eden büyük bir çevre kirliliğine yol açtığı tespit edilmiştir. Ortahisar Belediye Başkanlığı çöplerin toplanarak atık tesisine gönderilmesi için uyarılmış, Çevre Kanunu’na istinaden belediyeye 2 milyon 598 bin TL idari ceza uygulanmıştır. Bakanlığımız çevreyi kirleterek toplum sağlığını tehdit eden hiçbir uygulamaya izin vermeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. utlamaları, hafta içinde çeşitli programların gerçekleşmesi ile devam edecek.



150 ton çöpü yol kenarına döken Ortahisar Belediyesi’ne ceza

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Palamudun bolluğu yüz güldürüyor Kayseri’de balıkçılık yapan Ali Akçakaya, son 5 yılın en bol palamudunun olduğu sezonu yaşadıklarını söyleyerek, sezonun bereketli geçtiğini söyledi. Balık sezonunun açılmasıyla palamutta bolluk yaşandığını dile getiren balıkçı Ali Akçakaya, fiyatının makul olmasından dolayı palamudun vatandaşlar tarafından taze olup, olmadığının sorgulandığını söyledi. 750 gramlık bir palamut balığının tane olarak 70 TL’ye satıldığını aktaran Akçakaya, "Bu yıl son 5 yılın en bol palamudunun olduğu yıl. İnşallah devamı gelecek diye bekliyoruz. Şu anda bayağı bereketli. Palamudun fiyatı çok makul. Vatandaş biraz daha makul olsun diye bekliyor ama bu fiyatlar gerçekten makul fiyatlar. Vatandaşların bu balığın taze olup, olmadığı konusunda tereddütleri var. Fiyatının cazip olmasından dolayı insanların aklına farklı soru işaretleri gelebiliyor. Ondan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Palamut balığı diğer balıklara benzemiyor. Bu balığın hamsi, çupra, alabalık gibi diğer balıklara göre bir farklılığı var. Palamut balığı biraz daha yumuşak ve nazik etli bir balık. İnsanların bu balığı evde fazla yıkamamalarını tavsiye ediyorum" dedi. Palamudun pişirilmesinde püf noktalarını anlatan Akçakaya, iç organları ve kafası temizlendikten sonra içerisinde biraz kan birikebildiğini, o kanın da yıkanmak yerine süzülerek alınmasının daha doğru olduğunu ifade etti. Akçakaya, "Yıkama işleminden dolayı balık parçalanıyor. Parçalanınca da insanların aklına farklı düşünceler geliyor. ’Balık bayat mı’ diye düşünüyorlar. Bu konuda da çok soru alıyoruz. Bu balığın kendi yapısından dolayı kaynaklanan bir durum. Bu balığı aldıktan sonra sadece kanını arındırmak için süzme işlemi yapmalarını tavsiye ediyoruz. Balığın su ile temas etmemesi gerekiyor. Parlaklığı, solungaçlarının kırmızı olması ve balığın biraz daha diri olması taze olduğunu anlamak için yeterli. Bunun haricinde yumuşaklığı söz konusu. Yumuşaklığı balığın bayat olduğunu göstermiyor. Bu palamut balığına özel bir durum" ifadelerini kullandı.
Gaziantep GİBTÜ ile Al-Iraqia Üniversitesi arasında akademik iş birliği anlaşması imzalandı GİBTÜ uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ile Al-Iraqia Üniversitesi arasında akademik ve kültürel iş birliğini güçlendirmek amacıyla bir Niyet Mektubu (LOI) imzalandı. İmzalanan protokolle ile iki üniversite, öğrenci ve akademik personel değişimi, ortak araştırma projeleri ve kültürel iş birlikleri gibi çeşitli alanlarda ortak çalışmalar yapmayı hedefliyor. Son yıllarda pek çok ulusal ve uluslararası işbirliğine imza atan GİBTÜ son olarak Al-Iraqia Üniversitesi ile akademik ve kültürel iş birliğini güçlendirmek amacıyla Niyet Mektubu (LOI) protokolüne imza attı. Ortak çift diploma programları ve uluslararası konferanslar Anlaşma çerçevesinde, öğrenci değişim programları, mesleki gelişim ve eğitim kursları, öğretim üyesi değişimi, Arapça dil kursları ve ortak araştırma projeleri gibi geniş kapsamlı iş birliği imkanları bulunuyor. Bu iş birliği, hem akademik hem de kültürel açıdan zenginleşmeyi ve iki üniversite arasında kalıcı bağlar kurulmasını amaçlıyor. Ayrıca, ortak çift diploma programları ve uluslararası konferanslar düzenlenmesi de bu iş birliğinin önemli unsurları arasında yer alıyor. İki üniversite arasında güçlü bir köprü GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, “Bu işbirliği protokolünü imzalayarak Al-Iraqia Üniversitesi ile güçlü bir köprü inşa etmeyi umuyoruz. Bu köprü iki üniversite arasında güçlü bir bağ oluşturma adına hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin bilgi birikimlerini ve kültürlerini paylaşması yolunda hizmet edecektir. Ortak araştırma projeleri ve öğrenci değişim programlarıyla eğitimde ve bilimsel çalışmalarda önemli adımlar atacağımıza inanıyorum" dedi. Bu anlaşma, GİBTÜ’nün uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve iki ülke arasında akademik ve kültürel iş birliğini daha da güçlendirecek.
Sakarya Tokat videosunu kaydeden yönetici de tutuklandı Türkiye gündemine oturan Sakaryaspor eski Kulüp Başkanı Gökhan İn’in darbedildiği anlara ait görüntüyü kaydeden eski kulüp başkanvekili S.İ.’de tutuklandı. Sakaryaspor eski Kulüp Başkanı Gökhan İn’in, kulübün eski reklam ve sponsorluk sorumlusu C.Ş tarafından darbedildiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma neticesinde C.Ş., videonun yayıldığı gece İstanbul Beşiktaş’ta yakalandı. Sakarya’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan C.Ş., 2 gün önce sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu sayısı 2’e yükseldi Ülke gündemine oturan olayın görüntülerini kaydeden ve görevinden 29 Ağustos 2024 tarihinde istifa eden Kulüp Başkanvekili S.İ.’nin yakalanması için emniyet ekipleri çalışmalarını sürdürüyordu. S.İ.’nin dün akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.İ., ters kelepçe yapılıp adliyeye sevk edildi. S.İ.’nin ifadesinde, “Yönetimle ilgili konuşuyorduk. Bir anda gaza geldik tartıştık. Nasıl oldu anlamadım. Tokat atacağını bilmiyordum” dediği belirtildi. Adliyedeki işlemleri tamamlanan S.İ. ‘yağmaya teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bununla birlikte Gökhan İn’e tokat atan ve o anları videoya alan kulübün eski iki yöneticisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.