EKONOMİ - 23 Eylül 2024 Pazartesi 15:49

Palamudun bolluğu yüz güldürüyor

A
A
A
Palamudun bolluğu yüz güldürüyor

Kayseri’de balıkçılık yapan Ali Akçakaya, son 5 yılın en bol palamudunun olduğu sezonu yaşadıklarını söyleyerek, sezonun bereketli geçtiğini söyledi.


Balık sezonunun açılmasıyla palamutta bolluk yaşandığını dile getiren balıkçı Ali Akçakaya, fiyatının makul olmasından dolayı palamudun vatandaşlar tarafından taze olup, olmadığının sorgulandığını söyledi. 750 gramlık bir palamut balığının tane olarak 70 TL’ye satıldığını aktaran Akçakaya, "Bu yıl son 5 yılın en bol palamudunun olduğu yıl. İnşallah devamı gelecek diye bekliyoruz. Şu anda bayağı bereketli. Palamudun fiyatı çok makul. Vatandaş biraz daha makul olsun diye bekliyor ama bu fiyatlar gerçekten makul fiyatlar. Vatandaşların bu balığın taze olup, olmadığı konusunda tereddütleri var. Fiyatının cazip olmasından dolayı insanların aklına farklı soru işaretleri gelebiliyor. Ondan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Palamut balığı diğer balıklara benzemiyor. Bu balığın hamsi, çupra, alabalık gibi diğer balıklara göre bir farklılığı var. Palamut balığı biraz daha yumuşak ve nazik etli bir balık. İnsanların bu balığı evde fazla yıkamamalarını tavsiye ediyorum" dedi.


Palamudun pişirilmesinde püf noktalarını anlatan Akçakaya, iç organları ve kafası temizlendikten sonra içerisinde biraz kan birikebildiğini, o kanın da yıkanmak yerine süzülerek alınmasının daha doğru olduğunu ifade etti. Akçakaya, "Yıkama işleminden dolayı balık parçalanıyor. Parçalanınca da insanların aklına farklı düşünceler geliyor. ’Balık bayat mı’ diye düşünüyorlar. Bu konuda da çok soru alıyoruz. Bu balığın kendi yapısından dolayı kaynaklanan bir durum. Bu balığı aldıktan sonra sadece kanını arındırmak için süzme işlemi yapmalarını tavsiye ediyoruz. Balığın su ile temas etmemesi gerekiyor. Parlaklığı, solungaçlarının kırmızı olması ve balığın biraz daha diri olması taze olduğunu anlamak için yeterli. Bunun haricinde yumuşaklığı söz konusu. Yumuşaklığı balığın bayat olduğunu göstermiyor. Bu palamut balığına özel bir durum" ifadelerini kullandı.



Palamudun bolluğu yüz güldürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Asrın felaketini, asrın dayanışmasına dönüştüren hemşerilerime teşekkür ediyorum” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştüren esnaflara teşekkür plaketi gönderdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 6 Şubat depremleri sonrası göstermiş olduğu özveri ve gayretle asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştüren esnaflara teşekkür plaketi gönderdi. “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleriyle sarsıldığımız günlerde ortaya koyduğunuz özveri ve fedakârlıkla, yaşadığımız asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştüren sizlere şehrim ve hemşehrilerim adına en derin teşekkürlerimi sunarım” yazılı teşekkür plaketleri, esnaflar tarafından beğeniyle karşılandı. Belgeler, sadece bir takdir göstergesi değil aynı zamanda toplumun dayanışma ve yardımlaşma ruhunun bir nişanesi olarak değerlendirildi. “Çok onore olduk” Şehir esnaflarından Emrah Sümbül, deprem sürecinde hiçbir karşılık beklemeden ellerinden geldiğince hemşehrilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Herkes gibi bizler de elimizi taşın altına koyduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel sağ olsun bizlere teşekkür plaketi gönderdi. Çok onure olduk” diye konuştu. Halil Yücel, “Deprem sürecinde çay bahçemizde yaklaşık 80 kişiye elimizden geldiğince hizmet verdik. Zor günleri hep birlikte atlattık. Göndermiş olduğu bu plaketle bizleri onurlandıran Fırat Görgel Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Osman Domurcukgül, “Deprem sonrası sıcak yemek, giyim, çamaşır yıkama ve duş gibi hemşehrilerimize çeşitli alanlarda hizmet vermeye çalıştık. Her zaman şehrimize hizmete hazırız. Fırat Başkanımızın göndermiş olduğu bu teşekkür plaketi de bizleri çok gururlandırdı” ifadelerini kullandı. Umut Elleri Derneği Başkanı Büşra Çiftaslan da “Dernek olarak bizler de geçici barınma merkezlerinde mobil duş kurulumu için elimizden gelen gayreti gösterdik. Tabi depremden en çok da çocuklar etkilendi. Bizler de çadır kentlerde çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenledik. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel de bizlere deprem sürecinde gösterdiğimiz gayretlerden dolayı teşekkür plaketi gönderdi. Bizlere de büyük bir sürpriz oldu. Nazik davranışı için Fırat Görgel başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. “Esnaflar olarak deprem sürecinde ayakta durduk” Selçuk Karadal ise herkes gibi ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel, bugün bizlere teşekkür plaketi gönderdi. Gerçekten duygulanmamak elde değil. İnce düşüncesi için başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. Mehmet Uyduran, “Deprem sonrası vatandaşlarımız çok zor durumdaydı. Esnaflar olarak bizim ayakta durmamız gerekiyordu. Bizler de hemşehrilerimiz için elimizden gelen gayreti gösterdik. Nezaketli davranışı için Fırat Görgel Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile Aydın, Avrupa şehirleri standartlarına yükseliyor Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hayata geçirdiği proje ve çalışmalarıyla kente değer katmaya, Aydın’ı daha modern bir şehir haline getirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Kuşadası ilçesinin birçok sahil şeridine yapımı gerçekleştirilen bisiklet ve yürüyüş yolları kenti Avrupa şehirleri standardına yükseltti. Sevgi Plajı boyunca yapımı tamamlanan 20 kilometre uzunluğunda ki bisiklet ve yürüyüş yolu ile Atatürk Bulvarı üzerinde geçtiğimiz aylarda vatandaşların kullanımına sunulan bisiklet ve yürüyüş yolu, Kuşadası halkı tarafından takdirle karşılandı. Bisiklet sürücülerinin güvenli ve konforlu bir yolculuk yapmalarının sağlandığı, sporseverler için Kuşadası’nın eşsiz deniz manzarasının eşliğinde yürüyüş yapma imkânının projeler, ilçe genelinde araç trafiğini de azalttı. Yapımı gerçekleştirilen bisiklet ve yürüyüş yollarından memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ile kentlerinin Avrupa şehirlerine benzediğini söyleyerek Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti. "Kentimiz için çalışmayı sürdüreceğiz" Kuşadası’nda turizmi geliştirmek ve kenti daha modern bir hale getirmek için çalışmalarının süreceğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Turizmin incisi, Aydın’ımızın göz bebeği Kuşadası’na projelerimizle kentimize değer katmaya devam ediyoruz. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kuşadası’nın ismini dünyada duyurmak, daha modern bir kent oluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.