POLİTİKA - 06 Nisan 2025 Pazar 14:58

Yumurtalık Belediye Başkanı Altıok : "Yıllık gider 168 milyondan 143 milyona düştü"

A
A
A
Yumurtalık Belediye Başkanı Altıok : "Yıllık gider 168 milyondan 143 milyona düştü"

Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok bir yıllık görev süresinde Yumurtalık Belediyesi’nde giderlerin 168 milyon TL’den 143 milyon TL’ye düştüğünü, sahil gelirlerinin 10 kat artarak ve 3.8 milyon TL’ye çıktığını söyledi.


Geçmişte yaşanan hataları, boşa harcanan kaynakları görünce yepyeni bir dönemin kapılarını aralayan, işçiye, memura hak ettiği değeri veren Altıok, önceki yönetimin, çalışanlara yalnızca 27 milyon TL ödeme yaptığını ancak yeni dönemde bu rakamı 96 milyon TL’ye çıkardıklarını vurguladı.


"Yumurtalık’ta artık emek en büyük karşılığını alıyor" diyen Başkan Altıok, şu bilgilere yer verdi:


"Giderleri azalttık, belediye bütçesini toparladık. Belediyemiz giderlerini 168 milyon TL’den 143 milyon TL’ye düşürerek, gereksiz harcamalara son verdik. Artık her kuruş halkımız için harcanıyor. Şehir ekonomisini canlandırdık, sahil gelirlerini 10 kat artırarak 3.8 milyon TL’ye çıkardık. Şehrimiz artık turizmin merkezi oluyor. Şeffaf yönetim, güçlü ekonomi. Vergi dairesine yapılan ödemeleri 10.4 milyon TL’den 24.3 milyon TL’ye çıkardık. Sosyal güvenlik ödemelerinde devrim yaptık, israfa son verdik, tasarrufu esas aldık. Temsil tanıtım harcamalarını 2.1 milyon TL’den 461 bin TL’ye düşürdük. Araç kiralamaya harcanan milyonları halkımızın hizmetine aktardık. Yeni dönemi halkın dönemi. Bütçeyi doğru yönettik, kaynakları halka sunduk. Geleceğe yatırım yaptık. İşte gerçek değişim, işte güçlü belediyecilik."


"HERKES GÖRSÜN, HERKES BİLSİN"


Şeffaf ve hesap veren bir belediye oluşturduklarına dikkat çeken, bu durumun herkes tarafından görülmesi, herkes tarafından bilinmesi gerektiğini dile getiren Başkan Altıok, değişimi ve mali tabloyu büyük panolarla belediye binasına, Zabıta Müdürlüğü’ne astırdı. Altıok, ayrıca büyük afişlerle aynı tabloyu ilçe merkezine ve bütün köy kıraathanelerine astırdı. Vatandaşlar, hesap verilebilirliği ve belediyenin mali tablosunu, değişimi ve gelişimi takdirle karşıladı.


Başkan Altıok, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın büyük desteğiyle daha güzel bir Yumurtalık oluşturacaklarını sözlerine ekledi.



Yumurtalık Belediye Başkanı Altıok : "Yıllık gider 168 milyondan 143 milyona düştü"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Atık malzemeler ’Teslime Usta’nın ellerinde yeniden dönüşüyor Mersin’nde Geri Dönüşüm Atölyesi’ne getirilen kullanım dışı malzemeler kadın marangoz ’Teslime Usta’nın emeğiyle çocuklar için masa, sandalye ve oyun parkurlarındaki mobilyalara dönüştürülerek tekrar kullanıma kazandırılıyor. Sıfır atık ve geri kazanım ilkesiyle kent genelinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen Mersin Büyükşehir Belediyesinin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği Geri Dönüşüm Atölyesi ile çevresel sürdürülebilirlik sağlanıyor, üretilen ürünlerle çocukların gelişimine de katkı sunuyor. Belediye birimlerinden gelen ve işlevsel özelliğini yitirmiş pek çok atıl malzeme, ’Teslime Usta’ olarak bilinen Teslime Özdemir’in elinde yeniden kullanıma kazandırılıyor. Atıl malzemeler çocukların eğitim süreçlerinde kullanabileceği masa, sandalye ve oyun parkurlarındaki mobilyalara dönüştürülerek tekrar kullanıma kazandırılıyor. Daha önce büro personeli olarak çalışan Teslime Özdemir, Geri Dönüşüm Atölyesi’nde kadın marangoz arayışı üzerine ilana başvurarak ’mesleklerin cinsiyeti olmaz’ algısını yıkan sayısız kadından biri. Dede mesleği olan marangozluğa küçük yaşlardan beri ilgi duyan Özdemir, sadece bir merakla başladığı atölye yolculuğunda önce kalfalık, ardından ustalık sertifikası ile hem kadınlara hem çocuklara ilham veren bir usta olarak çalışıyor. Kimi zaman çekiç testere, kimi zaman gönye makinesinin başında hünerlerini sergileyen ’Teslime Usta’, bu alanda da kadınların cesurca yer alabileceğini gösteriyor. "Kadın marangoz aradıklarını duyunca başvuruda bulundum" Geri Dönüşüm Atölyesi’nde marangoz olarak görev yapan Teslime Özdemir, atölyeye atıl olarak gelen malzemeleri, Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Gelişim Merkezleri’ne gelen çocukların faydalanması için masa, sandalye ve oyun parkurlarında kullanılan mobilyalar gibi ürünlere dönüştürerek yeniden kullanıma kazandırdıklarını söyledi. Dedesinden gördüğü marangozluk mesleğini sevdiği için hep bir merakının olduğunu dile getiren Özdemir, "Atölyede kadın marangoz aradıklarını duyunca başvuruda bulundum. Bir süre çalışınca işi sevdim ve kalfalık sertifikasını aldım. Atölyede 5 yıl boyunca ustalarımızla beraber birimlerimize malzemeler ürettik. 5 yılı doldurduktan sonra da ustalık belgemi aldım. Geri dönüşüm atölyemizde şimdiye kadar dairemizin birimlerinin mobilyalarının tamamına yakınını ürettik" dedi. "Kesici aletlerden ve makinelerden çok korkan biriydim" Kadınların her mesleği yapabileceğini belirten Özdemir, bu algıyı yıkan kadınlardan biri olarak gururlu olduğunu dile getirerek, "Kadın elinin değdiği her şey çok daha güzel oluyor. Kadın isterse her şeyi yapar ve üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur. Ben normalde kesici aletlerden ve makinelerden çok korkan biriydim. Ailem bile ilk başta bu meslek için çok tepki vermişti. Artık çevremdekiler yaptığım ürünleri o kadar beğeniyor ki, kendi evlerinde de istiyorlar" diye konuştu.