MAGAZİN - 13 Haziran 2023 Salı 11:00

ModaFest’te her gün başka bir eğlence

A
A
A
ModaFest’te her gün başka bir eğlence

Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) öncülüğünde gerçekleştirilen ModaFest, üçüncü gününde de birbirinden eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) öncülüğünde gerçekleştirilen ModaFest, üçüncü gününde de birbirinden eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Çeşitli sahne şovları, güzellik sırlarına ilişkin söyleşi ve konserler izleyenleri coşturdu.



Önce güzellik uzmanı Şems Arslan, izleyenlere güzellik ve sağlıklı yaşam hakkında çeşitli bilgiler verdi. Sonrasında Ritim Sanatçısı Ceren Özdemir’in sahne şovuyla coşan izleyiciler, bu etkinliğin ardından Uşak Berberle ve Kuaförler Esnaf Odası’nın muhteşem saç tasarım şovuyla eğlenceye devam etti. Sonrasında ModaFest Etkinlik Alanı’nda sevenleriyle buluşan Sefa Doğanay muhteşem enerjisiyle izleyenleri kahkahaya boğdu. Günün son etkinliğinde ise Uşak Belediyesi Kent Orkestrası Atapark Konser Alanı’nda sahne alarak izleyenlere adeta bir müzik şöleni yaşattı.



Yaş Alan Ama Yaşlanmayan Kadınların Festivali


ModaFest’te Uşak’ın kadınlarıyla buluşan Şems Arslan birbirinden değerli güzellik tüyoları verdi. Kırışıklıktan akneye birçok tarif paylaşan Arslan “En önemli güzellik sırrı gülümsemektir. Gülümsemeyi unutmayın.” dedi. Sahneye aldığı bir hayranına özel kremlerinden uygulayan Şems Arslan kadınların ilgi odağı oldu.



Ritmin Kraliçesi ModaFest’i Salladı


Güzelliğiyle insanları kendine hayran bırakan Ceren Özdemir, ModaFest alanını eğlenceye boğdu. Birbirinden renkli parçalarla sahne alarak ekinlik alanının ritmini yakalayan Özdemir, ModaFest gibi kadınlara yönelik bir etkinliğin öncüsü olduğu için Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkürlerini iletti.



Birbirinden Renkli Saçlar ModaFest Sahnesini Süsledi


Uşak Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası tarafından sahne alan Saç Tasarım Şov, kadından erkeğe her kesime hitap etti. Birçok farklı saç modelinin sergilendiği şovda, tesettürlü kadınlar için de çeşitli modeller sunuldu.



ModaFest sahnesinde “Kokpit” adlı Stan-up gösterisiyle yerini alan Sefa Doğanay; Yıldız Tilbe, Ebru Gündeş ve Bülent Ersoy gibi birçok ünlü ismin taklidini yaparak izleyenlerini kahkahaya boğdu. Böyle detaylı bir etkinlikte yer almanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını ifade eden Doğanay, “Sizlerin enerjisini hissettikçe inanın ben de çok mutlu oluyorum. Kadınlarımızın desteklendiği görmek gerçekten çok gururu verici. Çok daha güzel etkinliklerde buluşmak dileğiyle.” dedi.



Birbirinden özel şarkıları seslendiren Mert Doruk, ModaFest’in üçüncü gününde Uşaklılarla bir araya geldi. Atapark Konser Alanı sahnesinde “Kenan Doğulu” şarkılarıyla yer alan Uşak Belediyesi Kent Orkestrası, ModaFest’in eğlencesine eğlence kattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Öğretmenlere kalp, hipertansiyon ve diyabet semineri Samsun’da öğretmenlere yönelik kalp sağlığının önemi, diyabet ve hipertansiyon gibi yaygın sağlık sorunları hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi. Medicana International Samsun Hastanesi, toplum sağlığını bilinçlendirmek amacıyla bir bilgilendirme semineri düzenledi. Seminere İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Doç. Dr. Düriye Sıla Karagöz Özen ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Ekinözü konuşmacı olarak katıldı. Kalp sağlığının önemi diyabet ve hipertansiyon gibi yaygın sağlık sorunları detaylı bir şekilde ele alındı. Kalp sağlığının önemi vurgulandı Seminerde konuşma yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Ekinözü, kalp sağlığının genel vücut sağlığı üzerindeki kritik etkisini vurguladı. Dr. Ekinözü, kalp hastalıklarının önlenmesinde düzenli sağlık kontrolleri, sağlıklı beslenme ve egzersizin büyük bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca sigara kullanımının bırakılması ve stres yönetiminin kalp sağlığını korumada önemli adımlar olduğunu söyledi. Kardiyolojik görüntülemenin önemini ifade eden Dr. Ekinözü, “Kalp krizi riskini belirlemek, kalp hastalıklarının erken teşhisi ve tedavisi için hayati önem taşır. Bu yöntemler sayesinde, doktorlar kalp hastalıklarını daha iyi anlayabilir ve hastaların yaşam kalitesini artırabilirler. Kardiyolojik görüntüleme, kalp hastalıklarının erken teşhisi ve tedavisinde devrim niteliğinde bir rol oynar. Gelişen teknoloji ile birlikte, bu görüntüleme yöntemleri daha erişilebilir ve etkili hale gelmektedir. Kalp sağlığınızı korumak ve muhtemel riskleri önceden belirlemek için düzenli kardiyolojik kontrollerinizi ihmal etmeyin” dedi. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Düriye Sıla Karagöz Özen, diyabet ve hipertansiyonun kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Karagöz Özen, "Diyabet ve hipertansiyon, kalp damar hastalıklarının en önemli risk faktörlerindendir. Diyabet hastalarının, kan şekeri düzeylerini düzenli olarak kontrol altında tutmaları büyük önem taşımaktadır. Aynı şekilde hipertansiyon hastalarının da tansiyonlarını kontrol altına alarak kalp hastalıklarının önüne geçmesi mümkün. Diyabetin kontrol altına alınmaması durumunda kalp krizi riski artar. Hipertansiyon ise damar sertliği ve kalp yetmezliği gibi ciddi sonuçlara yol açabilir” diye konuştu. Seminerde her iki uzman da sağlıklı bir kalp için yapılması gerekenleri anlattı. Sağlıklı beslenmenin, özellikle tuz ve şeker tüketiminin sınırlandırılmasının, düzenli egzersizin ve stresten uzak durmanın önemini vurguladılar. Ayrıca katılımcılara düzenli sağlık kontrollerini ihmal etmemeleri konusunda tavsiyelerde bulundular. Seminere katılanlar, uzmanların verdiği bilgilerin yanı sıra, merak ettikleri konular hakkında da soru sorma fırsatı buldu. Diyabet ve hipertansiyon yönetimi, kalp sağlığı ile ilgili daha fazla bilgi edinen katılımcılar, seminerden memnun ayrıldı.
Rize Rize’de çalınan Sakal-ı Şerif yerine bırakıldı Rize merkeze bağlı Akpınar köyünde çalınan Sakal-ı Şerif kimliği belirsiz kişilerce özel kutusu ile birlikte cami imamının arabasının üzerine bırakıldı. Olay 14 Eylül 2024 Cumartesi akşamı Rize merkeze bağlı Akpınar Köyü’nde meydana geldi. Mevlid Kandili’ni idrak etmek için camiye gelen köylüler, namaz sonrası Sakal-ı Şerif’in çıkarılmasını bekledi. Camideki görevlilerin caminin yatılı Kur’an Kursu’nda bulunan Cami Vakfı’nın odasındaki dolapta saklanan Sakal-ı Şerif’in yerinde olmadığını görmesi üzerine çalındığı anlaşılan Sakal-ı Şerif’in bulunması için jandarma tarafından soruşturma başlatıldı. Sakal-ı Şerif artık çelik kasada muhafaza edilecek Sakal-ı Şerif’in kaybolmasının ardından olayın basında yansımasının ardından Sakal-ı Şerif geçtiğimiz günlerde cami imamının arabasının üzerine bırakıldı. Öncesinde camlı bir dolapta muhafaza edilen Sakal-ı Şerif çalındıktan sonra bundan ders çıkartıldı. Bir daha aynı hadisenin cereyan etmemesi için harekete geçen cami vakfı yöneticileri şimdi güvenlik önlemleri arttırdı ve Kur’an Kursu’nun içerisinde ki bir odada çelik kasanın içerisinde muhafaza edilmeye başlandı. “Sakal-ı Şerifi getiren arkadaşa üzülerek de olsa teşekkür ederim" Akpınar Köyü Muhtarı Bahri Anlamış, köylerinin bu hadise yüzünden zan altında kaldığını ve Sakal-ı Şerif’in geri getirilmesiyle büyük bir yükten kurtulduklarını söyledi. Anlamış “Sakal-ı Şerif kaybolunca köy halkı olarak çok üzüldük. Köy halkımızın öz verili çalışmasıyla, devletimizin, jandarmamızın gayreti ile Sakal-ı Şerifimiz bulundu. Getiren arkadaşa da üzülerek de olsa teşekkür etmek istiyorum çünkü bizi büyük bir yükten kurtardı. Hakikaten büyük bir sorumluluk. Bizim köy halkı olarak bizim burada hatamız var. Hatamızı düzelttiğimiz için mutluyuz” dedi. Jandarma, köylü ve çıkan haberler sayesinde çemberin daralmasıyla çalınan Sakal-ı Şerif’in kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından cami hocasının aracının üzerine bırakıldığını kaydeden Anlamış “Gece saat 12.00’dan sonra Ömer Örün hocamızın arabasının üzerine bırakıldı. Kimin bıraktığı konusunda bir bilgimiz henüz yok. Kameralara düşmedi nereden gelip gittiği. Ama getirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Burada medyanın da büyük etkisi var. Tüm Türkiye’ye haber yayıldı. Alan adamda baktı ki yakalanacağız, bulunacağız. Sakal-ı Şerif’i alsa ne yapacak, illaki bunu bulacaktık. Sonuçta Sakal-ı Şerif’in olduğu camiler belli. Bulunduğu için hakikaten çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
Mersin Trafik Park, hem çocukların hem de velilerin gözdesi oldu Mersin Büyükşehir Belediyesince geçtiğimiz yıl hizmete sunulan ’Trafik Park’, çocukların hem eğlenmesini hem de trafik kurallarını öğrenmesini sağlıyor. Etüt ve Projeler, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığının ortak yapımıyla kente kazandırılan ve 12 bin metrekarelik alanda yer alan Trafik Park, içerisinde bulunan spor, eğlence ve dinlenme alanlarıyla Mersin’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Çocuklar da veliler de parktan ayrılmak istemiyor Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Okuma Salonu yanında yer alan Trafik Park; 5 adet mini golf sahası, masa tenisi, yer satrancı gibi oyun alanlarının yanı sıra parkur içinde yer alan trafik ışıkları ve levhalarının yer aldığı minyatür trafik parkuru ile çocukların eğlenirken öğrenebileceği alternatif alanlar sunuyor. Üretici kadınların yöresel ürünlerini satabileceği Kooperatif Marketin yanı sıra, park bünyesinde, 11 adet satış birimi, okuma etkinliklerinin yapılabileceği okuma salonu ve vatandaşların yemek yiyip dinlenebileceği bir adet Park Cafe de yer alıyor. Hem çocukların hem yetişkinlerin güzel zaman geçirmesi için fonksiyonel yapısıyla pek çok aktivite imkanı tanıyan Trafik Park, Mersinlilerin en gözde adresi oldu. “Onların güzel geçirdiği vakitten keyif alıyoruz” Trafik Parkta zamanın çok keyifli geçtiğini söyleyen Denizkızı Turizm A.Ş. Saha Koordinatörü Pınar Uyanık, “Misafirlerimiz de çok memnun. Çocuklarımıza burada hizmet vermekten biz de çok memnunuz. Çocuklarımız burada hem trafik kurallarını öğreniyorlar hem de eğlenceli bir şekilde araç biniyorlar” ifadelerine yer verdi. Alanda pek çok aktivitenin de olduğunu söyleyen Uyanık, “Arkada mini golf sahamız var, satranç alanımız var. Orada da güzel vakit geçiriyorlar. Yine masa tenisi oynuyorlar. Kafe kısmımızda güzel hamburgerlerimiz, patateslerimiz ve çeşitli yiyecek, içecek çeşitlerimiz var. Oradan yararlanıyorlar oldukça güzel vakit geçiriyorlar. Onların güzel geçirdiği vakitten keyif alıyoruz” dedi. “Eğlenceli bir yaz geçti, kış sezonuna da hazırız” Öğrencilerin karne hediyesi olarak Trafik Parkta zaman geçirdiğinin altını çizen Uyanık, “Yaz akşamları genelde burası çok yoğun oldu. Güzel ve eğlenceli vakit geçirdiler. Aynı şekilde şu an kış sezonuna da hazırız. Kış sezonunda da aynı şekilde okullarımızdan gelenler oluyor. Okullarımız bizden randevu alıp geliyorlar. Çocuklarımıza hem trafik kurallarını anlatıyoruz hem eğitim veriyoruz hem de araç biniyorlar. Sezonumuzda genelde bu şekilde oluyor. Hafta sonları yine bireysel olarak misafirlerimiz geliyor, eğleniyor, güzel vakitler geçiriyorlar” diyerek, bütün Mersinlileri güzel vakit geçirecekleri parka davet etti. “Oğlumuzu haftada 2-3 kez getirmeye çalışıyoruz” Bir veli olarak verilen hizmetten çok memnun kaldığını aktaran Aslı Toprak, “Oğlumuzu haftada 2-3 kez getirmeye çalışıyoruz. Oldukça eğlenceli bir yer, güzel bir etkinlik oluyor onun için. Çocuklar çok mutlular çünkü eve de istiyordu ama alamıyorduk. Evde alan yoktu o yüzden burası çok iyi oldu onlar için” dedi. “Biz de sosyalleşme şansı yakalıyoruz” Eğitim açısından parkın çok önemli olduğunu söyleyen Ferhat Toprak, “Yakın arkadaşlarımıza da teklif ediyoruz, başarılı bir yer olarak görüyoruz. Biz de sosyalleşme şansı yakalıyoruz. Kafeden, marketten alışveriş yapıyoruz. Çocuklar adına bu tür etkilerin daha çok olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.