SPOR
23 Eylül 2024 Pazartesi - 23:58 Gaziantep FK Başkanı Yılmaz: "Bizim için lig bu maçla başladı" Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz, 0-0 biten Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamada geride bıraktıkları zorlu fikstüre vurgu yaparak, "Bizim için lig bu maçla başladı" dedi. Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig 6. haftasında konuk ettiği Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından konuşan Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, lige zorluk derecesi yüksek maçlarla giriş yaptıklarını ve ligin kendileri için bugün itibariyle başladığını söyledi. Maç sonu basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, "Aslında bizim için lig bu maçla başladı. Geçen yıldan yaklaşık 15 tane oyuncumuzla yollarımız ayrıldı. Yeni bir takım olduk. Bir Anadolu kulübü olarak 17 tane transfer yaptık. Çok şükür bütün oyuncularımız bu maçta kendilerine hazır hisseden ve oynama isteği olan oyuncularımızla sahaya çıktık. Biliyorsunuz ki takım olmak futbolda çok önemli. Takım olma yolundayız. Bireysel bir oyuncu iyi olduğu bir günde gelir size bir maç kazanır. Ama takım olursanız her maçı kazanma ve yenilmeme şansınız vardır. Biz de takım olma yolunda bu maçta yeni başladık" dedi. "Gönül isterdi ki buradan 3 puanla ayrılalım ama olmadı" Maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Memik Yılmaz, "Ben bugün oyuncularımı, teknik heyetimi, seyircimizi ve Gazi Şehir’imizin halkını canı yürekten kutluyorum. Tabii gönül isterdi ki 3 puan alalım ama futbolda şu da var. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Trabzon’u da kutluyorum bu arada. Hakem konusuna değinmek istemiyorum. Tabii ki canımız yanıyor. Onlar da insan. Beşer şaşar insanoğlu. Ama bundan sonra adı üstünde hakem, hak edileni, hakemlerimizin de vereceğine inanıyorum. Güzel bir maç oldu" ifadelerini kullandı. "Transfer döneminde çok zorlandık" Yaz transfer dönemi ve kadrolarına kattıkları oyuncularla ilgili soruyu da cevap veren Yılmaz, "Gaziantep’te sınıra yakın olmamız, deprem olması gibi durumlar nedeniyle yabancı oyuncularla ilgili transferde çok zorlandık. Örneğin bizim işte atıyorum 100 bin euro verdiğimiz bir oyuncu 50 bin euroya gidip başka takımlarda oynayabiliyor. Böyle de bir sıkıntımız vardı. Ama çok şükür iyi bir takım olacağız. Biraz önceki dediğim gibi. Bizim birazcık zamana ihtiyacımız var. Bu adaptasyon sürecini de inşallah kazasız belasız geçiririz diye düşünüyorum. Aslında kanayan yarası bir an önce de özümüze dönüp Kendi çocuklarımızı kendi evlatlarımızı yetiştirmemiz lazım" şeklinde konuştu. Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, konuşmasının devamında altyapıya yönelik çalışmalara yoğunluk vereceklerini ve hedeflerinin takıma öz kaynaktan yıldız adayı futbolcular yetiştirmek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2024 Pazartesi - 23:47 Trabzonspor’dan hakemlere sert eleştiri Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda oynadığı Gaziantep FK maçını yöneten hakemlere yönelik yapılan açıklamada, "Türkiye’de hakemlerin adaletsizliği, bilinçli ya da bilinçsiz sistematik bir yozlaşmanın göstergesidir ve artık sabrımızı taşıracak seviyeye ulaşmıştır" denildi. Trabzonspor Kulübü, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu akşam Gaziantep FK ile oynadığımız maçta yaşananlar, Türk futbolunun içinde bulunduğu çürümüşlüğün ve keyfi yönetimin en bariz tezahürüdür. Hakem Volkan Bayarslan’ın futbolcumuz Simon Banza’nın net golünü VAR kararıyla iptal etmesi, kelimenin tam anlamıyla skandal ve futbolun ruhuna ihanettir. Pozisyon gözlerinin önünde gerçekleşmişken, böylesine bariz bir golü iptal etmek için VAR’a başvurmak, hakemlik mesleğini icra eden birinin ne denli yetersiz olduğunu ya da daha kötüsü ne kadar kasıtlı hareket ettiğini gösterir. Bu, sadece yanlış karar değil; futbolun emeğine ve izleyicisine hakarettir. Bayarslan’ın oyunun akışını sürekli durdurması, topun oyunda kaldığı süreyi bilinçli şekilde azaltması adeta futbolun özüyle alay etmektir. Türk futbolunun ruhu, böylesi ehliyetsiz ve taraflı hakemlik zihniyetinin elinde adeta can çekişmektedir. Ancak bu noktada sorumluluğu yalnızca bir hakemin omuzlarına yıkmak da yanlıştır. Asıl sorun; bu hakemleri görevlendiren, onların hatalarına defalarca göz yuman ve hiçbir şekilde hesap sormayan Merkez Hakem Kurulu’nun başarısızlığıdır. MHK’nın varoluş amacı; futbolun adaletini ve şeffaflığını sağlamak olmalıyken, bu amaca hizmet etmeyi reddetmeleri Türk futbolunun maruz kaldığı en büyük ihanettir. Bu sistem uzun zamandır köhnemiş, adaletin ve şeffaflığın işlemediği bir yapıya dönüşmüştür. Artık TFF’nin yapması gereken, kendi içinde radikal bir özeleştiri yaparak bu çürümüş düzeni reform etmektir. Hakemlerin birer adalet timsali olmaktan çıkıp, oyunun seyrini belirleyen iradesiz kuklalara dönüşmesine daha ne kadar göz yumulacak? Bu keyfiliğe, bu düzene, bu skandallara kim dur diyecek?" ifadelerini yer verildi.
Trendyol 1. Lig: Gençlerbirliği: 1  - Erzurumspor FK: 0
15 Eylül 2024 Pazar - 21:07 Trendyol 1. Lig: Gençlerbirliği: 1 - Erzurumspor FK: 0 Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Erzurumspor FK’yı 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 23. dakikada rakipten yarı sahada topu alan Amilton ceza sahası içine girdi. Sağ çaprazdan vuruşunu yapan Amilton’un şutu kale önünde savunma tarafından uzaklaştırıldı. 44. dakikada sağ kanattan ortasını yapan Nalepa ön direkte topu Metehan’a aktardı. Metahan’ın yüksekten gelen topa yaptığı kafa vuruşunu kaleci Göktuğ çeldi. 53. dakikada Crociata’nın açtığı ortaya iyi yükselen Mustafa’nın kafa vuruşunda kaleci Erhan kornere çeldi. 69. dakikada savunmanın arkasına aktarılan topa hareketlenen Djitte, kaleci Göktuğ’un kaleden uzaklaştığını görerek ceza yayından şutunu çekti. Kaleci Göktuğ’un üzerinden geçen meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0 Hakemler: Ümit Öztürk, Gökhan Bilir, Cem Özbay Gençlerbirliği: Erhan Erentürk, Oğuzhan Berber, Sinan Osmanoğlu, Zuzek, Yasin Güreler, Nalepa (Samed Onur dk. 84), Amilton (Çağrı Fedai dk. 88), Ensar Kemaloğlu (Mete Kaan Demir dk. 59), Mikail Okyar, Metahan Mimaroğlu (Gökhan Altıparmak dk. 59), Djitte (Fıratcan Üzüm dk. 88) Yedekler: Orkun Özdemir, Yatabare, Jimmy Durmaz, Taha Atay, Elias Durmaz Teknik Direktör: Recep Karatepe Erzurumspor FK: Göktuğ Bakırbaş, Orhan Ovacıklı, Mustafa Yumlu, Yakup Yumlu, Yakup Kırtay, Süleyman Koç (Teklic dk. 60), Crociata, Azubuike (Sefa Akgün dk. 73), Celal Hanalp (Furkan Özhan dk. 86), Roshi (Salih Sarıkaya dk. 60), Tasev (Koray Kılınç dk. 73), Eren Tozlu Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Gökhan Akkan, Özgür Sert, Cengizhan Bayrak, Mustafa Fettahoğlu Teknik Sorumlu: Hakan Kutlu Gol: Djitte (dk. 69) (Gençlerbirliği) Sarı kartlar: Sinan Osmanoğlu (Gençlerbirliği), Eren Tozlu, Crociata, Yakup Kırtay (Erzurumspor)
Şarkıcı Bayhan’dan Kocaelispor camiasına jest
15 Eylül 2024 Pazar - 21:07 Şarkıcı Bayhan’dan Kocaelispor camiasına jest Tredyol 1.Lig ekiplerinden Kocaelispor’un taraftarlarının haftalardır maçlarda söylediği ’Tiryakinim’ isimli şarkıyı seslendiren Bayhan, Manisa FK maçı öncesinde tribünlerle buluştu. Trendyol 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor’un iç saha maçlarında haftalardır taraftarın seslendirdiği ’Tiryakinim’ isimli şarkıyı yeniden söyleyen şarkıcı Bayhan, Manisa FK maçı öncesinde stadyumda mini konser verdi. Eski şarkılara kattığı kendi yorumuyla kitlelerin sevgisini kazanan Bayhan üç şarkılık mini konserinde tribünleri tek tek dolaştı, taraftarla bütünleşti. Bayhan: "Bundan sonra Kocaelispor’u takip edeceğim" Mini konserin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bayhan, "Herkes çok güzel ve çok içten. Hepimiz aynıyız, birbirimizden farkımız yok. Ben onların ailelerinden biriyim. Dolayısıyla bu çok değerli bir duygu. Sevmektir esas olan. Kocaeli taraftarı çok samimi, tamamen aile bütünlüğünde. Takımını ve yolculuğunu benimsemiş, bu çok değerli. Hodri Meydan sözünün hakkını veriyor. Burada olmaktan çok mutluyum. Kocaelispor için şarkı ya da marş besteleyebilirim ama şu anda farklı bir atmosferdeyiz. Bestelemek başka bir adrenalin gerektiriyor. Ama sözüm olsun. Kocaelispor’un inandığı yolda devam etmesini diliyorum. İnanılırsa, çalışılırsa ve kararlı olunursa başarılır. Samimiyetle söylüyorum, benim çok futbol bilgim ve takip ettiğim takım yok. Kocaelispor’u bu bağ sebebiyle takip etmeyi düşünüyorum" dedi. Bayhan’dan Kocaelispor’a şarkı besteleme sözü Taraftarın sevgilisi haline gelen Bayhan’ı ağırlayan Kocaelispor Başkanı Recep Durul ise teşekkür konuşmasında, "Kendisine teşekkür ederim. Taraftarımız çok mutlu oldu. Bayhan, Türkiye’de çok önemli bir yıldız. Şarkıları bizi motive etti. İnşallah bu maçı Bayhan’ın şarkılarıyla kazanacağız ve kazanma alışkanlığı oluşturup yolumuza devam edeceğiz. Şampiyon olduğumuzda ise Bayhan’ı tekrar davet edeceğiz" diye konuştu. Bayhan’ın şarkı veya marş sözüyle ilgili olarak da Başkan Durul, "Bayhan Bey şarkı besteleme gibi fikriniz varsa lütfen bir an önce çalışmalara başlayalım. Teşekkür ediyoruz. Ayağınıza sağlık, iyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.
Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 1 - Beşiktaş: 1  (İlk yarı)
15 Eylül 2024 Pazar - 21:00 Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 1 - Beşiktaş: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Trabzonspor, sahasında Beşiktaş ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı 1-1’lik skorla sonuçlandı. Maçtan Dakikalar (İlk yarı) 17. dakikada Bardhi’nin sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, topa iyi yükselen Okay meşin yuvarlağı kaleci Mert’in sağından ağalarla buluşturdu. 1-0 21. dakikada Gedson Fernandes’in ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak yan ağalarda kaldı. 30. dakikada Svensson’un yerden pasında Rafa Silva’nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’ın solundan az farkla auta çıktı. 37. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Rafa Silva’nın vuruşunda Uğurcan Çakır, topu kornere çıkardı. 40. dakikada Svensson’un pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Fernandes’in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’ın sağından ağalarla buluştu. 1-1 45+4 dakikada Joao Mario’nun ceza sahası dışından vuruşunda Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağı kornere çeldi. Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Olguncan, Mustafa Savranlar Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Malheiro, Savic, Denswill, Eren Elmalı, Mendy, Okay Yokuşlu, Bardhi, Vısca, Orsic, Banza Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Lundstram, Muhammed Cham, Ozan Tufan, Serdar Saatçı, Batahov, Cihan Çanak, Dragus, Arif Boşluk, Poyraz Efe Yıldırım Teknik Direktör: Şenol Güneş Beşiktaş: Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Felix Udoukhai, Arthur Masuaku, Al Musrati, Gedson Fernandes, Joao Mario, Rafa Silva, Milot Rashica, Ciro Immobile Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Semih Kılıçsoy, Zaynutdinov, Ernest Muçi, Salih Uçan, Emirhan Topçu, Jean Onana, Mustafa Hekimoğlu Teknik Direktör: Giovanni Van Bronckhorst Goller: Okay Yokuşlu (dk. 17) (Trabzonspor) , Gedson Fernandes (dk. 40) (Beşiktaş) Kırmızı Kart: Vısca (dk. 12) (Trabzonspor) Sarı Kartlar: Arthur Masuaku, Al Musrati (Beşiktaş) , Enis Bardhi (Trabzonspor)
Trendyol Süper Lig: Corendon Alanyaspor: 0 - A. Hatayspor: 0 (İlk yarı)
15 Eylül 2024 Pazar - 20:58 Trendyol Süper Lig: Corendon Alanyaspor: 0 - A. Hatayspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında A. Hatayspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz beraberlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Görkem Sağlam’ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde kaleci Ertuğrul Taşkıran top Strandberg’e gelmeden uzaklaştırdı. 29. dakikada Görkem Sağlam’ın sol kanatta kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde iyi yükselen Calvo’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı. 43. dakikada sol kanatta gelişen Hatayspor atağında topla ceza sahası içerisine giren Fernandes’in şutunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti. Hakemler: Ozan Ergün, Süleyman Özay, Ogün Kamacı Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Lima, Aliti, Balkovec, Richard, Makouta, Augusto, Yusuf Özdemir, Efecan Karaca, Hwang Yedekler: Cordova, Serdar Dursun, Rony Lopes, Janvier, Fatih Aksoy, Buluthan Bulut, Bera Çeken, Mert Furkan Bayram, Juan, Yusuf Karagöz Teknik Direktör: Fatih Tekke Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Kilama, Calvo, Cemali Sertel, Massanga, Diack, Görkem Sağlam, Mendes, Rivas, Strandberg Yedekler: Abdulkadir Parmak, Bamgboye, Aboubakar, Bekaj, Rui Pedro, Burak Yılmaz, Selimcan Temel, Kerim Alıcı, Cengiz Demir, Boutobba Teknik Direktör: Rıza Çalımbay Goller: Sarı kartlar: Balkovec, Makouta, Lima (Alanyaspor)
Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından
15 Eylül 2024 Pazar - 20:28 Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Esenler Erokspor’un Iğdır FK’yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından teknik direktörler maçı değerlendirdi. Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Iğdır FK, evinde karşılaştığı Esenler Erokspor’a 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Iğdır FK Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, “Çok kazanmak istediğimiz bir maçtı, çünkü içerde Gençlerbirliği maçında da 2 puan kaybettik. Böyle bir krediyi Erok maçında vermememiz gerekirdi ama maalesef futbol böyle bir oyun. Tamamen rakip yarı sahada oynadığımız, topa sahip olup bu kadar rakip kaleye yakın oynadığımız bir maçta kontra ataktan, 2 tane geçiş hücumundan maçı kaybettik. Her mağlubiyet akıllı insanlara bir şey öğretir, buradan çıkaracağımız dersler var. Bu bir süreç, burada bir sezondan bahsediyoruz. Böyle kağıt üstünde sürpriz diye nitelendireceğimiz maçlar kaybediliyor, futbolun doğası bu, zaten futbol ondan ilgi çekici bir oyun. Kaybettiğimiz için çok üzgünüm" dedi. “Bu ligde böyle zor oyunlar var” Ligde zor müsabakalar olduğunun altını çizen Koşukavak, “Bu ligde böyle zor oyunlar var. Alt liglere benzemiyor, rakipler daha iyi savunmalar yapıyor, daha kalabalık bekliyorlar. Biz de geçen hafta Pendik’te buna benzer bir oyunla kazandık. İyi bir kadromuz var, oyuncularım çok istediler, kazanmak için çok çaba sarf ettik ama futbol bazen isteyince olmuyor. Biraz daha doğru işlere ihtiyaç var içerde” diye konuştu. Mehmet Altıparmak: "Galip gelmek çok güzel" Esenler Erokspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise maç sonu değerlendirmesinde, “Galip gelmek çok güzel, sezonun ilk galibiyetini aldık. Tabi bunu geçen haftanın liderinden almak, 3 maçta puan toplamış bir takımdan ve deplasmanda almak bizim adımıza çok sevindirici. Bundan önce oynadığımız 3 maçta da buna yakın oyun oynadık. Pozisyonları yakalamıştık" ifadelerini kullandı. "Transferlerimiz yeni geldi" Milli arayı iyi değerlendiklerini de söyleyen Altıparmak, "Milli arada transferlerimizi yaptık, transferlerimiz yeni geldi, daha birkaç tanesi hazır değil. Ondan dolayı oynayamadık ama hazır olan arkadaşlarla birlikte bugün çok iyi mücadele ettik, müthiş bir takım oyunu oynadık. Maçın başında da 2-3 yüzde yüz pozisyonumuz var atamadığımız. Rakibe hemen hemen hiç pozisyon vermedik. Rakibin yüzde yüz kaçırdığı pozisyon yok, ilk yarıda ilk golü biz atmış olsak daha rahat kazanırdık ama önemli olan özellikle deplasmanda kazandığımız maç, bu takımımıza çok büyük moral oldu. Bizim için lig zaten yeni başlıyor, ligler beşinci, altıncı haftadan sonra anca oturuyor. Oyuncularımın gösterdiği performanstan dolayı hepsini alınlarından öpüyorum, tebrik ediyorum. Çok da fazla büyütmemek gerekiyor, lig uzun bir maraton. İlk galibiyet olması sevindirici ama artık bu maçı unutup cuma günü oynayacağımız Erzurum maçına hazırlanacağız” şeklinde konuştu.
Serhat Sütlü: “Kayserispor bu ligde oyunuyla her zaman konuşulacak bir takım olacaktır”
15 Eylül 2024 Pazar - 20:23 Serhat Sütlü: “Kayserispor bu ligde oyunuyla her zaman konuşulacak bir takım olacaktır” Kayserispor Teknik Sorumlusu Serhat Sütlü, Eyüpspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Kayserispor bulunduğu mevcut şartlar içerisinde bu ligde oyunuyla her zaman konuşulacak bir takım olacaktır” dedi. Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Kayserispor, evinde ağırladığı Eyüpspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kayserispor Teknik Sorumlusu Serhat Sütlü, "Bizim için ilk yarısı ve ikinci yarısı gece ve gündüz olan bir maç oldu" diyerek, yaptıkları planların işlediği bir maç olduğunu ifade etti. Sütlü, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biz de mevcut kadromuzla en iyiyi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bunun için de bütün hazırlıklarımızı yapmıştık. İlk yarı istediğimiz gibi olmasa da ikinci yarı dizilişimizi ve stratejimizi değiştirerek oyuna ortak olduk. Herkesin de takdir edeceği gibi en son galibiyeti kaçıran taraf olduk. Bizim için farklı duyguların bir arada yaşandığı bir maç oldu açıkçası ama oyuncularımızın hepsine çok teşekkür ederiz. Burak hocam özellikle vurgulamamı istedi. Her oyuncumuza oynayan oynamayan giren çıkan her oyuncumuza verdikleri reaksiyon için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Kayserispor bulunduğu mevcut şartlar içerisinde bu ligde oyunuyla, sonuca etkisiyle her zaman konuşulacak bir takım olacaktır."