SPOR
23 Eylül 2024 Pazartesi - 14:02 PFDK’dan Burak Yılmaz’a 1 maç ceza Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor taraftarıyla yaşadığı tartışma sebebiyle Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz’a 1 maç men cezası verdi. TFF’nin sitesinden PFDK kararlarına ilişkin yapılan açıklama şöyle: "Galatasaray’ın, 17.09.2024 tarihinde oynanan Galatasaray - Gaziantep Futbol Kulübü Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kuzey tribün 106-107-206 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, Trabzonspor’un, 19.09.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor - Kayserispor Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kuzey kale arkası alt tribün kuzey alt J ve güney kale arkası alt tribün güney alt I-J numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, Kayserispor Kulübü antrenörü Burak Yılmaz’ın, 19.09.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor - Kayserispor Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 58.500 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”
Nilüfer Belediyespor yoluna yenilgisiz devam ediyor
16 Eylül 2024 Pazartesi - 15:39 Nilüfer Belediyespor yoluna yenilgisiz devam ediyor Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı, kendi sahasında ligin güçlü ekiplerinden Beykoz Belediyesi Spor Kulübü’nü 37-29 mağlup etti. Bu skorla THF Erkekler Süper Ligi’nin 3. haftasını da namağlup tamamlayan ekip, ligde ikinci sıraya yerleşti. Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Erkekler Süper Ligi’nde yoluna yenilgisiz devam ediyor. Lige deplasmandaki başarılı sonuçlarla başlayan Nilüfer Belediyespor, etkileyici formunu kendi evine de taşıdı. Kendi sahasında ligin güçlü ekiplerinden Beykoz Belediyesi Spor Kulübü’nü 37-29’luk skorla mağlup eden ekip, 3. haftayı da namağlup tamamlayarak ligde ikinci sıraya yükseldi. Üçevler Spor Tesisinde dolu tribünler önünde oynanan maçı Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Muharrem Or ile kulüp yöneticileri de izledi. Maçın ilk yarısı başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Nilüfer Belediyespor seyircisinin de desteğiyle 20 - 17’lik skorla devreye önde girdi. İkinci yarıda savunma performansını artıran Nilüfer Belediyespor, rakibine sadece 12 sayı şansı tanıdı. İkinci yarıda rakibine 17 - 12’lik üstlük sağlayan Nilüfer Belediyespor, maçı 37 - 29’luk skorla tamamladı. Bu galibiyetle birlikte, ligin 3. haftasını 2 galibiyet ve 1 beraberlikle kapatan Nilüfer Belediyespor, THF Erkekler Süper Lig’de namağlup unvanını koruyarak ikinci sıraya yerleşti.
Kayseri’den bir transfer de Sivas’a
16 Eylül 2024 Pazartesi - 15:03 Kayseri’den bir transfer de Sivas’a Kayseri Fatih Yurt Spor Kulübü futbolcularından 13 yaşındaki Ezel İnal, Sivasspor U14 takımına transfer oldu. 5 yıldır Fatih Yurt Spor Kulübü’nde sol bek ve sol ön oyuncusu olarak oynayan Ezel İnal, Sivasspor scoutları tarafından takibe alındı. Yetenekleri fark edilen oyuncu anlaşmaya vardığı Sivasspor’un U14 takımına transfer olarak 2024-2025 sezonunda kırmızı-beyaz formayı giyecek. İnal’a daha önce ilgi gösteren Kayserispor transfer yasağından dolayı oyuncuyu alamazken, yine genç sporcuya Alanyaspor’da talip olmuştu. Transferle ilgili konuşan Fatih Yurt Spor Kulübü kurucusu ve Futbol Antrenörü Fatih Yurt, “Biz kulüp olarak Türk futboluna sporcu yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde kulübümüzde hücum mevkiinde futbol oynayan 11 yaşındaki Emre Yoldaş’ı Fenerbahçe U12 takımına transfer etmiştik. Yine 5 yıldır kulübümüzde oynayan sol bek ve sol ön oyuncumuz Ezel İnal’ın da Sivasspor U14 takımına transferini gerçekleştirdik. Ezel’e daha önce Kayserispor da talip olmuştu fakat transfer yasağından dolayı alamamıştı. Oyuncumuza Alanyaspor da ilgi gösterdi fakat tercihimiz Sivasspor’dan yana oldu.Yetiştirdiğimiz oyuncularımızı güzel takımlar da görmenin de ayrıca gururunu yaşıyoruz. Ben transfer olan oyuncularımıza başarılarının devamını diliyorum ve kulüp olarak Kayseri’den büyük takımlarımıza oyuncu transfer etmek için çalışmalarımıza da devam edeceğimizi söylemek istiyorum” dedi.
Aydınlı dağcılar, Batı Torosların en yüksek ikinci dağına tırmandı
16 Eylül 2024 Pazartesi - 14:34 Aydınlı dağcılar, Batı Torosların en yüksek ikinci dağına tırmandı Aydınlı profesyonel dağcılar, Batı Torosların en yüksek ikinci zirvesi olan Uyluk Tepe’ye tırmandı. 3 bin 425 metrelik zirveye ulaşan dağcılar, altlarında uzanan vadilerdeki yörük çadırlarının manzarasını da görme fırsatı buldu. Adı, mitolojik kökenlere dayandırılan ve güç, kudret olarak sembol edilen Taurus (boğa) ile ilişkilendirilen Toros Dağları’ndaki Uyluk Tepe, profesyonel dağcılara ev sahipliği yaptı. Batı Torosların en yüksek ikinci zirvesi olan Uyluk Tepe’ye tırmanan Aydın Dağcılık Spor Kulübü (AYDAK) üyeleri, zorlu bir tırmanış gerçekleştirerek zirveye ulaştı. Etkinlikle ilgili paylaşım yapan Aydın Dağcılık Spor Kulübü, açıklamasında “Akdağ Uyluk Tepe zirvesi tırmanışımız için Aydın’dan 18.30 civarında hareket ettik. 00.30 civarında Gömbe Yaylası’na ulaşarak, gecenin kör karanlığında çadırlarımızı kurduk. Birkaç saatlik uyku ve dinlenmenin ardından 04.00’te tırmanışa başladık. Kayalık ve çarşak bir rotadan yaklaşık 4 saatlik bir tırmanışla 3 bin 425 metre rakımlı Akdağ Uyluk Tepe zirvesine ulaştık. Hava durumu oldukça iyiydi. Zirveden bir sonraki günkü hedefimiz ise Kızlarsivrisi Dağı’nı ve bölgedeki diğer önemli zirveleri görmek mümkün oldu. Bir saat kadar zirve keyfi yaşadıktan sonra farklı ve maceralı bir inişle öğle saatlerinde kamp alanımıza döndük. Ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadeleri yer aldı.
Kızlar Sahada İstanbul Kupası için geri sayım başladı
16 Eylül 2024 Pazartesi - 14:27 Kızlar Sahada İstanbul Kupası için geri sayım başladı 2013 yılından bu yana Türkiye’nin ilk ve tek kadın futbol turnuvası Kızlar Sahada İstanbul Kupası’na başvurular başladı. Türkiye’nin cinsiyet eşitliğine önem veren şirketlerini bir araya getiren organizasyon, bu yıl 10. defa düzenlenecek. 2013’ten beri kalıpları kırmayı ve cinsiyet eşitliğini sporla desteklemeyi hedefleyen, hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyük değer gören Kızlar Sahada’nın düzenlediği İstanbul Kupası’na başvurular başladı. 9 yıldır çalışmalarını sürdüren Kızlar Sahada ekibi; umutları yeşertmek ve farkındalığı artırmak için 10. kez İstanbul Kupası’na ev sahipliği yapıyor. “Yapamazsın” diye kodlanan toplumsal cinsiyet kalıplarını kırmak, kız çocuklarının ve her yaştan kadınların futbol yoluyla güçlenmesini sağlamak amacıyla çıkılan bu yolda; şirketlerin, daha önce futbol oynamamış olan kadın çalışanlarına yeni bir alan oluşturarak; yeşil sahada da fırsat eşitliği oluşturabilmeleri için son kayıt tarihi 14 Kasım 2024 olarak belirlendi. Turnuvadan elde edilecek gelirler ihtiyaç sahiplerine bağışlanacak Taraftarlara açık olacak turnuvadan elde edilen gelirler; çocuklara, gençlere ve kadınlara destek veren anlaşmalı sivil toplum kuruluşları ve vakıflara aktarılacak. Turnuvaya başvurular, info@kizlarsahada.com adresinden yapılacak. Kızlar Sahada hakkında Kızlar Sahada, 2013 yılında kadınların futbol yoluyla güçlenmesi amacıyla kuruldu. Turnuvalar, kurumsal eğitimler, akademi, futbol okulları, futbolcu gelişim programı ve süregelen birçok projeyle, kurulduğu günden bu yana cinsiyet eşitsizliğinin önüne futbol yoluyla geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kızlar Sahada, Gençlik Kupası ile üniversite ve liselerdeki futbol oynamak isteyen kadınların ve kız çocuklarının sahaya çıkmasını ve sosyal güçlenmeyi artırmayı amaçlıyor.