MAGAZİN - 16 Temmuz 2023 Pazar 17:02

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’ten albüm müjdesi

A
A
A
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’ten albüm müjdesi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde önceki akşam sahne alan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, "Yanımdakiler için ölürüm" dedi.


Bodrum Yalıkavak Günay Restoran’da sahne alan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, repertuarı ile dinleyicilerini kendisine hayran bıraktı. Ünlü sanatçı, ‘Bir Kulunu Çok Sevdim’, ’Bebeğim’, ’Şemmame’, ’Sarhoş’, ’Kavur Balıkları’, ’Haydi Söyle’ ve ’Mavi Mavi’ gibi sevilen şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Sahneye çıkmadan önce basın mensupları ile bir araya gelen Tatlıses, “Ben çalışmadan paslanıyorum. İş benim için çok önemli. Ciğerim pas tutuyor çalışmazsam, ben pas sevmem. Benim çocuklarım da öyledir. Şu an yakın çevremde bulunan insanlar benim her şeyim. Onlar için ölürüm diyebilirim” dedi.



Albüm müjdesi verdi


Basın mensuplarının "İdo’dan torun haberi var mı?" sorusu üzerine Tatlıses, “Ben onların özel hayatına karışmam. Neyi nasıl istiyorlarsa doğru bir şekilde yaparlar. Biz daha çok iş üzerine konuşuyoruz. Benim eski şarkılarımı okuyor, biz babadan böyle gördük diyor. Ben de yeni bir şarkı çıkaracağım, 1 ay içinde sevenlerimle buluşturacağım. Sürpriz olsun” dedi.


Yaklaşık 2 saat sahnede kalan İbrahim Tatlıses, konserinin sonlarına doğru hareketli şarkıları ile kendisini dinlemeye gelen misafirlerini ayağa kaldırdı.


Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’ten albüm müjdesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Bakıma alınan yürüyen merdivenler ekim sonuna hazır İzmir Büyükşehir Belediyesinin yürüyen merdiven ve asansör kazalarına kalıcı çözüm getirebilmek için büyük çaplı başlattığı bakım seferberliğinde son etaba gelindi. İzmir Metro AŞ bünyesindeki istasyonlarda riskli görülen 50’nin üzerindeki yürüyen merdivenin 20 tanesi yedek parça montajlarının ardından kullanıma açıldı. Parça tedarik sürecindeki gecikmelere rağmen siparişlerin ulaşmaya başladığını ifade eden İzmir Metro AŞ Genel Müdürü Sinan Karakuzu, ekim ayı sonuna kadar metrolardaki tüm yürüyen merdiven ve asansörlerin hizmete açılacağını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla başlatılan yürüyen merdiven ve asansör bakım çalışmaları, gece gündüz demeden hızla sürdürülüyor. Yürüyen merdiven ve asansör kazalarının bir daha yaşanmaması için daha önce yapılmamış ölçüde, detaylı bakım ve onarım çalışması başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metro AŞ bünyesinde yer alan istasyonlarda riskli gördüğü yürüyen merdiven ve asansörleri kullanıma kapatmıştı. Gerekli tespitlerin ardından yedek parça temin sürecini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, parça montajı yapılarak kontrolleri tamamlanan merdivenleri yeniden kullanıma açmaya başladı. “Yedek parçalarımızın geri dönüşleri başladı” Fahrettin Altay Metro İstasyonu’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Metro AŞ Genel Müdürü Ahmet Sinan Karakuzu, “Üçyol Metro istasyonumuzda yaşanan kötü hadiseden sonra, bünyemizde bulunan 194 yürüyen merdiven ve 84 asansörün hepsine bir anda baktık, kontrol ettik. Bir daha aynı şey yaşanmasın diye tüm önlemlerimizi aldık ve hummalı bir çalışma başlattık. Riskli gördüğümüz 50’nin üzerinde yürüyen merdiven ve 10’a yakın asansörü kapattık. 1 Temmuz tarihinden itibaren gerekli olan tüm yedek malzemenin siparişini verdik. Maalesef bu talep ettiğimiz malzemeler hemen gelemiyor. Bazıları yurt dışı kaynaklı, bazıları üretim kaynaklı 3-4 aylık bir gecikme olabiliyor. Artık yedek parçalarımızın geri dönüşleri başladı. Yedek parçaların montajlarıyla yürüyen merdivenlerimiz peyderpey açılmaya başladı” ifadelerini kullandı. “Ekim ayı sonuna kadar tamamen açacağız” Karakuzu, “İzmir halkının üzülmemesi ve benzer kazaların yaşanmaması için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Bugün itibariyle açtığımız merdiven sayısı 20, diğer 30 merdivende de çalışmalarımız sürüyor ve çalışmalar tamamlandıkça merdivenleri kullanıma açıyoruz. Açılmayan asansörümüz ise sadece 4 tane kaldı. Bunları Ekim ayının 10’undan itibaren açmaya başlayacağız. Bu çalışmaların, üzdüğümüz İzmir halkımızın sabrını çok zorladığını biliyoruz. Ama bundan sonra daha güvenli ve emniyetli bir ulaşım sağlayacağız. Ekim ayının sonuna doğru merdiven ve asansörleri tamamen açacağımızı tüm İzmirlilerimizin bilgisine sunarız. Sahada en az 5 ayrı ekibimiz gece gündüz görev yapıyor. Kalıcı bir çözüm üretmek için yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Aydın Kuşadası 3’üncü kez ’Sokak Festivali’ coşkusunu yaşamaya hazırlanıyor Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Türkiye’nin ilk tematik sokak festivali olan Kuşadası Sokak Festivali’nin bu yıl 11-13 Ekim tarihleri arasında uluslararası katılımla gerçekleşeceğini belirterek “Kuşadası olarak bu yıl bir kez daha ‘lezzet, eğlence, müzik ve sanat sokakta’ diyeceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesi ile birlikte ev sahipliği yapmaya başladığı ulusal ve uluslararası kültür sanat etkinlikleri ve festivallerle adından söz ettiren Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası, üçüncü kez Sokak Festivali coşkusunu yaşamaya hazırlanıyor. Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde, Ayhan Sicimoğlu’nun desteğiyle ilk kez 2022 yılında düzenlenen Kuşadası Sokak Festivali, son iki yıldır olduğu gibi bu yıl da “Lezzet Sokakta”, “Eğlence Sokakta”, “Müzik Sokakta” ve “Sanat Sokakta” başlıklarında gerçekleşecek. Gastronomi, kültür, sanat ve eğlenceyi "sokak" konsepti ile birleştiren festivalin bu yılki teması Akdeniz mutfağı olacak. Tema kapsamında dünyanın farklı ülkelerinden gelecek ünlü şefleri ve sanatçıları ağırlayacak olan 3. Kuşadası Sokak Festivali, katılımcılarına Akdeniz mutfağının en özel lezzetlerini tatma fırsatı sunacak. Sokak sanatçılarının sergileyeceği performanslarla renklenecek olan festival, 3 gün boyunca birbirinden kaliteli etkinliklerin adresi olacak. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 11-13 Ekim tarihleri arasında kentin kalbinin bir kez daha sokakta atacağını belirterek “Sokaklarımız 3 gün boyunca yine cıvıl cıvıl olacak. Bu yıl üçüncü kez sanat, müzik, eğlence ve lezzet sokağa taşacak. Hemşehrilerimiz ve konuklarımız ile birlikte harika birkaç gün geçireceğiz” dedi. 3. Kuşadası Sokak Festivali’nin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sponsor desteği ile gerçekleşeceğinin altını çizen Başkan Ömer Günel, Altın Güvercin Beste Yarışması’na ise yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu yıl için ara verdiklerini belirtti. Başkan Günel, “Kentimizle özdeşleşmiş önemli bir organizasyon olan Altın Güvercini Beste Yarışması’nı yarım yamalak yapmaktansa bu yıl için bir ara vermenin uygun olacağını düşündük. Önümüzdeki yıla ilişkin kolları şimdiden sıvadık. Altın Güvercin’i kesintiye uğratmadan kentimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
İstanbul Beşiktaş Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz kurs Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Akademi’de ücretsiz eğitim vererek, öğrencilerin lise ve üniversite sınavına hazırlanmasına imkan sağlıyor. Öğrenciler hafta içi ve hafta sonu farklı gruplar halinde, uzman kadrolardan ders alarak zorlu sınavlara hazırlanıyor. Beşiktaş Akademi’de ayrıca ücretsiz kültür sanat kursları da düzenleniyor. Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı uzman eğitim kadrosu, zorlu sınav sürecinde öğrencilerin yanında olarak onların en iyi şekilde sınava hazırlanmasını sağlıyor. Beşiktaş Akademi’ye lise yerleştirme sınavına hazırlanan 7, 8. sınıf öğrencileri, üniversite yerleştirme sınavına hazırlanan 11, 12. sınıf öğrencileri ve 25 yaşına kadar mezunlar kabul ediliyor. Üniversite yerleştirme sınavına hazırlanan öğrenciler; sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere üç farklı alanda sınava hazırlanabiliyor. ‘’Beşiktaş Akademi’ye geldiğimde başarım arttı, kendimi geliştirdim’’ Öğrenciler Beşiktaş Akademi’nin belirlediği program doğrultusunda hafta içi ve hafta sonu farklı gruplar halinde eğitim alıyor. Beşiktaş Akademi’de eğitim alan bir öğrenci duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: ‘’Beşiktaş Akademi’ye geldikten sonra hem okulda başarım arttı hem de buradaki denemelerle birlikte kendimi geliştirdim. Sınava da gayet iyi çalışabiliyorum. Bire bir derslerden ve hocaların ilgisinden çok memnunum. Ayrıca rehberlik hizmetinden de yardım alabiliyorum.” "Geride kimseyi bırakmamak için çalışıyoruz" Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da öğrencilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayarak şunları ifade etti: ’Beşiktaş Akademi, LGS ve YKS’ye hazırlıkta yanınızda. Beşiktaş Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliğini savunuyoruz. Bu doğrultuda tüm öğrencilerimize destek için Beşiktaş Akademi’de ücretsiz LGS ve YKS hazırlık kursları sunuyoruz. Geride kimseyi bırakmamak için çalışıyoruz’’ Beşiktaş Akademi’de ayrıca lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerle birlikte 7- 16 yaş arası gruplara ücretsiz kültür sanat kursları veriliyor. Öğrenciler bu kurslarda keman, piyano, gitar, resim, modern dans, satranç gibi farklı branşlarda eğitim alıyor. Cumartesi ile pazar günleri verilen kültür ve sanat kurslarına kayıtlar devam ediyor. Pek çok alanda öğrencilere ücretsiz eğitim desteği sağlayan Beşiktaş Akademi, öğrencilerin kişisel gelişimlerine destek olarak yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyor.
Diyarbakır Sevgili tuzağında 12 bin 500 dolarlık kripto para vurgunu şüphelileri zildeki parmak izinden tespit edildi Diyarbakır’da sevgili tuzağında12 bin 500 dolar değerindeki kripto para vurgunu, polisin titiz çalışmasıyla zildeki parmak izinden tespit edildi. Şüpheli, güvenlik kamerasınca kaydedildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği, A.T.’nin hesabındaki 12 bin 500 dolar değerindeki kripto hesabını kontrol ettiğinde boşaltıldığını görmesi üzerine polise giderek şikayette bulundu. Harekete geçen polis, yaptığı çalışmalarda, Ö.Ç.’nin sevgilisi A.T.’nin eve gelmeden hemen önce, arkadaşı M.P.’nin eve gelerek saklandığını tespit etti. A.T., sevgilisi Ö.Ç. ile zaman geçirdiği sırada telefonu ele geçiren M.P. tarafından kripto hesabı boşaltıldı. Ö.Ç. ’kuzenim geldi’ yalanıyla sevgilisi A.T.’yi evden kovdu Kuzen rolüne giren U.R.A. zile basıp eve gelerek mağdurun evden kaçmasına sebep oldu. Mağdur evden kaçınca, şüpheliler de sırra kadem bastı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerin apartmana girerken aynı zile bastığını gördü ve zilden parmak izi alan ekipler şebekeyi ortaya çıkardı. Polis ekipleri kaçmakta olan şüpheli şahıslardan birini gece geç saatlerde Sivas’ta yakaladı ve Diyarbakır’a getirdi. Şebeke içindeki Ö.Ç. ile gözaltına alınan diğer şüpheli M.P., emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, U.R.A.’nın o gün izinli olarak cezaevinden çıktığı ve daha sonra girdiği öğrenildi.