MAGAZİN - 27 Ağustos 2023 Pazar 13:49

Semicenk Manisa’yı salladı

A
A
A
Semicenk Manisa’yı salladı

Yunusemre Belediyesi, Zafer Haftası etkinliklerinde ünlü şarkıcı Semicenk’i Manisa’da ağırladı. Binlerce Manisalı, Yunusemre Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen konserde doyasıya eğlendi.


Yunusemre Belediyesi, Zafer Bayramı’nın 101. yılını Manisa’da coşkuyla kutladı. Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde ünlü şarkıcı Semicenk, hayranları ile buluştu. Yunusemre Etkinlik Alanı’nda düzenlenen konserde binlerce vatandaş, Semicenk’in şarkıları ile coştu. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde vatandaşlar doyasıya eğlendi. İlk olarak “Düşer Aklıma” parçasını seslendiren Semicenk, daha sonra “Al Sevgilim”, “Unutmak Öyle Kolay Mı Sandın” ve devamında hit olmuş birçok şarkısını seslendirdi. Konserde Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, eşi Dr. Melek Çerçi ile beraber sahneye çıkarak, Semicenk’e çiçek takdim etti. AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç da eşi Kübra Yeliz Arınç ile beraber sahneye çıkarak, Semicenk’e tablo hediye etti.


Konserde konuşan Başkan Çerçi, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Yunusemre Belediyesi olarak konser düzenledik. Manisa’nın gördüğü en büyük kalabalıktan birisi şu anda burada. Bizim sloganımız gelecek nesiller için. Her şey gençler için” diye konuştu.


Konseri izlemeye gelen vatandaşlar etkinlik için Başkan Çerçi’ye teşekkür ettiler.



Semicenk Manisa’yı salladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Uzungöl’ün eski görünümüne kavuşturulması için çalışmalar Ekim ayı başından itibaren yeniden başlayacak Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Trabzon’un Çaykara ilçesi sınırları içerisindeki Uzungöl’ün imar planı sorunu uzun yıllardır çözüm beklerken, bölgenin eski görünüme kavuşturulması çalışmaları sürüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’le ilgili iç düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek imar yönüyle birlikte çok daha güzel bir hale getirileceğini söyledi. Sezon yoğunluğu nedeniyle ara verilen çalışmaların bu ay sonu, Ekim ayı başı itibariyle yeniden başlayacağına dikkat çeken Genç, “Toplu Konut İdaremiz ile birlikte iç düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Şu an sezon yoğunluğu itibariyle biraz ara verdik. Eylül ayı sonuyla yeniden başlayıp bu sene tamamlayacağız. Ancak imarla ilgili yargı kararları neticesinde oluşacak durumla birlikte yeni bir çalışma yapıp Uzungölümüzü artık bu nadide çekim merkezimizi turizm alanımızı imar yönüyle beraber çok daha güzel bir hale getireceğiz. Bu manada da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat beye hakikaten çok teşekkür ediyoruz. Çevre Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz, Çaykara Belediyemiz, Valiliğimizle beraber bu nadide bölgemize vaziyet edeceğiz. İnşallah bir gelişme daha olacak ona çalışıyoruz. Çok büyük bir trafik sirkülasyonu oluyor. TOKİ Başkanımız ile görüştüm yeni TOKİ Başkanımızla da paylaştım. Üzerinde çalışıyoruz. Uzungöl’e varmadan önemli bir otopark alanı oluşturup tıpkı Sümela Manastırı’nda olduğu gibi ring sistemiyle beraber araçları doğrudan Uzungöl’ün içerisine sokmadan orayı yormadan ring sistemiyle beraber böyle bir düşüncemiz var. İnşallah bunu da projelendirip bu alanımıza kazandırmak istiyoruz. Bu çaplı bir proje onun gayreti içerisinde olacağız diyebilirim” diye konuştu.
Bursa Bursa ile Makedonya arasında dostluk köprüsü Kuzey Makedonya’nın bağımsızlığının 33. yıldönümü ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosluğu’nun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, “Kurduğumuz dostluk köprüsü, birçok alanda birlikte büyümek için yeni fırsatlar sunacaktır” dedi. Kuzey Makedonya’nın bağımsızlığının 33. yıldönümü ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosluğu’nun açılış töreni, Nilüfer ilçesindeki RUMELİSİAD Derneği’nde gerçekleştirildi. Törene, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu’nun yanı sıra Kuzey Makedonya Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Halil Bedzeti, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum ve meslek odaların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 33. yıl dönümünü kutladıklarını hatırlattı. Bursa Fahri Konsolosluğu’nun açılışının da kardeşlik bağlarının güçlenmesi için önemli bir fırsat olacağını söyleyen Gazioğlu, Kuzey Makedonya’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu, dostluk ve kardeşlik duygularının her zaman canlı tutulduğu bir ülke olduğunu ifade etti. Kuzey Makedonya’nın bağımsızlık yıldönümünün Türkiye’de de coşkuyla kutlandığını dile getiren Gazioğlu, “Ülkenin egemenliğini ve kendi kendini yönetme hakkını simgeleyen, Makedonyalı kardeşlerimizin bağımsızlık gününü kutluyorum. Bursa olarak Kuzey Makedonya ile olan ilişkilerimizi daha da derinleştirmek ve aramızdaki kardeşliği pekiştirmek amacıyla yeni konsolosluğumuzu da açıyoruz. Kurduğumuz bu dostluk köprüsü, kültürel alışverişten ekonomik iş birliğine kadar birçok alanda birlikte büyümek için yeni fırsatlar sunacaktır. Hep birlikte daha güzel yarınlara ulaşmak için bu bağları güçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Hakkari Vali Çelik ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kışla Yüksekova’ya incelemelerde bulundu Hakkari Valisi Ali Çelik, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ile birlikte Yüksekova ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Ali Çelik, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ile birlikte Yüksekova’da yapım aşamasında olan ve yapılması planlanan Kur’an kursu ve cami inşaatlarını yerinde inceledi. Vali Çelik, yapım aşamasında olan Hacı Ahmet Albayrak Yatılı Kız Kur’an Kursu ile Hazreti Ömer Camii’nin inşaat alanlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılarak yeniden yapılması planlanan Selahattin Eyyubi Camii’ni de ziyaret eden Vali Çelik; planlanan yeni caminin proje detayları hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Vali Ali Çelik, beraberindeki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ve Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın ile Hakkari Müftülüğü tarafından Yüksekova Kaymakamlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş, Hakkari ve ilçelerinde diyanet hizmetlerinin genel durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı. Müftü Okuş; Hakkari’deki camilerin genel durumları, personel sayıları, yatılı kız-erkek Kur’an kursları, 4-6 yaş arası Kur’an kursları, öğrenci sayıları, yapım aşamasında olan camii ve Kur’an kurslarının proje detayları hakkında bilgiler verildi. Vali Çelik, yapımı devam eden Hazreti Aişe Yatılı Kız Kur’an Kursunun yapım aşamasına verdiği destekler sebebiyle Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla’ya teşekkür plaketi takdim etti. Vali Ali Çelik, daha sonra beraberindekilerle inşa çalışmaları devam eden 75 yatak kapasiteli Yüksekova Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Çelik; İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara ve Proje Müteahhidi Ayhan Tunç’tan çalışmalarda gelinen son aşama hakkında bilgiler aldı. Projede yaşanan eksiklikler hakkında da yetkililerden bilgiler alan Vali Çelik, ilgili birimler ile görüşerek sorunların bir an önce giderilmesi ve Yüksekova Devlet Hastanesinin hizmete sunulması talimatlarını iletti. Vali Ali Çelik, esnaf ve vatandaşlarla ile bir araya gelerek, Yüksekova’da ihtiyaç duyulan konular hakkında istişarelerde bulunarak vatandaşların görüşlerini aldı. Esnaf ve vatandaşların istek ve talepleri için imkânlar dâhilinde gereken çalışmaların yapılacağını belirten Vali Çelik, sorunların çözümü için ilgili birimlere talimatlarını iletti. Vali Çelik ve beraberindekiler, daha sonra Yüksekova’da İkiyaka Köy Muhtarı Alaaddin Kamalı ve vatandaşlarla bir araya geldi. İkiyaka Köy Muhtarı Alaaddin Kamalı’nın ikametinde sohbet eşliğinde köy sakinleri ile bir araya gelen Vali Çelik, Muhtar Alaaddin Kamalı ve vatandaşlara içten sohbetleri ve misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Manisa Hobisi sayesinde hem sağlığına kavuştu hem meslek sahibi oldu Manisa’da su kabağı tasarımcılığı yapan Fevziye Katırcı, sağlık sorunlarını hobisi ile yendi. Kullandığı 36 ilacı bıraktığını belirten Katırcı, su kabağını süs eşyasına dönüştürerek hem sağlığına kavuştu hem de meslek sahibi oldu. Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki tarihi Kurşunluhan’da 12 yıldır su kabağı tasarımcısı olarak çalışan Fevziye Katırcı, hobisi sayesinde hastalıklarını yendiğini söyledi. Ham olarak elde ettiği su kabaklarını süs eşyasına çeviren 70 yaşındaki Fevziye Katırcı, el emeği ile geçimini de sağlıyor. Hobisi sayesinde sağlığına da kavuştuğunu dile getiren Fevziye Katırcı, “Ben bu işi 12 yıldır yapıyorum ama profesyonel olarak 7 yıldır yapıyorum. Bu iş bana sağlık yönünden çok şey kazandırdı. Nasıl anlatayım; önceden 36 tane hap içiyordum, bu haplar beni kötü hale getirmişti. Artık masalarda uyumaya başlamıştım. Evde başımı kaldıramıyordum. Bu iş beni çok rahatlattı. O haplardan kurtuldum. Bana manevi çok büyük faydaları oldu. Allah’ım herkese böyle güzel şeyler nasip etsin. Ben çok memnunum” şeklinde konuştu. "Telle çivinin aşkı filografi" Su kabağı tasarımcılığının büyük emek istediğini dile getiren Katırcı, "Bu kabaklar bana ham vaziyette geliyor. Bu kabaklar kuruduktan sonra biz bunları ıslatıyoruz. Önce kazıyarak dış zeminini temizliyoruz. Kuruduktan sonra da eğer lamba yapacaksak altını 3,5-7 cm ebadında açıyoruz. Değişik aparatlar var bu aparatlarla bunların içini temizliyoruz. Değişik işlemlerden geçirdikten sonra desenlerle süsleyerek makinemizle değişik şekiller vererek süslüyoruz. Büyük emek isteyen bir iş. Ben filografi de çalıştım. Çivi çakarak telle örüyoruz. Telle çivinin aşkı diyoruz bu çalışmaya" şeklinde konuştu.