ÇEVRE - 25 Eylül 2024 Çarşamba 09:45

Malatya’da köy evleri hızla tamamlanıyor

A
A
A

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerden biri olan Malatya’da kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Akçadağ ilçesinde yapımı tamamlanan 287 köy evinin teslimi için ise gün sayılıyor.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketinde büyük hasar alan Malatya’da kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 287 köy evinin teslimi için ise son rötuşlar yapılıyor.

Malatya’da köy evleri hızla tamamlanıyor

"Malatyamızda bugüne kadar 10 binin üzerinde kalıcı konutun teslimi yapıldı”

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’nın yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmaların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini aktaran AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, "Malatyamızda bugüne kadar inşa ve imar çalışmaları kapsamında 33 bin 414 konut, bin 494 adet iş yerinin ihalesi tamamlanırken, 10 binin üzerinde ise kalıcı konut hak sahibine teslim edildi. Kent genelinde imar ve inşa çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Şehir merkezimizde inşası devam eden çarşı projemizde 99 bloğumuzdan 59’unun temel, 20 blokta duvar imalatı, 28 blokta ise üst yapı çalışmaları tamamlanmış durumda. Kalıcı konut ve köy evlerinde hummalı bir çalışma sürerken, Akçadağ ilçemizde ise geçtiğimiz aylarda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 1. Etap kapsamında inşa edilerek yapımı tamamlanan 310 konutun teslimi gerçekleştirildi ikinci etapta inşa edilmesi planlanan 407 konut için ise çalışmalara başlanıldı” ifadelerini kullandı.

Malatya’da köy evleri hızla tamamlanıyor

“287 konut artı 13 ahır projesi tamamlandı”

Kent genelinde inşaları süren köy evlerinin büyük bir kısmında sona yaklaşıldığını kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, "Akçadağ ilçemiz de 2 bin 485 betonarme, 399 çelik köy evi çalışmaları sürüyor. İlçeye bağlı Ören Mahallemiz dünya bankası finansmanlı, inşasına başlanan ve yapımları tamamlanan 287 konut artı 13 ahır projesi tamamlanmış durumda. Kasım ayında teslimatlarının gerçekleştirilmesini planladığımız konutlarımızda ki altyapı çalışmaları devam ediyor. İnşallah altyapı çalışmalarının ardından Ören Mahallemizdeki vatandaşlarımızı konutlarına kavuşturacağız. Akçadağ’da kalıcı konutlar ile köy evlerinde inşa çalışmaları devam ederken, Emlak konut tarafından ilçeye kazandırılması planlanan yeni çarşı projesinin ilk bölümünde ise sona gelindi.19 dönümlük bir alan üzerine inşa edilmesi planlanan yeni çarşı projesiyle Akçadağımız yeni bir yüze kavuşacaktır. Malatya’mızda depremin izlerini silene kadar durmaksızın çalışmalarımızı sürdüreceğiz, inşallah el ele verdiğimiz vatandaşlarımızla birlikte Malatyamızı ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

Malatya’da köy evleri hızla tamamlanıyor

Hasan Eryılmaz - Selçuk Dönmez

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi’nin İngilizce kurslarına yoğun ilgi Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi, 15 yaş ve üzeri bireylere yönelik hafta içi her gün A1-A2 seviyesinde İngilizce kurslarının yanı sıra, 5. ve 6. sınıflar için de okula destek İngilizce Kursları ile öğrencilere yabancı dilde eğitim desteği sunmaya devam ediyor. Uzman eğitmenlerin verdiği eğitimlere, öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi, 15 yaş ve üzeri bireylere yönelik A1-A2 seviyesinde İngilizce kurslarıyla dil eğitimine önemli katkılar sunuyor. Hafta içi her gün 18.00-21.00 saatleri arasında düzenlenen bu kurslar, katılımcılara temel İngilizce becerilerini geliştirme fırsatı veriyor. Bunun yanı sıra, 5. ve 6. sınıf öğrencileri için ayrı günlerde düzenlenen okula destek İngilizce kursları da devam ediyor. İlkokul grubu öğrencileri hafta içi her gün 15.30-17.00, 5. sınıf öğrencileri, Pazartesi ve Çarşamba günleri 09.00-10.30 ve 15.30-17.00 saatlerinde eğitim alırken, 6. sınıf öğrencileri ise Salı ve Perşembe günleri aynı saatlerde ders görüyor. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gençlerin ve yetişkinlerin eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, "Belediyemiz bünyesinde düzenlediğimiz İngilizce kursları ile hem öğrencilerimizin okul başarısına katkı sağlıyor hem de yetişkinlerimizin dil becerilerini geliştirmesine destek oluyoruz. Amacımız, her yaştan bireyin eğitim hayatına dokunarak onların kişisel ve akademik gelişimlerine katkıda bulunmak. Bu tür eğitim programlarıyla geleceğe daha donanımlı bireyler yetiştireceğimize inanıyorum" dedi. Şehzadeler Belediyesi, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bu kapsamlı eğitim programları ile gençlerin ve yetişkinlerin dil öğrenme sürecine katkıda bulunarak, bölgedeki eğitim fırsatlarını genişletiyor.
Ordu Ordu kivisinde rekolte düştü, fiyat ikiye katlandı Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, bu yıl 4-5 bin ton rekolte beklediklerini belirterek, 90 gram üstü kivinin fiyatının ise 40 TL olarak belirlendiğini söyledi. Ordu’da, fındığın yanında üreticilerin önemli geçim kaynakları arasında yer alan kivinin fiyatı belirlendi. Açıklanan fiyata göre 90 gram üstü kivinin kilogram fiyatı 40 TL, 70-90 gram arası 25 TL ve 50-70 gram arası kivi fiyatı ise 10 buçuk TL olarak belirlendi. Fiyatlar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yusuf Uzunlar, kivide rekoltenin geçen yıl 9 bin ton olan rekoltenin bu sene neredeyse yarı yarıya düştüğünü ancak fiyatların yükseldiğini belirterek, “Alım fiyatları peşin ödeme ve kantar başında belirlenecek. Anlaşmaya göre, birinci sınıf olarak kabul edilen 90 gram üzeri kivinin alım fiyatı 40 TL, 70-90 gram arası ikinci sınıf kivinin fiyatı 25 TL, üçüncü sınıf olarak tabir edilen, ancak üreticiler tarafından pek kabul edilmeyen kivinin fiyatı ise 10 TL olarak belirlendi. Geçen yıl birinci sınıf kivinin fiyatı 20 TL iken bu sene fiyat 2’ye katlandı. Ordu kivisi artık kalite konusunda kendisini ispatladı. Bu yıl rekolte beklentisi geçen yıla göre yarı yarıya azaldı. Tahminlere göre bu yıl 4-5 bin ton rekolte bekliyoruz, bu rakam geçen yıl 9 bin ton idi” dedi. Uzunlar ayrıca, fındıkta olduğu gibi kivi üretiminde de kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.
Rize İbrahim Olawoyin: "Alanyaspor karşısında da iyi bir sonuç alacağız" Çaykur Rizespor’un Nijeryalı futbolcusu İbrahim Olawoyin, ligde bu hafta deplasmanda oynayacakları Alanyaspor maçından iyi bir sonuç almak istediklerini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Çaykur Rizespor 28 Eylül Cumartesi günü saat 19.00’da Alanyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Rizespor, bu maçın hazırlıklarını Mehmet Cengiz Tesisleri’nde Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde devam etti. Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nijeryalı futbolcu İbrahim Olawoyin sezonun daha yeni başladığını dile getirdi. Takımın daha iyi seviyelere geleceğinin altını çizen Olawoyin, "Durumun takım olarak farkındayız ve bizler için zor bir durum. Sezon başından beri bu şekilde bir plan yapmamıştık. 4 maçımızı kaybettik ama takım olarak birlik içerisinde çalışıp bu durumu lehimize çevirmek istiyoruz. Sezon yeni başladı. Ben maç maç kendi performansımın da takımın performansının da daha iyiye gideceğine inanıyorum. Bu sezon yeni oyuncular da aramıza katıldı. Yeni bir takım oluşturduk diyebiliriz. Bizim birbirimizi tanımamız biraz zaman alacaktır. Hem bireysel olarak hem takım olarak kendimizi geliştireceğiz. Alanyaspor karşısında da iyi bir sonuç alacağız" ifadelerini kullandı. Teknik Direktör İlhan Palut’un kendilerini motive ettiklerini ve kayıplardan dolayı morallerinin bozulmasına müsaade etmediğini kaydeden 26 yaşındaki futbolcu, "İlhan hocamız elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Hiç kimsenin moralinin bozulmasına izin vermiyor. Zaten bu şekilde sonuçlar almayı bizler de planlamamıştık. Daha sıkı çalışarak, bizleri daha iyi motive ederek hocamız bize yardımcı olmaya çalışıyor. Gol atamama konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.