MAGAZİN
23 Eylül 2024 Pazartesi - 13:43 Alaşehir Sağlık Müdürü dünya evine girdi Manisa’nın Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile Alaşehir Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Gülay Gökçe, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun kıydığı nikahla dünya evine girdi. Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile Alaşehir Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Gülay Gökçe bir ömür boyu mutluluğa evet dedi. Alaşehir Turkuaz Kır Düğün Salonu’nda yapılan nikah töreninde çiftlerin nikahını Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu kıydı ve evlilik cüzdanını Dr. Gülay Gökçe’ye verdi. Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt’un nikah şahitliğini Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Metin Gümüş, Dr. Gülay Gökçe’nin şahitliğini Alaşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Uslu yaptı. Denizli’nin Buldan ilçesinden olan Opr. Dr. Gülay Gökçe zorunlu hizmet için geldiği Alaşehir’de Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile hayatlarını birleştirerek, Alaşehirli oldu. Buldan ilçesinde ikamet eden gelinin anne ve babası Safa- Musa Gökçe çifti ile Alaşehir’de ikamet eden damadın anne ve babası Bahar- Osman Bozkurt çifti, mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti. Mutlu çift balayı için Fethiye’yi gitti.
Ünlü isimler Azka’da buluştu
02 Ağustos 2023 Çarşamba - 13:32 Ünlü isimler Azka’da buluştu Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen geceye ünlüler akın etti.Bodrum Azka Otel’de gerçekleşen gecenin ev sahipliğini yapan Moon Life Dergisi Kurucusu Alper Alp ve organizasyonunu Berna Mıçı’nın üstlendiği davette iş, sanat, cemiyet ve magazin dünyasından birçok isim katıldı. Gecenin sunuculuğunu Aslı Turanlı yaparken, İskender Paydaş’ın sahne aldığı gecede Mustafa Sandal ise yeni çıkan şarkısı ’Tamam Tamam’ı ilk kez seslendirdi. Öte yandan bu özel davete katılanlar arasında Fatih Ürek ve Seda Üren sahneye çıkarak geceye renk kattı. Bu özel gecede Azka Otel’in sahibi Bülent Kaya, Nur Demirağ ve Nuray Yıldız’a katkılarından dolayı plaket verdi. Ünlü Antikacı Uğur Batur, "Bir Umut Derneği" yararına müzayede düzenledi."Benimle küs kalırsan başını taştan taşa vurursun"Azka Otel’de düzenlenen gecede Gülben Ergen’le birlikte sahneye çıkarak ’Şıkır Şıkır’ şarkısını seslendiren Mustafa Sandal ise "Barışmak için sana kocaman bir paket gönderdim. Paketin içinde büyük bir taş, taşın altında da sana hediye ettiğim içinde şarkı sözleri olan USB vardı. O taşın anlamı da benimle küs kalırsan başını taştan taşa vurursun" dedi."Benim ilham perim ’melis’"Azka Otel’de düzenlenen Summer Party gecesinde basın mensupları ile bir araya gelen Mustafa Sandal; "Ben her türlü insanlara şifalı gelecek müziğin yanındayım. Bazen şarkılarda duyuyorum çok negatif içerikler var. Bu argo kelimelerin yer aldığı negatif müzikleri anlamıyorum. Yeni neslin böyle şeyler dinlemesi beni üzüyor. Bizler pozitif enerjiyle ileriye doğru daha sağlıklı gidebiliriz. Özellikle genç arkadaşlara sesleniyorum. Hayat dediğimiz kısa bir yolculuk, bunu en güzel şekilde, en pozitif şekilde yaşamaya gayret edin. Hayata küsmeye değecek bir durum yok" dedi.Basın mensuplarının "Tamam Tamam" şarkısı ile ilgili gelen sorularına ise Sandal; "Tamam Tamam şarkısını Melis için yaptım. Melis benim ilham perim oldu. Şarkı hem 90’lar ruhu taşıyor, hem de modern tadı var. Çok güzel bir iş çıkardık" şeklinde yanıt verdi.
Kadın girişimciler Ornaz Vadisi’nde buluşacak
02 Ağustos 2023 Çarşamba - 12:27 Kadın girişimciler Ornaz Vadisi’nde buluşacak Girişimci kadınların el emeklerini sergileyeceği 150 standın bulunduğu, müzik konserleri, yarışmalar ve eğlenceli aktivitelerle dolu Ornaz Vadisi Yaz Şenliği’nin başlamasına günler kaldı.Merkezefendi genelindeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Merkezefendi Belediyesi, kültürel ve sosyal faaliyetlerine de devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi tarafından vatandaşların eğlenceli ve keyifli vakit geçirmesi amacıyla ‘Ornaz Vadisi Yaz Şenliği’ gerçekleştirilecek. 2019 yılından bu yana kadın istihdamına önem veren ve girişimci kadınlara destek olan Merkezefendi Belediyesi’nce düzenlenen şenlikte, el emeği ürünlerin sergileneceği 150 stant, konserler, yarışmalar ve çeşitli aktiviteler yer alıyor. Ornaz Vadisi Yaz Şenliği, 5-6 Ağustos’ta başlayacak. Etkinlikler saat 19.00’dan 23.00’e kadar devam edecek.“Eğlenceli bir şenlik hemşehrilerimizi bekliyor”Birbirinden güzel etkinliklerin yer aldığı şenlikte vatandaşların keyifli ve eğlenceli vakit geçireceğini belirten Başkan Doğan, “Sıcaktan bunalan ve bir şeyler yapmak isteyen hemşehrilerimiz için, ilçemizin en serin yerlerinden olan Ornaz Vadisi’nde şenlik düzenliyoruz. Aktivitelerle dolu Yaz Şenliğimizde girişimci kadınlarımız da stant açacak ve el emeği göz nuru ürünlerini sergileyecekler. Bizler her zaman üreten kadınlarımızın yanındayız. Şenliğimiz için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Tüm hemşehrilerimizi gerçekleştirecek olduğumuz Ornaz Vadisi Yaz Şenliğimize bekliyorum” diye konuştu.
Konserve yapma kültürümüz de her geçen kayboluyor
01 Ağustos 2023 Salı - 11:59 Konserve yapma kültürümüz de her geçen kayboluyor Eskişehir’de yıllardır esnaflık yapan Sefa Gencer, son yıllarda kavanoz ve kapak satışlarında düşüş yaşanmasını, sebze fiyatlarının artmasına, genç nüfusun hazır konserve tercihine bağlarken, "Gençlere tavsiyem kültürümüze sahip çıkalım. Bu sadece kavanoz yapım kültürü için değil diğer yüz tutmuş kültürlere sahip çıkmalıyız” dedi.Demirciler Sokak’ta 9 yıllık esnaflık deneyimine sahip Gencer, kavanoz ve kapak satışlarındaki düşüşün farklı nedenlere bağlı olduğunu dile getiriyor. Artık hazır konservelere daha çok ilgi duyulduğunu, genç neslin kavanoz konservelere pek ilgilerinin olmadığı anlatan Gencer, yaşlı ve orta yaşlı vatandaşların konuyla daha çok ilgili olduğunu belirtti.“Genç nesil artık turşu, reçel ve kavanoza konserve yapmıyor, orta yaş ve üzeri vatandaşlar daha ilgili”9 yıldır zücaciye dükkânı işleten Gencer, bu sene konserve yapanların sayısında ciddi bir azalma olduğunu belirtiyor. Bu durumu daha çok teknolojinin getirdiği rahatlık ve değişime bağlayan Sefa Gencer, "İlk önce şöyle söyleyeyim ki teknolojinin getirdiği bir rahatlık bir farklılık bir değişim var. Genç nesil artık turşu, reçel ve kavanoz konserve yapmıyor. Genelde orta yaş ve üzeri vatandaşlar daha ilgili. 15-20 seneye kadar ne artık kavanoz kalır ne konserve kalır. Çünkü yaşam farklılaştı, çünkü gençlerden böyle bir talep yok. Ama orta yaş ve büyük yaş ailelerde konserve, kavanoz ve kapak yani konserve yapma alışkanlığı devam ediyor. Ama her geçen yıl azalarak devam ediyor. Bir de hayat şartları ve pahalılık var. Bir kapak olmuş 1 ile 1 buçuk lira. Kavanoz ise 8 TL ile 10 TL arsında değişiyor. Ona göre içindeki malzemesinde pahalandı. Önceki senelerde çok yoğun olan satışlarımız her geçen yıl azalıyor. Bu sene kavanozdan çok kapak satacağımızı düşünüyorum. Artık kavanoz ve konserve yapma kültürümüz her geçen kayboluyor. İnsanların tüketimi var, eskiden insanlar kendi bağı bahçesinden ya da semt pazarından aldığı sebzeler ve meyvelerle yapılırdı, bu bir alışkanlık bir kültür haliydi. Şimdi daha çok kavanoz daha çok konserve yapılıyor ve tüketiyoruz. Ancak artık bunu insanlar kendi evinde el yapımı olarak değil de teknoloji ile yapıyor. Yani daha az tüketmiyoruz, aksine daha çok tüketiyoruz. Hazır tüketime geçildi. Reçel, turşu, salça, kışlık kavanoz olsun bunlara talep çok, ama artık bunları insanlarımız yapmıyor, bizim yerimize birileri yapıyor. Gençlere tavsiyem kültürümüze sahip çıkalım. Bu sadece kavanoz yapım kültürü için değil diğer yüz tutmuş kültürlere sahip çıkmalıyız” dedi.
Festivale ’Yıldız’lı gecede final
01 Ağustos 2023 Salı - 09:22 Festivale ’Yıldız’lı gecede final Bu yıl 61. si gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Festivali, Yıldız Tilbe’nin muhteşem konseriyle final yaptı.Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, ATIŞ Şirketler Grubu ana sponsorluğunda bu yıl 61’si düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali, söz yazarı, besteci ve usta yorumcu, Yıldız Tilbe’nin unutulmayacak konseri ile son buldu. Oyak Renault’un etkinlik sponsoru olduğu konserde, ünlü sanatçı dillerden düşmeyen bestelerini Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran Bursalı hayranları için seslendirdi.Hem duygulandırdı, hem coşturduTürk pop müziğinin tartışmasız en iyi yorumcularından biri olan Tilbe, sahneye “Delikanlım” şarkısıyla çıktı. Hüznü ve coşkuyu aynı anda yaşattığı şarkılarına, hayranlarının da eşlik ettiği sanatçının, muhteşem performansı izleyenlerden büyük alkış aldı. Dansları, seyircilerle diyaloğu ile kalpleri fetheden Tilbe, “El Adamı”, “Çabuk Olalım Aşkım”, “Aşk Laftan Anlamaz ki”, “Kandıramazsın Beni” ve “Haberin Olsun” gibi unutulmaz şarkıları ile seyircileri hem duygulandırdı, hem coşturdu. Konserinin ardından Açıkhava Tiyatrosu’ndan ayrılırken, kendini bekleyen hayranlarını kırmayan Yıldız Tilbe, Bursalı sevenleriyle tek tek fotoğraf çektirdi.Konser sonunda sanatçıya muhteşem gece için teşekkür plaketi sunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 35. Altın Karagöz Halk Dansları ile birlikte 7 Temmuz’da başlayan ve 14 Temmuz’dan itibaren birbirinden değerli sanatçıları Bursalılarla buluşturan Uluslararası Bursa Festivali’nin 61. sinin Yıldız’lı bir konserle sonuna gelindiğini söyledi. Birçok özelliğinin yanı sıra Bursa’nın bir kültür sanat şehri olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, “61 yıldır hiç ara vermeden devam eden Türkiye’nin en uzun soluklu festivali olan Uluslararası Bursa Festivali, renkli bir kültüre sahip Bursa’mızı daha da renklendiriyor. 61 yıllık bu kervanın devam etmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.Yıldız Tilbe’nin enerjisine ve performansına hayranlığını dile getiren Başkan Aktaş, bu yıl festivalin 61. kez Bursalılarla buluşmasına katkı sağlayan tüm sponsorlarımızla birlikte, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Başkanı ve çalışanlarına teşekkür etti.Başkan Alinur Aktaş’ı sahneye çıkarken “Bursalı mısın Kadifeli Gelin” şarkısıyla karşılayan ünlü sanatçı, bu şehri çok sevdiğini söyledi. Bursa’nın havasına ve özellikle kaplıcalarına hayran olduğunun altını çizen Tilbe, bu konserde kendisini yalnız bırakmayan Bursalı hayranlarına teşekkür etti.
Mahsun Kırmızıgül yeni şarkısını ilk kez Çeşme’de söyledi
31 Temmuz 2023 Pazartesi - 16:01 Mahsun Kırmızıgül yeni şarkısını ilk kez Çeşme’de söyledi Mahsun Kırmızıgül, uzun bir aranın ardından yeniden müzikseverlerle buluşmanın heyecanını yaşıyor. 16 yıl aranın ardından sahnelere hızlı bir dönüş yapan Kırmızıgül’ün yeni şarkısı ’Psikoloji-Benim Adım İsyan’ın 4 Ağustos’ta tüm dijital platformlarda yayınlanacağı bildirildi.Mahsun Kırmızıgül’ün yeni şarkısının klibini Kemal Başbuğ’un çekmesi planlanıyor. Yaz boyunca Çeşme ve Yalıkavak Günay’da sahne alan şarkıcı, yeni şarkısını önceki akşam Çeşme’de hayranlarıyla buluşturdu. Konserin sonuna doğru yoğun istek üzerine yeni şarkısı ’Psikoloji- Benim Adım İsyan’ı seslendiren şarkıcıya tüm misafirleri eşlik etti. Şarkının görücüye çıktığı ilk yer olmasına rağmen müthiş bir ilgiyle karşılaşan Kırmızıgül’ün mutluluğu ise gözlerinden okundu."Zaman beni haklı çıkardı"Önceki günlerde İstanbul’da basın mensuplarına konuşan Kırmızıgül, "Şarkının iki ismi var. ’Psikoloji ve Benim Adım İsyan’. Yıllar önce Dinle’yi çıkardığımda etrafımdakiler burun kıvırıp ’Sanki sana göre değil’ demişlerdi ama zaman beni haklı çıkardı ve ’Dinle’ şarkısı üzerinden yıllar geçmesine rağmen düğünlerde, gece kulüplerinde ve dünyanın dört bir yanında hala sevilerek dinleniyor. Bu yeni şarkım da ’Dinle’ gibi" ifadelerini kullandı.
Tirilye zeytin şenliği ile coştu
31 Temmuz 2023 Pazartesi - 12:48 Tirilye zeytin şenliği ile coştu Kaliteli zeytin üretimi, tarihi ve doğal güzellikleriyle anılan Tirilye’de Zeytin Şenliği coşkusu yaşandı. “En Lezzetli Zeytin, Zeytinyağı ve Meze” yarışmalarının yanı sıra Mudanya Bandosu ve Mudanya Beledisi Halk Dansları Topluluğu gösterilerinin yer aldığı şenlikte coşku, Kübra Lana ve Rumeli Ekrem konserleriyle doruğa ulaştı.Mudanya’nın doğal, kültürel ve tarihsel değerlerini tanıtma çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi; geleneksel hale getirdiği Tirilye Zeytin Şenliği kapsamında bu yıl da coşkulu bir etkinliğe imza attı. Şenlik, 29 Temmuz Cumartesi günü Mudanya Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen şenlik yürüyüşüyle başladı. İlk gün etkinlikleri Bursa’nın sevilen seslerinden Kübra Lana konseriyle tamamlandı. Şenlik kapsamında kurulan stantlarda üreticiler zeytinyağı, zeytin, sabun ve kozmetik ürünlerinden oluşan ürünlerin tanıtımını yaptı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz stantları tek tek ziyaret ederek, katılımcılara hediyeler dağıttı. İki gün boyunca süren etkinlikler kapsamında “En Lezzetli Zeytin, Zeytinyağı ve Meze” yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi. “En Kaliteli Zeytinyağı” yarışmasında Dilek Şeker üçüncü, Nilgün Ergün ikinci, Emrecan Narin birinci oldu. “En Kaliteli Zeytin” yarışmasında ise Senem Akın üçüncü olurken, Levent Şeker ikinci, Nevin Yazgı birinciliği hak etti. “En Lezzetli Meze” yarışmasında 23 meze yarıştı. Girit ezme ile Canan Demirtaş, havuçlu kabaklı taratorla Gülnur Düzenli ikinci, Enginar sarmasıyla Nilgün Ergün birinci oldu. Şenlikte coşku, Rumeli Ekrem konseriyle doruğa ulaştı. Etkinlikte konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, geleneksel hale getirilen şenliklerde, Mudanya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerinin tanıtımına katkı sağladıklarını belirtti.
Wilma Elles ve Selahattin Taşdöğen Pendik’te söyleşiye katıldı
31 Temmuz 2023 Pazartesi - 10:10 Wilma Elles ve Selahattin Taşdöğen Pendik’te söyleşiye katıldı Sinema oyuncusu Wilma Elles ve Selahattin Taşdöğen Atlantis Mobilyacılar Çarşısı’nda hayranlarıyla buluştu. Elles ve Taşdöğen gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından radyo programında söyleşiye katıldı.Yayınlandığı döneme damgasını vuran ’Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisinde hayat verdiği ’Caroline’ karakteriyle ünlenen Wilma Elles ve usta oyuncu Selahattin Taşdöğen Pendik’te bulunan Atlantis Mobilyacılar Çarşısı’nda hayranlarıyla buluştu. Sanatçılar, mobilyacılar mağazasını gezerek mobilya beğendi. Wilma Elles, yeni doğacak bebeği için çocuk odası kategorisinden yatak ve eşya baktı. Oyuncular, mağaza gezisinin ardından radyo programında söyleşiye katıldı.“Kullanılan malzemeler birinci sınıf”Kızının beğenilerinden bahseden Selahattin Taşdöğen, “Ben öncelikle kızımın kendi beğenisine sunarım. İstanbul’da çeşitli mobilya sitelerine gittim. Ama burayı bilmiyordum. Buraya geldim, burada bütün koltuk takımlarını, çocuk gruplarını inceledim. Burada evlilik paketleri var çok uygun. Aldığınız ürünler çok kaliteli. Kullandığınız malzemeler birinci sınıf. Tasarımlar çok güzel, ben birkaç şey aldım buradan” dedi.“Mobilyanın sağlıklı olması benim için çok önemli”Mobilya mağazasını gezen Wilma Elles, “Biz bugün Atlantis mobilyacılar çarşısına çocuk takımı bakmaya geldik. Burada çok fazla seçenek var. Biraz kafamız karışık şu anda, renk seçmek gerçekten çok zor. Mobilyanın sağlıklı olması benim için çok önemli” şeklinde konuştu.