MAGAZİN
23 Eylül 2024 Pazartesi - 13:43 Alaşehir Sağlık Müdürü dünya evine girdi Manisa’nın Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile Alaşehir Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Gülay Gökçe, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun kıydığı nikahla dünya evine girdi. Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile Alaşehir Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Gülay Gökçe bir ömür boyu mutluluğa evet dedi. Alaşehir Turkuaz Kır Düğün Salonu’nda yapılan nikah töreninde çiftlerin nikahını Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu kıydı ve evlilik cüzdanını Dr. Gülay Gökçe’ye verdi. Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt’un nikah şahitliğini Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Metin Gümüş, Dr. Gülay Gökçe’nin şahitliğini Alaşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Uslu yaptı. Denizli’nin Buldan ilçesinden olan Opr. Dr. Gülay Gökçe zorunlu hizmet için geldiği Alaşehir’de Dr. Süleyman Çağrı Bozkurt ile hayatlarını birleştirerek, Alaşehirli oldu. Buldan ilçesinde ikamet eden gelinin anne ve babası Safa- Musa Gökçe çifti ile Alaşehir’de ikamet eden damadın anne ve babası Bahar- Osman Bozkurt çifti, mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti. Mutlu çift balayı için Fethiye’yi gitti.
Denizli’de FantaFest coşkusu yaşandı
22 Ağustos 2023 Salı - 09:51 Denizli’de FantaFest coşkusu yaşandı Denizli’de Fanta’nın gerçekleştirdiği FantaFest’te vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı. Güneş, Ceza ve Edis’in sahne aldığı konserlerde vatandaşlar unutamayacağı bir gece yaşadı. İlk olarak 2001 yılında gerçekleşen ve kesintisiz olarak 14 yıl boyunca devam eden Fanta Fest coşkusu bu yılda tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 10 ilde binlerce müzikseverle buluşan Fanta Fest’in bu seneki üçüncü durağı Denizli oldu. Müzik ve eğlenceyi Türkiye’nin dört bir yanına Edis, Ceza ve Güneş ile taşıyan Fanta Fest, Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Yerleşkesinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Gün boyunca, DJ performansları, yarışmalar, atölyeler ve özel dans şovları gibi etkinliklerin yer aldığı Fanta Fest, akşam da Edis, Ceza ve Güneş konserleri ile Denizlilere eğlenceli anlar yaşattı. Festivalin üçüncü konserinde izleyenlere muhteşem bir gece yaşatan Türk Pop Müziği’nin ünlü yıldızı Edis sahneye en beğenilen şarkılarından “Benim Ol” ile çıktı. Edis, hit şarkıları, sahne şovu, dans performansı, kostümü ve bitmeyen enerjisiyle etkinlik alanında katılımcılara bambaşka bir atmosfer yaşattı. Festival seyircisiyle buluştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Edis, "Hoş geldiniz, burada olduğumuz için çok mutluyuz. Gelmek için gün sayıyorduk. Fanta Fest’in üçüncü durağındayız ve sizlerle olmak çok güzel. Mükemmel bir geceye hazır mıyız?’’ dedi. Ünlü yıldız; “Martılar”, “Yalancı”, “Perişanım” gibi en beğenilen şarkılarını sevenleriyle beraber hep birlikte söyledi. Edis, Gülşen ile düet yaptığı ve kısa sürede yüzbinlerce dinlenme rakamına ulaşarak ‘Trendler Listesi’nde bir numara olan ‘Sor’ şarkısını da sahnede seslendirdi. Edis, ‘’Şahaneydiniz. İyi ki beraberdik, kendinize iyi bakın.” diyerek performansını sonlandırdı. Türk rap müziğinin öncü sanatçılarından Ceza, “Denizli harikasınız, manzara inanılmaz. Sizleri çok seviyorum, farkımızı ortaya koyalım’’ diyerek Denizlileri selamladı. Ceza konserde; ‘’Yerli Plaka’’ ve ‘’SusPus’’ başta olmak üzere popüler eserlerini müzikseverlerle tek bir ağızdan seslendirdi. Son dönemin parlayan yıldızlarından Güneş sevilen parçaları "Dua" ve "Suçlarımdan Biri"yi seslendirmesinin ardından "Denizli, hepiniz hoş geldiniz. Enerjiniz çok güzel, bugün bol bol dans edelim" diyerek şarkılarını seslendirmeye devam etti. Sıra dışı makyajı, enerjisi ve dans performansıyla öne çıkan Güneş sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı. Fanta Fest’ten burs desteği Fanta Fest, bu sene ayrıca Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle depremden etkilenen 200 lise ve üniversite öğrencisine burs desteği sağlayacak.
Kuşadası’nın halk plajları partilerle renkleniyor
21 Ağustos 2023 Pazartesi - 16:04 Kuşadası’nın halk plajları partilerle renkleniyor Türkiye’nin pek çok turizm kentinde sahillerin özel işletmelere devredilmesi, Yunanistan’da başlatılan ‘havlu hareketi’ ile protesto edilirken Kuşadası’nda yaşayan vatandaşlar ve turistler, plajları gönül rahatlığıyla kullanabiliyor. Başkan Ömer Günel’in talimatı ile yenilenen plajlar Kuşadası Belediyesi’nin düzenlediği çeşitli etkinliklerle de her kesime ücretsiz bir şekilde denize girme ve tatil yapma olanağı sunuyor. Kuşadası, sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikler nedeniyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Toplam 39 kilometrelik sahil şeridine sahip olan kentte ücretsiz halk plajları bulunuyor. Kuşadası Belediyesi ayrıca kent genelindeki her plajda vatandaşların şezlong ve şemsiye kiralamak zorunda kalmadan denize girebilmeleri için alanlar ayırıyor. Engelli bireyler ile yaşlı, yürüme güçlüğü çeken ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşları da dikkate alan Kuşadası Belediyesi, Başkan Ömer Günel’in talimatı ile plajlara engelli rampaları da yerleştirildi. Yurdun dört bir yanından katılım Deniz ve plajların kullanım hakkının her zaman halkın olduğu düşüncesinden hareket eden Kuşadası Belediyesi, yerli halk ve kente gelen tatilciler için plajlarda ücretsiz etkinlikler de düzenliyor. Bu çerçevede bir radyo kanalı ile iş birliği içerisinde Kadınlar Denizi’nde yapılan plaj partilerinde, canlı Dj performansı ve Emrah Karaduman ve Elif Buse Doğan gibi ünlü şarkıcıların konserleri gerçekleştiriliyor. Renkli görüntülere sahne olan plaj partileri sayesinde, Kuşadalılar keyifli anlar yaşıyor. Turistlerden teşekkür yağmuru Plaj partilerine katılanları çaldığı hareketli şarkılarla eğlendiren Dj Kadir Çetin, “Kuşadası’nda 2 yıldır plaj partileri düzenliyoruz. Türkiye’nin diğer turizm kentlerinde paralı olan bu partiler, Belediye Başkanımız Ömer Günel sayesinde Kuşadası’nda herkesin katılabilmesi için ücretsiz olarak yapılıyor. Kuşadası’nda plajlar halkımızın hizmetinde” dedi. Tatil için İstanbul’dan Kuşadası’na gelen Nazlıcan Dinç, “Bugüne kadar Türkiye’nin farklı ilçelerinde tatil yaptım. Kuşadası’ndaki plajlarda halka ayrılan yerler geniş. Burada bir sorun yaşamadan rahatça denize girebiliyoruz. Ayrıca bizler için ücretsiz olarak plaj partilerinin düzenlenmesi de çok güzel bir düşünce olmuş” dedi. Yaz dönemlerini Kuşadası’nda geçirdiğini belirten Nehir Çomaktekin ise, “Burada birçok plaja ücretsiz olarak girebiliyoruz. Ayrıca bizler için birçok kültür ve sanat etkinliği de gerçekleştiriliyor. Kuşadası’nda hiç sıkılmadan dolu dolu bir tatil yapma imkanı buluyorum” diye konuştu.
Aydem Enerji Başkan Danışmanı Yurtseven’in kızı Amerika’ya gelin gidiyor
21 Ağustos 2023 Pazartesi - 10:50 Aydem Enerji Başkan Danışmanı Yurtseven’in kızı Amerika’ya gelin gidiyor Aydem Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Ömer Yurtseven’in kızı Merve Yurtseven, Amerikan petrol arama şirketinde proje mühendisi olan Zafer Ercan ile hayatını birleştirdi. Çalışma hayatına Aydem Yenilenebilir Enerji Şirketi’nin İnsan Kaynakları biriminde başlayan, Kanada’da dil eğitiminden sonra Uluslararası SAP kuruluşu NTT DATA Business Solutions Türkiye’de proje yöneticiliği yapan Merve Yurtseven, Amerikan petrol arama şirketinde proje mühendisi olarak çalışan Zafer Ercan ile düzenlenen görkemli bir düğünle hayatını birleştirdi. Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın nikahını kıydığı genç çiftin düğününe Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı başta olmak üzere Denizli siyaset, sanayi, bürokrasi, iş dünyası ve basın camiasının temsilcileri, Yurtseven ve Ercan ailelerinin yakınları ile Aydem Enerji ailesinin üyeleri katıldı. Amerika’nın Teksas eyaletinin Houston kentinde yaşayacak olan Merve Yurtseven, "Çok heyecanlı ve mutluyum" diyerek duygularını ifade ederken, eşi Zafer Ercan da, “Bir ömür boyu birlikte olacağımız güzel bir mutluluğa başlıyoruz” diye konuştu. Mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm dostlarına teşekkür eden Aydem Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Ömer Yurtseven ise, “Kızımızı evlendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir anne baba için en güzel gülerden birisi. Bugün gurur ve mutluluk duyacağımız bir anı olarak aile seyir defterimizde yerini alacak. Büyütüp yetiştirdiğiniz, meslek sahibi yaptığınız evladınızı evlendirmek güzel bir duygu. O da bizler gibi kendisine bir yuva kurdu” şeklinde konuştu.
Pamukkale’de minikler tiyatro gösterisi ile doyasıya eğlendi
20 Ağustos 2023 Pazar - 15:17 Pamukkale’de minikler tiyatro gösterisi ile doyasıya eğlendi Pamukkale Belediyesi’nin organizasyonu ile Kaptan Pengu ve Arkadaşları miniklerle buluştu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin de bizzat katıldığı tiyatro gösterimine minikler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Pamukkale Belediyesi’nin organizasyonu ile TRT Çocuk lisanslı Kaptan Pengu ve Arkadaşları adlı tiyatro gösterisi ücretsiz olarak miniklerle buluştu. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda saat 14.00 ve 16.00 olmak üzere iki seansta ücretsiz olarak miniklerle buluşan Kaptan Pengu ve Arkadaşları, miniklere bol kahkahalı eğlenceli bir gün geçirttiler. TRT’nin çocuklara özel tv kanalı olan TRT Çocuk ekranlarında çocuklarla buluşan çizgi film karakterleri, Denizlili minikler tarafından heyecanla karşılandı. Miniklere, çevre kirliliği, su tasarrufu ve geri dönüşüm konularında da eğitici mesajlar veren Kaptan Pengu ve Arkadaşları, iki esans olarak minik seyircileriyle buluştu. "Çocuklarımızla çok güzel bir gün geçirdik" Miniklerin kahkahalarıyla inleyen Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösterimi Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de izledi. Gösteri öncesi ve sonrasında miniklerin sevincine tanıklık eden Belediye Başkanı Avni Örki, onların neşesinin her şeye değeceğini belirtti. Belediye Başkanı Avni Örki, gösteri sonrasında hem ailelerin hem de miniklerin yoğun ilgisiyle karşılaşarak, her biriyle tek tek sohbet etti. Başkan Örki, “Çocuklarımızla çok güzel bir gün geçirdik. Kaptan Pengu ve Arkadaşlarıyla da tanışma fırsatı bulduk. Çocuklarımız ne güzel eğlendi, kahkahaları her yeri inletti. Onlar zaten hep gülsün. Kahkahaları hiç eksik olmasın. Başta bir baba olarak sonrasında yerel yönetici olarak çocuklarımızı gerçekten önemsiyoruz. Onlar için çalışıyoruz. Onların eğitimine ne kadar çok destek sağlıyorsak, bir o kadar da onların sosyal yaşantılarını renklendirmeye çalışıyoruz. Bugün bu güzel çizgi film karakterlerimizde çocuklarımıza çok güzel mesajlar verdiler. Eğlenceli ve bir o kadar da çocuklarımıza çok güzel farkındalıklar aşıladığını düşündüğümüz etkinliğimize katılan tüm çocuklarımıza ve ailelerine çok teşekkür ediyoruz. Yepyeni etkinliklerimizde görüşmek üzere. Her şey daha da güzel bir Pamukkale için ve yine her şey geleceğimiz olan çocuklarımız için” diye konuştu.
1800 yıllık antik tiyatroda unutulmaz akşam
20 Ağustos 2023 Pazar - 15:16 1800 yıllık antik tiyatroda unutulmaz akşam Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle “TRT Sanatçıları Şehir Konserleri” 1800 yıllık Hierapolis Antik Tiyatro’da düzenlendi. Her hafta farklı bir şehirde, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen "TRT Sanatçıları Şehir Konserleri" bu kez Denizli’de sahne aldı. Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle gerçekleşen konser beyaz cennet Pamukkale’de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki 1800 yıllık Hierapolis Antik Tiyatro’da yapıldı. Vatandaşların konser alanına rahat ulaşımı için Denizli Büyükşehir Belediyesi ücretsiz otobüs servis hizmeti verirken, tarihi yapı hıncahınç davetlilerle doldu. Konsere önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan ile Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, TRT yöneticileri ve binlerce müziksever katıldı. Konserde Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve TRT Caz Orkestrası ses ve saz sanatçıları sahne alırken TRT Radyo Nağme, TRT Radyo Türkü ve TRT Müzik’te canlı yayınlanan konserde Denizli türküleri de seslendirildi. “Muhteşem bir akşam yaşadık” Konser sonunda bir teşekkür konuşması gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başta konsere emek veren sanatçı ve müzisyenleri kutlayarak, davetlerine icabet eden hemşehrilerine de teşekkür etti. Böylesi tarihi bir mekânda çok özel bir organizasyonu gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Hoş geldiniz. Güzel ve muhteşem bir akşam yaşadık. Her birinizi ayrı ayrı kutluyorum. Tekrar sizleri şehrimizde ağırlamak isteriz. Denizli’miz kültür ve sanat şehri olmaya devam edecek” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Zolan, TRT Radyo Dairesi Başkanı Hamit Yaz’a günün anısına üzerinde Denizli horozu figürü bulunan bir kaide hediye etti. Başkan Zolan ve beraberindekiler müzisyenlere çiçek takdiminde bulundu.