GÜNDEM - 30 Mart 2025 Pazar 17:02

Gölcük kent bayramlaşmasında bir araya geldi

A
A
A
Gölcük kent bayramlaşmasında bir araya geldi

Gölcük’te düzenlenen Kent Bayramlaşması toplumun her kesiminden temsilciler vatandaşların geniş katılımı ile gerçekleştirildi.


Gölcük’te 7’den 70’e herkes Ramazan Bayramı’nın birinci gününde kent bayramlaşmasında kucaklaştı. Gölcük Belediyesi Gölcük Kent Konseyi tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde 7’den 70’e herkesin bayramını tek tek kutlayan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "Birlik ve beraberlik içinde nice bayramlara ulaşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim." dedi.


Kongre Sarayı’nda gerçekleşen kent bayramlaşmasına; Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin Gölcük Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yücel Korkut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Fatih Bayram, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



Şehitlik ziyaret edildi


Ramazan Bayramı kapsamında Gölcük Kaymakam Gültekin, Gölcük Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yücel Korkut ile birlikte Şehitler Mezarlığı’nda yer alan şehitliği ziyaret etti. Başkan Sezer ve beraberindekileri, Gölcük’ün kahraman şehitlerini, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla andı. Kaymakam Gültekin, Garnizon Komutanı Korkut ve Başkan Sezer daha sonra şehit ve gazi aileleri ile huzur evi sakinleri, Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gölcük Jandarma Komutanlığı’nda görevli personeli ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti.



Gölcük kent bayramlaşmasında bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Şoför Başkan’ın genel kurulu eğitim semineri ile taçlandırıldı Aydın Şoför Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin olağan mali genel kurulu eğitim semineri ile taçlandırıldı. Aynı zamanda Şoförler Odası Başkanı da olan Kooperatif Başkanı Semih Özmeriç’in kongresinde esnafla birlikte şoförlere fermuar sistemi ile acil durumlarda ambulans ve diğer kurtarma ekiplerine nasıl yol verileceği anlatıldı. Her ne kadar şoförlük bir meslek olsa da artık günümüzde neredeyse herkesin aracı olduğunu ya da herkesin direksiyona geçip karayolunda araç kullandığını belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı ve aynı zamanda Şoför Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin başkanı olan Semih Özmeriç, "Eskiden büyük bir zenginlik ve avantaj olarak görülen araç yoğunluğu ve trafik günümüzde o kadar arttı ki artık bazı konularda dezavantaj olmaya başladı. Bir zamanlar araç var ise özellikle şehir merkezinde bir yere ulaşmak sorun değildi. Artık dönem değişti. Araç var, yol var, ancak ulaşmak kolay değil. Artık yol boş ve müsait ise varacağımız yere kısa zamanda varabiliyoruz. Trafikteki bu yoğunluk özellikle acil durumlarda ölüm kalım meselesine dönüşebiliyor. Bu nedenle artık direksiyona geçen herkes sadece araç kullanmayı bilmekle kalmayıp trafik kurallarını ve acil durumlarda nasıl davranılacağını da çok iyi bilmesi gerekiyor" diyerek kurum olarak eğitimlere rutin aralıklarla devam edeceklerini belirtti. Kongrede, karayolu üzerinde acil geçiş önceliği olan (ambulans, itfaiye, polis, AFAD gibi) araçların fark edildikten sonra diğer araç sürücüleri tarafından nasıl yol verilebileceği görsellerle anlatıldı. Kongre salonuna sunum yapan Acil Sağlık Hizmetleri Uzmanı Emre Serttaş, Aydın’da bir yıl içinde 50 ambulans ile 130 bin hasta taşıdıklarını belirterek, "Acil sağlık hizmetleri can kurtarmak için adeta zamanla yarışır. Saniyelerin bile çok önemli olduğu bu durumlarda toplum olarak bilinçli olursak bizler vakaya en erken sürede ulaşır ve en erken sürede de sağlık kuruluşuna naklederiz. Bu nedenle fermuar sistemini önemsiyoruz" dedi. Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’nden Fatih Kurt’un da sunum yaptığı kongrede ’Önce iyi insan, sonra iyi ve örnek şoför’ olmanın önemi anlatıldı.
Denizli Kuzu et fiyatlarındaki astronomik artış tandır kebabına zam getirdi Denizli’nin meşhur lezzeti tandır kebabına, kuzu et fiyatlarındaki astronomik artış, artan maliyetler nedeniyle zam yapıldı. Yeni fiyat tarifesine göre, 250 gramlık porsiyon 625 TL’ye, 4-5 kişinin rahatlıkla doyduğu 1 kilogram tandır kebabı ise 2 bin 500 TL’ye yükseldi. Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, zammın gerekçelerini açıkladı. Denizli Tandır Kebabı’nın üretim sürecinde yaşanan maliyet artışları, işletmeleri zor durumda bıraktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, kuzu et fiyatına gelen astronomik zam nedeniyle fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu, son raddeye kadar zammı uygulamadıklarını söyledi. Kuzu et fiyatlarına gelen zamma değinen Metinöz, "Kuzu eti fiyatlarında son dönemde yaşanan astronomik artış, maliyetleri doğrudan etkiliyor. Kilogram fiyatı 400-420 TL olan kuzu karkas eti, günümüzde 600-620 TL seviyesine yükseldi. Yaklaşık yüzde 50’yi geçen bu zam sonrası, kebap fiyatlarına yansımak zorunda kaldı" dedi. "Pişirme sürecinde fireye dikkat çekti" Metinöz, tandır kebabının hazırlanış sürecinin maliyetleri daha da artırdığını belirterek; "Denizli Tandır Kebabı, özel bir pişirme tekniğiyle hazırlanıyor ve uzun saatler boyunca taş fırınlarda pişiriliyor. Bu süreçte ciddi oranda fire veriliyor. 2 kilogram kuzu etinden ancak 1 kilogram tandır kebabı elde edilebiliyor. Yani, et fiyatındaki her artış, doğrudan maliyete yansıyor" diye konuştu. "Vergi yükü ve işletme giderleri artırıyor" Sadece et fiyatlarından olmadığını vergi farkı da işletmelere ek yük getirdiğini dile getiren Metinöz, "Kuzu karkas alımında uygulanan yüzde 1 KDV oranı, kebap olarak satışa sunulduğunda yüzde 10’a çıkıyor. Bu fark, esnafın maliyetlerini artırıyor. Şu anda, 1 kilogram Denizli Tandır Kebabı üretiminin ham maliyeti bin 240 TL’ye ulaştı. Buna ek olarak 228 TL KDV ödeniyor. İşletme giderleri, kira ve enerji maliyetlerindeki yükseliş de göz önüne alındığında, fiyat artışı kaçınılmaz hale geldi" ifadelerini kullandı. "Fiyatıyla hala en uygun lezzetlerden biri" Tandır kebabının pahalı olduğu yönündeki eleştirilere de değinen Metinöz, fiyat-performans açısından bu lezzetin halen en makul seçeneklerden biri olduğunu savundu. Örnekler veren Metinöz, "1 kilogram tandır kebabı ve yanında sunduğumuz aperatiflerle 4-5 kişi rahatlıkla doyabiliyor. Bugün fast food ürünlerinden döner çeşitlerine kadar birçok yemeğin fiyatı dikkate alındığında, sunduğumuz lezzetin fiyat açısından hâlâ uygun olduğu görülecektir. Ancak buna rağmen, sosyal medyada ‘pahalı’ algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Esnaf olarak amacımız her zaman kaliteyi en uygun fiyatla sunmak oldu, ancak mevcut maliyetler nedeniyle fiyatları güncellemek zorunda kaldık. Yeni fiyat düzenlemesiyle birlikte, Denizli Tandır Kebabının 250 gramlık porsiyonu 625 TL, 1 kilogramı ise 2 bin 500 TL oldu" dedi.