Kırklareli’nin Pehlivanköy ve Kofçaz ilçelerinde kanola ekimi yapılan tarlalarda, bitkinin çıkış durumu, fizyolojik evresi, kök gelişimi ile toprak nem durumu yerinde incelendi.
Pehlivanköy ve Kofçaz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ayçiçeği yağına alternatif olarak üretilen ve tohumunun yağ oranı yüzde 50 olan kanolanın (konza) ekimi yapılan arazilerdeki teknik kontrolleri devam ettiriyor.
Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ekiplerinin sürekli arazilerde olduğunu vurgulanarak, "İlçelerimizde kanola ekimi yapılan arazilerde teknik personellerimiz tarafından, kanola ekimi yapılan arazilerde fenolojik gözlemler yapıldı. Bitkinin çıkış durumu, kök gelişimi ile toprak nem durumu yerinde incelendi. Yapılan gözlemlerde herhangi bir hastalığa rastlanmazken, bitki gelişimlerinin gayet başarılı bir şekilde devam ettiği tespit edildi" denildi.









