SPOR - 23 Eylül 2024 Pazartesi 12:21

Sueda Sultan Evci, Dağ Kayağı Yarışması’ndan madalya ile döndü

A
A
A
Sueda Sultan Evci, Dağ Kayağı Yarışması’ndan madalya ile döndü

Hacılar Belediyesi ve Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) Başkanı Bilal Özdoğan; HADAK sporcularının uluslararası alanda önemli başarılara imza attığını belirtti. Başkan Özdoğan, Şili’de düzenlenen Uluslararası Dağ Kayağı yarışmasında üçüncülük elde eden Sueda Sultan Evci’yi tebrik ederek, ilçenin kış sporlarındaki potansiyeline dikkat çekti.


Kısa adı HADAK olan Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü sporcularının başarıları Türkiye dışına taşıyor. HADAK sporcusu Sueda Sultan Evci, Şili’de düzenlenen Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası’nda üçüncü oldu Konuya dair açıklama yapan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri’nin kış sporları açısından Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olduğunun altını çizerek; "Erciyes Dağı’nın modern tesisleri ve kaliteli kar yapısı sayesinde kayak, snowboard gibi kış sporları için ideal bir ortam sunuyoruz. Hacılar ilçemiz de Erciyes Dağı’nın eteklerinde yer alarak hem doğal güzellikleriyle hem de spor imkanlarıyla Kayseri’nin turizm ve spor açısından öne çıkan merkezlerinden biridir" dedi.


HADAK Kulübü sporcularının bu avantajı başarıya dönüştürdüğünü belirten Başkan Özdoğan; "Sporcularımız kış sporları ve dağcılık alanında kazandıkları madalyalarla bizleri gururlandırıyor ve gelecek nesillere örnek oluyorlar. Güney Amerika Şili’de düzenlenen uluslararası dağ kayağı yarışmasında üçüncülük elde eden sporcumuz Sueda Sultan Evci’yi gönülden tebrik ediyorum. Ülkemizi başarıyla temsil eden Sueda, azmi ve disipliniyle hepimize ilham kaynağı oldu. Kendisine başarılarla dolu bir spor kariyeri diliyorum" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Öldüresiye dövülen çoban Nail’in yakınları: “Adalet yerini bulsun” Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde iki genç kız tarafından öldüresiye dövülen engelli çobanın yakınları, “Adalet yerini bulsun” dedi. Andırın ilçesi kırsalında öldüresiye dövülen engelli çobanın yakınları konuştu. Çoban Nail Yener’in halasının oğlu Bayram Arslan, “Çocuk saf olduğu için içki istemişler ve kendisi de getirmem deyince dövmüşler. Daha sonra biri kameraya almış diğeri de sopayla dövmüş. Nail ile ilgili hiçbir olayları yok sürekli beraber olan ve onlara yardımcı olan herhangi bir iş olduğunda Nail’e yaptırırlar. Bu şahıslar hakkında davacıyız. Nail’in durumu çok kötü, hastanelik oldu, rapor alıyor. Şu anda yürüyecek durumda değil ve zaten akli dengesi durumunda ne yaptığını bilmeyen insan ve 5 lira ile kanan bir insan. Onları taciz etmesi mümkün değil akli dengesi yerinde olmayan saf bir çocuk. Mümkün değil tecavüz olayına karışması” diye konuştu. Nail’in amcasının oğlu Şinasi Yener ise, “Nail bizim himayemizde yaşıyor o gün de kendisine içki almasını istiyorlar ve o da ’gidemem, hayvanlar sağa sola gider’ dedi diye dövüyorlar. Gerekenin yapılmasını istiyoruz. Elindeki sopalarla hayvana vursan hayvan ölür. Kendisi karşılıkta veremiyor. Her hangi bir şeyi de yok. Hem de bir buçuk saat dövmüşler videodaki görüntüler 7-10 dakika. Video çektiklerinde kan var ve daha önceden de dövülmüş” dedi. Engelli çoban Nail Yener, genç kızların “bizi taciz etti” iddiası üzerine gözaltına alındı.
Antalya Mahalle sakinleri istedi, Şehit Ahmet Belen Parkı yenilendi Kepez Belediyesi, Düdenbaşı Mahallesi’nde bulunan 9 bin 827 metrekarelik Şehit Ahmet Belen Parkı’nı tamamen yeniledi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Mesut Kocagöz, “Biz halkımıza hak ettikleri hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Kepez Belediyesi ilçenin dört bir yanında hizmet seferberliği başlattı. 68 mahallenin tamamında yürüttüğü hizmet atağını sürdüren Kepez Belediyesi, değişim ve dönüşüm projelerini Düdenbaşı Mahallesi’nde de hayata geçirdi. Ekipler, mahallenin 2303 Sokak ile 2336 sokak kesişimindeki Şehit Ahmet Belen Parkı’nı, baştan aşağı yeniledi. 9 bin 827 metre kare park alanında, bordür ve kilit taşları onarılırken, oyun ve fitness gruplarının bakım ve tamiratı yapıldı. Ardından tüm ekipmanlar boyandı. Pergole, bank ve masaların onarım ve boyama işlemleri tamamlanarak, ağaç budama ve çim biçme çalışmaları gerçekleştirildi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, park çevresindeki kaldırımlarda ve yollarda titizlikle onarım çalışmaları yaparak parkın genel görünümünü iyileştirdi. Yıpranmış belediye logoları yeniden boyandı, hava şartlarından zarar gören tabela yenilendi. Temizlik İşleri Müdürlüğü, park ve çevresindeki yolları detaylı bir şekilde temizleyerek halkın kullanımına hazır hale getirdi. Ayrıca, peyzaj düzenlemeleriyle parkın yeşil alanları yeniden canlandırıldı. Kocagöz, çalışmaları inceledi Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Şehit Ahmet Belen Parkı’ndaki kapsamlı yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Kabaağaç ve Düdenbaşı Mahalle Muhtarı Murat Mirze’nin de eşlik ettiği incelemede, Başkan Kocagöz park alanını baştan aşağıya gezdi. Çalışan belediye personellerine kolaylıklar diledi, emekleri için teşekkür etti. Çok sevdiği çocukların yaralanmaması için özellikle masa ve oturma alanlarının köşelerini özenle inceleyerek, sivri olmamasına dikkat edilmesini istedi. Vatandaşların mahalle ile ilgili istek ve taleplerini dinledi. “Halkımız için çalışıyoruz” Kepez’in değişim ve dönüşümünün başladığını dile getiren Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, “Bugün Düdenbaşı mahallemizdeyiz. Düdenbaşı Mahallesi’nde seferberlik ilan ettik. Şuan burada temizlik, park bahçeler ve fen işleri personelimiz, bütün mesai arkadaşlarımızla buradayız. Bugüne kadar burası çok ihmal edilmiş. Aslında bu mahalle Kepez’in en eski mahallelerinden biri Nüfus olarak ta yüksek bir mahallemiz. Muhtarlarımızın da gayretleriyle, bize gösterdikleri eksiklerle beraber biz birkaç gün içerisinde yeniden güzel bir hale getireceğiz. Umarım vatandaşlarımız mutlu olurlar. Biz halkımıza hak ettikleri hizmeti vermek için çalışıyoruz” dedi.
Trabzon Karakullukçu’ya son görev Trabzon’da 1984-1989 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli hizmetler kazandıran Orhan Karakullukçu son yolculuğuna uğurlandı. Meydan’daki tarihi belediye binası önünde Karakullukçu için düzenlenen törene Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Karakullukçu’nun ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Trabzon adına hüzünlü bir gün olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Çok çok kıymetli bir büyüğümdü. Çok güzel işler yaptı. Şehrine aşık bir değerimizdi. Bütün birikimini, heyecanını şehrimize hizmet etmeye adamış, güzel eserler bırakmış bir değerimiz. Başkanımız 40 yıl önce bu şehre çok güzel hizmetler yaparken belediyeciliği de sadece altyapı işi, sokak temizleme işi olarak değil, bir vizyon ortaya koyarak, bu şehri öne çıkartarak yapmayı gösterdi. Eğitime, kültüre önem verdi” dedi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise “Orhan abiyle birkaç defa sohbet etme olanağı buldum. Şehrine aşık, insanlara aşık insandı. Her yerde kalıcı izler bırakan aklı ve bilimi rehber edinmiş ve onun emrettiği şekilde işler yapmış bir belediye başkanıdır. Ben kendisini tanımaktan, yaptıklarıyla yaşadıklarıyla anılarıyla tanışmaktan çok mutlu oldum. Mekanı cennet olsun" diye konuştu. Karakullukçu’nun oğlu İlker Karakullukçu da yaptığı konuşmada “Babam doğduğundan beri bir iddia insanıydı. Gerek okulda, gerek sporda, gerek devletteki iş hayatında, gerek özel sektördeki iş hayatında bir iddia insanıydı. Bütün bu iddialarını da doğup büyüdüğü Trabzon’da ortaya koydu. Kariyerine burada başladı, sanayi tesislerini burada kurdu. Sonra da belediye başkanlığı yaparak iddiasını en üst seviyeye çıkardı. Şehirde bu kadar seviliyor olması çok az faniye nasip olacak bir şey. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz de şehrimize elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu. Orhan Karakullukçu’nun diğer oğlu Gürhan Karakullukçu ise şunları söyledi: “Babam bana hem imparatorluğu hem Cumhuriyet’i aynı anda sevmeyi, hem padişahları hem cumhurbaşkanlarını aynı anda sevmeyi ve saymayı öğretti. Babam 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde kalenin burcuna önce Fatih Sultan Mehmet’in tuğrasını koydu, onun üzerine de Türkiye Cumhuriyeti diye yazdı. Sonra gelen başkanlarımızdan hiçbiri de ona ilişmedi. Hala orada duruyor. Babam Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlığından üstün hiçbir kimliği tanımadı. Bizi de öyle yetiştirdi. Trabzon’u çok sevdi.” Törenin ardından Karakullukçu için öğle namazına müteakip İskenderpaşa Camii’nde cenaze namazı kılındı. Namaza Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, eski Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra siyaset, spor ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Karakullukçu’nun cenazesi daha sonra Sülüklü’deki aile kabristanlığına defnedildi.