ASAYİŞ - 23 Eylül 2024 Pazartesi 11:27

Silah tacirine operasyon: ’Uzi’ ele geçirildi

A
A
A
Silah tacirine operasyon: ’Uzi’ ele geçirildi

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, yasa dışı silah ticareti yapan şüphelilere yönelik operasyonda Uzi olarak tabir edilen otomatik silah ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.



İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Ödemiş Büro Amirliği ekipleri, ilçede yasa dışı silah ticareti yapan şüphelilere yönelik çalışma gerçekleştirdi. Ekipler tarafından belirlenen adrese yönelik yapılan operasyonda, Uzi olarak tabir edilen otomatik silah ile 2 ruhsatsız tüfek ve 80 tabanca fişeği ele geçirildi.



Operasyon kapsamında gözaltına alına M.D. ve İ.G. adlı 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adlı makamlara teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da 10. kattan yere çakılarak ölen çocuğun halası, yeğeninin düşen telefonu tutmak için atladığını söyledi Ankara’da 10. kattan düşerek ölen 7 yaşındaki çocuğun halası, yeğeninin camdan düşen telefonu tutmaya çalışırken düştüğünü söyledi. Olay, dün saat 15:30 sıralarında Ankara’nın Altındağ ilçesindeki bir apartmanda meydana geldi. İddialara göre, 7 yaşındaki Yusuf Aymergen’in oyun oynadığı telefon elinden kayarak 10. kattaki evlerinin açık penceresinden düştü. Panikleyen çocuk ise telefonu tutmaya çalışırken pencereden aşağıya atladı. Durumu fark eden ailenin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybettiği belirlenen Aymergen’in cenazesi incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. İlkokul birinci sınıf öğrencisi Aymergen’in bugün Karşıyaka Mezarlığında defnedileceği öğrenildi. “Telefonu tutmak için atlayınca yere düşmüş” Olayla ilgili konuşan ölen çocuğun halası Hediye Aymergen: “Çocuk oyun oynamak için annesinin telefonunu alıp yatak odasına gitmiş. Telefonu camdan düşürmüş. Tutmak için atlayınca yere düşmüş. Ardından aile durumu fark etmiş. Babası, oğlunun cesedi yerde görünce çığlık atmış. Vefat eden çocuk, ilkokul birinci sınıf öğrenciydi. İhmal olduğunu düşünmüyorum. Aile, camın açılmaması için önüne yatak koymuş. Çocuk yatağı nasıl oradan çekmiş anlamış değiliz. Annesi ve babası çocuğu çok severdi” dedi.
Denizli Alman ve Polonyalı turistler sema gösterisine hayran kaldı DENİZLİ (İHA) – Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için Denizli’ye gelen Almanya ve Polonya, kendileri için organize edilen sema gösterisine hayran kaldı. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale travertenlerini görmek için Denizli’ye gelen 70 kişilik Almanya ve Polonyalu turist kafilesi için sema gösterisi organize edildi. Turistler düzenlenen sema gösterisini büyük ilgiyle izledi. İlk kez karşılaştıkları gösteriyi kayıt altına alan turistler, semazenlerle de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Mevlana kültürünü Pamukkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlere aktarmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan semazen başı Ali Temel, “Yıllardır Mevlana kültürünü tanıtmak, bu alanda öğrenciler yetiştirmek için çalışma yapıyoruz. Beyaz cennet Pamukkale ve şifalı kırmızı suyuyla ünlü Karahayıt’a gelen yerli ve yabancı turistlere sema gösterileri yapıyoruz. Almanya ve Polonya’dan gelen üç otobüs 70 kişilik turist kafilesi için yaklaşık bir saatlik program hazırladık. Yaptığımız sema gösterileriyle Mevlana kültürünü, Mevlana’nın hoş görüsünü daha çok insana tanıtmak için gönüllü olarak Mevlevi yolunda hizmet veriyoruz” dedi. Sema gösterisinde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ilahiler okundu ve dua edildi. Programın son bölümünde Mevlana’nın yedi öğüdü, rehberler tarafından turistlere okudu.
Samsun Samsunspor, deplasman performansıyla öne çıktı SAMSUN (İHA) – Geçen sezon deplasmanda oynadığı 19 maçta sadece 8 puan toplayabilen Samsunspor, bu sezon ise rakiplerine konuk olduğu 3 müsabakanın tamamını kazanarak 9 puanı hanesine yazdırdı. Samsunspor, FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağı olması ve sezona kadrosundaki 12 futbolcuyu kaybederek başlamasına rağmen gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Ligde geride kalan 6 mücadelede 4 galibiyet, 2 mağlubiyetle 12 puan toplayan kırmızı-beyazlılar, özellikle deplasman performansıyla öne çıkıyor. Geçen sezon deplasmanda oynadığı 19 maçta 1 galibiyetle sadece 8 puan toplayabilen Samsunspor, bu sezon ise dış sahadaki 3 karşılaşmayı da gol yemeden kazanarak 9 puanla önceki sezonu şimdiden geride bıraktı. Ligin en az gol yiyen takımı Samsunspor Bu sezon takımın başına gelen Alman Teknik Direktör Thomas Reis yönetiminde iyi bir savunma takımı imajı veren Samsunspor, ligde 6 hafta sonunda maç başına en az gol yiyen takım (6 maçta 3 gol) oldu. Sırasıyla konuk olduğu Gaziantep FK’yı 1-0, Hatayspor’u 3-0 ve son olarak da Çaykur Rizespor’u da 1-0 ile geçen Kuzey ekibi, Galatasaray ile birlikte deplasmandaki tüm maçlarını kazanan takım olarak dikkat çekti. Çarşamba günü tekrar lige hazırlanmaya başlayacak olan Samsunspor, önündeki 5 haftada sırasıyla sahasında Göztepe, deplasmanda Adana Demirspor, evinde Fenerbahçe, dış sahada Kasımpaşa ve iç sahada Antalyaspor ile karşılaşacak.
Ankara Sinan Ateş suikastında bilirkişi raporu çıktı: "Kurşunlar tetikçi Özyağcı’nın silahından çıktı" Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin bilirkişi raporu ortaya çıktı. Raporda maktul Ateş’i öldüren kurşunların tamamının tetikçi Eray Özyağcı’nın silahından çıktığı bilgisine yer verildi. "Kurşunlar Özyağcı’nın silahından çıktı" Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin dosyada maktul Ateş’i öldüren kurşunların hangi silahta çıktığına ilişkin bilirkişi raporu ortaya çıktı. Hazırlanan rapora göre maktul Sinan Ateş’e isabet eden kurşunların tamamı tetikçi Eray Özyağcı’nın silahından çıktı. Otopsi raporunda da Sinan Ateş’in arkasına isabet eden bir kurşuna rastlanmamıştı. Eray Özyağcı ve Doğukan Çep duruşmadaki savunmalarında başka birinin de ateş ettiğini belirterek Sinan Ateş’i öldüren kurşunun Özyağcı’nın silahından çıkmadığını iddia etmişti. "Tetikçi Özyağcı 35 dakika Sinan Ateş’i bekledi" Olay günü öğlen saatlerinde olay yerine gelen Eray Özyağcı’nın yaklaşık olarak 35 dakika ayakta beklediği anlaşıldı. Sinan Ateş’in sağında Ahmet Keçik, solunda Selman Bozkurt ile birlikte yürüyerek 1436. Sokak istikametinde yürüdüğü belirtildi. Bu esnada tetikçi Eray Özyağcı’nın hafif ticari aracın önünde saklanarak maktul Ateş’e doğru ateş ettiği ve Ateş’in yüz üstü yere düştüğü bilgisi yer aldı. Daha sonra Özyağcı’nın, Bozkurt’a da ateş ederek yaraladığı, Keçik’in ise kendisini korumak maksadıyla hafif ticari aracın arkasına saklandığı belirtildi. Saldırının ardından Özyağcı’nın olay yerinden koşarak uzaklaştığı, Ahmet Keçik’in ise tetikçinin arkasından ateş ettiği ifade edildi. Bu esnadaysa Bozkurt’un yerde yatan Ateş’in yanına geldiği anlaşıldı. "Tetikçi Özyağcı dışından kimse maktul Sinan Ateş’e ateş etmedi" Raporda, tetikçi Eray Özyağcı dışından hiç kimsenin maktul Sinan Ateş’e ateş etmediği bilgisi yer alırken, Özyağcı’nın Keçik ve Bozkurt’a da ateş ettiği belirtildi. Selman Bozkurt’un, Sinan Ateş’in yattığı yerde eğilir vaziyette Ahmet Keçik’e bir şey verdiği ancak görüntülerden verilen maddenin anlaşılamadığı anlatıldı.