SPOR - 10 Aralık 2024 Salı 11:25

Bucaspor 1928, düşüşe geçti

A
A
A
Bucaspor 1928, düşüşe geçti

Bucaspor 1928, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynadığı son 3 maçta 2 mağlubiyet 1 beraberlik alarak düşüşe geçti.


TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bucaspor 1928, sezona iddialı bir giriş yaparak şampiyonluğun önemli adayları arasında yer alırken, son haftalarda aldığı sonuçlarla zirveden uzaklaşıp play-off hattının son basamağına kadar geriledi. İzmir ekibi, ligdeki son 3 haftada Van Spor FK’ya ve Elazığspor’a kaybederken İzmir derbisi kapsamında oynadığı Menemen FK ile de berabere kaldı. Böylece sarı-lacivertliler bu süreçte oynadığı 3 maçta sadece 1 puan alabildi.



3 puan silindi play-off hattının son basamağına geriledi


Bucaspor 1928, son haftalarda düşüşe geçmesinin yanı sıra, Ulusal Kulüp Lisans Kurulu tarafından verilen 3 puan silme cezasıyla işler daha da kötüye gitti. Ligde play-off hattında kalmak için mücadele eden sarı-lacivertliler, 24 puanla 15. haftayı 6. sırada tamamladı. Böylece sarı-lacivertliler, zirve yarışı verdiği sezonda üst üste aldığı başarısız sonuçların yanı sıra aldığı 3 puan silme cezasıyla play-off hattının son basamağına kadar gerilemiş oldu. 15 Aralık Pazar günü konuk olacağı lider 68 Aksaray Belediyespor’u mağlup ederek tekrar çıkışa geçmeyi planlıyor. İzmir ekibi, bu sezon şu ana kadar oynadığı 7 dış saha maçında 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberliğe imza attı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Kitaplar usta ellerde zarif birer elbise giyiyor Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde her bir kitap, zarif ciltlerle vücut buluyor. Deri, kumaş ve kağıdın ustalıkla şekillendiği atölyelerde, kitaplar sadece koruma altına alınmıyor, aynı zamanda birer sanat eserine dönüşüyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde cilt sanatı dersleri yoğun ilgiyle sürüyor. Kitaplar, deri ve kumaşla ustalıkla işlenerek hem korunuyor hem de estetik bir değer kazanıyor. Kitapların yepyeni bir vücuda kavuştuğu cilt sanatı için açılan kurs, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Kursiyerler daha ilk günlerinde cilt sanatına dair birçok ipucu öğrenirken, aynı zamanda öğrenci olarak girdikleri bu çatı altında birer sanatçıya dönüştü. Kursiyer Mehmet Sinan Güneş, “Bu tarz sanatlar, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel zanaatlar olduğu için, yaşatılması ve canlı tutulması büyük önem taşıyor. Bu sebeple, bu tür merkezlerin varlığı oldukça kıymetli. Tarihi bir geçmişe sahip cilt sanatı, Sakarya’da yoğun ilgi görmekte ve önemli bir merkez haline gelmektedir. Sanat insanın ruhuna hitap eden yönüyle bize büyük bir huzur veriyor” dedi. “Hem teknik becerileri hem de teorik bilgileri öğreniyoruz” Yüksek lisans öğrencisi olan Fatma Altunbaş ise, “Burada, geleneksel Türk sanatlarından biri olan cilt sanatının teknik yönlerini öğreniyoruz. Cilt sanatını yaparken, atalarımızın bu sanatı nasıl icra ettiklerini keşfediyor ve el yazmalarını gözlemleme fırsatı buluyoruz. Hem teknik becerileri hem de teorik bilgileri öğreniyoruz. Keçi derisi (sahtiyan) kullanarak cilt nasıl yapılır öğreniyoruz” diye konuştu.